Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

İtalya ve İspanya'da koronavirüs önlemleri kapsamında açık havada bisiklet sürmek yasaklandı
Kaynak:Cylist

Resmi olarak asılsız bir haber gibi görünüyor cyclist net kaynak vermemiş. Sanırım dışarı çıkma yasağı nedeniyle bisikleti ile dışarıda olanlara dışarı çıkma yasağını çiğnediği için ceza kesildi ve zwift bunu evinizde zwift kullanın bize para kazandırın şeklinde yorumladı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
covid ankarada yok diyemi bilmiyorum ama hayat rutin devam ediyor otobüs durakları metro full... insanlar niye ısrarla çıkıyor acaba

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
covid ankarada yok diyemi bilmiyorum ama hayat rutin devam ediyor otobüs durakları metro full... insanlar niye ısrarla çıkıyor acaba
Çalıştıkları yerler izin vermiyor olabilir. İnsanlar parasız ve işsiz kalmak istemiyorlar.

Resmi olarak asılsız bir haber gibi görünüyor cyclist net kaynak vermemiş. Sanırım dışarı çıkma yasağı nedeniyle bisikleti ile dışarıda olanlara dışarı çıkma yasağını çiğnediği için ceza kesildi ve zwift bunu evinizde zwift kullanın bize para kazandırın şeklinde yorumladı.
Şu an Fransa'da da benzer yasak söz konusu ama yalnız gezinenlere geçerli değil bu yasak diye biliyorum.

Çalıştıkları yerler izin vermiyor olabilir. İnsanlar parasız ve işsiz kalmak istemiyorlar.
abi ben sağlıkçıyım çok yüksek risk altındayız, hacettepe bütün ameliyatları poliklinikleri iptal etti aciller dışında

abi ben sağlıkçıyım çok yüksek risk altındayız, hacettepe bütün ameliyatları poliklinikleri iptal etti aciller dışında
Bende bugün işe geldim. Evden çalışsam çalışabilir miyim? Evet çalışırım fakat iş yeri böyle bir imkan tanımadı. Çalışmakta olduğum yerden aldığım maaş dışında herhangi bir gelirim yok. Annem, babam, kardeşim, eşim çocuğum veya yardım edecek pek bir yakınım da yok. Bu sebeple seve seve çalışmak ve işe gelmek zorundayım.

Bende bugün işe geldim. Evden çalışsam çalışabilir miyim? Evet çalışırım fakat iş yeri böyle bir imkan tanımadı. Çalışmakta olduğum yerden aldığım maaş dışında herhangi bir gelirim yok. Annem, babam, kardeşim, eşim çocuğum veya yardım edecek pek bir yakınım da yok. Bu sebeple seve seve çalışmak ve işe gelmek zorundayım.
malesef aynı durumda olan tüm emekçi dostlara selam olsun

Makron hiçkimsenin işten çıkartılmayacağını hiçkimsenin iflas etmeyecrğini açıklamıştı. Umarım aynısı bizim ülkede de patron ve emekçiler için olur

bizim işyeri acayip bir önlem aldı. bir gün ofisten, bir gün evden çalışacağız. bizim departman 2 kişiyiz dönüşümlü geleceğiz. biz tamamen evden çalışmaya müsait bir departmanız. zaten gerek olduğunda (mesai saatleri dışında) evden çalışabiliyoruz. sırf genele uysun diye tüm departmanlar yarı yarıya dönüşümlü çalışacak dediler. iki günde bir metroya binmemek ne kadar etkileyecek virüs yayılmasını? ya da iki günde bir evden çalışmak?

bizim işyeri acayip bir önlem aldı. bir gün ofisten, bir gün evden çalışacağız. bizim departman 2 kişiyiz dönüşümlü geleceğiz. biz tamamen evden çalışmaya müsait bir departmanız. zaten gerek olduğunda (mesai saatleri dışında) evden çalışabiliyoruz. sırf genele uysun diye tüm departmanlar yarı yarıya dönüşümlü çalışacak dediler. iki günde bir metroya binmemek ne kadar etkileyecek virüs yayılmasını? ya da iki günde bir evden çalışmak?
Bende bilişim sektörü çalışanıyım. Hatta benim ofise gelmeme gerek dahi yok. Ama işte Türkiye şartlarında bunu anlatamıyorsun. Çalışan ofise gelmediğinde sanki maaşı havaya veriyorlarmış gibi hissediyorlar.

Bizim şirketteki durum şu şekilde
-Her bir saatte bir eller yıkanıyor.El yıkanınca çizelge imzalanıyor.
-El dezenfektanı var
-Her reyona kolonya yolladılar.
-Corona ile bilgilendirme yazıları asıldı.

Sizin şirketlerdeki önlemler neler?

Dün koca mağazayı dip köşe ilaçladılar.
İlaçlama yapılmasını gören müşteriler de çok memnun kaldılar.

Son düzenleme:
Bu virüsün amacı tamamen dünya nüfusunu azaltmak olduğunu düşünüyorum.
Sn.Dystopia;Eğer Çin'in kendi nüfusunu ve Dünya nüfusunu azaltmak adına böyle bir virüs yarattığı kanıtlanırsa,tüm toplumlar bir araya gelir,Dünya'da bir tane Çin'li bırakmazlar..!

Bu virüsü Çin'mi yarattı?Diyelim ki Çin yarattı ama Çin'in resmi olarak ''nüfus planlaması'' yaparak nüfusunu kontrol etme gibi bir seçeneği var..Neden böyle resmi bir seçeneği varken,bulaşıcı bir virüsü kendi insanına ve Dünya'ya yaymaya çalışsın?!
Çin'in zaten 1,4 milyar nüfusu var..Dünya'nın en kalabalık ülkesi..Böyle bir ülke,nüfus bağlamında ''baskın'' iken,hem kendi insanını,hem de Dünya'daki insanları öldürecek bir virüs yapmaya neden ihtiyaç duysun?!
Çin zaten virüsün yayılmasını engelledi deniyor..Nüfusuna oranlarsanız,Çin'in toplamda kaybı o kadar küçük ki..!

Çin'in en büyük rakibi olarak görülen Abd'de bu virüsü yaratmış olamaz..Çünkü Abd başkanının bile,virüs bulaştığı tespit edilen bir kişiyle 2 gün önce tokalaştığı görüntüler ortaya çıkmıştı..

Hem Abd,hem de Çin için nüfus bir problem değil,bilakis nüfusun çok olması,insanların ''değersiz'' olmasına neden olur ki,bu da Çin ve Abd'nin insanları rahatça sömürmesine nedendir..

Bu virüs ortaya çıktığından beri,ekonomik olarak en büyük kaybı kim yaşadı?Fakirler mi,yoksa zenginler mi?
En büyük kaybı,Dünya'daki en zenginler yaşadı ve yaşıyor..
Bu virüsü yaratması düşünülen kişiler kimler?Dünya'nın en zengin insanları değil mi?Tutup bir asgari ücretlinin,bu virüsü yarattığı iddia edilemez herhalde..
Dünya'nın en zenginleri/varlıklıları,nüfus azaltmak adına,bir virüs yaratarak,kendi kendilerini milyarlarca/trilyonlarca dolar zarara mı uğrattılar?!
Haliyle konuya neresinden bakarsak bakalım,bu virüsün ''spontane'' bir şekilde ortaya çıktığı görülüyor..
Bunlar komplo teorileri..

Bir de şu açıdan bakalım bu virüse;

Bu hastalık/virüs,kapitalizmi ve kapitalizmi ayakta tutan din ve devleti PSİKOLOJİK olarak yıkmıştır ama bugün ya da yarın somut olarak bir yıkım olması çok düşük bir ihtimaldir..Çünkü bunun gerçekleşmesi,insan kalitesine bağlıdır..Bilinçsiz,tamamen sürü psikolojisi ile hareket eden Dünya'daki insanlar,bu psikolojik yıkıma rağmen,kapitalizmi-dini-devleti ayakta tutmaya devam edeceklerdir..
Bilinçli insanlar olursa da,din ve devletten bir şekilde kurtulursunuz ama kapitalizmden,yani insanların birbirini sömürmesinden zor kurtulursunuz..

Bu virüsün psikolojik yıkımı şöyle oldu;
1-Kapitalizmin,yani paranın bu virüse karşı bir etkisinin olmadığı görüldü..
2-Dinin,yani dua etmenin bu virüse karşı bir etkisinin olmadığı görüldü..
3-Devletin,yani insanları koruyup kollaması gereken siyasetçilerin,bu virüse karşı bir etkisinin olmadığı görüldü..

Hastalık yüzünden bir çok toplu alanların kapandığını gördüm tevede şu anda. Kapatmakla uğraşacaklarına niye insanlar toplu durulabilecek yerlerden uzak durmuyor diye düşünüyorum. İngiltere'de ki insanları bu konuda kutluyorum.

Yağmaya uğramaktan korkuyor gerizekalılar. Bu kadar korkak bir millet işte.
ABD için konuşuyorum, bu gerizekalılık veya korkaklık değil. Zengin ile fakir arasında uçurum olan, suç oranını yüksek bir ülkede polisin acil durumda yetersiz kalması ve kimilerinin bunu fırsata çevirmesi gözardı edilmemesi gereken bir tehlikedir. Neler olabileceğini merak ediyorsanız Rodney King yüzünden çıkan 1992 Los Angeles olaylarına bakabilirsiniz.

2-3 yıllık tuvalet kağıdı, veya bozulmadan tüketilmesi mümkün olmayacak miktarda gıda stoklamaya göre çok mantıklı hareket.

Batı medyasının ırkçı sabuklamaları geçince Çin'de yaşananları anlatan gerçek hikâyeler de birer birer gün ışığına çıkıyor.

Tek taraflı yayın takip etmeyin. Halka yalan söylüyorlar zira.

(link)

Geri