Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Bu virüsün amacı tamamen dünya nüfusunu azaltmak olduğunu düşünüyorum. Yoksa büyük Çin kıtlığını bilmeyecek kadar bilgisiz değiliz. Çin bundan 10 sene önce artık halkımızı besleyebiliyoruz kıtlık sorunu kalmadı şeklinde bir deklarasyonda bulunmuştu ama işin aslı bu doğru değildi. Çünkü 1.5 milyar küsür nüfusu beslemek kolay bir şey değil. Yani Çin halkı zaten bahsi geçen tüketimi yapıyordu. Bir de geçmişten kalma alışkanlıkları var. Hal böyleyken onca sene virüs olmadı da şimdi mi olacaktı? Bu arada karantina bölgesinden kaçmaya çalışmak hoş bir şey değil. Onların orada bulunmaları hem kendi sağlıkları hem de diğer vatandaşlarımızın sağlığı için çok önemli. İnsan bunu bile bile neden oradan kaçmaya çalışır anlamıyorum.

Scudo
Şahit olduğum şu diyalog, bazı vatandaşların coronaya karşı sergiledikleri tutumun tam özetidir:
.
+ (umumi bir mekana giren kimseye hitaben) bunu içeri almayın.
.
- niye laaa?
.
+ virüslü bu adam.
.
- puhahağahağa
.
+ ğağahağağaha
.
(virüse yakalansalar ödleri bi yerlerine karışacak ama hala makara peşindeler, yazık)

ETNFF4WXsAEjKvQ

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Vaka sayısı 47...yurt dışı kaynakli

Dosyalar

• 47.JPG
    47.JPG
    39,7 KB · Okunma: 43
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Önümüzdeki 20 gün içerisinde çok ciddi artış olcağını tahmin ediyorum, ümre dönüşüyle yurda giriş yapanlara karşı alınan tedbirler çok yetersiz

Madem bütün hastalar yurt dışından geliyor, neden hala tüm uçuşlara kapatmıyorsunuz?

Idris Elba'da test yaptırmış ve pozitif çıkmış

Ülkemizde hızla çoğalan vaka sayısına rağmen, bazı videolarda bu konuda saçma sapan konuşan ve olayın ciddiyetine vakıf olmayan,hatta hiç inanmayan insanlar görüyorum.Bizdeki bir başka salgın yapan virüs de "Cehalet" ...

Büyük önder,sevgili ATATÜRK de yıllar önce şu cümleyi kurmuş:

cehalet3.jpg

Son düzenleme:
Bir başka virüs de "Cehalet" ...
Büyük önder,sevgili ATATÜRK de yıllar önceşu cümleyi kurmuş:
221138 dosyayı görüntüle
Ben ikna oldum sanırım. Fransa'da dışarı çıkma yasağı gibi bir şey uygulanıyor. Yalnız koşu, bisiklet gibi sporları yapabiliyormuşuz ya bilmiyorum. Ya bu hastalığı eve getirirsem 😕.

@Cemal Ç. Az önce Tv'de anlattı. Bireysel spor yapmak serbestmis. Birarada spora para cezası varmış. Şirketlere önlem alabiliyorsaniz çalışın yoksa kapatın demişler. Dışarda tek hareket etmek serbestmis.

Deprem beklerken virüs geldi, takdir-i ilâhî, musibetlere sabır, halimize şükür, tedbir, tevekkül.

Ben ikna oldum sanırım. Fransa'da dışarı çıkma yasağı gibi bir şey uygulanıyor. Yalnız koşu, bisiklet gibi sporları yapabiliyormuşuz ya bilmiyorum. Ya bu hastalığı eve getirirsem 😕.
Cemal gardaşım, sporundan taviz verme. Yalnız terleme ,üşütme, soğuk algınlığı gibi vücut direncini düşürecek olumsuz hastalıklara yada hava koşullarına dikkat etmelisin.

Olmadı bir süre ara vermelisin. Tedbir bizden takdir Allahtan. :harika:

Bu virüs hepimize bir şekilde bulaşacak.
Sadece daha geç bulaşması için önlem alıyoruz.
Peki neden?
Çünkü yoğun bakım üniteleri aynı anda solunum yetmezliği çeken çok sayıda ağır hastayı kaldıracak kadar çok değil.

Bu arada Kuzey Kore'de tanımlanmış tek bir vaka yok. Peki neden? Çünkü dünyaya kapalı bir ülke. Normal günlerde bile yurt dışından ülkeye giriş yapan biri parti görevlisi yanında olmadan otelin karşısındaki büfeye gidip sigara bile alamaz. Almayı denerken casusluk suçlaması ile hapse tıkılır. Kim Reis Çin'den ülke nüfusunun tamamına yetecek katar tanı kiti getirtmiş. Şu anda Kuzey Kore'de deli gibi tıbbî malzeme üreten tüm fabrikalar dört vardiya çalıştırılıyormuş. Şu basit oksijen tüpünden üreten dört fabrikayı üç günde inşa edip üretime başlatmışlar.

Ulen gece gündüz lideriyle, geri kalmışlığıyla dalga geçtiğimiz ülke bunları yapıyor virüse karşı.

Bizde gündem umreciler!

Delirmeye az kaldı.

@Ali Kılıç 35.5 hocam hiç acele etme , şu an ben çetere tutmaya başladım, hangi sistem ,hangi ideoloji yada hangi politik kararlar daha etkili olacak .

Bu illetten başarılı yada canlı çıkmak gibi bir sonuca varmanın da faydasının olmadığını bir gün öğreneceğiz. Sonraki yıl Samuel Huntingonun medeniyetler ve medeniyetlerin çatışma alanlarına yeni bakış açıları getirecek.
@Anonim hocam bizde inşallah böyle bir silahlanma barbarlığı yaşanmaz. Malum ilk olarak koruma amaçlı yapılır. Sonra insanlara saldırtır silah denilen melun alet.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri