Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Son zamanlarda ülkede Çin ve Rusya üzerine güzellemeler yapmak moda oldu. Her iki ülke de totaliter elitlerin iktidarda olduğu, tüm zenginliğin bu elitler ve onların seçtiği oligarkların elinde toplandığı, diğer tüm sınıfların kölelik sisteminden hallice işlerde çalışmak zorunda kaldığı, ifade, inanç ve basın özgürlüğünün yerinde yeller estiği, bu baskı ve terör düzenine itiraz edenlerin ezildiği, susturulduğu, konuşmakta ısrar edenlerin ortadan kaldırıldığı birer korku imparatorluğudur.

Bizim bu ülkelerden, bu rejimlerden öğrenebileceğimiz hiçbir şey yok; ha belki bir ülkenin nasıl olmaması gerektiğini öğrenebiliriz.

Öğrenmemize gerek yok; uyguluyoruz işte ne güzel :)))

(Gelsin linç)

Scudo
Koronavirüsten korunmak için arap sabununu yoğurda katarak yiyen Yozgatlı Mehmet E. zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Midesi yıkanan ve serum takılan Mehmet E. kendine geldikten sonra yaptığı ilk açıklamada "Arap sabunu içimi temizler beni temiz tutar yoğurt ise bağışıklık sistemimi güçlendirir diye düşündüm. Yoğurdun içine bolca arap sabunu döktüm ve yedim" dedi.
(link)
Ben bu habere gülerim, kızan kızsın lütfen , bu ölüm korkusu falan değil, cehaletin hayat bulmuş hali :D

Bugün mağazada sattıklarım
-Maske
-Muayene eldiveni
-Sıvı sabunluk
-Boş sprey kutusu
-Sıvı sabun
-Kolonya

hiçbirinden kalmadı.

Bugün işler bıçak gibi kesildi.Ekonomi daha da kötüleşecek gibi malesef.

Aklıma şöyle bir ihtimal de gelmiyor değil.
Çin şöyle bir strateji yapmış olabilir. Dünyada benim çapımda bir örgütlenmeye sahip ikinci bir devlet var o da KDHC! Geriye kalanların hepsi 1980'lerden itibaren neoliberal politikalarla devletleri küçültüp özel sektörü güçlendiren ülkeler. Hattâ çoğu ülkede özel sektör devlet olmuş. Kaç kişinin öldüğü umurlarında olmaz. Yeter ki sermayeleri bir şekilde korunsun.

1. Virüsü kendi ülkende sal.
2. Tüm dünyaya yayılana kadar sakla.
3. Pandemik hâle gelince kendi ülkende bitir.
4. Dünyanın büyük kayıplar verişini seyret.
5. Dünyanın ekonomik olarak çöküşünü canlı yayında izle.
6. Virüs şoku sonrasında çöken piyasalarda ayakta kalan en güçlü ekonomik güç olarak yeni oyun kurucu sen ol.
7. Ekonomik bakımdan gelişmişliğini bir silah olarak kullan ve dünya ekonomisi ele geçir.

Elinde katrilyon dolarlar düzeyinde ABD devlet tahvilleri tutan bir Çin'den söz ediyoruz. 2.5 milyar nüfusu var. 100 bin kişiyi kaybetse virüs sürecinde bu nüfus kaybını telafi etmesi 6 ay sürmez. En az 5 yıl yüzde 2 büyüme ile ayakta kalabileceği kadar dolar ve altın rezervi var. Yapabilecekken neden yapmamayı yeğlesin.

Savaşlar artık topla tüfekle değil biyolojik ve ekonomik araçlarla yapılıyor. Bu arada ekonomik savaşın piri de Çinlilerdir. En usta oldukları alanda minderden neden kaçsınlar?

Aklımda deli deli sorular...

@Ali Kılıç 35.5 hocam ilginç bir teori , böyle şeytani planlar yapacak kadar deha olan ,bir ülke eninde sonunda bu işin kendisine zarar vereceğini bilir. Ama bir dini örgüt yada illegal bir yapı bu işi yapabilir. Hani daha önceki salgınları hatirlarsak böyle örnekler var.
Önceden tedavisi bulunmuş ise bir ihtimal 100.000 rakamı çok önemli olmaz.

@necmeddin
Benimki sadece bir teori. ABD'de virüsün bırakacağı tahribata bakarak teoriyi kanıtlayabiliriz ya da yıkarız. ABD'deki can kayıpları minimum düzeyde olursa yukarıdaki teoride Çin yazan her yere ABD yazıp güncellememiz gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Öngördüğüm gibi pozitif olan hastanın yakın çevresinden 1 kişi daha pozitif çıktı. O kişinin bu süreçte kimlere bulaştırmış olabileceğini düşünmek birazcık zor olabilir. Bundan sonra katlayarak artma ihtimali var.

arkadaşlar an itibari ile çalıştığım hastanede hasta sayısında muthiş düşüş var hastane koridorlarında yeller esiyor..... çanlar kimin için çalıyor acaba:))
ha bu arada okullar bügün tatil olmamasına rağmen çoğu okulda veliler çocuklarını okula yollamamış işyerinde çalışan arkadaşlardan aldığımız bilgiler ne kadar doğru ne kadar yanlış Allah bilir... millet cidden paranoya yaşıyor ya

arkadaşlar an itibari ile çalıştığım hastanede hasta sayısında muthiş düşüş var hastane koridorlarında yeller esiyor..... çanlar kimin için çalıyor acaba:))
ha bu arada okullar bügün tatil olmamasına rağmen çoğu okulda veliler çocuklarını okula yollamamış işyerinde çalışan arkadaşlardan aldığımız bilgiler ne kadar doğru ne kadar yanlış Allah bilir... millet cidden paranoya yaşıyor ya
Metro da baya baya boştu. Bugün işe rahat rahat geldim.

Sayı 1 yada 2 değil ona eminim. Standart gizleme, bir şeyleri saklama politikası. İdlib'deki şehit sayısını herkes 36 diye biliyor, orada olan arkadaşım ise sayının o olmadığını sakladıklarını defalarca söyledi. Kaldı ki aynı durum corona vakasında da mevcut olduğuna inanıyorum. Hastanede her ne kadar ofis ortamında çalışsam da gün içinde 4-5 kez dışarı çıktığım oluyor ve bazı bölümlere erişim tamamen kapatıldı ve belirli personel giriyor. Teknik destek için buraya gidenlerde kıyafet giyip girdiklerini dile getirdi. Şüpheli mi yoksa gerçekten yakalanmış birileri mi var bilemiyorum. Dün çalıştığım firmanın merkezinden tüm erkek personellerin sakal ve bıyık kesmesi hakkında mail geldi, hatta karantina durumu bile olabilir denildi. Piyasadaki maske bulamamayı geçtim hastanede bile herkes maske saklar gizler kimseye vermez duruma geldi. Açıklanan sayı 1 olmasına karşın dün gittiğim a101de makarna ve bakliyat reyonunda yeller esiyordu. Bunlarda eğitim sürecine ara verilmesi ile kendi memleketlerine doğru yola çıkmış öğrenciler Denizli ve Isparta'dan arkadaşlarım attı.

Güncelleme: Yıllık izinler iptal edildi. Hastanede jandarma nöbet tutacakmış, büyük ihtimal hastane olarak karantiya doğru gidiyoruz. Az önce 3 tane hasta olduğu onaylandı ve yeni gelen 2 tane daha listeye eklendi. 40 yaş ve üzeri risk grubunda olduğu, çocuklarda taşıyıcı olduğu bilgisini aktardılar. Ellerinizi bol bol yıkayın, toplu taşımada dikkat edin, ve kim ne derse desin maske kullanın. Bir şey oldukça buradan yazarım. Bu yılı sıkıntısız atlatırsak seneye güzel bir bisiklet turu yapacağım. Bu sene ki iptal oldu.

Dosyalar

• denizli.jpeg
    denizli.jpeg
    101,8 KB · Okunma: 44
  • ısparta.jpg
    ısparta.jpg
    196,1 KB · Okunma: 44
Son düzenleme:
millet niye stok yapıyor? cahilliğime verin ciddi ciddi anlamadığım için soruyorum mantığı nedir? tüm marketler açık herşey var taze taze git al tüket stok nedir ya

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
@dryakup23 olası bir ulusal karantina durumunda fabrikalar çalışmayı durdurur ve 2 3 aya yakın sürerse diye sanırım

İtalyada sokağa çıkma yasağı olduğu söyleniyor. İnsanlar bu sebeple stok yapıyor kardeşim. Yani yarın öbür gün kimse evden çıkmasın dendiğinde, perdeleri kemirme.

Geri