Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

@Ali Kılıç 35.5 Bağlantısını verdiğiniz haberin çıktığı Aydınlık Gazetesi, haberi Kanada merkezli, GlobalResearch adlı medya organında çıkan bir makaleye dayandırmış. Makalenin yazarı olan Larry Romanoff, ABD Temsilciler Meclisi'nin ana soruşturma komitesi olan "House Committee on Oversight and Government Reform" bünyesinde gerçekleştirilen bir oturumda, CDC direktörü Robert Redfield'a yöneltilen bir soruyu gündeme getirmiş. Sorulan soru ve verilen cevapla ilgili video da makalede mevcut.

Videoda sorulan soru şu:

ABD'de Covid-19'u tespit etmeye yarayan test kitleri uygulanmamış hastalarda, mevsimsel gripten kaynaklandığı rapor edilen ölümlerden bazılarının, Covid-19'dan kaynaklanmış olma ihtimali var mıdır?

Robert Redfield'un verdiği cevap ise şöyle:

Mevsimsel grip tanısı konmuş hastalara, test kitlerinin ve merkezlerinin yetersizliği sebebiyle ülkenin her noktasında Covid-19 testi uygulanamamaktadır. Ve mevsimsel gripten öldüğü rapor edilen hastaların arasında gerçek ölüm nedeni Covid-19 olan hastaların bulunma ihtimali elbette ki vardır.

Burada bir olasılıktan söz ediliyor. Makalenin yazarı ve haberi alıntılayan Aydınlık Gazetesi ise, Robert Redfield'ın şeffaflıkla dile getirdiği bu olasılıktan hareketle "Covid-19'un menşei ABD" şeklinde zorlama bir çıkarım yapıyorlar.

Aydınlık Gazetesi, Doğu Perinçek'in başını çektiği, Rusya ve Çin tarafından desteklenen ve finanse edilen Avrasyacılar grubunun yarı-resmi yayın organıdır ve dezenformasyon yapma konusunda uzmandır. Bu mecrada çıkan haberlere şüpheyle yaklaşmanızı, kaynak olarak gösterilen yayınları kaynağından okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Scudo
Virüsün ABD'den yayıldığı iddia ediliyor.

(link)
Ben de diyorum ki OLAMAZ;

ABD Başkanı Donald Trump ile Brezilya Başkanı Jair Bolsonaro geçtiğimiz hafta bir araya gelmişlerdi. Bolsonaro, ABD Başkanı Trump ile tokalaşması ise ABD'de büyük yankı uyandırmıştı. Dün ise Brezilya basınında Bolsonaro'nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yakalandığı belirtildi.
(link)

Aydınlık Gazetesi, Doğu Perinçek'in başını çektiği, Rusya ve Çin tarafından desteklenen ve finanse edilen Avrasyacılar grubunun yarı-resmi yayın organıdır ve dezenformasyon yapma konusunda uzmandır. Bu mecrada çıkan haberlere şüpheyle yaklaşmanızı, kaynak olarak gösterilen yayınları kaynağından okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ben tek taraflı okumalar yapmıyorum. Batı medyasını da doğu medyasını da izlerim. Kararımı onların yayınlarına göre değil kendi muhakememe göre veririm. Başka bir kaynakta böyle bir haber görmedim. Sözgelimi Yeni Şafak ya da Sözcü yapmış olsaydı haberi onun linkini atacaktım. Virüsün Çin'den çıkmadığı yönündeki tezleri ortaya koyan başka bir kaynak varsa siz de bana atınız lütfen.

Haberin ana kaynağı konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Aydınlık gazetesinin kime ait olduğu ve ne amaçla yayın yaptığı ilgimi çekmiyor. Zira günlük ve güncel politika ile hiç ilgilenmiyorum. Sadece "siyaset felsefesi" ilgi alanıma giriyor. Ama verdiğiniz bu bilgiler için de teşekkür ederim.
Başlık altından birbirimizle helalleşelim de kimsenin hakkı kimsede kalmasın. Ölecek olan 45 kişiye şimdiden Allah’tan rahmet diliyorum. Bilin ki forum sizi asla unutmayacak hep hatırlanacaksınız.

Covid 19 virüsünün öldürme oranı binde ikidir. Serkan Mıstınoğlu'nun hesabıyla 45 kişi öleceğine göre forumun toplam üye sayısı kaçtır?
Ben de diyorum ki OLAMAZ;

ABD Başkanı Donald Trump ile Brezilya Başkanı Jair Bolsonaro geçtiğimiz hafta bir araya gelmişlerdi. Bolsonaro, ABD Başkanı Trump ile tokalaşması ise ABD'de büyük yankı uyandırmıştı. Dün ise Brezilya basınında Bolsonaro'nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yakalandığı belirtildi.
(link)

Umuyorum ki (İnşaallah) Trump'a da bulaştırmıştır. Bu vesileyle dünya iki büyük pislikten de kurtulmuş olur.
@Mehmet Altuğ

Şöyle bir haber daha var.

(link)
@Mehmet Altuğ

Şöyle bir haber daha var.

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bu ne amerikan pohpohlamasıdır böyle sanırsın abd melek israilde küçük meleği hadi birde asıl beyin kısmı ingilizleri de koyalım ortaya ana kadro çıksın ortaya kendi donanmasını yok edip suçu japona atan bir amerika, kendi kulelerini yıkan bir amerika türkiyenin suriyede ne işi varcılar bir zahmet cevap versin büyük amerikanız vietnam,mogadişu,afganistan,güney kore de ,ırakda iran da ne işi var yahu dünyada ne olsa arkasından amerika ve israil çıkıyor millete kaynak diye tutturanlar yada olmaz diyenler biraz tarih okuyun bir zahmet ya.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Ali Kılıç 35.5 Aynı videoyu refere eden, aynı metni başka türlü ambalajlayıp önümüze koyan bir başka makale.

Çin'de insanlar, vahşi etobur hayvanları avlayarak yiyorlar; bu hayvanların etleri açık halk pazarlarında satılıyor. Bu Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinde yasaklanmış, hayvandan insana geçiş yapan viral hastalıklara kaynaklık eden son derece riskli bir durum. Çin devletinin, hedef şaşırtmak amacıyla bu şekilde dezenformasyon faaliyetlerine girişmesi, kendi açılarından anlaşılabilir bir durum ancak Covid-19'un Çin'de ortaya çıkıp dünyaya yayıldığı olasılığını zayıflatmıyor.

@Yavuz_han "dünyada ne bok olsa arkasından amerika ve israil çıkıyor" savınız hatalı ve eksik. Aslına bakarsanız, dünyayı 3 kişiden oluşan gizli bir konsey yönetiyor; bu konseyin daimi üyeleri ise Gufi, Migros Kangurusu ve Aymar Adam.

Umuyorum ki (İnşaallah) Trump'a da bulaştırmıştır. Bu vesileyle dünya iki büyük pislikten de kurtulmuş olur.
…..........
Virüslü olan biriyle Abd başkanı tokalaşmış..:eek:
Virüsün Abd'den kaynaklandığı,yani Abd'nin bu virüsü bir silah olarak yarattığı iddiası,bana saçma geliyor..Spekülasyon yapılıyor..
Şöyle olsaydı,belki biraz bu iddialar düşünülebilirdi;
Virüsün ilk ortaya çıktığı günlerde,Abd tüm uçuşları yasaklasaydı,tüm ülkede karantina uygulasaydı,Abd başkanı ve tüm önemli kişiler ortadan kaybolsaydı ..vb
Böyle bir şey olmadı ama..!
bu ne amerikan seviciliği ve pohpohlamasıdır böyle sanırsın abd melek israilde küçük meleği hadi birde asıl beyin kısmı ingilizleri de koyalım ortaya ana kadro çıksın ortaya kendi donanmasını yok edip suçu japona atan bir amerika, kendi kulelerini yıkan bir amerika türkiyenin suriyede ne işi varcılar bir zahmet cevap versin büyük amerikanız vietnam,mogadişu,afganistan,güney kore de ,ırakda iran da ne işi var yahu dünyada ne bok olsa arkasından amerika ve israil çıkıyor millete kaynak,kaynak diye tutturanlar yada olmaz diyenler biraz tarih okuyun bir zahmet ya.
Ne meleği sevgili Yavuz?Melekler başka forumlarda tartışılıyor..!

@Triban haklısın kelek demek istemişdim o forumdakiler şu an virüs savar üretiyorlar yerli imkanlarla;)

Bu konuda kaynak rica edebilir miyim?

(link)

"Their list of animals available ran to about 100 varieties both live and butchered. They ranged from red deer and peacocks to fox and wolf cubs, squirrel, spotted dove, bamboo partridge and Tibetan snowcock. Masked palm civet, the raccoon-like nocturnal animal linked to the Sars outbreak, was also listed at the equivalent of US$19 for a live animal."

"Pazarda satılan hayvanların yer aldığı listede 100'den fazla canlı veya kesilmiş hayvan adı var. Satılan hayvanlar arasında tilkiler, kurtlar, semenderler, yılanlar, fareler, tavus kuşları, kirpiler ve koalalar da var. Sars (Coronavirüs ailesine ait bir virüstür) salgınına neden olan Maskeli Misk Kedisi de listede 19 dolara canlı olarak satılıyor."

Çin'den almak istediğim bazı bisiklet yedek parçaları var ama bu coronavirüsü çin'den kargo geliş süresini uzatır mı? Zincir, fren balatası ve teflon fren ve vites telleri almayı düşünüyorum yakın bir zamanda genel bakım yaparım diye. Yakın bir zamanda Çin'den ürün alanlar cevaplarsa sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Mehmet Altuğ @Murat B.
Teşekkürler 😊😊😊😊😊
Çin'den almak istediğim bazı bisiklet yedek parçaları var ama bu coronavirüsü çin'den kargo geliş süresini uzatır mı? Zincir, fren balatası ve teflon fren ve vites telleri almayı düşünüyorum yakın bir zamanda genel bakım yaparım diye. Yakın bir zamanda Çin'den ürün alanlar cevaplarsa sevinirim.

Herhangi bir sorun olmaz. Çin dışına çıkan malların tamamını dezenfekte ediyorlar. Bir de zaten Çin'den aldığınız bir ürün bu günkü koşullarda 2 ay gibi bir sürede elinize ulaşır. Virüs canlı olmayan maddelerin üzerinde o kadar yaşayamıyor. Ve hâlâ ürün almaya devam ediyorum. Hattâ virüs çıktıktan sonra Aliexpress fiyatları düşürdü. Çoğu ürüne ücretsiz kargo bile getirdiler.

Diego, dur allahını seversen, zaten ortalık karışık.

Şurada dursun:
(link)
Pes doğrusu, telefon dolandırıcılığı tuttu ise bu işi tuttururlar. Bu hırsızlıktan çok daha öte çak daha tehlikeli bir suç. İnşallah en ağır cezalar verilir ve gerekli önlemler alınır.

Bize düşen bu paylaşımdan sonra ulaşabildiğimiz herkesi ,mağdur olmamaları için uyarmaktır.

• Beğen
Teyitsiz olarak paylaşıyorum: Corona taraması bahanesi ile kapı çalan kötü niyetli insanlar türemiş, eşinizin dostunuzun akıllarınin bir köşesinde bulunsun.

Edit: Yukarıda paylaşılmış, şimdi farkettim.

• Beğen
Geri