Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
4 Yıl pedagoji eğitiminden sonra cidden geldiğiniz nokta, yetişkin siyasi tartışmaları konusunda ortaokul dönemi çocukların güdülenmesinin meşruiyetini savunmak mı?

Ben basit bir öğretmenim, o yaş grubu çocuklara idam-ölüm kavramlarının canlandırmalı olarak öğretilmesinden önce öğretilmesi gereken daha önemli bir çok kavram olduğunu düşünüyorum.

İlmek nedir?
Nasıl geçirilir?
Sandalyeye nasıl tekme atılır?
İnsan nasıl öldürülür?
Bunları tüm saysi, dini, kültürel kimliğimden bağımsız bir insan, bir öğretmen olarak yazıyorum.

Köy Enstitüleri'nde tüm eğitimler uygulamalı olarak verilirdi.
Ortaokul düzeyindeki çocuklara örneğin uygulamalı olarak hayvan kesimi ve etlerin parçalara ayırılması öğretilirdi.
Sağlıkçı kız öğrenciler doğum sırasında ebenin yanında durup bir çocuk nasıl doğar uygulamalı olarak öğrenirdi.
Hayvancılık eğitimi alan öğrenciler gebe ineklerin doğumuna yardımcı olur işi bizzat öğrenirdi.
Bunun gibi birkaç örnek daha var.
Mış gibi eğitim olmaz. Uygulamalı olarak öğrenecekler ki kalıcı olsun.
Menderes idam edildi deyip bunu çocuğa göstermeden geçip gitmek olayın vehametini aktarma konusunda eksik kalır.

Zaten o sahnedeki amaç, öğrenciye politik suçluların idam edilmesindeki yanlışlığı öğretmek, bu acı olay üzerinden öğrencide demokratik farkındalık yaratmaktır.

Ortaokul düzeyindeki çocuklar anne babalarının umursamazlığı yüzünden YouTube'da neler neler izliyorlar haberiniz var mı?

Ayrıca Nihat Behram'ın Darağacında Üç Fidan kitabını 11 yaşımda, Uğur Mumcu'nun Çıkmaz Sokak kitabını 15 yaşında okudum. Psikolojime de hiçbir olumsuz etkileri olmadı. Ülkemin acı gerçekliğini biraz daha erken öğrenmeme vesile oldular. Benzer hataları kişisel yaşamımda yapmamamı sağladılar. Sanatta "katharsis" denen bir kavram vardır, kabaca tarif etmek gerekirse olumsuz örneği göstererek olumlu örneğe sevketmek anlamında kullanılır. Burada da amaç odur.

Bence bu konuyu burada kapatalım. Bu tartışmanın yeri bu başlık olmamalı. Sizin görüşlerinize saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Umuyorum ki siz de katılmadığınız görüşlerime saygı duyuyorsunuzdur.

Bakanlık bu konuda resmî açıklamasını yaptı. Ve özür diledi.

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: NoCycling
Ortaokul düzeyindeki çocuklara örneğin uygulamalı olarak hayvan kesimi ve etlerin parçalara ayırılması öğretilirdi.
Sağlıkçı kız öğrenciler doğum sırasında ebenin yanında durup bir çocuk nasıl doğar uygulamalı olarak öğrenirdi.
Hayvancılık eğitimi alan öğrenciler gebe ineklerin doğumuna yardımcı olur işi bizzat öğrenirdi.
Menderes idam edildi deyip bunu çocuğa göstermeden geçip gitmek olayın vehametini aktarma konusunda eksik kalır.

Zaten o sahnedeki amaç, öğrenciye politik suçluların idam edilmesindeki yanlışlığı öğretmek, bu acı olay üzerinden öğrencide demokratik farkındalık yaratmaktır.

Ortaokul düzeyindeki çocuklar anne babalarının umursamazlığı yüzünden YouTube'da neler neler izliyorlar haberiniz var mı?

Ayrıca Nihat Behram'ın Darağacında Üç Fidan kitabını 11 yaşımda, Uğur Mumcu'nun Çıkmaz Sokak kitabını 15 yaşında okudum. Psikolojime de hiçbir olumsuz etkileri olmadı. Ülkemin acı gerçekliğini biraz daha erken öğrenmeme vesile oldular. Benzer hataları kişisel yaşamımda yapmamamı sağladılar. Sanatta "katharsis" denen bir kavram vardır, kabaca tarif etmek gerekirse olumsuz örneği göstererek olumlu örneğe sevketmek anlamında kullanılır. Burada da amaç odur.

Bence bu konuyu burada kapatalım. Bu tartışmanın yeri bu başlık olmamalı. Sizin görüşlerinize saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Umuyorum ki siz de katılmadığınız görüşlerime saygı duyuyorsunuzdur.

(link)
Bakan Selçuk bile hatalı olduklarını ifade edip özür dilemişken yanlışa yanlış demek gerekiyor. Milli eğitim içinde uçlardaki bir grup denetimsiz olarak bu işi yapmış. Maalesef liyakattan ziyade ideolojik kadroların sonuçları.

Adnan Menderes konusu ideolojik ve etik çatısı altında ayrı bir tartışma konusudur. Buraya taşımaya gerek yok.

Diğer taraftan Yunanistan'ın salgını kontrolsüz bırakmamız sebebi ile bizimle tüm sınırları kapattığı bilgisi geçiyor. Çok üzücü şu geldiğimiz durum.

(link)

Görünüşe bakılırsa bir tek ben değil Milli Eğitim Bakanı da onaylamıyor sizin gibi düşünenleri.
Bence de uzatmaya gerek yok. Size saygı duymakla birlikte sizi onaylamıyorum ve düşüncenizi eleştiriyorum. Eğitim sistemimiz içinde aktif rol almıyor olmanızı temenni ediyorum. İyi akşamlar dilerim.

@sametmrc
Kişisel görüşlerim beni bağlar. Bakanlığı bağlamaz. Bakanlık da benim kişisel özel yaşamımdaki fikir ve düşüncelerime müdahale edemez. Hiçbir öğretmen de kendi kişisel görüşlerine göre eğitim veremez. Müfredat neyi nasıl öğretmen gerektiğini kazanımlar üzerinden açıkça ortaya koyar. Öğretmen kendi kafasına göre öğretim yapamaz.

Ne yazık ki eğitim sisteminiz içinde aktif olarak görev alıyorum. Bugün akşama kadar 120 öğrencimi okul tatil olmasına ve Bakanlık böyle bir yükümlülük getirmemesine rağmen vatsap grupları üzerinden EBA'daki içeriklerin izlenmesi konusunda takip ettim. O görüntüleri izleyen hiçbir öğrencim ideolojik bir düşünceye kapılmadı. Politik konulara aşırı ilgili olan biri Türk diğeri Iraklı Arap olmak üzere iki öğrencim tarihsel süreç hakkında birkaç soru yönelttiler. Ders kitaplarında yer aldığı biçimiyle ayrıntılı olarak açıklamalarımı yaptım. Şimdi de EBA' daki testleri uygulatıyorum. Akşam rapor alıp değerlendirmemi yapıp yarın eksik bilgileri kontrol ederek yapmaktan şeref duyduğum mesleğimi yapmaya devam edeceğim.

"Örtük Müfredat" vs gibi asılsız ithamlarla Bakanlığın EBA üzerindeki muazzam başarısının ideolojik gerekçeleri malûm kimseler tarafından küçümsenmesini kınıyorum. 20 yıldır ilk defa eğitimci bir bakan bulmuşuz, bir buçuk sendikacıya yedirmeyiz.

İyi akşamlar diliyorum.

@Ali Kılıç 35.5
Hocam ben de aynı şekilde yıllar sonra bulduğumuz ve bana göre de değerli bir öğretmen olan bakanı, emeklerini gölgeleyen o üç beş kişilik çeteyi kınıyorum. EBA umut vadeden bir platform, emekleriniz için teşekkürler, kolaylıklar dilerim.

arjantinden kit alındı,
500 bin yerli üretildi abd ye satıldı,
çinden kit ithal ediyoruz,
2 güne kadar laboratuar sayısı artacak 15 dk ya sonuç alınacak (2 gün önce)
"bu öyle hadi hop sonuç alınan bi test değil akşama belli olur sayı"
vatandaş arar elimizde kit yok...

aptala döndük...hangisi doğru hangisi yanlış...

Bakanın açıklamasından anlaşılan elimizde kit yokmuş. Çin'den yeni geliyor... Sanırım Arçelik bünyesinde bir solunum cihazı üretim girişimi var. Bir de süreç kötü bir noktaya gidecek ki 32.000 sağlık personel alımı yapacağını söyledi.

Biraz analiz yeteneği olan herkes ne olduğunu ve olacağını görebiliyor. Hayırlısı...

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
türkiyenin heryerinde....saolasın bilinçli halkım...

• Beğen
Tepkiler: Spd-SL Terlik
Bu arada Adnan Menderes idam edilmedi mi? Bunun çocuklara anlatılmasında ne gibi bir sakınca var? 4 yıl pedagoji eğitimi aldım. Teorinin neresinde yazıyormuş çocuklara yalan söylemek? Çocuklara yalan mı söyleyelim?

Rahmetli Menderes'e, Yassıada'da hapiste tutulduğu her gün, elle prostat muayenesi de yapılıyormuş. Bu da grafik animasyonla anlatılmalı mı çocuklara?

Kurban bayramında, çocukların gözleri önünde hayvan boğazlamayın, deriz; din düşmanı mısın, derler.
Çocuklara uluorta idam görüntüleri izlettirmeyin, deriz; demokrasi düşmanı mısın, derler.
Çocukları silahlardan, militer söylemlerden uzak tutun, deriz; asker düşmanı mısın, derler.

"Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz" demişti bir kadıncağız; o esnada kocasını sokak ortasında vuran çocukla Türk bayrağı önünde hatıra fotoğrafı çektiriyordu memleketin polisi, jandarması. Niyet böyle çocuklar yetiştirmekse, buyrun bol bol izlettirin böyle şeyleri çocuklara.

Sağlık bakanı kitlerin Atatürk ile ilişkisini yalanladı parasını verip aldık dedi

neyse umarım bugünkü vaka artış oranı en aza iner de bizde rahat ederiz

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Sağlık Bakanı Koca'dan Korona açıklaması: "Virüsün neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldığını söyleyebilirim."
(link)

Fatih Terim Corona + olduğunu açıklamış . Umarım iyileşir.

Fatih Terim Corona + olduğunu açıklamış . Umarım iyileşir.
Zengine bir şey olmaz.

İtalyada yine 600 ölü, ispanyada ölü sayısında bugün çok büyük artış var 435 olmuş. Amerikada deli gibi yayılıyor virüs, 8000 yeni vaka tespit edilmiş. İranda hala 120 lerde geziyor günlük ölü sayısı. Fransa 186 olmuş o da daha düşüktü önceki günlerde diye hatırlıyorum. Bu ülkelerde 4000 den az tespit edilen vaka yok, bu tespit edilenlerin de yaydığı kişiler düşünülünce ortaya çok yüksek sayılar çıkıyor. Herkese bulaşmadan bitmeyecek gibi.

3672 test ve 293 vaka 7 kayıp...ben hala ümitliyim..dünkü test 1750 idi vaka sayısıda buna yakındı..ölü sayısı daha az...yatay seyrediyor.."veriler doğruysa, inanıyorsak"...
fırlamaması için sokağa çıkma yasağı...herne bedeli olursa olsun...

Bu virüs hepimize bir şekilde bulaşacak.
Sadece daha geç bulaşması için önlem alıyoruz.
Peki neden?
Çünkü yoğun bakım üniteleri aynı anda solunum yetmezliği çeken çok sayıda ağır hastayı kaldıracak kadar çok değil.

Bu arada Kuzey Kore'de tanımlanmış tek bir vaka yok. Peki neden? Çünkü dünyaya kapalı bir ülke. Normal günlerde bile yurt dışından ülkeye giriş yapan biri parti görevlisi yanında olmadan otelin karşısındaki büfeye gidip sigara bile alamaz. Almayı denerken casusluk suçlaması ile hapse tıkılır. Kim Reis Çin'den ülke nüfusunun tamamına yetecek katar tanı kiti getirtmiş. Şu anda Kuzey Kore'de deli gibi tıbbî malzeme üreten tüm fabrikalar dört vardiya çalıştırılıyormuş. Şu basit oksijen tüpünden üreten dört fabrikayı üç günde inşa edip üretime başlatmışlar.

Ulen gece gündüz lideriyle, geri kalmışlığıyla dalga geçtiğimiz ülke bunları yapıyor virüse karşı.

Bizde gündem umreciler!

Delirmeye az kaldı.
Kelime kelimesine haklısın abim, lakin Kuzey Kore'de de birkaç vaka oldu, hepisini idam ettiler. Adamların kafa rahat şuan :D

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri