Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

(link)

hindistan koronavirüsten dolayı 15 nisana kadar turist vize vermeyeceğini duyurdu

(link)
ama yasaklar ingiltere ve irlandayı kapsamıyor

(link)

(link)

lübnan ingiltere fransa almanya ispanya suriye ve mısır vatandaşlarının koronavirüs nedenli ülkeye girişini yasakladı kafe barlar kapatıldı toplu gösteriler yasaklandı

iran ve ırak a ulaşan çekirge sürüsünün yakında türkiyeye varacağı bildirildi

filipinler üniversitesinde 2 saatte sonuç veren covid19 testi üretildi

israilde okul ve üniversiteler tatil edildi

fransa pazartesi okul ve üniversiteler tatil etti

Son düzenleme:
Scudo
Ahhh!!! sam amca bak thanosluk yapıcam diye kontrolü de kaybettin:eek:

Tamamen planlı olduğunu söyleyenler var.
65milyon insanın öleceğini 4 ay önce söylemişler.
(link)
(link)
Son olarak ace2 proteini zencilerde ve bizde gercekten daha az orandaymis ve su an afrika kitasi temiz duruyor.

Son düzenleme:
siyahi arkadaşlarımız zaten her türlü dertle pençeleşiyor birde bu musallat olmaz umarım.....................

Cebimde her daim eski usul bez mendil, bıyıklarım için bir tarak bulunur. Mis kokularından kullanırdık elimizin üstüne çalardık ,aslında çok rahatsızlık vermeyen aromaları da kullanmışlığım çok oldu. Fakat rahatsız olduğunu söyleyenler olunca iş yerine giderken kullanmamaya başladım. Şampuanı sevmem , hacı şakirin beyaz sabunlarıyla büyüdük. Son 20 yıldır da zeytin yağlı sabun kullanıyorum.

Eskiden nasıldı , bir tanede poşet içinde yedek mendilim olurdu. Onu bıraktım. Ellerimizi çatladığında ne yapardık kış aylarında hiç bir şey devam. Vazelinli kremler vardı ama köy yerine lüx tü evde var 5 çocuk babam kışa doğru bir kutu alır tez biterdi. En küçük kardeşim şimdilerde 34 yaşlarında altını öllüklediğimizi bilirim . Kendimiz ekerdik , kendimiz biçerdik. 25-30 teneke kadar bulgur kaynatılır, 2 çuval kadar yarma yapılır, domatese varıncaya kadar kuruturduk. Hatta şimdi zaman döndü yine malum 35 yıla yakın bir süre sonra aynı zamanı görüyorsun 3 aşağı 5 yukarı, Kurban bayramlarında eti soyduktan sonra kemiği asardık güneşte kururdu. Ekmek tahtaları üzerine sıkma bol yarmalı katıktan yapılan tarhanalar serilirdi. Mısırları saçağı ile asar kuruturduk. Pekmezimizi kaynatırdık. 3-4 çeşit pekmez kaynatrıdık. Yani yazın çalışır kışın yerdik emeğimizi. Ninelerimiz kendir ipini ve koyunlardan , keçilerde alınan yünleri kirmanla eğirir, ip bilemedin çul çuval yaparlardı. Hepsini gördüm çok şükür. Rabbim kimseyi gördüğünden geri koymasın.

Şimdilerde durum çok değişti. Dünya nüfusu artınca her iş sanayileşti. Yetişmiyor piyasaya arz talep dengesi karşılanmıyor. Çocukları doktoro götürüyorum , çok zorda kalmadıkça hafif ilaçlarla atlatmaya çalışıyorlar hastalığı, doktorların da yapacağı çok bir şey kalmadı , onlarda yakınıyor bir çok şeyden.

Şimdi soruyorum , bu kullandığımız şampuan, hijyen malzemeleri, bilmem çamaşır suları, kremler, parfümler, ıslak mendil içinde bulunan katkılar, insana girdi yaptıktan sonra hangi bölgeyi çıktı yada çıkmadı olarak etkiliyor. Malum konu başlığımız korana virüs olunca üst solunum yolundan bunca Can gidince insanın aklına geliyor. Sorduğum soruya ne alaka diyenler olabilir ama uzman arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim. Sonrasında bir iki kelamım daha olacak tabi kendime göre. :harika:

Corona...
Dunya ekonomisini sarsan, medyanın surekli yangına korukle giderek alevlendirdigi buyuk salgin!
Deli dana ve kuş gribi salgınları arkasindan dogru/yanlış oldugu tartışılabilecek ama pek cok soru işaretini ortaliga serpistiren ve kafa karistiran komplo teorilerini hatırlayanlar vardır.
Corona'nin ilk buyuk şok dalgasi ardından bakalım neler gorecegiz.
Asagidaki tabloya bakınca bardagin ne tarafından baktıgınıza gore iyimser veya kotumser olmak mumkun. Worldometerin guvenilir olmayan ama fikir veren tablosu. Ozetlersek ve rakamları yuvarlarsak:
1,5 milyar nufusa sahip Çin'de kayıtlı vaka 81.000 kişi ve bunlardan ölenlerin oranı %6
8 milyar nufuslu dunyada su an icin kayıtlı vaka 127.000 kişi ve bunlardan ölenlerin oranı %6

Ölenlerin yaş ortalamalarına dair kesin bilgi verilmesede cogunlugun risk grubu baska hastalıklar ve risk grubu yaş içerisinde olduguna dair soylemler var.
Hastalanan ve iyileşen kişi oranı ise kayıtlı vakalarda %94 olarak gorunuyor.

Bir bu kadar vakanın kayıtdışı oldugunu varsaysak, rakamları ikiye katlasak, salginin gerilemeye basladigi 1,5 milyar nufuslu Çin'de hastalanan insan sayısı 162.000 kişi olur ki bu da ulke nufusunun %1'i bile degildir. Çin'in salgın karsisinda cok iyi onlem ve orgutlenme sagladigini kabul edelim.

İtalya bu konuda sınıfta kalmıştır. Ancak şu an gidişata baktıgımızda İtalya için durum:
İtalya nufusu 60 milyon, kayıtlı vaka 12.500 kişi ve bunlardan su ana kadar 850 kişi öldü. Ölüm oranı %7

Tüm dunya için aynı tabloyu gerçekleştirdigimizde devam eden salginda öngörü dışında bir tahminde bulunamayız. Ancak gerekli kişisel ve ulusal tedbirler alındıgında hastaligin nufusa etkisi %1 ve bu etkilenen kesimin ölüm oranı %6-7 civarı çıkıyor.

Elbette tek bir insan canı bile çok önemli! Tedbirli olmak kaçınılmaz bir gereklilik! Yine de halkın çeşitli kanallarla panige sevk edilecek şekilde medya, sosyal medya, viral paylaşımlarla manipule edilmesi ve ekonomik krizler oluşturulması farklı soru işaretleri uyandırmıyor degil...

Sakin, sogukkanlı ve mantıklı olmaya davet etmeliyiz herkesi.

Corona12032020.jpeg

@suat akman yaklaşık 10 sene kadar önce yaz ayındaki yüksek sıcaklıklar sebebiyle Fransada çok sayıda yaşlı olmuştu.
Medyanin, tekel ve küresel ekonomi ( gıda,ilaç,sağlık,kimya,....) ile olan ilişkisine bakınca karneleri pinokyo yada yalancı çobandan daha kötü. Birkac ulke haric ulusal yöneticilerin de bu sarmalın içinde olması gerçek felaketler için içimizi daha da karartıyor.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Çin'i "sosyalist toplum" olarak tanımlıyorsanız, ya Çin'i bilmiyorsunuz ya da sosyalizmi...

Çin'i de sosyalizmi de çok iyi biliyorum.
Sanırım siz bir noktayı yanlış anlamışsınız.
Çin'de sınıfsız bir toplum yok. Bütün ÇKP mensupları Çin'de sosyalizmin henüz kuruluş aşamasında olduğunu söylüyor. Bir kişi bile Çin için "sosyalist devlet" demiyor. Çin sosyalist dünya görüşüne sahip idarecileri iktidarda olduğu bir ülke. Halk içinde sosyalizm yanlıları olduğu gibi karşıtları da var. ÇKP son kurultayında bu duruma vurgu yaparak gelir eşitsizliği olgusunu açıkça kabul etti ve buna karşı bir topyekûn mücadele planı açıkladı. Bunlar devlet sırrı değil. Açıkça tüm dünyaya bunu ilan ediyorlar. Hattâ hattâ hâlâ ÇKP içinde rüşvet mekanizmasının var olduğunu ve buna karşı mücadele edeceklerini açıkça söylüyorlar. Çin kadar şeffaf bir devlet yok. Neden? Çünkü bir kere daha halka yalan söylerlerse ikinci bir Tiennanmen vakasıyla karşı karşıya kalacaklarını kendileri de çok iyi biliyorlar. Şi Jinping bile hâlâ kısa dönemlerle dahi olsa halk içine girip pirinç işçiliği dahil pek çok alanda parti eğitimine tabi tutuluyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ama biz kesin olarak sosyalizmi kurduk iddiaları yok. Hiçbir zaman olmadı, olamaz da. Zira biz tam olarak sosyalizmi kurduk komünizme gidiyoruz derlerse "bilimsel sosyalist teori"ye aykırı düşmüş olurlar. Bu hatayı Sovyetler yaptı, sonucu hepimiz biliyoruz.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
digital çağ başlıyor

Çin'i de sosyalizmi de çok iyi biliyorum.
Sanırım siz bir noktayı yanlış anlamışsınız.
Çin'de sınıfsız bir toplum yok. Bütün ÇKP mensupları Çin'de sosyalizmin henüz kuruluş aşamasında olduğunu söylüyor. Bir kişi bile Çin için "sosyalist devlet" demiyor. Çin sosyalist dünya görüşüne sahip idarecileri iktidarda olduğu bir ülke. Halk içinde sosyalizm yanlıları olduğu gibi karşıtları da var. ÇKP son kurultayında bu duruma vurgu yaparak gelir eşitsizliği olgusunu açıkça kabul etti ve buna karşı bir topyekûn mücadele planı açıkladı. Bunlar devlet sırrı değil. Açıkça tüm dünyaya bunu ilan ediyorlar. Hattâ hattâ hâlâ ÇKP içinde rüşvet mekanizmasının var olduğunu ve buna karşı mücadele edeceklerini açıkça söylüyorlar. Çin kadar şeffaf bir devlet yok. Neden? Çünkü bir kere daha halka yalan söylerlerse ikinci bir Tiennanmen vakasıyla karşı karşıya kalacaklarını kendileri de çok iyi biliyorlar. Şi Jinping bile hâlâ kısa dönemlerle dahi olsa halk içine girip pirinç işçiliği dahil pek çok alanda parti eğitimine tabi tutuluyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ama biz kesin olarak sosyalizmi kurduk iddiaları yok. Hiçbir zaman olmadı, olamaz da. Zira biz tam olarak sosyalizmi kurduk komünizme gidiyoruz derlerse "bilimsel sosyalist teori"ye aykırı düşmüş olurlar. Bu hatayı Sovyetler yaptı, sonucu hepimiz biliyoruz.

Aynen öyle(!)
O yüzden Sincan vilayetlerindeki Uygurları kapattıkları "eğitim" kamplarını tüm dünyadan saklıyorlar.
O yüzden bu başlıkta konuşulan virüsü ilk bulan Li Wenliang'a insanları uyardığı için "yalan haber yaydım, üzgünüm, bir daha yapmayacağım." diye kağıt imzalattılar.

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
real madridli basketbolcuda görülmüş. kulüp komple karantinaya alınmış. ayrıca eurolig ve la liga maçları süresiz ertelendi. bizde de en azından maçların seyircisiz oynanması lazım.

eğitim bakanımız okullardaki sosyal etkinlikleri iptal etti. ibb kendi bünyesindeki tüm kültürel faliyetleri iptal etti. (konser, tiyatro vb.)

Wuhanlı doktor corona baskısını anlattı;

Çin’in Wuhan kentindeki merkez hastanenin acil doktoru Ai Fen hastalığa ilişkin açıklamalarda bulundu. Fen pozitif çıkan ilk sonuçlardan bahsettiğinde üstleri tarafından azarlandığını söyledi. Baş hekimin Çin’de verdiği röportaj sosyal medyadan kaldırıldı.
Wuhan kentinde ortaya çıkan SARS benzeri yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını tüm dünyada yayılmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü salgını “pandemi” sınıfına aldı. DSÖ’nün bu hamlesi salgının daha da tehlikeli boyutlara geleceğini gösteriyor.

Son verilere göre vaka sayısı 125 binin üzerine çıktı. 4 bin 600’e ulaşan ölü sayısı da her geçen gün artıyor.

Hastalığın merkezi Hubei eyaletinin Wuhan kentindeki merkezi hastanede acil bölümünden sorumlu doktor Ai Fen hastalığın ilk günlerine ilişkin önemli bir röportaj verdi.

ÇEKTİĞİ FOTOĞRAF SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ

Çin’de yayın yapan Renwu dergisine konuşan Doktor Fen, Aralık 2019’da kentte yaşananları anlattı.

Doktor Ai Fen, hastaneye grip benzeri semptomlar gösteren birçok hastanın geldiğini ve normal tedavi yöntemlerinin işe yaramadığını ifade etti. 30 Aralık’ta hastalardan birine ait test sonuçlarını okuduğunda “SARS corona virüsü” ifadesi dikkatini çekti.

Doktor Fen, raporun fotoğrafını çektiğini ve bir iş arkadaşına gönderdiğini aktarıyor. Daha sonra elden ele dolaşan raporun sosyal medyaya düştüğünü belirtti.

KURULDAN AZAR İŞİTTİ

Olaydan iki gün sonra kendini hastanenin yönetim kurulunun karşısında bulunan Doktor Ai’ye “dedikodu yaymak” ve “istikrarı bozmak” suçlamaları yöneltildi. Kurul tarafından “azarlandığını” ifade eden Fen, “Eğer neler olacağını öngörseydim azarlanmayı umursamazdım. Mümkün olduğunca sesimi duyurmaya çalışırdım” dedi.

Doktor Ai Fen daha sonra yaşananları şu ifadelerle anlatıyor: Hastaneye daha fazla insanın geldiğini gördük. Zamanla salgının etkilediği alanın genişlediğini farkettik. Pazarla ilişkisi olmayan insanlar da aynı semptomlarla hastaneye geliyordu. Salgının insandan insana geçtiğini biliyordum.

Takvimler 21 Ocak 2020’yi gösterene kadar Çinli yetkililer insan teması ve Covid-19’un yayılması arasındaki ilişkiyi reddediyordu.

RÖPORTAJA SANSÜR

Doktor Ai Fen'in verdiği röportaj hızlıca Çin'deki sosyal medya platformlarından kaldırıldı. Renwu dergisi de röportajı sildi. Dergi daha sonra sansürlenmiş bir şekilde röportajı yeniden yayımladı.

DEDİKODU SUÇLAMASI

Çinli yetkililer en az 9 kişiyi corona virüsü salgını sonrası “dedikodu yaymak” suçlamasıyla cezalandırdı. Tüm dünyanın gündemine oturan Wuhan hastanesinde görevli doktor Li Wenliang hakkında da soruşturma başlatılmıştı. Wenliang, 7 Şubat tarihinde corona virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Wuhan hastanesinde çalışan üç doktor daha salgında ölmüştü. Hayatını kaybeden doktorların Ai Fen’in çalışma arkadaşları olduğu belirtildi.

Kaynak: (link)

geçen bir arkadaş ki kendisi ankarada hastanenin birinde güvenlik görevlisi olarak çalışıyor aynen şunu söyledi hocam maske takalım mı bende tak bir zararı olmaz maskenin en azından için rahat eder dedim ...Dedi ki hocam bizim başhekimlik idari kanal maske takmamızı yasakladı insanları korkutuyorsunuz hasta gelmeyecek hastaneye vs vs.... bu mantığı anlayabilen varsa az beri gelsin

Çin malı karbon maşa, şaft borusundan kırılmış seyir esnasında. Videoda 30. saniyede maşanın böyle kırılmasına sebep olan yolu gösteriyor:

220222 dosyayı görüntüle

Önermem :snzdglsn: Çok dikkatli sürün, bu işin inişi var virajı var arabası var... Bizden değerli değil bence!

Bence de bilmedikleri markadan almasınlar ama... Adamın söylediklerini dinleyip, yorumları okudum. Hiç biri sizin savınızı desteklemiyor. Yorumlarda insanlar hangi ünlü markanın maşasını kırdıklarını yazmış. Videodaki arkadaş da fazla sıktığını, büyük bir çukura daldığını bunun her markada olabileceğini söylüyor.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Çin'de sınıfsız bir toplum yok. Bütün ÇKP mensupları Çin'de sosyalizmin henüz kuruluş aşamasında olduğunu söylüyor. Bir kişi bile Çin için "sosyalist devlet" demiyor.

Ali bey, bu yazdıklarınız, 1980 öncesinde bu ülkede gerçekten yaşanmış bir hadiseyi aklıma getirdi...

Türk burjuva sınıfına mensup, sanayici bir aileden gelen ancak görünürde sosyalizmi savunan bir işadamı, sahibi olduğu fabrikalarda çalışan işçilerinin daha iyi ücret ve daha insani çalışma koşullarına yönelik taleplerine hep aynı yanıtı verirmiş:

"Biraz daha dişinizi sıkın yoldaşlar. Hele bir devrim olsun, zaten bütün fabrikalar sizin olacak!"

Son zamanlarda ülkede Çin ve Rusya üzerine güzellemeler yapmak moda oldu. Her iki ülke de totaliter elitlerin iktidarda olduğu, tüm zenginliğin bu elitler ve onların seçtiği oligarkların elinde toplandığı, diğer tüm sınıfların kölelik sisteminden hallice işlerde çalışmak zorunda kaldığı, ifade, inanç ve basın özgürlüğünün yerinde yeller estiği, bu baskı ve terör düzenine itiraz edenlerin ezildiği, susturulduğu, konuşmakta ısrar edenlerin ortadan kaldırıldığı birer korku imparatorluğudur.

Bizim bu ülkelerden, bu rejimlerden öğrenebileceğimiz hiçbir şey yok; ha belki bir ülkenin nasıl olmaması gerektiğini öğrenebiliriz.

Koronavirüsten korunmak için arap sabununu yoğurda katarak yiyen Yozgatlı Mehmet E. zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Midesi yıkanan ve serum takılan Mehmet E. kendine geldikten sonra yaptığı ilk açıklamada "Arap sabunu içimi temizler beni temiz tutar yoğurt ise bağışıklık sistemimi güçlendirir diye düşündüm. Yoğurdun içine bolca arap sabunu döktüm ve yedim" dedi.
(link)

220759 dosyayı görüntüle

1981 baskı tarihli meşhur Asterix çizgi romanı..
Romalıların Asterix'e karşı yarıştığı atları süren bu kişinin adı çok ilginç: CORONAVIRUS ve bu kişi maske takıyordu...
Koronavirüs genel bir kavram ve 1970'lerden beri araştırılıyorlar.

Okullar 16 mart pazartesi den itibaren 1 hafta tatil edildi.Üniversitelerde 3 hafta eğitime ara verildi.

(link)

Geri