Scudo Sports

Corelli

Endüstri mühendisi arkadaşlarıma hala şaka yollu söylerim. Abi sizin ne iş yaptığınızı hala çözemedim diye :D :D

Scudo
Bilmemeleri normal, muhendislerin uzmanlik alanlari icine giren gorev ve sorumluluklari ve aldiklari egitimlerde pazar arastirmasi, tuketici analizi, hedefe yonelik pazarlama, iletisim, reklam ve tanitim vb konular yok. Bunlari bilmeleri de beklenemez zaten. Birisi onlara şu bisikletin aynisinin daha iyisinin daha ucuz olanini uretin gibi abuk ve absurd bir is emri verir, aslinda ne istedigine dair kendisinin de en ufak bir fikri yoktur cunku konu hakkinda bilgisi yoktur. Bu kisi kurumsal olmayan firmalarda firma sahibi veya yonetime doldurdugu akrabalarindan olur genellikle. Teknik bilgileri kadro geometrisi alaşım ve üretim teknigi secimleri ve donanim bilesenleri bir muhendisler-tasarimcilar grubu tarafindan optimize edilir. Bir tane yaris takimi adi bile bilmeyen, yolda gordugu bisikletlerin markasini bile soyleyemeyecek olan patronun akrabasi satinalma muduru daha ucuza mal etmek ve patrona şov yapmak için her şeyi daha ucuz ve dandik modelleri ile değiştirir, sonra mal satmayınca herkes suçlu aramaya başlar. Bu söylediklerim corelli markasi icin degil, genel Türk iş yapma zihniyeti örnegidir maalesef.

Bence son kullanıcı açısından güzel bir girişim. Tasarımları da gayet iyi, zamanla daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: umudo123 ve pilot
Piyasaya ilk kez girecek bir firma icin fiyatlar pahalı değil mi? Katlanır bisiklet 973 tl den başlıyor. İyi yada kotu demiyorum ama neden bu fiyat çevresinde olan salcano, mosso, carraro, kron yada bianchi almayım da cornelli alayım.

@malemsteen Ama iyi yada kötü dediğimiz şeyler o fiyat politikasını ve bizlerin bisikleti seçme sebebimizi belirliyor.Bisikletler piyasaya sürülmedikçede detaylı bi inceleme ne yazıkki zor .

Parça satışları olur mu acaba ? Parça derken kadro özellikle maşa.

• Beğen
Tepkiler: Yunus İskender
Yol bisikletleri cok dandik kalmış sanki

@Emre Yönlüer
İnşallah sadece ticari amaç gütmeden bisiklet kullanımını arttıracak etkinliklere imza atarlar. Bahsettiğiniz gibi takım kurmak, sponsor olmak çok güzel şeyler. Umarım bu tarz bir vizyona sahiptirler.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Ürünlerle tanışan forum üyesi oldu mu? Merak ediyorum bisikletler hakkında detaylı bilgi sahibi kişiler bir inceleme yaparsa çok güzel olur

tapatalk yaz kızım

Merhaba, yaklaşık bir saat önce firmadan gelen ikinci maili aynen paylaşıyorum, ben ikinci kez mail atmamış olmama rağmen forumda dile getirdiğimiz şikayetlerle ilgili yapılan düzeltmeler hakkında bilgilendirme maili, yorum bizlere kalmış ancak şu ana kadar en azından iletişim anlamında doğru yoldalar bence, üstelik anladığım kadarıyla destek ve sponsorluk konusunda da iddialı olacaklar, ilgili arkadaşların bilgisine, selamlar.

"Ömer bey merhaba.
26 Nisan 2016 tarihinde web sitemiz ile ilgili eleştirilerinizin ardından ilgili arkadaşlar gerekli düzeltmeleri yaptılar. Ayrıca bisikletlerin teknik özellikleri ve teknik çizimler kısmının küçük olduğu ve okunamadığı yönündeki sizin ve diğer arkadaşlarımızın uyarılarını dikkate alarak geliştirmeler yaptık.
Hızlı değişen teknoloji, beğeni ve sürüş ihtiyaçlarına bağlı olarak hızla değişen bisiklet endüstrisinde yapıcı eleştiriler için daima açık olduğumuzu ve bundan sonra da tüm istek ve eleştirileri aynı hassasiyetle ele alacağımızı söylemeliyiz.
Bisiklet üretiminde alüminyum kadro kullanım oranının artması ve bunu yaparken yerli sermaye ve teknoloji ile dünya standartlarını yakalama amacıyla çıktığımız yolda KOREL BİSİKLET olarak bisiklet sporunun Türkiye genelinde geliştirilmesi ve geniş kitlelere ulaşması için üzerimize düşen görevler olduğunun farkındayız. Bu nedenle , 2017 sezonunda Türkiye bisiklet sporuna gönül veren yerel guruplar, dernekler ve kısıtlı imkanlara sahip yetenekli sporcularımıza destek verme faaliyetlerini kapsayan bir proje hazırlığında olduğumuzu belirtmeliyiz.
Bu projenin başlangıç dönemi ve şartları ile ilgili olarak web sitemizde, facebook ve diğer sosyal medya kanalları ile duyurularımızı ilerleyen dönemde duyuracağız.
Bu vesile ile iyi çalışmalar diler saygılar sunarız."

Not: Rüyalarım dahil firmanın adını daha önce hayatımda hiç duymamıştım, ilk kez forumda forumda gördüğüm bir markadır kendileri, yani organik veya inorganik bir bağ yakıştırmayınız lütfen!

Doğru yoldalar gibi görünüyor. Dikkate alıp mesajla bilgilendirme yapmaları çok güzel bir hareket. Umarım sağlıklı şekilde yol alırlar.

Hocam forumdan birini davet edip test sürüşü yapsanız çok güzel olur

Video tarzında bir işlem çok faydalı olur

tapatalk yaz kızım

merhaba arkadaşlar motoexpo 2016 fuarında firmanın standını gezmiş ve bisikleti incelemiş bulunuyorum ürünler genel olarak kaliteli duruyor bisikletler diğer firmalara göre fiyat olarak daha cazip duruma gelebilir ve artı olarak kadroyu kendileri üretiyorlar bildiklerim firma hakkında bunlar

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Anladigim kadari ile kadro tasarimlarini da kendileri yapiyorlar. Baska kadrolari kopyalamaktan ziyade Ar-Ge yaptiklarini umuyorum. Yapiyorlarsa Ar-Ge ve uretim yapmalari guzel. Yol bisikletlerinde daha ust modeller cikartirlar umarim. Ilk yillarindan Specialized'in aliminyum kadrolarina rakip olmalarini beklemek haksizlik olur ama Salcano, Carraro gibi markalarin uzak dogu uretimi kadrolarindan geri kalmamalari lazim. Kullanma firsati bulan arkadaslar bir seyler yazar kadro kalitesi konusunda.

Yol bisikletleri icin iki kadro boyu vermisler: 51 ve 54 cm

Kadro yuksekligi: 510mm - 540mm
Ust boru: 544mm - 550mm

Bu sayilarda bir yanlislik var. Ya kadro boyu degisince geometri de degisiyor yada sayfaya yanlis yazmislar. Burayi okuyorlarsa bi el atarlar insallah.

Ben bu firmadan bisiklet almak için gerçekten niyetlenmiştim. Amacımız yerli üretime destek olmak ve bisikletleride güzel görünüyor tabi. Ancak firmanın bayi olarak gösterdiği bisikletçiye gittiğimde bu markadan haberleri bile yoktu o yüzden bende başka alternatiflere yöneldim.

Az önce CYBORG 1.0 Modeline baktım,ayak üstü inceledim biraz....
Ağırlık bakımından çok iyi(Salcano dan az bişey hafif)
Kadro bakımından iyi ve sağlam gözüküyor.Ayrıca renk uyumu da güzel
Yalnız ön maşa kısmı biraz dandik duruyor-ucuz gösteriyor bisikleti(tabi benim baktığım model de ucuz versiyonu 754TL)
Sürüp deneme fırsatım olmadı ama genel olarak iyi bir bisiklet - Başarılı diyebilirim. Hatta yazlığımıza bisiklet alırsam Corelli almayı düşünüyorum:harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: cihan cambaz
@celikkadro

kadroların size ölçülerine göre geometrisi değişmekte.

Bayilerde satışa başlamış ama daha modellerin hepsi yok yavaş yavaş gelecek gibi görünüyor

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri