4 Yıl pedagoji eğitiminden sonra cidden geldiğiniz nokta, yetişkin siyasi tartışmaları konusunda ortaokul dönemi çocukların güdülenmesinin meşruiyetini savunmak mı?
Ben basit bir öğretmenim, o yaş grubu çocuklara idam-ölüm kavramlarının canlandırmalı olarak öğretilmesinden önce öğretilmesi gereken daha önemli bir çok kavram olduğunu düşünüyorum.
İlmek nedir?
Nasıl geçirilir?
Sandalyeye nasıl tekme atılır?
İnsan nasıl öldürülür?
Bunları tüm saysi, dini, kültürel kimliğimden bağımsız bir insan, bir öğretmen olarak yazıyorum.
Bakan Selçuk bile hatalı olduklarını ifade edip özür dilemişken yanlışa yanlış demek gerekiyor. Milli eğitim içinde uçlardaki bir grup denetimsiz olarak bu işi yapmış. Maalesef liyakattan ziyade ideolojik kadroların sonuçları.Köy Enstitüleri'nde tüm eğitimler uygulamalı olarak verilirdi.
Ortaokul düzeyindeki çocuklara örneğin uygulamalı olarak hayvan kesimi ve etlerin parçalara ayırılması öğretilirdi.
Sağlıkçı kız öğrenciler doğum sırasında ebenin yanında durup bir çocuk nasıl doğar uygulamalı olarak öğrenirdi.
Hayvancılık eğitimi alan öğrenciler gebe ineklerin doğumuna yardımcı olur işi bizzat öğrenirdi.
Bunun gibi birkaç örnek daha var.
Mış gibi eğitim olmaz. Uygulamalı olarak öğrenecekler ki kalıcı olsun.
Menderes idam edildi deyip bunu çocuğa göstermeden geçip gitmek olayın vehametini aktarma konusunda eksik kalır.
Zaten o sahnedeki amaç, öğrenciye politik suçluların idam edilmesindeki yanlışlığı öğretmek, bu acı olay üzerinden öğrencide demokratik farkındalık yaratmaktır.
Ortaokul düzeyindeki çocuklar anne babalarının umursamazlığı yüzünden YouTube'da neler neler izliyorlar haberiniz var mı?
Ayrıca Nihat Behram'ın Darağacında Üç Fidan kitabını 11 yaşımda, Uğur Mumcu'nun Çıkmaz Sokak kitabını 15 yaşında okudum. Psikolojime de hiçbir olumsuz etkileri olmadı. Ülkemin acı gerçekliğini biraz daha erken öğrenmeme vesile oldular. Benzer hataları kişisel yaşamımda yapmamamı sağladılar. Sanatta "katharsis" denen bir kavram vardır, kabaca tarif etmek gerekirse olumsuz örneği göstererek olumlu örneğe sevketmek anlamında kullanılır. Burada da amaç odur.
Bence bu konuyu burada kapatalım. Bu tartışmanın yeri bu başlık olmamalı. Sizin görüşlerinize saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Umuyorum ki siz de katılmadığınız görüşlerime saygı duyuyorsunuzdur.
Bakanlık bu konuda resmî açıklamasını yaptı. Ve özür diledi.
(link)
Köy Enstitüleri'nde tüm eğitimler uygulamalı olarak verilirdi.
Ortaokul düzeyindeki çocuklara örneğin uygulamalı olarak hayvan kesimi ve etlerin parçalara ayırılması öğretilirdi.
Sağlıkçı kız öğrenciler doğum sırasında ebenin yanında durup bir çocuk nasıl doğar uygulamalı olarak öğrenirdi.
Hayvancılık eğitimi alan öğrenciler gebe ineklerin doğumuna yardımcı olur işi bizzat öğrenirdi.
Bunun gibi birkaç örnek daha var.
Mış gibi eğitim olmaz. Uygulamalı olarak öğrenecekler ki kalıcı olsun.
Menderes idam edildi deyip bunu çocuğa göstermeden geçip gitmek olayın vehametini aktarma konusunda eksik kalır.
Zaten o sahnedeki amaç, öğrenciye politik suçluların idam edilmesindeki yanlışlığı öğretmek, bu acı olay üzerinden öğrencide demokratik farkındalık yaratmaktır.
Ortaokul düzeyindeki çocuklar anne babalarının umursamazlığı yüzünden YouTube'da neler neler izliyorlar haberiniz var mı?
Ayrıca Nihat Behram'ın Darağacında Üç Fidan kitabını 11 yaşımda, Uğur Mumcu'nun Çıkmaz Sokak kitabını 15 yaşında okudum. Psikolojime de hiçbir olumsuz etkileri olmadı. Ülkemin acı gerçekliğini biraz daha erken öğrenmeme vesile oldular. Benzer hataları kişisel yaşamımda yapmamamı sağladılar. Sanatta "katharsis" denen bir kavram vardır, kabaca tarif etmek gerekirse olumsuz örneği göstererek olumlu örneğe sevketmek anlamında kullanılır. Burada da amaç odur.
Bence bu konuyu burada kapatalım. Bu tartışmanın yeri bu başlık olmamalı. Sizin görüşlerinize saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Umuyorum ki siz de katılmadığınız görüşlerime saygı duyuyorsunuzdur.
Bakanlık bu konuda resmî açıklamasını yaptı. Ve özür diledi.
(link)
Bu arada Adnan Menderes idam edilmedi mi? Bunun çocuklara anlatılmasında ne gibi bir sakınca var? 4 yıl pedagoji eğitimi aldım. Teorinin neresinde yazıyormuş çocuklara yalan söylemek? Çocuklara yalan mı söyleyelim?
Zengine bir şey olmaz.Fatih Terim Corona + olduğunu açıklamış . Umarım iyileşir.
Kelime kelimesine haklısın abim, lakin Kuzey Kore'de de birkaç vaka oldu, hepisini idam ettiler. Adamların kafa rahat şuanBu virüs hepimize bir şekilde bulaşacak.
Sadece daha geç bulaşması için önlem alıyoruz.
Peki neden?
Çünkü yoğun bakım üniteleri aynı anda solunum yetmezliği çeken çok sayıda ağır hastayı kaldıracak kadar çok değil.
Bu arada Kuzey Kore'de tanımlanmış tek bir vaka yok. Peki neden? Çünkü dünyaya kapalı bir ülke. Normal günlerde bile yurt dışından ülkeye giriş yapan biri parti görevlisi yanında olmadan otelin karşısındaki büfeye gidip sigara bile alamaz. Almayı denerken casusluk suçlaması ile hapse tıkılır. Kim Reis Çin'den ülke nüfusunun tamamına yetecek katar tanı kiti getirtmiş. Şu anda Kuzey Kore'de deli gibi tıbbî malzeme üreten tüm fabrikalar dört vardiya çalıştırılıyormuş. Şu basit oksijen tüpünden üreten dört fabrikayı üç günde inşa edip üretime başlatmışlar.
Ulen gece gündüz lideriyle, geri kalmışlığıyla dalga geçtiğimiz ülke bunları yapıyor virüse karşı.
Bizde gündem umreciler!
Delirmeye az kaldı.
kaynak var mı..merak ettim...Kelime kelimesine haklısın abim, lakin Kuzey Kore'de de birkaç vaka oldu, hepisini idam ettiler. Adamların kafa rahat şuan![]()
Linkte bir sorun çıktı, üzgünüm. Yerli kaynaklarda yazmasa da birazcık araştırma yaprak bilgi edinebilirsiniz