Scudo Sports

Corelli

Scudo
Bide şey sormak istiyorum. Pedala yüklenince bir ses geliyor. Yavaş sürerken sorun yok fln yokuş cikarken fln çok geliyor.sebebi nedir
Bizde de var. Pedallara yüklenince gırç gırç diye orta göbekten çıtırtı ve gıcırdama sesi geliyor. Orta göbeklerin kalitesizliğinden olabilir. İlk alındığından beri bisiklette mevcut. Göbek bilyaları ve aynakol değişimi soruna çözüm getirebilir. Bisikleti komple değiştirmeyi düşündüğümüzden acemilik atıncaya kadar durumu idare etmeye karar verdik.

Bizde de var. Pedallara yüklenince gırç gırç diye orta göbekten çıtırtı ve gıcırdama sesi geliyor. Orta göbeklerin kalitesizliğinden olabilir. İlk alındığından beri bisiklette mevcut. Göbek bilyaları ve aynakol değişimi soruna çözüm getirebilir. Bisikleti komple değiştirmeyi düşündüğümüzden acemilik atıncaya kadar durumu idare etmeye karar verdik.
Bende de oluyor o ses. Geçen gün bisikletçiye gittim "Pedalı değiştirmen lazım" dedi.

Ondan da olabiliyormuş(benim her sağ pedal basışta çıt -çıt ses geliyor):kötü:

Bizde daha doğrusu kardeşimde Corelli Snoop 5.0 var ara ara kullanıyorum bu evde kaldığımız dönemlerde. Bisikletin boya ve çıkartmalara dikkat etmek gerekiyor biraz hassaslar helede sele borusuna çok dikkat edin ilk indirip kaldırmadan çizilip üstündeki tüm çıkartmalar soyulabilir bende öyle oldu hatalı kullanmamama rağmen. Lastik dişleri çabuk eriyor , alıp asfaltta kullanacaksanız araziye girmeyecekseniz kesinlikle yol bisikletine bakın. Asfaltta bir kaç kere git gel toplamda 40/50 kilometrelik seferler yaptım birkaç kere yokuş aşşağı , aşşağı eğimli alanlarda yada düz yollarda idare ediyorsunuz ama yokuş yukarı ve eğimli yollarda heleki birde uzun mesafe ise nefesi nerden aldığınızı şaşırıyorsunuz , çok zorluyor. Hidrolik fren olayına gelirsek şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım frenler dacron marka yani corellinin ürünü , frenler tatmin eder ama bisikletle gelen lastiklerlemi alakalıdır bilmiyorum ama hızlı giderken helede yokuş aşşağı eğimli bir yerden hızşı iniyorsanız araçlara çok dikkat edin aniden önünüze kırıp yada önünüzdeki araç durursa sizin durmanız çok zor birkaç kere başıma geldi adam arkamdan geldi beni geçti birden sağa kırıp sokaka arası yola girmeye çalışınca adama çarpmamak için birden frenledim diskler kilitlendi ancak lastikler çok kaydırıyor aramızda öesafe olmasına rağmen adamın sağ çamurluğa giriyordum . Şuana kadar internette bahsedilen hidrolik fren sorunlarına denk gelmedim birkaç kere bisikleti ters çevirdim günlerce öyle kaldı hava yapmak gibi bir sorun olmadı,yağmur altında kullandım yapmur suyundan kaynaklı frene bastığınızda ara ara ses çıkartıyor ama frenleme performansında sorun yok(lastikler buzdaymışsın gibi kayıyor yüksek hızlarda orası ayrı). Ön maşa kilitlenebilir ama şuanda kafasına göre hareket ediyor kilitleme düğmesini çebirdiğimde bazen kilitliyor bazende sanki yalama olmuş gibi boş şekilde dönüp kilitlemiyor. Aldığımda ön maşa merdivende kaldırımda vs inip çıkmıyordu sanki düz maşalı bir bisiklet gibi davranıyordu ilk servise gittim maşa değişmesi gerekecek dedi garanti belgen ile gel sipariş verelim dedi daha sonra şehirdeki diğer servise gittim adam maşaların girip çıktığı yerlere birkaç damla yağ damlatıp maşalara birkaç kere yüklendikten sonra maşa artık baskı altında iken inip çıkmaya , olması gerektiği gibi çalışmaya başladı. Vitesler doğru ayarlanınca idare eder günlük kullanımda ihtiyaçları karşılar kendi hatam olduğunu düşünmemekle birlikte bir kere çok yavaş yürüme hızında arkadaşla konuşa kınuşa düz yolda gidiyordum arka vitesi yalan olmasın ya 3ten 2yee yada 2den 1. Vitese çektim vites kullanımı doğru olmasına rağmen arka aktarıcı ters dönüp janta sıkıştı ve tekeri kilitledi allahtan dediğim gibi yürüme hızında gidiyordum jant telini kırmadı bisikleti teker sıkıştığı için arka tekeri sürükleye sürükleye servise kadar yürümem gerekti tabi sonunda arka dış lastik komple eridi öyleki iç lastik bile parçalandı servise gittim arka aktarıcı garantiye girmez dedi ,sonuç olarak iç +dış lastik birde arka aktarıcı bana girmiş oldu.
Özetlemek gerekirse bisiklet alınırsa lastikler inceltilmeli 1.75 yada 1.50 ile(üstünde gelen 2.10 mitas) , tüm vidalar kontrol edilmeli illede fren kaliperleri kontrol edilmeli yolda kontrol edilip sıkılmayan fren kaliper vidası aniden çıkıp frensiz kalabilirsiniz(başıma geldi). Onun haricinde rakip firmaların bu fiyat dolaylarında v fren ve kilitleme olmayan maşa kullanması nedeniyle Corellinin bariz üstünlükle farkı var, fiyat performans olarak kimse eline su dökemez. Ama bütçe arttırılırsa bir miktar kadar yine diğer rakip firmalardan f/p olarak önde olan Dusty 2 veya Dusty 3 öneririm. Asfalt kullanımı ağırlıklı olacak ise yol bisikletlerine bakın hammallık olur bu size , yol bisikleti olarak ise mosso cavalier kadro ve donanım olarak hoşuma gidiyor ve kesinlikle Bisan Grand Tour Eco araştırılabilir.

Sonunda hayalini kurduğum Snoop 4.1 modelini satın aldım. Geroni bisikletten buna geçince eşekten ata binmiş gibi oldum gerçekten rahat. Ama bazı sorunlarım var. Ilk önce lastik yamuk yani şöyle giderken arka lastik kadroya sürtüyor. Düzeltelim dedik 10 dakka sürmedi eski halina dönmesi. Vidalarini biraz daha sıkacağız. Diğer sorunum ise viteslerle alakalı ayar yapmam gerek galiba. Birde lastiği düzelttiğim zaman fren diski sürtüyor. Memnun kaldım bakalım neler olacak ileride. Geroniden sonra ilaç gibi geldi nefes nefese kalarak çıktığım yokuşları çok rahat çıkmaya başladım. Neyse biraz daha ilerlersem öve öve bitiremem. Sorunlar için fikriniz var bekliyorum.

Arkadaşlar gravel bisiklet alma aşamasındayım forumda sürekli goat 2.0 yazıldığını görüyorum sizce goat 2.0 mı yoksa gravel g4 mü?

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Arkadaşlar gravel bisiklet alma aşamasındayım forumda sürekli goat 2.0 yazıldığını görüyorum sizce goat 2.0 mı yoksa gravel g4 mü?
8000 küsur bana koymaz dersen g4, yok 4500 civarına ben bu işi bitirmeliyim dersen goat 2.0 , he şunu da unutma iş sadece bisikleti almakla kalmıyor bunun ekstra malzemeleri de var bikepacking i kaskı ışığı yol bilgisayarı vs. Ben goat 2.0 önsiparişle 3900 e aldım ama 2300 tl de aliexpreste bu tarz malzemelere bayıldım ki hala bazı eksiklerim var...

8000 küsur bana koymaz dersen g4, yok 4500 civarına ben bu işi bitirmeliyim dersen goat 2.0 , he şunu da unutma iş sadece bisikleti almakla kalmıyor bunun ekstra malzemeleri de var bikepacking i kaskı ışığı yol bilgisayarı vs. Ben goat 2.0 önsiparişle 3900 e aldım ama 2300 tl de aliexpreste bu tarz malzemelere bayıldım ki hala bazı eksiklerim var...
Bikepacking işine girmeyeceğim açıkçası hali hazırda tüm malzemelerim ve bisikletim var gravel cx tarzı bisikleti dağ tırmanışı ve hafif patika yollarda keyif yapmak için istiyorum.. açıkçası carraro gravelin görüntüsü hoşuma gidiyor ama goatın sözü çok geçtiği için sormak istedim.

Aslında ikisini karşılaştırmaya pek gerek yok fiyatlar ortada carraroda karbon maşa ve üst seviye grupset var parası koymaz derseniz kesinlikle carraro derim

• Beğen
Tepkiler: Superevo
Goat 2.0'i nerden ve ne zaman aldınız acaba? şu an 5000 TL görünüyor sitesinde. İndirimle alabileceğim bir yer varsa inceleyeyim.

Goat 2.0'i nerden ve ne zaman aldınız acaba? şu an 5000 TL görünüyor sitesinde. İndirimle alabileceğim bir yer varsa inceleyeyim.
Ben önsiparişle aldım ama aylar önce, şu an kaç derler fiyatına bilemem , ağustos teslim bisiklet.

Ne oldu bu goat 2.0 arkadaşlar yahu? Bu zamana kadar savundum savundum koronadır aksaklıktır vs ama soğuttular valla çok kendilerinden... Bayramdan sonra da bi gelişme olmazsa bayiden siparişin iptalini ve ücret iadesini istemeyi düşünüyorum. Hem corelli hem de korel oluşumları marka değerlerine çok büyük zarar veriyor bu tavırlarıyla... Hayır çıkın resmi bi açıklama yapın bari...

Ne oldu bu goat 2.0 arkadaşlar yahu? Bu zamana kadar savundum savundum koronadır aksaklıktır vs ama soğuttular valla çok kendilerinden... Bayramdan sonra da bi gelişme olmazsa bayiden siparişin iptalini ve ücret iadesini istemeyi düşünüyorum. Hem corelli hem de korel oluşumları marka değerlerine çok büyük zarar veriyor bu tavırlarıyla... Hayır çıkın resmi bi açıklama yapın bari...
Ben marttan beri bekledim en son dayanamadım g2 aldım. Bana ağustosu da sallayacaklar gibi geliyor. Ama bu kadar bekledikten sonra zaten g2 lerin çoğu satıldı ben uygun fiyata haki bulamamıştım mesela. Her beden de bisiklet kaldığını düşünmüyorum. Bildiğim kadarı ile mosso da sezona yetiştiremedi gravelleri gerçi onun bekleyeni pek yok ama.

Bende geçen faceten yazdım insanlara cevap verin diye banada yazmadılar ahhahaa

• Hahaha
Tepkiler: Feunard
Ben Corelli Relax 2,0 katlanır bisiklet aldım Mart ayında. Çeşitli bisiklet tamircileri göbeğinden jantına kaliteli diyorlar ama işçiliği kötüydü. Bu fabrikadan mı satan yerden mi bilmiyorum ama tekerlek 8 çizer, jant akordu kayar, çamurluk sürter gidon göbeğinde tarif edilmez boşluk olur derken epey bir tamirci gördü ama düzeldi :D bisikleti satıp başka marka almamaya direniyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Aseuz ve Geronix
@St.Ahmetus aynı durumu ben de yaşıyorum. Malzemesi kaliteli gibi gözükür ama akort ister, sürekli vites ayarı bozulur, bilmem nesi kırılır... Neyse buna da şükür şu an iyi durumda

• Beğen
Tepkiler: St.Ahmetus
Öncelikle herkese selam olsun.Yaklaşık 6 yıldır bisiklet kullanmıyorum çok şükür daha gencim artık bisiklet almaya karar verdim şehirde kullanmalık şehir bisikletleri bakıyorum bazı araştırmalar sonucu corelli trivor 4 ile kron tx 100 arasında kaldım bütçem maks 1500 internette 1300 e sıfır corelli buldum biraz daha yakınım ancak amatörüm pek bilgim yok siz değerli arkadaşlara danışmak istiyorum ikisinden hangisini önerirsiniz veya önereceğiniz başka bisiklet varmıdır. Ayrıca ince teker düşünüyorum hafif engellerde sıkıntı yaratırmı şimdiden teşekkürler

@Yusufiss
1500 TL ye mosso legarda bulabilirsin diye tahmin ediyorum. Liste fiyatı 1600 TL. Donanım olarak corelliye na,aran daha iyi. Yaklaşık 1 kilo daha hafif. Aklınd bulunsun.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Geri