Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

buda yerlisi...😁..şaka gibi...
(link)
adamlar demekki hedef sıfır test vizyonundalar...test sayısının düşmesi mantıksız...
"Hastalığın teşhisinde güvenilir ve hızlı sonuç vermek adına kendi tanı kitimizi geliştirdik. Amerika'dan 500 bin tanı kiti sipariş aldık ve bunları verdik. Laboratuvarımızda 40 gündür kullanılan yerli tanı kiti kısa zamanda rağbet görerek başka ülkelere de bu şekilde satılmış oldu. "

sen abd ye sat 500 k test kiti kendin 30 binde kal..?
turkiyede hastayım diyene test yapılıyor sanırım, acaba milletin gözü korktu test yapılır vs diye çekinip eve mi kapanıyor?

Son düzenleme:
Scudo
Diyanet işlerinin bütçesi acilen Sağlık Bakanlığına aktarılmalı!!!

Böyle bir şey yapılırsa fixieyi bırakır yeniden vitesli frenli bisiklet sürmeye başlarım.
O derece imkânsız bir şey yâni.
Yapılması gereken budur, haklısınız ama yapmazlar.
YAPAMAZLAR.
2. Günle 3.gün test sayısı yarı yarıya düşmüş fakat 3. Gün tanı sayısı aynı oranda değil artmış

Test yapmıyorlar. Yapılan testin sonucunu da hastaya bildirmiyorlar. Şu Burak Akkul olayı benim açımdan aydınlatıcı oldu. Adamı kaç gün hastanede yatırmışlar ve test sonucunu da söylememişler. Sonuç? Şimdi yoğun bakımda.

Doktorlar Türkiye’deki durumu anlattı: 100 kişiye test istiyorsak 1-2’sine yapılıyor
Türkiye’deki mevcut durumu anlatan hekimler, “100 kişiye test istiyorsak 1-2’sine yapılıyor” diyerek hastanelerin tanı konmamış vakalarla dolu olduğunu söylüyor.

DW Türkçe’ye konuşan bir doktorun söylediklerine göre, sadece çalıştığı hastane, yaşadığı şehir, bölge veya ülkenin değil, dünyanın durumunu özetliyor. Farklı şehirlerden, farklı sağlık kurumlarında (devlet, üniversite ve özel hastaneler) görev yapan başka doktorların anlattıklarıyla birleşince o sözlere ekleme yapmak şart: Dünyada o kadar doktor da yok!

100 kişiden ancak 1-2’sine test

Görevlerini riske atmamak için isimlerinin yazılmasını istemeyen hekimler, Türkiye’deki mevcut duruma ilişkin DW Türkçe’ye bilgi verdi. Ülkenin en yoğun, en büyük kamu hastanelerinden birinde görev yapan hekimin anlattıkları kaygı verici: “Şu an hastalarımızın yüzde 90’ı koronavirüs tedavisi görüyor ama hiçbirinde Covid-19 tanısı yok, çünkü test yapılmadı. 100 kişiye test istiyorsak, ancak 1-2’sine izin çıkıyor. Akciğerinde iltihap var, ateş var, öksürük var, beş gündür yatan hasta ama test yapılmadı. Böyle örnek çok.”

Bahsi geçen hastanede poliklinik hizmetleri de devam ettiği için birtakım önlemler alınmış. Resmi tanı konmasa da Covid-19 şüphesiyle yatırılanlar önce ayrı bir bölümde diğer hastalardan izole edilirken, sayı arttıkça bazı katlar tamamen bu iş için ayrılarak bir nevi karantina uygulamasına geçilmiş. Tam karantina denemez, çünkü hasta yakınları girip çıkıyor ve bu esnada temas ettikleri insanlara virüs bulaştırmalarına hiçbir engel yok.

Virüs bulaşan hekim sayısı da artıyor

Sahadakilerin bildiği ama kamuoyuna tek tük yansıyan başka bir durum ise virüs bulaşan hekim ve sağlık çalışanı sayısının hiç de az olmadığı. “Yoğun bakımda ve entübe (boğazında tüp takılı) arkadaşlarımız var” diyor devlet hastanesinde görev yapan bir genel cerrah. Başka hastanelerde de hekim arkadaşlarının yatarak tedavi gördüğünü söylüyor. Bir de sanılanın aksine, tehlike sadece 60 yaşın üstündekiler için değil. Yoğun bakımlarda 20-40 yaş arası tedavi gören hastalar olduğunu ekliyor.

Çalıştığı özel hastaneden izin alıp on gündür evde kendini karantinaya alan bir pratisyen hekim, virüsün eşine ve çocuğuna da bulaştığını, kısmen hafif ve kontrollü geçirdiklerini söylüyor. Muayene olduğu hekimle semptomları konuşarak tedaviyi beraber planladıklarını ama test yapılmadığını anlatıyor. Başkalarına bulaştırmamak için bir süre daha çalışmaması gerektiğinin farkında, Covid-19 tanısı konmadığı için bel ağrısı raporu almış. Çalıştığı hastanede bir uzman hekim de aynı yöntemle, başka bir rahatsızlıktan rapor alarak kuluçka süresini evinde geçiriyor. Kendi aralarında bile Covid-19 adını zikretmeden konuştuklarını söylüyor.

Devamı aşağıdaki linkte...
(link)

Kaynak: (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Test sayısının bir önceki güne göre azalmış olmasına fazla takılmayın. Sonuçta bakanlık bu testleri "alın size kit, kime görürseniz test yapın" diye dağıtmıyor; kimlere test yapılacağının bir protokolü var. Doktorlar "elimizde kit olmadığı için test yapamıyoruz" demiyorsa, az test yapılmasının sebebi test yapılacak vaka sayısının azalmış olmasıdır. Bunun en mantıklı açıklaması, yurtdışından yeni gelip karantinadayken semptom gösteren sayısı azaldı; diye düşünüyorum.

"Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün olur." sözünün ete kemiğe bürünmüş hali, ibretle izledim.

Amacım hedef göstermek değil ama bisiklet turunda corona nasıl yayılır diye video çekmek isteseydim inanın bu videoya yakın olurdu videom. Bahsettiğimiz bisiklete binmeyin olayı tam olarak bu video da. 😀 👍 👍

@Murat B. hocam bende buna yoruyorum. sürekli artış eğiliminde seyretse bakanlıkta katil değil sonuçta, elindeki kite neden kıyamasın. ilk gün kullanırken neye istinaden azaltsın..vaka/test oranı yükseliyor bu da sanki belirtilerin daha iyi okunduğu, kime test yapılması gerektiğine daha doğru karar verildiğine işaret..ya da halk korkuyor ancak kendinde fazlaca belirti görünce test yaptırmaya gidiyor artık.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Amacım hedef göstermek değil ama bisiklet turunda corona nasıl yayılır diye video çekmek isteseydim inanın bu videoya yakın olurdu videom. Bahsettiğimiz bisiklete binmeyin olayı tam olarak bu video da. 😀 👍 👍
Ters şerit sevdalıları :acpsnr:
Corona'ya falan gerek yok bu kafaya...

Çin de bitti mi bu virüs şimdi ? Aşı yok tedavi yok ama adamlarda bıçak gibi aniden vaka ve ölüm sayısı azaldı.

İnanmalı mıyız ?

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Şu video da burada dursun...1.25'ten sonrası çok önemli bilgiler içeriyor...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
ETxXrRoUMAAgdgB

ETxXrRrU0AApp54

ETxXrRpU8AAdmE6

ETmUq7HWAAAAySW

çin de hayat normale dönüş emareleri göstermeye başladı

Çin de bitti mi bu virüs şimdi ? Aşı yok tedavi yok ama adamlarda bıçak gibi aniden vaka ve ölüm sayısı azaldı.

İnanmalı mıyız ?

Aşı yok fakat tedavi var. Kronik bir hastalığınız yoksa kesin bir şekilde tedavi ediliyor.

Ayrıca Çin komünist parti tarafından yönetilen yarı sosyalist bir ülke. Bu ülkeler kamucudur. Ne demek bu? Halkı hızlı bir şekilde seferber edip tez sonuç alırlar. Halk sağlığı söz konusu olduğunda açlık ve kıtlığı bile göze alıp radikal kararlar verebilirler. Çin tarihi bunun örnekleriyle dolu. Coşkun Faik Kavala'nın kitaplarında bu yapı ayrıntılarıyla anlatılıyor. Bakabilirsiniz.

Diğer bir nokta ise Çin bu kamucu anlayışı kendisi bulmadığını da söylüyor. Çin'de tarih kitaplarında Mao'dan sonra en çok sayfa sayısına sahip lider Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kemalizmin devletçilik ilkesini Deng döneminden beri uyguladıklarını açıkça her yerde söylüyorlar. Bizim ürettiğimiz ekonomik modeli geliştirip uygulayarak dünya devi oldular. Bunu düşündükçe delirecek gibi oluyorum. 😢

Bizde de radikal tedbirler alinabilseydi durum Çin'den daha hızlı bir şekilde atlatılacaktı. 20 bin kişinin umreye gönderilmesi bizi mahvetti. Doktorlar da söylüyor bunu zaten. Virüs iki gündür yurt dışı kaynaklı olarak değil yerli bireyler arasında bulaşıyor. Film şeridi koptu yani. Dua edelim de havalar erken ısınsın. Yoksa halimiz İtalya'dan beter olacak.

ETxXrRoUMAAgdgB

ETxXrRrU0AApp54

ETxXrRpU8AAdmE6

ETmUq7HWAAAAySW

Yediler yarrasayı, bulaştırdılar hastalığı şimdi biz çalışıyoruz. Yok öyle bir dünya çin, turuncu reis edecek seni çinçin.

Son düzenleme:
@mehmetsunu

Turuncu Reis geçen haftalarda Twitter'dan atıp tutuyordu. Bize bişi olmaz diyodu.
Bugün 3 eyalette asker sokaklara inmiş.
Nerede insan hakları ve özgürlükler?
Amarihan halkının sokağa çıkma özgürlüğünü engellemeye utanmıyor mu Turuncu Reis?
Ayıp ayıp. Hiç yakıştıramadım kendisine.
Özgürlükler ülkesi Amariha'da askeri sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasakları falan olur hiç şimdi?
😂😂😂😂😂😂
ETxXrRoUMAAgdgB

ETxXrRrU0AApp54

ETxXrRpU8AAdmE6

ETmUq7HWAAAAySW

Su fotoları görünce Çin ne kadar geri kalmış ne kadar fakir bir ülkeymiş şimdi daha iyi anladım.
Adamlar o kadar fakir ki 4 şeritli yollarda gidip geliyorlar işe falan.
Eee yarasa yiye yiye biriktirdikleri paralarla adamlar yapmış bilader!!!

Şaka bir yana ırkçı Batı medyasından Çin hakkında bilgi edinmekten beyni hamur olmuş bir ülkenin insanları olarak, yaptıkları dezenformasyon sayesinde bizim halkımızın bilincini de Çinillere karşı ırkçı düşüncelerle zehirlediler. Bu milletin tarihinde ırkçılık yok, hiçbir devirde hiçbir dönemde olmamış. Ama bakıyorum da Batı medyasının dezenformasyonu yüzünden Çinlilere karşı yogun bir ırkçı tavır gelişti.
30 gün sonra ülkemizde ölümler çığ gibi arttığında Çin birkaç uçak dolusu doktor ve tıbbî malzeme ile bizim de yardımımıza koşacak. Peki o ırkçı kafadakiler utanacak mı? Hiç sanmıyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy

İnanmalı mıyız ?
İnanacağımız hangisi olacak ? Aşı ve tedavinin olmadığınam mı ? Yoksa virüsü bitirdiklerine mi?

Arkadaşlar Milli Eğitim Bakanlığı güzel bir ders programı hazırlamış, çocuklarla beraber izliyorum. Eğitimciler değerlendireceklerdir elbette fakat çok hoş olmuş . Takdir ettim. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri