@hamlet2006 Bizde de durum şu şekilde
-Virüs olmadan öncede en dikkat edilen şeylerden birincisi temizlikti şuanda daha sıkı şekilde yapılıyor, temizlik personelinde ekstra olarak yüz/ağız maskesi eklendi.
-Her birime ve belirli alanlara el dezenfektanı yerleştirildi.
-Wclerde bulunan pompalı sıvı sabunlar, antibakteriyel köpük sabun ile değiştirildi.
-Erkek personellerde sakal, bıyık bırakma izinleri iptal edildi. (taşeron personele, doktorlar hariç).
-Alt taşeron olan benim çalıştığım firma çalışanlarına N95 tipi maske verildi.
Ben gibi genelde hastalarla çok yakın teması olmayan kişiler bir derece daha az riskli, ama hastane içinde olduğumuz için elbette risk var. otomasyon ve raporlama elemanı olarak çalıştığım için eve, tuvalete ve yemeğe çıkmak dışında ofisten çıkmıyorum istesem de çıkamıyorum. Her mahalin farklı havalandırma sistemi var, zaten görevimin bir kısmında bunların takibi de yer alıyor. Bizim ofiste 1 litrelik Aseptoman var, ekstra olarak geldiğim her vardiyada ortak kullanılan klavye, mouse ve masayı bunla bir güzel şekilde siliyorum sonra da ellerime kullanıyorum. yaklaşık 6 aydır ofisteki 1-2 kişi ve müdürlerim hariç el sıkışmıyordum. Bir çok kişi dalga geçip tavır alıyordu, şuanda geldiğimiz noktada ise kimse el sıkışmıyor.
@hamlet2006 Hangi şirket? Önlemler güzel fakat maske ihmal edilmemeli.. Hasta değilseniz takmanıza gerek yok diyenleri dinlemeyin. Hastanede biyomedikal görevlisi olarak çalışmaktayım, çalışanlar maske takıyor, sürekli el dezefenktenı, eller yıkanıyor, sürekli yerler yıkanıyor ve merdiven trabzanları dezefenkte ediliyor. Görevim cihazlarla ilgilendiğim için ve hastalarla temas etmediğim için daha güvendeyim. Sürekli yangın merdiveni kullanıyorum asansörleri kullanmıyorum..
Ben de sizin gibi bir hastanede otomasyon ve raporlama elemanı olarak çalışıyorum. Saha içinde olacaksam, acil durum merdivenlerini ve hastanın geçmediği arka personel koridorlarını kullanıyorum. Cerrahi tip maskeden de edindim, gün içinde çıkmam gerekirse takacağım.
(link)