Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Şimdi bu paylaştığım grafikler gerçekten çok çok önemli.11 mart 2020 itibariyle ülkelerin İtalya'nın kaç gün gerisinde olduğunu gösteriyor.Avusturya 17 gün, Fransa ve Almanya 8 gün,İsviçre 13, Birleşik Krallık 14 gün ABD 10 gün gerideymiş.Bizi grafikleştirmemişler ama biz de şu an için aşağı yukarı 23-24 gün geride gibiyiz .(11 marttaki grafiğe göre 18-19 gün, 4-5 gün de üzerinden geçti)Vaka sayısı 15 lere gelindiğinde ertesi gün üç basamaklı sayılara çıkılmış ve bu her yerde böyle olmuş.:krktm:

9ggcGy.jpg

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
new york valisi: new yorkta italya tarzı karantina gündemde,okullar bu akademik yıl içinde açılmayabilir

ilinois valisi pritzker: eyaletteki bütün restoranlara kapama emri verecegiz gel al ve paket servisi devam edecek

las vegas wynn encore virüs nedeniyle kapanıyor

ilinois valisi koronavirüs salgını süresince silah ve alkol satışı yasağı koyma yetisine kavuştu

ilk koronavirüs aşısı yarın washingtondaki hasta üzerinde test edilecek

james bond oyuncusu olga kurylenko koronavirüse yakalandı

thy tk1314 ispanya valencia-ist ucagı ıstanbul havaalanını pas gecerek ankara esb ye indi

rusya ve kanada tüm yabancı ülke vatandaşlarının girişini yasakladı

Son düzenleme:
Vaka sayısı 15 lere gelindiğinde ertesi gün üç basamaklı sayılara çıkılmış ve bu her yerde böyle olmuş.:krktm:

Vaka sayısı 15'lere geldiğinde istatistiği bulunan ülkelerde ertesi gün ve (hadi kıyak yapalım) günlerde toplam vaka sayısı bakalım ne durumdaymış. Bu gerçekten de doğru bir bilgi mi acaba o_O Acaba inanmalı mıyız bu başlık altında her okuduğumuza :naslyany:

İtalya: (link)

tarihtoplam vaka sayısı
20 şubat4
21 şubat21
22 şubat79
23 şubat157
:kötü:

Fransa: (link)

tarihtoplam vaka sayısı
25 şubat14
26 şubat18
27 şubat38
28 şubat57
29 şubat100

Almanya: (link)

tarihtoplam vaka sayısı
22 şubat16
23 şubat16
24 şubat16
25 şubat18
26 şubat26
27 şubat48
28 şubat74
29 şubat79
1 mart130

Birleşik Krallık: (link)

tarihtoplam vaka sayısı
27 şubat16
28 şubat20
29 şubat23
1 mart36
2 mart39
3 mart51
4 mart87
5 mart116

ameriha: (link)

tarihtoplam vaka sayısı
20 şubat15
21 şubat35
22 şubat35
23 şubat35
24 şubat53
25 şubat57
26 şubat60
27 şubat60
28 şubat63
29 şubat68

İran: (link)

tarihtoplam vaka sayısı
20 şubat5
21 şubat18
22 şubat29
23 şubat43
24 şubat61
25 şubat95
26 şubat139

İspanya: (link)

tarihtoplam vaka sayısı
26 şubat13
27 şubat25
28 şubat33
29 şubat58
1 mart84
2 mart120

7 ülkeye baktık ve 7'de sıfır doğruluk payı var yukarıdaki bilginin. Neyse ki Allah'tan elimizin altında internet var da kontrol edebiliyoruz :snzdglsn:

Öte yandan, üzülerek bir şeyin farkına varıyoruz, Türkiye'de virüsün günlük yayılma hızı en çok maalesef İtalya ile benzerlik gösteriyor... İtalya'da vaka sayıları günlük olarak 4, 22, 79 diye gitmiş. Türkiye'de de dün 3 olan vaka bugün 18 oldu. Bu tip yüksek artış görünüşe göre durumları şu an çok kötü olan İtalya ve İran'da olmuş (İran: 5, 18, 29)

Son düzenleme:
Vaka sayısı 15 lere gelindiğinde ertesi gün üç basamaklı sayılara çıkılmış ve bu her yerde böyle olmuş.:krktm:

Bu sayıları direkt olarak apsis ordinat eksenlerinden bizzat kendim okumayıp başka bir kişiden paylaştığım içim ''-miş'' eki ile kullanmıştım. @Serkan Mıstınoğlu Bey'in dikkati sayesinde doğru olmadığını gördük.Kendisini bilimsel makale niteliğindeki bu konu başlığının çöp olmasını engellediği için başta kendim ve diğer forumdaşlar adına teşekkür ederim.:harika:
Benim hataya düşme sebebim ise hastalık artış hızının birçok yerde lineer değil de eksponansiyel artışa benzetilmesinden ötürü 15 ten 100 lü rakamlara çıkılmasının çok da alışılmışın dışında olmayacağını düşünmemdendir.

Devletimiz elinden geleni en iyi şekilde yapıyor.İnşallah kontrol altında tutabilirler.

Türkiye de virüs konusunda çuvallayacak. Umreden gelenlere "kendi kendinizi 14 gün karantinaya alın" dendi... Teşhis konulan hastalara dair hiçbir bilgi paylaşılmıyor, belki de bizim çevremizden insanlar. Bilmiyoruz. Hangi ilde olduklarını bile bilmiyoruz. Bu kapalılıkla, bu gizlilikle gitmez maalesef bu iş.

Çin, virüsü bildiğiniz adam etti. 80.000 vakadan 10.000 vaka kaldı. Adamlar uygulama yaptı yahu. Virüsün görüldüğü bölgeleri google maps gibi bir uygulamanın üzerinden canlı olarak paylaştılar ki, halk o uygulamayı açıp baksın ve o kırmızı işaretli mekanlara girip çıkmasın, çünkü orada virüs var. Biz ise gizleyerek bir yerlere varmaya çalışacağız. Umarım varırız. Umarım hacdan gelen binlerce amcamız ve teyzemiz inşallah gerçekten de evden hiç çıkmaz ve bakkala dahi gitmez! İşte bu! Yine inşallaha ve maşallaha kaldık :snzdglsn:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ankara metroda ayakta duracak yer bulamazdım, şuan bomboş. Yaşlılar gezmeye çıkmamış genel olarak, öğrenci zaten yok.

İngiltere’deki durumla ilgili şöyle bir bilgi vereyim; başbakanın yaptığı açıklamalardan sonra mahalleler/bölgeler kendi aralarında Facebook/Whatsapp grupları oluşturdu hızlıca, yani lokalde inanılmaz bir sivil örgütlenme modeli gördük. Herkes kendi iletişim bilgilerini ve yeteneklerini iletisinde belirtip herhangi bir şekilde yardım edebileceği bölgeyi işaret ediyor. Hastalıkla ilgili belirti yaşayanlar kendini izole ediyor (devlet özellikle bunu istemişti ve İngiltere’de insanların büyük çoğunluğu devlet adamlarının söylediği şeyi önemsiyor ve uyguluyor, zira herkes bunun bir sorumluluğu olduğunun farkında), dolayısıyla siz çoğunlukla kimin hasta olduğunu ve kendini izole ettiğini biliyorsunuz, zaten maske takanlar da çoğunlukla hasta olanlar olduğu için genelde kimseyi görmüyorsunuz.
Kendini izole ettiğini duyuran kişi ihtiyaçlarını lokal gruplarda belirtiyor ve bölgeye yakın olan birileri gerekli önlemleri aldıktan sonra onun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Alışveriş ise mesela izole olan kişi parayı dış kapıya asıyor, alışveriş yapan kişi ise eşyaları kapının önüne bırakıp parayı alıp gidiyor, asla yüz yüze dahi gelmiyorlar. Detaylar üzerinde o kadar duruluyor ki anlatamam, izole olan kişinin parayı, poşeti, kapıyı vs dezenfekte etmesi gibi.
Ülkenin hastalıkla mücadele politikası biliyorsunuz “sürü bağışıklığı” üzerine kurulu, nüfusun %80’ninin mutlaka en az 1 kere enfekte olacağını düşünüyor devlet yetkilileri ve bu yüzden virüsle mücadelenin şu anda pek mümkün olmadığını, insanların bağışıklık sisteminin bu virüsün üstesinden gelmesi gerektiğini çünkü dünya genelinde iyileşen kişilerin dahi yeniden bu hastalığa yakalanacağını düşünüyorlar, bu yüzden riskli gruplara daha etkin müdahale edebilmek için risk grubu dışındakilerin kendisini izole etmesini istiyor. Devletin yaklaşımı bir risk, bir kumar evet ama benim anlatmaya çalıştığım asıl şey halkın İtalya ve İspanya’da yaşanan korkunç tablodan sonra gösterdiği refleks. Müthiş bir dayanışma var, tabii ki zinciri bozan halkalar var, fırsatçılar var, panik halinde olanlar var ama genelde ciddi bir örgütlenme ve hazırlık var. Zira devlet salgının zirvesinin 11-14 sonra hafta olacağını ve 2021 Nisan’a kadar devam edeceğini düşünüyor. Bu yüzden halk panik halinde dolaşanlar dışında genelde yavaş yavaş stok yapıyor ve lokalde kendi arasında örgütleniyor.
Sadece gelecek kötü günler için bu yardımlaşma/dayanışma ruhuna ve sivil örgütlenmenin önemine dair paylaşmak istedim.

@Anonim Benim bu yazıda anladığım halkı olayın içine direk dahil etmiş devlet. Resmi olarak Dünyada bu şekilde politik karar alan tek ülke oluyor. Dünya bu illetten kurtulduktan sonra elbette , başarı politikaları başarı yüzde hesaplamaları detaylı olarak incelenecektir. Çok cesur bir politika tabi riski de çok .

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Arkadaşlar, umarım yanılırım, fakat halkımızın büyük çoğunluğunda bilim çerçevesinde hareket etme ya da başkalarını (toplumu) düşünme geleneği yok.

Bu yüzden bu virüs öyle ya da böyle bayağı yayılacak ve ülke olarak nasibimizi kötü bir şekilde alacağız. Önümüzdeki 1-2 haftada yayılma hızının çok yükseleceği gün gibi ortada. AVM'lerin kapatılmadığı, komplo teorisyenlerinin TV kanallarında işkembeden salladığı ve prim yaptığı, Umre'den dönenlerin ziyaret edildiği, Whatsapp gruplarında saçma sapan 'şu doktorun/hemşirenin eltisiyim, görümcesiyim, bacanağıyım' ses kayıtlarının dolaştığı bilinçsiz bir yerden bahsediyoruz.

Kendinize ve çevrenize iyi bakın, kollayın, bilgilendirin. Aşağıdaki linkte gösterilen simülasyonlar yayılma eğrisinin nasıl düşürüleceğini çok güzel gösteriyor. İngilizce'niz olmasa dahi bakınız:

(link)

(link) - yorumunuz?

İtalya sokakları canlı kamera görüntüleri - (link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Ben 1,5 ay önce çalınan bisiklet farımı tekrar sipariş ettim. İki gün önce de bana ulaştı. Şirketimin adresini vermiştim. Bir anda o paketin açılması bir şova dönüştü. Bütün arkadaşlar seferber oldu. Eldivenler takıldı. Kolonyalarla silindi. İçinden çıkanlar da kolonya ve ıslak mendille silindi. Bakalım 14 gün sonra bir şey olmazsa tekrar buraya yazarım. :)
Arkadaşlar bana bir şey olmadı ama virüsün yayılma hızı inanılmaz arttı. İnşallah dünya daha fazla etkilenmeden bir çaresi bulunur. Yoksa küresel bir ekonomik kriz ve açlıkla karşı karşıya kalacağız.

diyanetten açıklama geldi,

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip Corona Virüs önlemlerine ilişkin açıklama yaptı. Erbaş, ''Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir.Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir'' dedi

diyanetin aldığı önlem gerçekten bu konuda çok yetersiz...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Verilere günlük erişebilirsiniz. En güvenilir kaynak olduğunu düşünüyorum.

(link)

Aşıyı bulacak olan namüslüm ülke ya bize gıcık kapan bir ülkeyse ve aşıyı bize vermezse?
Bulduğu aşıyı bize vermesini mecbur kılacak evrensel kanunlar var mı?

@bislet evrensel bir mesele,

hiçbir ülkenün bunu yapcağını düşünmüyorum..

Sizce okulların tatili uzar mı?

Geri