Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
@Anonim İhbar olayı çok kötü olmuş..
Herkes sevmediği kişiyi ispiyonlar :D
Özellikle gelinler kaynanaları :D

Ali express çeyrek altın dağıtıyormuş uygulamayı silmeyenlere desem :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: Emre Yönlüer
Korona virüsü İran'da yayılıyor: Üç kişide daha teşhis edildi.

Korona virüsünden dün iki kişinin öldüğü İran'da, bugün de üç kişide daha virüs tespit edildi. Sağlık bakanlığı, iki ayrı kentte üç hastaya yapılan testlerin pozitif çıktığını açıkladı.

Kaynak: (link)

İran'a virüs zaten çoktan yayılmış diye bilgi var: ve bu bilgiyi veren tweet 2 hafta önceye ait.

Aynı kişi bugün 20'den fazla kişinin öldüğünü bildirmiş: İran'a bu derece yayıldıysa bizim için çok büyük risk.

Ayrıca bir süredir virüs nedeniyle proforma fatura kestiremeyen, konşimento alamayanlar haberleri okuyordum, abartı mı acaba diye geçen çalıştığım yerden teyit ettim. Kötü haber evet, ticari malzeme sevkiyatında gerçekten akış çok yavaşlamış, anlaşılan haberler dedikodu değil. Önümüzdeki ayda ticaret yolları açılmazsa sağlam bir küresel imalat sektörü krizine dönebilir bu durum. Yine de servis edilen bilgiler doğruysa Çin'deki ölüm oranlarında azalma, iyileşmelerde artış görünüyor, bakalım gerçekten önüne geçilebilecek mi.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize'de yeni tip corona virüsü (Kovid-19) şüphesiyle müşahede altına alınan ve tetkikler sonucu mevsimsel grip olduğu anlaşılan hastaya ait bilgi ve belgeleri sosyal medya hesabından paylaşan sağlık personeli hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.
(link)
Bela geliyorum demez,geliverir..Ben maske almaya gidiyorum :D

geçen mart ayında İrandan 50bin kişi nevroz için gelmiş bu mart ne olacak ve ne gibi sonuçları olacak hepberaber göreceğiz

Acaba Türkiye'de var mı bilmiyoruz. İran'a kadar geldiyse -ki sınır komşu ülkesi, Türkiye'ye ulaşmadıysa bile ulaşması an meselesi olabilir. Wuhan virüsüyle ilgili inanılmaz iddialar var. Ölü sayısının verilen resmi rakamlardan çok daha fazla olduğunu iddia edenler de var.

geçen mart ayında İrandan 50bin kişi nevroz için gelmiş bu mart ne olacak ve ne gibi sonuçları olacak hepberaber göreceğiz
Acaba Türkiye'de var mı bilmiyoruz. İran'a kadar geldiyse -ki sınır komşu ülkesi, Türkiye'ye ulaşmadıysa bile ulaşması an meselesi olabilir. Wuhan virüsüyle ilgili inanılmaz iddialar var. Ölü sayısının verilen resmi rakamlardan çok daha fazla olduğunu iddia edenler de var.
Buyrun;
Irak, komşu İran'daki koronavirüs vakaları nedeniyle bir sınır kapısını kapattı
(link)
Biz ne yapıyoruz?Hiç bir şey..
Virüs Türkiye'ye bir girerse,Dünya mahvolur..Bence girecek..Çünkü ülkede sınır mınır,önlem mönlem yok :naslyany: :D

İran gümrük kapısının kapatılmayacağı termal kameralar konulacağı haberi var

İran gümrük kapısının kapatılmayacağı termal kameralar konulacağı haberi var
Irak kapatıyor kapıları ama biz kapatmıyoruz..Çünkü biz de kamera var.. :naslyany:
Dediğim gibi,eğer Türkiye'ye virüs gelirse,bunu Dünya düşünsün:)
Bizdeki bu yöneticilerle,kısa sürede bu virüs Mars'a kadar yayılır..
Görüyorsunuz,Irak'lılar kadar temkinli değiller..Yahu,Irak'tan bahsediyoruz..Savaşlarla yıkıma uğramış,mahvolmuş bir ülke bile kendi vatandaşını/ülkesini düşünerek kapıyı kapatıyor ama biz kameralarla her şeyi çözeceğiz..

İran gibi bir ülke bu virüsün yayılmasını asla Çin kadar kontrol altına alamaz, o duyarlılığı, disiplini ve organizasyonu gösteremez. Birkaç hafta içinde virüs bize mutlaka İran üzerinden gelecek bence. Önce doğu illerde görülür muhtemelen... İran'da dün 2 olan ölü sayısı bugün 5'e yükselmiş

Ölüm oranlarını paylaşmış bir yabancı site. Yaşlıların virüse karşı daha dirençsiz olduğu yazıyor. Hastalığa yakalananların ölüm oranı %2.3'müş

80 yaş üzeri hastalarda örün oranı %14.8
70-79 yaş arası hastalarda ölüm oranı %8.0
60-69 yaş arası hastalarda ölüm oranı %3.6
50-59 yaş arası hastalarda ölüm oranı %1.3
40-49 yaş arası hastalarda ölüm oranı %0.4
10-39 yaş arası hastalarda ölüm oranı %0.2
0-9 yaş arası hastalarda henüz ölüm vakası yokmuş

(link)

Sadece dün, Çinde 14.840 yeni teşhis konulmuş, yeni haftayla birlikte hasta sayısı 100.000'in üzerine çıkacak :(
Tabi bu başlık artık pek konuşulmuyor ilk açıldığı günlerdeki kadar. Sıkıldık ve rafa kaldırdık, ama en kısa sürede tekrar ve bu kez çok daha ciddi gündemimizde olacak gibi görünüyor

SGsvkaxExCavFcDZ9BGC3o-650-80.jpg

Wuhan'da bir hastane müdürü virüs sebebiyle hayatını kaybetmiş. Şu anda Çin'de 1502'si virüsün ortaya çıktığı bölgede olmak üzere toplamda 1716 sağlık personeline virüs teşhisi konulmuş. Bunlardan 6'sı hayatını kaybetmiş.

Son düzenleme:
Eğer İran'a geldiyse , Allah bu millete yardım etsin, tehdit yakındır.

Çin ciddi olarak mücadele veriyor, işi zor kayıpları olsa da bir şekilde sarsi atlattığı gibi savacak bu belayı.

İran savsaklayacak, ölenler gitti kalan sağlar bizimdir mantığıyla duyarsızlık gösterecek.

Bizimkiler ne yapacaklar , yetkilileri bilmiyorum ama Halk bu tehdidi çok ta ciddiye almayacak,bize vız gelir tiriz gider mantığı hâkim olacak kanısındayım.

İnşallah böyle bir belayla karşılaşmayiz.

çine destek olmak için bir çadır birde mat sipariş verdim aliden.sırada çantalar var...sevinsin garibanlar..😇

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Lübnan'a da virüs giriş yapmış..!

Eyyy Corona..Sen kimsin ya..o_O
Eğer delikanlıysan,İran'dan ya da Lübnan'dan filan gelme üstümüze,direk gel gelebiliyorsan..:kedicik:

Lübnan'a da virüs giriş yapmış..!

Eyyy Corona..Sen kimsin ya..o_O
Eğer delikanlıysan,İran'dan ya da Lübnan'dan filan gelme üstümüze,direk gel gelebiliyorsan..:kedicik:
Onu en sona bırakacak, çünkü ondan korkuyor (Gone in 60 seconds)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Ölü sayısı günlük %15 civarı artıyor. Yani her 5 günde bir iki katına çıkıyor. Şu anki sayı 1300 küsür. 5 gün sonra, yani 19 şubatta 2600'ün üzerine çıkacak. ondan da 5 gün sonra, yani 24 şubatta 5200'ün üzerine çıkacak. 5 gün daha sonra 29 şubatta 10.000'in üzerine çıkacak eğer virüsün yayılma hızı azalmazsa. 180 günün sonunda en iyi ihtimalle bile yüzbinlerle bahsediliyor olur ölü sayısından :eek: Çare daha erken bulunmalı. Fakat Çin'in dışındaki hiçbir ülkenin çare bulma konusunda pek de istekli olduğunu düşünmüyorum :snzdglsn: Bulursa Çin bulacak kendi çaresini. Umarım en kısa sürede bulunur. Mart ayında 10.000'i, Nisan ayının içinde ölü sayısı 100.000'i, Mayıs ayı içinde de 1 milyonu bulacak çare bulunmazsa ve bu hızla yayılmaya devam ederse :krktm: Kısacası 180 günümüz yok :(
İran'da da virüs ortaya çıktı diyorlar. Üstünden 48 saat geçmemiş olmasına rağmen 90 vaka açıklandı ve 20 küsur'u öldü diye söylentiler varmış diyorlar. Sosyal medya'nın yalancısıyım.

@Mad Buddha çok şükür ki sosyal medya kullanmıyorum :D Tam bir bataklık. Sadece kaynağına güvendiğim sitelerden takip ediyorum ben de.

Ama İran'da çok kötü şeyler olacağı kesin. :( Bakalım, şu 1 hafta içinde belli olur zaten. Çünkü virüsten ölüm vakası olan ülkelere bakıyorum, ölü sayıları sabit, hasta sayıları da çok az artıyor. Çünkü kontrol altında virüsü bulaştırması muhtemel insanlar. İran'da karantinayla falan uğraşacaklarını hiç sanmıyorum. Gerçekten çok kötü olacak bence

Hasta sayıları:
Mainland China: 75,467
Others: 600+ (including Diamond Princess passengers)
Thailand: 35
Japan: 97
Singapore: 85
Hong Kong: 68
South Korea: 204
Taiwan: 26
Australia: 15
Malaysia: 22
Germany: 16
Vietnam: 16
Macau: 10
U.S.: 29
France: 12
United Arab Emirates: 9
Canada: 9
Italy: 3
Russia: 2
UK: 9
Philippines: 3
Cambodia: 1
India: 3
Belgium: 1
Finland: 1
Nepal: 1
Spain: 2
Sri Lanka: 1
Sweden: 1
Egypt: 1
Iran: 5

Bu sayılar burada kalsın, virüsün İran'da ne kadar hızlı yayılacağını birkaç gün içinde göreceğiz zaten

(link)

NTV haberde İran'da hasta sayısı 18, ölü sayısı 5 yazmış.

Geri