Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
bunu neye göre önerdiğinizi öğrenebilir miyim?
izopropil alkol çok güçlü bir yağ çözücüdür ve ciltte kullanıldığında çok ufak bir temasta bile deride olması gereken yağı kurutarak (yani cildi bakteri ve virüslerden koruyan yağ tabakasını eriterek) cildi her türlü riske açık hale getirir.,
Ayrıca çok güçlü bir kanserojen maddedir.
izopropil alkole dokunmak bile ölüme açık bir davetiye çıkartmaktır.
solumak da ayrıca çok tehlikelidir.

ben bisiklet parçalarını izopropil alkol ile temizliyordum, sonra araştırdım ki son derece tehlikeli. gerçekten de cilt ile temastan sonra cilt günlerce kendine gelemiyor.
bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.
Size hakettiğiniz şekilde cevap vermekle uğraşamayacağım.

Ben buraya gerekli bilgileri bırakayım.

Kim bilip bilmeden konuşuyor, forum kullanıcıları karar versin.

Öncelikle konu ile alakalı, Uluslararası Eczacılık Federasyonunun paylaşmış olduğu yazının Pdf versiyonunu hemen aşağıda paylaşıyorum.

(link)

Dünya sağlık örgütünün buna benzer paylaşımları mevcut. Biraz araştırma ve yabancı dil gerektirebilir.

Formülü ayrıca hemen aşağıya bırakıyorum. Hepsi çok kolay erişilebilecek maddeler.İzopropil.jpg
Gerekli malzeme linklerinide aşağıya bırakıyorum, uğraştırıyorsunuz beni
(link)
(link)
(link)

Birdefa yaparsınız 10 litrelik bir çözelti, eşinize dostunuza dağıtırsınız.

Hiç olmazsa bir işe yaramış olursunuz.

Dahada ayağa düşmüş versiyonunuda aşağıda paylaşıyorum.

Ya Youtube a bile düşmüş(bunu az önce gördüm) , biraz bakın bakın .

Fırsatçılar diyorsunuz, pabuç bırakmayız diyorsunuz. Al kolonyayı geç.,Normalde litresi 8-10 lira olan maddeye 80-90 lira ver ,uğraşma,

İlgili youtube linkinide aşağıya bırakıyorum.

İlk mesajımda İzopropil Alkol kullanabilirsiniz dediğimde, arap sabununu suya karıştırıp içecek kafada olan insanlara yönelik yazmadım.

Herşeyi devletten beklemeyin, biyerde bir madde görürseniz, bi yazın google amcaya , korkmayın bukadar araştırma yapmaktan.

Size hakettiğiniz şekilde cevap vermekle uğraşamayacağım.

Ben buraya gerekli bilgileri bırakayım.

Kim bilip bilmeden konuşuyor, forum kullanıcıları karar versin.

Öncelikle konu ile alakalı, Uluslararası Eczacılık Federasyonunun paylaşmış olduğu yazının Pdf versiyonunu hemen aşağıda paylaşıyorum.

(link)

Dünya sağlık örgütünün buna benzer paylaşımları mevcut. Biraz araştırma ve yabancı dil gerektirebilir.

Formülü ayrıca hemen aşağıya bırakıyorum. Hepsi çok kolay erişilebilecek maddeler.220953 dosyayı görüntüle
Gerekli malzeme linklerinide aşağıya bırakıyorum, uğraştırıyorsunuz beni
(link)
(link)

Birdefa yaparsınız 10 litrelik bir çözelti, eşinize dostunuza dağıtırsınız.

Hiç olmazsa bir işe yaramış olursunuz.

Dahada ayağa düşmüş versiyonunuda aşağıda paylaşıyorum.

Ya Youtube a bile düşmüş(bunu az önce gördüm) , biraz bakın bakın .

Fırsatçılar diyorsunuz, pabuç bırakmayız diyorsunuz. Al kolonyayı geç.,Normalde litresi 8-10 lira olan maddeye 80-90 lira ver ,uğraşma,

İlgili youtube linkinide aşağıya bırakıyorum.

İlk mesajımda İzopropil Alkol kullanabilirsiniz dediğimde, arap sabununu suya karıştırıp içecek kafada olan insanlara yönelik yazmadım.

Herşeyi devletten beklemeyin, biyerde bir madde görürseniz, bi yazın google amcaya , korkmayın bukadar araştırma yapmaktan.
Hiç olmazsa bir işe yaramış olursunuz nasıl bir ifade?
Bir de hidrojen peroksit eklemişsin, şaka gibisin :)

Arkadaşlar sakın itibar etmeyiniz...

• Kızgın
Tepkiler: uslsy
Hiç olmazsa bir işe yaramış olursunuz nasıl bir ifade?
Bir de hidrojen peroksit eklemişsin, şaka gibisin :)

Arkadaşlar sakın itibar etmeyiniz...
Ben mi eklemişim? Okuduğunu anlamamak işte bu
Ben yine aşağıya, İtibar edilmemesi gereken, Dünya Sağlık Örgütünün/World Healt Organization(WHO), toplumları bilinçlendirmek üzere, resmi web sitelerinde yayımladıkları yayınları bırakıyorum.
Az önce yukarıda paylaştığım linkler "Türkçe" olduğundan anlaşılmamış olabilir. İngilizceyi daha iyi idrak ediyoruz .

Ekran görüntüleri ve ilgili web linkleri :

(link)
World Health Organization Picture.jpg
Guide to Local Production: WHO-recommended Handrub Formulations :(link)

Who Formula.jpg

KAYNAK : (link) ,WHO (World Healt Organization) Dünya Sağlık Örgütü

Son düzenleme:
bunu neye göre önerdiğinizi öğrenebilir miyim?
izopropil alkol çok güçlü bir yağ çözücüdür ve ciltte kullanıldığında çok ufak bir temasta bile deride olması gereken yağı kurutarak (yani cildi bakteri ve virüslerden koruyan yağ tabakasını eriterek) cildi her türlü riske açık hale getirir.,
Ayrıca çok güçlü bir kanserojen maddedir.
izopropil alkole dokunmak bile ölüme açık bir davetiye çıkartmaktır.
solumak da ayrıca çok tehlikelidir.

ben bisiklet parçalarını izopropil alkol ile temizliyordum, sonra araştırdım ki son derece tehlikeli. gerçekten de cilt ile temastan sonra cilt günlerce kendine gelemiyor.
bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.
Ben de kalın olarak işaretlediğiniz kısmını neye dayanarak söylediğinizi öğrenebilir miyim?
İzopropil alkolün yağ çözücü olduğu doğrudur, ancak aynı zamanda uçucu bir maddedir, kısa sürede buharlaşır. Buharlaşırken de çözdüğü yağı alıp götüremez. Dolayısıyla yıkanma şeklinde kullanmazsanız ciltteki yağ gene ciltte kalır. Aynısı etil alkol için de geçerlidir bu arada.
İzopropil alkolün antiseptik olarak kullanımı çok yaygındır, kansorojen olsaydı kullanılmazdı.
İzopopil alkol, metabolize edilirken asetona dönüşür, bu da zehirlidir. O yüzden içilmemelidir.
Cilt teması veya solunum yolu ile vücuda girebilir ama bunun ciddi sağlık sorununa yol açabilecek ölçüde olması için elinize birkaç mililitre sürmeniz değil, içinde yıkanmanız veya kapalı ortamda endüstriyel üretimde kullanmanız falan gerekir.

Ben de kalın olarak işaretlediğiniz kısmını neye dayanarak söylediğinizi öğrenebilir miyim?
İzopropil alkolün yağ çözücü olduğu doğrudur, ancak aynı zamanda uçucu bir maddedir, kısa sürede buharlaşır. Buharlaşırken de çözdüğü yağı alıp götüremez. Dolayısıyla yıkanma şeklinde kullanmazsanız ciltteki yağ gene ciltte kalır. Aynısı etil alkol için de geçerlidir bu arada.
İzopropil alkolün antiseptik olarak kullanımı çok yaygındır, kansorojen olsaydı kullanılmazdı.
İzopopil alkol, metabolize edilirken asetona dönüşür, bu da zehirlidir. O yüzden içilmemelidir.
Cilt teması veya solunum yolu ile vücuda girebilir ama bunun ciddi sağlık sorununa yol açabilecek ölçüde olması için elinize birkaç mililitre sürmeniz değil, içinde yıkanmanız veya kapalı ortamda endüstriyel üretimde kullanmanız falan gerekir.
Siyah kısımda belirttiklerinizi kendim bizzat uygulayarak tecrübe ettim ve daha sonra da uyguladığım işlemleri eldivenle, yüzümde maske ile yaptım.
Ben hem ciltte, hem de solunumda bariz etkilerini hissetim. Ama yine de kullanmak isteyen var ise seçim ve sorumluluk kendisine aittir. Başka da birşey demiyorum.

Siyah kısımda belirttiklerinizi kendim bizzat uygulayarak tecrübe ettim ve daha sonra da uyguladığım işlemleri eldivenle, yüzümde maske ile yaptım.
Ben hem ciltte, hem de solunumda bariz etkilerini hissetim. Ama yine de kullanmak isteyen var ise seçim ve sorumluluk kendisine aittir. Başka da birşey demiyorum.
İzopropil alkolün kanserojen olduğunu bizzat uygulayarak tecrübe ettiniz, öyle mi?
Bu konuda yayınları olan bir bilim adamısınız herhalde...

İzopropil alkolün kanserojen olduğunu bizzat uygulayarak tecrübe ettiniz, öyle mi?
Bu konuda yayınları olan bir bilim adamısınız herhalde...
Tüp gaz kaçııryormu diye çakmakla kontrol eden bir milletiz. Arkadaşa pek şaşırmamak lazım :koptum:

@Kuzey Ege El dezenfektanı olarak kullanılacaksa IPA'yı doğrudan değil, su ile seyrelterek kullanmakta fayda var.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 1000 ml. el dezenfektanı hazırlamak için (link) şu şekilde:

Isopropyl alcohol (99.8% saflıkta), 751.5 ml
H2O2 3%, 41.7 ml (Hidrojen Peroksit / Oksijenli su)
Glycerol 98%, 14.5 ml (Gliserin)
Saf su 192,3 ml

15 bilemedin 20 bilemedin 45 gün içinde hepimiz bir şekilde Covid-19 denen illete bir şekilde bulaşacağız. Kimilerimiz hayatta kalacak kimilerimiz ölecek!

Binde 2 oranında öleceğiz. Sözgelimi forumu takip eden bin kişiden ikisi 45 gün sonra bizimle olmayacak.

Hâlâ birbirimize ayar verme, birilerine laf sokma derdindeyiz. Allah ıslah etsin.

Ben her hafta alışveriş yaptığım markete dün yine gittim. Kolonya vardı hemde yine önceki fiyat. Makarna da vardı yine daha önceki fiyat herşey mevcuttu ve fiyatlar ayni idi. Bu kolonya ve makarna bakliyat bulamayanlar nerde yaşıyor? Tenere de mi?

Başlık altından birbirimizle helalleşelim de kimsenin hakkı kimsede kalmasın. Ölecek olan 45 kişiye şimdiden Allah’tan rahmet diliyorum. Bilin ki forum sizi asla unutmayacak hep hatırlanacaksınız.

Evet ya çok emeğiniz geçti ,çok şey öğrendim bu forumda ,hele birbirimizi yemeyi bırakalım bakalım .Hakkım her daim helal olsun tüm forumdaki Canlara , sadece korana olarak değil her an ölecekmiş gibi yaşamalı insan ,sizde hakkınızı helal edin :harika:

Geri