Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

millet niye stok yapıyor? cahilliğime verin ciddi ciddi anlamadığım için soruyorum mantığı nedir? tüm marketler açık herşey var taze taze git al tüket stok nedir ya
Yayılma durumunda şehirler karantinaya alınabilir, böyle bir durumda dışarı minimum çıkmak en mantıklı harekettir. Ben şahsen işten de izin aldığım sürece dışarı adımımı atmamayı tercih ederim böyle bir durumda.

Scudo
“Konya’da Corona virüsü kavgası;

Konya'da, göl kenarında balık tutarken çıkan corona virüs tartışmasında Afgan uyruklu bir kişi bıçakla yaralandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesi Köprübaşı mevkisinde, Afgan uyruklu Habibullah, arkadaşı ile birlikte göl kenarında balık tuttuğu sırada yanına yaklaşan U.G. ile iddiaya göre 'Siz buraya corona virüs mü getiriyorsunuz?' diye tartışmaya başladı.

Tartışmanın ardından U.G, cebinden çıkardığı bıçakla, Afgan uyruklu Habibullah'a saldırarak vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Durumu ağır olan Habibullah, Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahalesinin ardından Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Polis ekiplerince gözaltına alınan U.G.'nin psikolojik sorunları olduğu iddia edildi.

Habibullah'ın yanındaki ismi öğrenilmeyen arkadaşı da emniyetteki ifadesinde, "U.G.'nin arkadaşına 'Siz buraya koronavirüs mü getiriyorsunuz?' diye bağırarak bıçakla saldırdığını beyan ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.”

Kaynak:(link)

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, Covid-19'a karşı alkol içeren el dezenfektanlarını kullanmanın caiz olduğuna dair fetva bekliyoruz.

Geçenlerde TOKİ kredi faizleri için benzer bir güncelleme yapılmıştı hatırlarsınız.

@Ali Kılıç 35.5 vebanin çinden bilinçli olarak yayılması diye birşey duydunuz mu ?

İstirham ediyorum. Çin ile ilgili ilk yorumumu da okuyunuz.
Zira bu konu hakkındaki resmî görüşüm bu virüsün ilk olarak Çin'de ortaya çıkmadığı yönünde.
Virüs araştırmaları konusunda çok ileri bir ülke olduğu için tespit etmeyi başarabilen ilk ülke orası bence.
Zira yapay zekâ da dahil olmakla birlikte Arge konusundaki tek başına yaptıkları yatırımlar dünyanın argeye harcadığının yarısına yakın bir rakam.
Ben virüsün ilk olarak ABD'de ortaya çıkıp oradan dünyaya yayıldığı tezine katılıyorum.
İkinci yorumum birinci yorumda "Çinden öğreneceğimiz çok şey var." cümlesine tepki gösteren arkadaşlara tepki olarak yazıldı.
Kuvvetli ironi içerir.
Bunu da açıklamak zorunda kalmam ne kadar acı.
Irkçı önyargılarımız ve batı medyasının tek taraflı yönlendirmesi yüzünden Çinlileri aşağılayıp duruyoruz buralarda.
Yazık, ona çok üzülüyorum gerçekten.

olay coronadan çinin sosyolojik yapısına nadıl geldi:)) .... çinden bize ne ya biz kendimize bakalım boşverin çini amerikayı rusyayı

Ben de dün markete gittim; Corona var mı dedim , malum evden çıkmamamız lazım biraz stok yapayım istedim.

Tuhaf tuhaf baktılar yüzüme. Neyse sonra gidip kendim aldım dolaptan.

Şimdi Corona yı silip süpürmek için elimden geleni yapıyorum. :)

Konya'nın Beyşehir ilçesi Köprübaşı mevkisinde, Afgan uyruklu Habibullah, arkadaşı ile birlikte göl kenarında balık tuttuğu sırada yanına yaklaşan U.G. ile iddiaya göre 'Siz buraya corona virüs mü getiriyorsunuz?' diye tartışmaya başladı.

Göçmenler arasında ayrımcılık yaptığım, lütfen düşünülmesin fakat benim gördüğüm Afgan'lar genelde mütevazi, ağırbaşlı insanlar. Aynı zamanda çok çalışkanlar.
Haberin içeriği ise korkunç, hayatta en korkulası şeylerden birisi cahil öz güveni...

Corona virüs ile ilgili en ufak bir korkum ve endişem yok. Daha önceki gibi aynı şekilde hayatıma devam ediyorum. Her zaman ki gibi bisiklet sürmek için haftasonunun gelmesini iple çekiyorum. Bu virüs hayat akisima en ufak bir etki edemez.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve The Washington Post köşe yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ın, corona virüsün Türkiye'de görülmesinin ardından makarna alan vatandaşlara ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
Fırat ve Aydıntaşbaş, vatandaşların makarna satın almasını bağışıklık sistemi ile ilişkilendirdi.
Hande Fırat, yaptığı paylaşımda "Makarna ile virüs arasındaki bağ nedir? Bağışıklık sistemini güçlendirseydi İtalyanlara virüs bu kadar etki etmezdi. Nohut gibi bakliyatları tercih etselerdi keşke" yazarken; Aydıntaşbaş da, "Makarna Koronavirüs için çözüm olsa, İtalya'da millet kırılmazdı. Allah aşkına evde makarna stoğu yapacağınıza ellerinizi yıkarın, öpüşmek ve tokalaşmaktan vazgeçin, kalabalık yerlere gitmeyin" ifadelerini kullandı.
(link)
Bu insanlar gazeteci..Şaka değil..Arap sabununu yoğurtla karıştırıp yutan adamdan bence farkları yok..Makarnayı virüsten korunmak adına aldığımızı sanıyorlarmış:bsmagryr:

Hadi iyisiniz sam amca bulmuş aşıyı yaşasın amariga yine kahraman dünyayı kurtardı gene:booo:
(link)

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve The Washington Post köşe yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ın, corona virüsün Türkiye'de görülmesinin ardından makarna alan vatandaşlara ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
Fırat ve Aydıntaşbaş, vatandaşların makarna satın almasını bağışıklık sistemi ile ilişkilendirdi.
Hande Fırat, yaptığı paylaşımda "Makarna ile virüs arasındaki bağ nedir? Bağışıklık sistemini güçlendirseydi İtalyanlara virüs bu kadar etki etmezdi. Nohut gibi bakliyatları tercih etselerdi keşke" yazarken; Aydıntaşbaş da, "Makarna Koronavirüs için çözüm olsa, İtalya'da millet kırılmazdı. Allah aşkına evde makarna stoğu yapacağınıza ellerinizi yıkarın, öpüşmek ve tokalaşmaktan vazgeçin, kalabalık yerlere gitmeyin" ifadelerini kullandı.
(link)
Bu insanlar gazeteci..Şaka değil..Arap sabununu yoğurtla karıştırıp yutan adamdan bence farkları yok..Makarnayı virüsten korunmak adına aldığımızı sanıyorlarmış:bsmagryr:
Gazeteci yazmışsın, kim diye baktım da, kısaca değilmiş :D :D

İranda da ölü sayısı epey fazlaymış, bilmiyorum sonu ne olacak.

Ama en azından virüslerle, mikroplarla ilgili epey şey öğrendiler. Temizliğine dikkat ediyor insanlar artık. El yıkama 3 katına çıktı çevremde.

yeni bir laf türedi ben çok tuttum şahsen 'virüs sayesinde elleri yıkamayı öğrendik,yerlere tükürmeyip çöpte atmamaya başlarsak nihayet normal insan olacağız'

İranda da ölü sayısı epey fazlaymış, bilmiyorum sonu ne olacak.

İran'a bir keresi motosiklet ile olmak üzere toplam 4 defa gittim. Neredeyse büyük bir kısmını gezdim. Maalasef hijyen hassasiyeti araplardan iyi fakat bizlerden kötü. Tahran'ın lüks semtlerinde sokaklarda dolaşan lağım fareleri görmek çok sıradan.

@seko35.50 maalesef tuvaletten sonra el yıkamama hiç tahmin edemeyeceğiniz yerlerde ve kişilerde umursamazliktan ote neredeyse bir gurur meselesi . El yıkayanlar " ezik koylu " sanki. Avm , kafe gibi yerlerde tuvaletten çıkarken dış kapıyı peçete vb ile tutmanızı tavsiye ederim.

Geri