Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Millet sarma tütün içmekten öksürüyor leş kokuyor otobusler sokaklar metrolar apartmanlar.... Sefalet içinde bir toplum yarattı hükümet covid ne ki.!

Scudo
Geçen gün bir tane parol içtim ve akşamına pancar gibi kızarıp hastanelik oldum. Parol yasaklanan ilaç listeme eklendi ve alerji yaptığı söylenildi. Bu tür ilaçları kullanırken doktor kontrolünde kullanmanızı ve jelibon yer gibi 8 tane içmemenizi öneririm.

Zira yüksek ateşin vücutta yaratacağı tahribat ilaçların yaratacağı tahribattan daha yüksek.
Bu konuda yanılıyorsunuz. Parolün ateş düşürmek için verilmesi tadı güzel diye zehirli mantar yemek gibidir.
Kendi kendinizi tedavi etmeyin derken kastettiğim bu. Sizi tedavi eden doktor asla reçetesiz ilaçla tedavi etmez. Reçetesiz ilaç işe yaramaz.
Bu çok yanlış diye söylüyorum. 39 derece ateşinizin size zararı yok. Mikrop öldürmek için de ateşinizin çıkması lazım. Akyuvarlarınızın ihtiyaç duyduğu birşeyi kaldırmaya çalışıyorsunuz. Alyuvarlarınız hani bağışıklanma ile sizi bu kovidden koruyan hücreleriniz, ne kadar ateşlenirseniz o kadar hızlı hareket ediyorlar.

Parol için günlük alabileceğiniz maksimum miktar 8 tablet, yani 4000 mg. Ben tek seferde 4 tablet aldım. 39 derece ateşimi 36 ya düşürdüm. Sabah kalkıp 1 saatlik bir ter antrenmanı yaptım.Vücut sıcaklığı 39 dereceye çıktığında enerji harcamaniz ve oksijen tüketiminiz %25 artıyor. Bunun yanı sıra arter lerdeki basınç ve nabız değeride normalin çok üstüne çıkıyor.Souk su ile ateş düşmeyince mecbur ilaç almak zorunda kaldım. Zira yüksek ateşin vücutta yaratacağı tahribat ilaçların yaratacağı tahribattan daha yüksek. Parol ün ve coraspinin yanı sıra 1600mg İbuprofen de aldım.Yazdıklarım kimseye bir tavsiye niteliğinde değil.Doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın. Her vücut birbirinden çok farklı. Zira dinlenik nabzım 37 lerde geziyor. Normal dozajlamanın benim için yeterli olmadığı çok zaman oldu...
Dediğim gibi ben doktor değilim, ilaçlardan (mevsimsel alerji için verilen ilaç kaynaklı (montelukast sodyum) => geçmeyen/kalıcı/sürekli kulak çınlaması - tinnitus) zarar görmüş biri olarak başınıza bir şey gelmesin diye yazmış bulundum. Acil şifalar, sağlıklı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
Hepinize geçmiş olsun. Benim de etrafımda teyze, kuzen, amca tarafı, vs geçiriyor.

Tekrar dikkat etmemiz gerekiyor sanırım ve hatırlatma dozları şart oldu.

Biz şubat ayında omikron dalgasının son günlerinde atlattık... Aşıdan dolayı ben hafif atlattım ama çocuklar ateşlendi, onlarda aşı yok tabi..

Durum giderek sarpa sarıyor...
(link)

Benim 7 günüm bu gün.İlk defa oldum.3 aşım vardı.Ama ilk 1,5 gün ateş 39.4 den aşağı düşmedi.Boğazıma sanki hançerler saplıyorlardı Ben böyle bir ağrı duymadım hayatım boyunca.Eşim'le ben buradaki acile gittik(aynı durum eşim'de de vardı).Doktor bize 1000 lık antibiyotik,ateş düşürücü,boğaz pastili ve vitmamin yazdı.Biz ateş düşürcü yerine nurofen kullandık.Daha iyi sonuç aldık kanımca.Bu gün kendimi iyi hissediyorum.Ne zaman sürüşlere başlarım bilmiyorum.Allah kimseye vermesin bu hastalığı.

Benim 7 günüm bu gün.İlk defa oldum.3 aşım vardı.Ama ilk 1,5 gün ateş 39.4 den aşağı düşmedi.Boğazıma sanki hançerler saplıyorlardı Ben böyle bir ağrı duymadım hayatım boyunca.Eşim'le ben buradaki acile gittik(aynı durum eşim'de de vardı).Doktor bize 1000 lık antibiyotik,ateş düşürücü,boğaz pastili ve vitmamin yazdı.Biz ateş düşürcü yerine nurofen kullandık.Daha iyi sonuç aldık kanımca.Bu gün kendimi iyi hissediyorum.Ne zaman sürüşlere başlarım bilmiyorum.Allah kimseye vermesin bu hastalığı.
Geçmiş olsun.

Durum giderek sarpa sarıyor...
(link)

Hele bi tütmeyen bacalı endüstri şalterlerini indirsin; o zaman göreceğiz kapanmaları mapanmaları...
Etrafımda kim varsa herkes peşi sıra korona oluyor; dalganın kralı geliyor sanki bu sefer...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
nezle gibi bulaşıyor belirtileri direk soğuk algınlığı bende bacaklarda ağrı ve böbreklerde yaptı hafif geçirdim sayılır...parol ve burun spreyi ile negatife döndüm başka bişe kullanmadım bide vitamin takviyesi...bu arada hızlı testler çıkmış eczanelerde ve en uygun hepsiburadada var bilgilerinize ..sağlıcakla kalin

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Çevrenizde covid'li hasta varsa onlara uygulanması önerilen tedaviler: ( Prof. Dr. Roger Seheult, California University solunum yolları, yoğun bakım ve dahiliye uzmanı. 2-1-2021de yayınlandı)

Not: Bunlar doktorun önerilerinin derlemesidir. BU BENİM TIBBİ TEDAVİ ÖNERİM DEĞİLDİR. KENDİ DOKTORUNUZA DANIŞIN.

Covid hastalarının %80 i hastalığı hafif/ orta şiddette geçiriyor. Bunlarda imün sistem iyi çalışıyor demektir. Çogunluk hastane ortamına ihtiyaç duymuyor. % 20 lik kesim ise ağır veya şiddetli geçiriyor. Bunun nedeni bu hastalarda metabolik sendroma bağlı arka planda yatan sorunlar.( İnsulin direnci, diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları gibi..Obez olmak da diğer önemli bir etken.. VKİ ( vücut kitle indexi) 35 veya büyükse sorun da büyüyor. )

Hastalık sürecindeki işlemler:
1- Türkiye piyasasında 45-100 TL civarında satılan Pulse Oksimetre veya kısaca Oksimetre alın. Parmaktan kandaki oksijen doygunluğunu ölçen bu alet ciğerlerin durumunu takip etmek için önemli. Değer 95( %)lerin altına düşerse hastanenin yolu görünüyor demektir. ( Yüksek irtifada değer değişebilir; dikkat)
2- C vitamini Günlük 1 gr.
3- D vitamini (D3 formu) günde en az 4.000- ui. ( yeni bir randomize ve placebolu çalışmada 7 gün boyunca, günlük 50 bin ui doz alan hastalarda ciddi iyileşme görülmüş. ) K2 vitamini desteği ile alınırsa çok daha iyi. Fakat kan sulandırıcı kullanılıyorsa doktorunuza başvurun. Ben günlük önceden 10 bin, son aylarda 15 bin ui alıyorum. D vitamini ( 25OH D) değerim ancak 100 civari oluyor.
4- Nac desteği (takviye; N asetil sistein) 2 x 600 mg/ gün..( 500- 600 TL şişesi olan da, Assist plus adı altında 29 TL olan da var)
5- Quercetin ( takviye)
4- Çinko. ( günde 40 mg. ı geçmeyecek) Çinko bizim savaşçı hücrelerimizin virüsün zarını delmesine yardım ediyor.
5- Hastanın vücut ısısını yükseltin. Anneanne yöntemi: Kafa hariç vücudu bir şekilde ısıtmak interferon cevabını yükseltip imün sistemin virusle savaşmasına yardımcı oluyor..

Başka sunumlarda da bahsedilen kan sulandırıcıların (Coraspin vb.) hastalık süresince alınmasında fayda olduğu da söyleniyor.
Ayrıca gece genelde yatmadan Magnezyum almakta fayda var..( oksit formu olmasın! Sitrat, glisinat, malat formları iyidir..)
(Ben çok uzun süredir zaten D, C, K2, Magnezyum, çinko, omega 3 , Coq10 takviyelerini düzenli alıyorum ve alınması gerektiğine inanıyorum. Zaten belli bir yaştan sonra sindirim sisteminde azalan asit nedeniyle elzem mikrobesinleri almakta zorlanıyoruz. Organik elma sirkesini de düzenli tüketiyorum mideye yardımcı olmak için. İleri yaşlarda mineral ve vitamin eksikliğinin en büyük nedeni bu asitte eksilme)

Gürsel Akay
3-1-2021

Çevrenizde covid'li hasta varsa onlara uygulanması önerilen tedaviler: ( Prof. Dr. Roger Seheult, California University solunum yolları, yoğun bakım ve dahiliye uzmanı. 2-1-2021de yayınlandı)

Not: Bunlar doktorun önerilerinin derlemesidir. BU BENİM TIBBİ TEDAVİ ÖNERİM DEĞİLDİR. KENDİ DOKTORUNUZA DANIŞIN.

Covid hastalarının %80 i hastalığı hafif/ orta şiddette geçiriyor. Bunlarda imün sistem iyi çalışıyor demektir. Çogunluk hastane ortamına ihtiyaç duymuyor. % 20 lik kesim ise ağır veya şiddetli geçiriyor. Bunun nedeni bu hastalarda metabolik sendroma bağlı arka planda yatan sorunlar.( İnsulin direnci, diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları gibi..Obez olmak da diğer önemli bir etken.. VKİ ( vücut kitle indexi) 35 veya büyükse sorun da büyüyor. )

Hastalık sürecindeki işlemler:
1- Türkiye piyasasında 45-100 TL civarında satılan Pulse Oksimetre veya kısaca Oksimetre alın. Parmaktan kandaki oksijen doygunluğunu ölçen bu alet ciğerlerin durumunu takip etmek için önemli. Değer 95( %)lerin altına düşerse hastanenin yolu görünüyor demektir. ( Yüksek irtifada değer değişebilir; dikkat)
2- C vitamini Günlük 1 gr.
3- D vitamini (D3 formu) günde en az 4.000- ui. ( yeni bir randomize ve placebolu çalışmada 7 gün boyunca, günlük 50 bin ui doz alan hastalarda ciddi iyileşme görülmüş. ) K2 vitamini desteği ile alınırsa çok daha iyi. Fakat kan sulandırıcı kullanılıyorsa doktorunuza başvurun. Ben günlük önceden 10 bin, son aylarda 15 bin ui alıyorum. D vitamini ( 25OH D) değerim ancak 100 civari oluyor.
4- Nac desteği (takviye; N asetil sistein) 2 x 600 mg/ gün..( 500- 600 TL şişesi olan da, Assist plus adı altında 29 TL olan da var)
5- Quercetin ( takviye)
4- Çinko. ( günde 40 mg. ı geçmeyecek) Çinko bizim savaşçı hücrelerimizin virüsün zarını delmesine yardım ediyor.
5- Hastanın vücut ısısını yükseltin. Anneanne yöntemi: Kafa hariç vücudu bir şekilde ısıtmak interferon cevabını yükseltip imün sistemin virusle savaşmasına yardımcı oluyor..

Başka sunumlarda da bahsedilen kan sulandırıcıların (Coraspin vb.) hastalık süresince alınmasında fayda olduğu da söyleniyor.
Ayrıca gece genelde yatmadan Magnezyum almakta fayda var..( oksit formu olmasın! Sitrat, glisinat, malat formları iyidir..)
(Ben çok uzun süredir zaten D, C, K2, Magnezyum, çinko, omega 3 , Coq10 takviyelerini düzenli alıyorum ve alınması gerektiğine inanıyorum. Zaten belli bir yaştan sonra sindirim sisteminde azalan asit nedeniyle elzem mikrobesinleri almakta zorlanıyoruz. Organik elma sirkesini de düzenli tüketiyorum mideye yardımcı olmak için. İleri yaşlarda mineral ve vitamin eksikliğinin en büyük nedeni bu asitte eksilme)

Gürsel Akay
3-1-2021
Bu çok eski bir açıklama. Güncelliği kontrol edilmelidir. Bu süreçte neler gelişti neler atlatıldı ya da değerler nedir ne değildir gibisinden...

İstatistik bilimi, toplumumuzda (yeni bir önlem/kısıt olmaz ise) daha çok canın yitip gideceğini söylüyor...

(link)

Covid-19 mu bulaştı bilmiyorum bir haftadır hasta bir şekilde evde yatıyorum. Geçen hafta pazar günü sürüşe çıkmıştım, yolda lastik patladı yama tutmayınca da mecburen en nefret ettiğim şey olan toplu taşıma aracına bindim, o araca bindikten sonra bittim resmen. Buradan hasta olup toplu taşıma aracına binen herkesi lanetliyorum.

Geçireli neredeyse 1 ay oldu, tat alma da ciddi eksiklik yaşıyorum, yiyeceklerin aromasını alamıyorum. Sadece tatlı, tuzlu acı ya da ekşi bunlar, kısaca bir yemeği yemek yapan kendine özgü aromalarını dilimde alamıyorum, bu da beni yemek yemekten uzak tutmaya başladı, çerezden bile tat alamıyorum o derece. Düşünün bir patates cipsinin sadece tuzunun tadını alabiliyorum. Bu daha ne kadar sürecek bilemiyorum ama bir tek bende sıkıntı. Kardeşim de ve çevrem de covid geçirmiş olanlarda bu kadar uzun tat alma sıkıntısı yaşayan yok. Bu arada dil, hastalıktan bu yana hala bembeyaz.

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Galiba ben de sonunda kervana katıldım. Dün aşırı yorgun ve her yerimde ağrıyla uyandım. Ağrı başta orta şiddetliydi ama sonradan çok hafifledi. Galiba yorgunluğun etkisiydi. boğazımda da çok hafif yumrumsu bir hissiyat vardı.

Önceki gün 2 saat kadar temizlikle ve sabaha kadar bisiklet toplayıp dağıtmanın getirdiği yorgunlukla alakalı sanıyordum ama sonradan akşama doğru ateşim de 38.8e çıktı. Soğuk banyo ve parol eşliğinde 37.7 civarlarına geriledi. Geceye doğru midemde hafif hareketlenme, bolca gaz ve ishal sorunu çıktı.

Bugün ise boğazım bir tık daha rahatsız edici, arada hafiften öksürme refleksi geliyor. Ateşim 1 saat öncesine kadar fena değildi ama az önce 38.4e çıktığını görünce yine duş+parole başvurdum. Bunun üstüne 37.9a geriledi. Tat alma sıkıntım vs yok ama yattığım yerden kalkınca başta bi' gözlerim kararıyor. Halsizlik ve güçsüzlük de var. Herkese geçmiş olsun.

Geçen 10 günde ağır bir şekilde geçirdiğim koronadan aldığım ders şudur,kesinlikle "balgam söktürücü kullanın". Beni çok rahatlattı.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Türkiye vaka sayısında dünya beşincisi....
(link)

Yoğun bakım doluluk oranları dikkate alınıyor. An itibariyle ek önlem beklememek lazım.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Geri