Bizde daha doğrusu kardeşimde Corelli Snoop 5.0 var ara ara kullanıyorum bu evde kaldığımız dönemlerde. Bisikletin boya ve çıkartmalara dikkat etmek gerekiyor biraz hassaslar helede sele borusuna çok dikkat edin ilk indirip kaldırmadan çizilip üstündeki tüm çıkartmalar soyulabilir bende öyle oldu hatalı kullanmamama rağmen. Lastik dişleri çabuk eriyor , alıp asfaltta kullanacaksanız araziye girmeyecekseniz kesinlikle yol bisikletine bakın. Asfaltta bir kaç kere git gel toplamda 40/50 kilometrelik seferler yaptım birkaç kere yokuş aşşağı , aşşağı eğimli alanlarda yada düz yollarda idare ediyorsunuz ama yokuş yukarı ve eğimli yollarda heleki birde uzun mesafe ise nefesi nerden aldığınızı şaşırıyorsunuz , çok zorluyor. Hidrolik fren olayına gelirsek şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım frenler dacron marka yani corellinin ürünü , frenler tatmin eder ama bisikletle gelen lastiklerlemi alakalıdır bilmiyorum ama hızlı giderken helede yokuş aşşağı eğimli bir yerden hızşı iniyorsanız araçlara çok dikkat edin aniden önünüze kırıp yada önünüzdeki araç durursa sizin durmanız çok zor birkaç kere başıma geldi adam arkamdan geldi beni geçti birden sağa kırıp sokaka arası yola girmeye çalışınca adama çarpmamak için birden frenledim diskler kilitlendi ancak lastikler çok kaydırıyor aramızda öesafe olmasına rağmen adamın sağ çamurluğa giriyordum . Şuana kadar internette bahsedilen hidrolik fren sorunlarına denk gelmedim birkaç kere bisikleti ters çevirdim günlerce öyle kaldı hava yapmak gibi bir sorun olmadı,yağmur altında kullandım yapmur suyundan kaynaklı frene bastığınızda ara ara ses çıkartıyor ama frenleme performansında sorun yok(lastikler buzdaymışsın gibi kayıyor yüksek hızlarda orası ayrı). Ön maşa kilitlenebilir ama şuanda kafasına göre hareket ediyor kilitleme düğmesini çebirdiğimde bazen kilitliyor bazende sanki yalama olmuş gibi boş şekilde dönüp kilitlemiyor. Aldığımda ön maşa merdivende kaldırımda vs inip çıkmıyordu sanki düz maşalı bir bisiklet gibi davranıyordu ilk servise gittim maşa değişmesi gerekecek dedi garanti belgen ile gel sipariş verelim dedi daha sonra şehirdeki diğer servise gittim adam maşaların girip çıktığı yerlere birkaç damla yağ damlatıp maşalara birkaç kere yüklendikten sonra maşa artık baskı altında iken inip çıkmaya , olması gerektiği gibi çalışmaya başladı. Vitesler doğru ayarlanınca idare eder günlük kullanımda ihtiyaçları karşılar kendi hatam olduğunu düşünmemekle birlikte bir kere çok yavaş yürüme hızında arkadaşla konuşa kınuşa düz yolda gidiyordum arka vitesi yalan olmasın ya 3ten 2yee yada 2den 1. Vitese çektim vites kullanımı doğru olmasına rağmen arka aktarıcı ters dönüp janta sıkıştı ve tekeri kilitledi allahtan dediğim gibi yürüme hızında gidiyordum jant telini kırmadı bisikleti teker sıkıştığı için arka tekeri sürükleye sürükleye servise kadar yürümem gerekti tabi sonunda arka dış lastik komple eridi öyleki iç lastik bile parçalandı servise gittim arka aktarıcı garantiye girmez dedi ,sonuç olarak iç +dış lastik birde arka aktarıcı bana girmiş oldu.
Özetlemek gerekirse bisiklet alınırsa lastikler inceltilmeli 1.75 yada 1.50 ile(üstünde gelen 2.10 mitas) , tüm vidalar kontrol edilmeli illede fren kaliperleri kontrol edilmeli yolda kontrol edilip sıkılmayan fren kaliper vidası aniden çıkıp frensiz kalabilirsiniz(başıma geldi). Onun haricinde rakip firmaların bu fiyat dolaylarında v fren ve kilitleme olmayan maşa kullanması nedeniyle Corellinin bariz üstünlükle farkı var, fiyat performans olarak kimse eline su dökemez. Ama bütçe arttırılırsa bir miktar kadar yine diğer rakip firmalardan f/p olarak önde olan Dusty 2 veya Dusty 3 öneririm. Asfalt kullanımı ağırlıklı olacak ise yol bisikletlerine bakın hammallık olur bu size , yol bisikleti olarak ise mosso cavalier kadro ve donanım olarak hoşuma gidiyor ve kesinlikle Bisan Grand Tour Eco araştırılabilir.