Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

2 gün önce dayım ve eşi umre den dönüş yaptılar, aradım sordum nedir ne değildir diye..direk Balıkesir-Edremite iniş yapmış onlar ve kontrolden sonra bi takım evraklar imzalatılmış. 14gün boyunca evden çıkmayın diye tedbirde bulunmuşlar...

Scudo
Yani taşıyıcı olanlar ( test anında belirti göstermeyip sonradan hastalanabilecek veya kendi tehlikesiz geçirecek ama başkalarına rahatlıkla bulaştırabilecek olanlar) yakalanamıyor.

@Çetin ŞAHİNÖZ evet hocam, bu zamana kadar yapılan uygulamalar bu şekilde yapıldı. Testten ziyade tarama yapıldı. Test uygulaması ateşli hastalar için yapılıyor.

Bir ay önceki uygulama bu şekildeydi. Son hafta daha da farklı oldu. 2 gündür karantina işlemi başlattılar. Umre dönüşleri bugün sonlandı galiba. Yada son uçuşlar gerçekleşiyor. Aynı zamanda hava terminallerinde de dezenfekte çalışmaları da yapılıyor. Daha önceki salgın veya virüsle mücadele yöntemlerinden daha etkili bir program yürütülüyor.

@Çetin ŞAHİNÖZ evet hocam, bu zamana kadar yapılan uygulamalar bu şekilde yapıldı. Testten ziyade tarama yapıldı. Test uygulaması ateşli hastalar için yapılıyor.

Bir ay önceki uygulama bu şekildeydi. Son hafta daha da farklı oldu. 2 gündür karantina işlemi başlattılar. Umre dönüşleri bugün sonlandı galiba. Yada son uçuşlar gerçekleşiyor. Aynı zamanda hava terminallerinde de dezenfekte çalışmaları da yapılıyor. Daha önceki salgın veya virüsle mücadele yöntemlerinden daha etkili bir program yürütülüyor.

Yani ülkeye giriş anında sadece taşıyıcı konumunda olanlar (henüz belirti göstermeyip daha sonra hastalanabilecek veya sadece taşıyıcı olanlar) direkt topluma karışıyor :acpsnr:

#2439885 - Coronavirus Update (Live): 156,054 Cases and 5,819 Deaths from COVID-19 Virus Outbreak - Worldometer

Güncel:
(link)

100 milyondan fazla Avrupa'lı evlerinde kitlenip kalmış durumda.

Bizim şirketteki durum şu şekilde
-Her bir saatte bir eller yıkanıyor.El yıkanınca çizelge imzalanıyor.
-El dezenfektanı var
-Her reyona kolonya yolladılar.
-Corona ile bilgilendirme yazıları asıldı.

Sizin şirketlerdeki önlemler neler?

@hamlet2006 Hangi şirket? Önlemler güzel fakat maske ihmal edilmemeli.. Hasta değilseniz takmanıza gerek yok diyenleri dinlemeyin. Hastanede biyomedikal görevlisi olarak çalışmaktayım, çalışanlar maske takıyor, sürekli el dezefenkteni, eller yıkanıyor, sürekli yerler yıkanıyor ve merdiven trabzanları dezefenkte ediliyor. Görevim cihazlarla ilgilendiğim için ve hastalarla temas etmediğim için daha güvendeyim. Sürekli yangın merdiveni kullanıyorum asansorleri kullanmıyorum..

Son düzenleme:
Özel sektörde bu krizin yönetiminin de şirket patronunun yada yönetim kurulunun inisiyatifinde kalması da pek iyi değil. Gayet mantıklı ve doğru yaklaşanlar olabileceği gibi hiç hoş olmayan uygulamalar da çok olacaktır.

@Çetin ŞAHİNÖZ Neler neler duydum.. Patron masraftan kaçınmak için maske ve dezefenkten kullanımı azaltın, sürekli telefonlarınıza dezefenkte (vezne çalışanlarına) dediği an, ayaklandık biraz. Özel sektorun sıkıntısı bu..

Zincirin sağlamlığı ne kadar ?
Peki işine geldiğinde " dünya vatandaşı" işine geldiğinde " mormon " gibi davrananlar ne kadar dirayet gösterecek? ne kadar aklı selim davranacak ?

Bizim şirket müşteri ayak sayısının çok olduğu bir şirket.Müşterilere bakıyorum da müşteriler corona ile ilgili muhabbet fazla etmiyor.Maske,kolonya,muayene eldiveni talepleri de çok çok azaldı.İlk gün müşteri bıçak gibi kesildi demiştim ama şu an yine normal hareketlilik var.
Sayın @Cemal Ç. sizin parisien patronlar ne gibi önlemler alıyor?

@hamlet2006 Bizde de durum şu şekilde
-Virüs olmadan öncede en dikkat edilen şeylerden birincisi temizlikti şuanda daha sıkı şekilde yapılıyor, temizlik personelinde ekstra olarak yüz/ağız maskesi eklendi.
-Her birime ve belirli alanlara el dezenfektanı yerleştirildi.
-Wclerde bulunan pompalı sıvı sabunlar, antibakteriyel köpük sabun ile değiştirildi.
-Erkek personellerde sakal, bıyık bırakma izinleri iptal edildi. (taşeron personele, doktorlar hariç).
-Alt taşeron olan benim çalıştığım firma çalışanlarına N95 tipi maske verildi.
Ben gibi genelde hastalarla çok yakın teması olmayan kişiler bir derece daha az riskli, ama hastane içinde olduğumuz için elbette risk var. otomasyon ve raporlama elemanı olarak çalıştığım için eve, tuvalete ve yemeğe çıkmak dışında ofisten çıkmıyorum istesem de çıkamıyorum. Her mahalin farklı havalandırma sistemi var, zaten görevimin bir kısmında bunların takibi de yer alıyor. Bizim ofiste 1 litrelik Aseptoman var, ekstra olarak geldiğim her vardiyada ortak kullanılan klavye, mouse ve masayı bunla bir güzel şekilde siliyorum sonra da ellerime kullanıyorum. yaklaşık 6 aydır ofisteki 1-2 kişi ve müdürlerim hariç el sıkışmıyordum. Bir çok kişi dalga geçip tavır alıyordu, şuanda geldiğimiz noktada ise kimse el sıkışmıyor.

@hamlet2006 Hangi şirket? Önlemler güzel fakat maske ihmal edilmemeli.. Hasta değilseniz takmanıza gerek yok diyenleri dinlemeyin. Hastanede biyomedikal görevlisi olarak çalışmaktayım, çalışanlar maske takıyor, sürekli el dezefenktenı, eller yıkanıyor, sürekli yerler yıkanıyor ve merdiven trabzanları dezefenkte ediliyor. Görevim cihazlarla ilgilendiğim için ve hastalarla temas etmediğim için daha güvendeyim. Sürekli yangın merdiveni kullanıyorum asansörleri kullanmıyorum..
Ben de sizin gibi bir hastanede otomasyon ve raporlama elemanı olarak çalışıyorum. Saha içinde olacaksam, acil durum merdivenlerini ve hastanın geçmediği arka personel koridorlarını kullanıyorum. Cerrahi tip maskeden de edindim, gün içinde çıkmam gerekirse takacağım.

(link)

Dosyalar

• aseptoman.jpeg
    aseptoman.jpeg
    70 KB · Okunma: 31
  • maske.jpeg
    maske.jpeg
    56 KB · Okunma: 33
  • N95.jpeg
    N95.jpeg
    86,4 KB · Okunma: 33
(link)

Camilerin kapatılması için de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan aksiyon bekliyoruz. Sonuçta camiler de, özellikle yüksek risk grubunda bulunanların topluca birarada bulunduğu riskli mekanlar haline geldi.

camiler de, özellikle yüksek risk grubunda bulunanların topluca birarada bulunduğu riskli mekanlar haline geldi.

Camilerde sanki cemaat varmış gibi herkes de camiler de kapatılsın deyip duruyor:snzdglsn:Virüsten kaçmak isteyen camilere gitsin ,camiler bomboş zaten.o_O

@hamlet2006 Tabii her yerleşim yerinde durum farklı olabilir; ancak benim yaşadığım çevrede camiiler günde 5 vakit olmasa da özellikle sabah ve akşam vakitlerinde, genellikle de 60 yaş üstü emekli insanlar tarafından çok sık kullanılıyor. Bu yaş grubunun virüs kapması, onlar için doğrudan doğruya ölüm tehlikesi demek. Türkiye'nin birçok büyük şehirinde de benzer bir durum olduğunu tahmin ediyorum.

Bu "yakın ve açık tehlike"yi DİB nasıl görüp de önlem almıyor, onu anlayamıyorum işte.

Geri