Scudo Sports

Corelli Kullanıcıları Kulübü

Merhabalar..
Günlük işe gidip gelmek için kullanacağım, gidiş geliş yaklaşık 5 - 6 km. Corelli Trıvor 2.1 28 Jant Tur Bisikleti HD Fren 21 Vites aldım. Uygun mudur? İşin ehillerinden tavsiye almak isterim. Ürün kargoya bugün verilecek.

Hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Scudo
Merhabalar..
Günlük işe gidip gelmek için kullanacağım, gidiş geliş yaklaşık 5 - 6 km. Corelli Trıvor 2.1 28 Jant Tur Bisikleti HD Fren 21 Vites aldım. Uygun mudur? İşin ehillerinden tavsiye almak isterim. Ürün kargoya bugün verilecek.

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Aslında tavsiye almak için satın alımdan öncesini tercih etmek daha isabetli olur.

• Beğen
Tepkiler: Geronix ve cndnali
Farkındayım ama çok da uygunsuz bi durum varsa yine de iade etme şansım var.

• Beğen
Farkındayım ama çok da uygunsuz bi durum varsa yine de iade etme şansım var.

Çok uygunsuz bir durum olmaz. Kullanım amacınız için yeterli bir bisiklet. Yaygın modellerde alışık olmadığımız/diğer markaların kullanmadığı/sadece kendilerine özgü bileşen modelleri barındırıyor ama bu kaliteli olmadıkları anlamına gelmez. Bir de Corelli bisikletleri bazen vadedilenden farklı özelliklerde gelebiliyor. Ürün sayfalarının altında "*Parça değişiklik hakkı CORELLİ'ye aittir." yazması bunu baştan kabul ettirmek için olmalı. Gelince özellikleri kontrol edersiniz, işinize gelmeyen bir durum olursa cayma hakkınızı kullanırsınız.

• Beğen
Çok uygunsuz bir durum olmaz. Kullanım amacınız için yeterli bir bisiklet. Yaygın modellerde alışık olmadığımız/diğer markaların kullanmadığı/sadece kendilerine özgü bileşen modelleri barındırıyor ama bu kaliteli olmadıkları anlamına gelmez. Bir de Corelli bisikletleri bazen vadedilenden farklı özelliklerde gelebiliyor. Ürün sayfalarının altında "*Parça değişiklik hakkı CORELLİ'ye aittir." yazması bunu baştan kabul ettirmek için olmalı. Gelince özellikleri kontrol edersiniz, işinize gelmeyen bir durum olursa cayma hakkınızı kullanırsınız.
Teşekkürler.👍
Hayırlı olsun
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhabalar..
İyi günlerde kullanın, akıcı bisiklet ben biraz daha uzun mesafelerde (20-30km) birçok kez kullandım ve memnun kaldım. Seri ve hafif olması bana göre öne çıkıyor, kazasız belasız kullanın.

10 sayfa olmuş. :)

Ve neredeyse 1.5 yıl. Bazen "hiç almasa mıydım?" diye düşünüyorum ya. Çünkü yok, çok problem çıkarıyor. Bisikletlerin genel olayı mı yoksa benim bisiklette mi var bilmiyorum ama gereğinden fazla masraflı gibi geliyor bana. Konfor öğelerini geçtim, sadece sorun çıkaran öğeler tamir edilse altından kalkılamayacak ücretler çıkıyor. Tek istediğim "sorunsuz" bir bisikletti. Selesinden lastiğine pedallarından aynakollarına hepsinde problemeler var.

Merhabalar doğru alanda mı soruyorum bilmiyorum ama 7 yaşındaki kızıma bisiklet almayı düşünüyorum. Kron xc75 20" ve corelli regina 20" arasında kaldım. Ürünleri kullanan inceleyen oldu mu acaba yada 20" alüminyum kadro önerebileceğiniz başka model var mıdır? Teşekkürler.

• Beğen
Merhabalar doğru alanda mı soruyorum bilmiyorum ama 7 yaşındaki kızıma bisiklet almayı düşünüyorum. Kron xc75 20" ve corelli regina 20" arasında kaldım. Ürünleri kullanan inceleyen oldu mu acaba yada 20" alüminyum kadro önerebileceğiniz başka model var mıdır? Teşekkürler.
Kron teknik özellik açısından daha iyi gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: serhaterd
KR300 Modelini geçen ay 4250 tl ye 2.el olarak aldım. Aldığım abimiz işine git gel de kullanıyormuş fazla bir yıpranması da yoktu. Aranıza bu şekilde katıldım. Corelli seçme nedenime gelirsek ise bu fiyatta Sora setli bulmak çok zor. mosso cavalier 700 baktım ancak bu fiyatlarda yakalayamadım. KR300 de biliyorsunuz fren sistemi promax gibi bir marka sanırım buradan bir maliyet düşürme yapmışlar. ağrılık olarak mosso kadrolar bir tık daha iyi olsa da ileride aksium vb. jant setiyle daha iyi olacağını düşünüyorum. Fren pabuç değiştiren varsa tavsiyesini bekliyorum WhatsApp Image 2022-04-19 at 14.01.29.jpeg

aralarında 600Tl civarı bir fark var kron daha pahalı. 2. çocuğumda kız olduğu için büyüdüğünde de o biner düşüncesiyle düzgün birşey almak istiyorum
O zaman 600₺ farka değecek mi iyi düşünün. Corelli'nin her ürününde geçerli mi bilmiyorum ama bir çok modelinde boya ve malzeme kalitesizliği tartışıldı. Önceki sayfalarda da bir sürü örnek görebilirsiniz.

Selamün aleyküm
Corelli ultar modelini almayı düşünüyorum sıfırı 6 bin TL
Almak mantıklı mı ?
İşten eve kullanacağım arada da toprakta kullanacağım

Selamün aleyküm
Corelli ultar modelini almayı düşünüyorum sıfırı 6 bin TL
Almak mantıklı mı ?
İşten eve kullanacağım arada da toprakta kullanacağım

(link)'nin (link)'den farkı Neco orta ve Shunfeng teker göbekleri yerine Shimano orta göbek ve teker göbekleri, Shimano HD fren, krom yerine siyah jant, gidon boğazı ve gidon. Her iki model de güzel; 6 bin TL olan Ultar 2 ise daha da güzel, Ultar 1 ise bile fiyat makul.
Ultar 1'in Mosso'daki dengi (link) , Carraro'daki dengi (link) ;
Ultar 2'nin Mosso'daki dengi (link) , Carraro'daki dengi (link) .
Ultar'larda diğer markaların trekking bisikletlerinden daha toprağa uygun lastik kullanılması işinize yarar.

Selamlar aklımda ikinci el goat 1.0 almak var birkaç soru sormak istiyordum
1- Corelli hakkında yazılan kötü boya, boyanın çabuk solması, bisikletin çabuk dağılması (çok arıza çıkması) vs gibi olumsuz özellikler bu bisiklette de geçerli mi?
2- (link) şu ilana bakıp bir yorumlar mısınız bana bisiklet baya hırçın kullanılmış geldi (aynakolu sürtmüş galiba sahibi jantlar da sürtülmüş)
3- Yukarıdaki ilanda kadro boyu 53 girilmiş ama fotoğraflara yakından bakınca boyu 54 galiba sizce 54 kadro 172cm biri için çok mu büyük
4- Corellide büyük bir kalite kontrol sıkıntısı var galiba (forumda bir yerlerde kadronun yanlış üretildiğini görmüştüm 😄) ikinci el alınca böyle birşeylerle karşılaşmam ne kadar olası
1- Corelli hakkında yazılan kötü boya, boyanın çabuk solması, bisikletin çabuk dağılması (çok arıza çıkması) vs gibi olumsuz özellikler bu bisiklette de geçerli mi?
2- (link) şu ilana bakıp bir yorumlar mısınız bana bisiklet baya hırçın kullanılmış geldi (aynakolu sürtmüş galiba sahibi jantlar da sürtülmüş)
3- Yukarıdaki ilanda kadro boyu 53 girilmiş ama fotoğraflara yakından bakınca boyu 54 galiba sizce 54 kadro 172cm biri için çok mu büyük
4- Corellide büyük bir kalite kontrol sıkıntısı var galiba (forumda bir yerlerde kadronun yanlış üretildiğini görmüştüm 😄) ikinci el alınca böyle birşeylerle karşılaşmam ne kadar olası
(link)
Sizce bu ilan nasıl? Ben daha önce hiç ikinci el bisiklet almadım şimdi Afyon'dan İzmir'e gitmem zor adama ben parayı yollasam bisikleti yollayacağının ne garantisi var en iyisi görerek almak ama benim İzmir'de şu anlık bir isim yok nasıl yapmalı sizce arkadaşlar?

Son düzenleme:

(link)
Sizce bu ilan nasıl? Ben daha önce hiç ikinci el bisiklet almadım şimdi Afyon'dan İzmir'e gitmem zor adama ben parayı yollasam bisikleti yollayacağının ne garantisi var en iyisi görerek almak ama benim İzmir'de şu anlık bir isim yok nasıl yapmalı sizce arkadaşlar?
hocam merhabalar, bir ara heves ettiğim fakat mekanik disk fren ve yol tipli olmasından dolayı vazgeçtiğim bisiklettir kendisi. Bu tip yol gidonlu bisikletleri hidroliğe geçirmek çok maliyetli. Ayrıca benim tavsiyem bisikleti görerek ve inceleyerek almanız yönünde olacaktır. Elimde 2 tane Corelli bisiklet var. ikisi de ufak tefek sorunlar çıkardı ama fiyat performans olarak kabul edilebilir şeylerdi. Boya atması veya solması cırtlak renklerde daha fazla olmakta. Bunu önlemek adına oto kaplamacılardan parça kaplama alıp istenilen renge kaplanabilir böylelikle kadroda korunmuş olur.

Bende de Goat 1.0 var. 2. el aldım. Forumda daha önce belirtilen kadro hataları benimkinde yok. Boyası da şimdilik iyi. İlerde ne olur bilemem. Şimdilik memnunum bisikletten.

hocam merhabalar, bir ara heves ettiğim fakat mekanik disk fren ve yol tipli olmasından dolayı vazgeçtiğim bisiklettir kendisi. Bu tip yol gidonlu bisikletleri hidroliğe geçirmek çok maliyetli. Ayrıca benim tavsiyem bisikleti görerek ve inceleyerek almanız yönünde olacaktır. Elimde 2 tane Corelli bisiklet var. ikisi de ufak tefek sorunlar çıkardı ama fiyat performans olarak kabul edilebilir şeylerdi. Boya atması veya solması cırtlak renklerde daha fazla olmakta. Bunu önlemek adına oto kaplamacılardan parça kaplama alıp istenilen renge kaplanabilir böylelikle kadroda korunmuş olur.
Hocam beni goat 1 aldıktan sonra upgrade etmeyi düşünmüyorum ama denilen kadar kötüyse üstündeki kaliperleri değiştirebilirim sadece. Yani bisiklete hidrolik destekleyen bir grup set atmayı düşünmüyorum. Benim alacağım gravelimsi bisiklette aradığım özellikler sora veya claris setli olması yani mekanik disk kaçınılmaz, orta göbeğinin hollow tech olması ( biraz saçma gelebilir ama bir kere kare mil göbekte aynakolun bütünleşik sağa sola oynaması gibi bir sorun yaşadım bi daha da yaşamak istemiyorum), bir de hemen kolay arıza çıkarmaması (bu da nasıl bir kriterse işte 😁)
Bisikleti almadaki en büyük amacım beni Nisan ayından sonra beni okula getirip götürmesi (Afyon'da havalar nisandan sonra anca ısınıyor, bizim okula havalar ısındığında bisikletle gelen çok rahat 25 kişi vardır yani çalınma konusunda için rahat zaten hep de güvenlik vs bekliyor)
Almamdaki diğer amaçta elimdeki yol bisikletiyle istediğim kadar özgür olduğunu düşünmüyorum (hiç arazi yapamıyorum yani çok ağır araziler değil ama çamurlu ve toprak yollara genelde giriyorum, şehir içinde istediğim gibi kafa dağıtmalık süremiyorum, biraz artık egzoz dumanı solumaktan bıkkınlık geldi orman havası solumak istiyorum :) )
Hocam bisiklette dirt drop geliyor galiba çünkü ilanların hatırladığım kadarıyla çoğunda dirt drop vardı goatlarda. Ben de bisikleti görerek almak istiyorum ancak yaşadığım şehirde(Afyon) bir tane gravel ilanı var o da g0. O da yukarıda yazdığım gibi kare mil göbekle geliyor ve kadro boyu da bana büyük olduğu için liste dışı kalıyor :(
Hocam sizce 54 kadro 172 boylu ben için çok mu büyük gelir(büyük olacağının farkındayım ancak kullanış amacım çoğunlukla okula git gel olacağı için çok sorun yaratır mi)
Ben goat alırsam alır almaz arabalar için olan şeffaf kaput koruma folyosundan çekmeyi düşünüyorum o zaman boya solması yaşanır mı sizce
Bir de son olarak Uşak'ta satılık olan goati bı inceler misiniz sizce nasıl fiyatına göre(bence baya hırpalanmış bir bisiklet alınca da ruble ve zincir değiştirmek gerekir herhalde)
Yanıtınız için teşekkürler

Bende de Goat 1.0 var. 2. el aldım. Forumda daha önce belirtilen kadro hataları benimkinde yok. Boyası da şimdilik iyi. İlerde ne olur bilemem. Şimdilik memnunum bisikletten.
Hocam merhabalar kadro boyunuz, boyunuz ve iç bacak boyunuzu (biraz karışık oldu😄) öğrenebilir miyim acaba goat almak istiyosam acele etmem gerek gibi hissediyorum çünkü malum yılbaşından sonra bisikletler ikiye katlanıyor (ama elimde ağır bir bakım gerektiren bir mosso legarda 2127 mdm var bisikleti bakıma sokmak yerine satar ikinci el goat alırım kafasındayım yani demek istediğim elimdeki TL değilde bisiklet olduğu için goatlarin fiyatı artacağı durumda bile bakım parası ve mossoyu koysam ikinci el goat bulurum herhalde :) )
Benim içimdeki his nedense goatlarin çok kolay arıza çıkartıp masraflı bir bisiklet olabileceği gibi bir his var ama bilmem 😁
Bisikletinizle hiç araziye girdiniz mi acaba?(Ben çıkışlarda clarisin çok zorlanmayacağını ama inişlere geldiğimde mekanik disklerle çok zorlanırım zaten hoodlardan tutup inmek mümkün değil 😆)
Hocam son olarak Uşak'ta linkini paylaştığım goata bir bakabilir misiniz( Baya ağır bir bakım ihtiyacı var gibi duruyor)
Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim

Boyum 1.74 iç bacak 80 cm kadro 52. Benim goat ile tecrübem yakın zamanda başladı. Onun için ne söylesem sağlıklı olmaz ama tüm bileşenleri shimano. Ondan dolayı kadro eğilip bükülmedikçe ya da çatlamadılar hasar olmaz diye düşünüyorum. Araziye hiç çıkmadım sezon sonu olduğundan. Şimdilik arkaya çocuk koltuğu taktım. Şehir içinde sakin sakin turluyoruz :)

Boyum 1.74 iç bacak 80 cm kadro 52. Benim goat ile tecrübem yakın zamanda başladı. Onun için ne söylesem sağlıklı olmaz ama tüm bileşenleri shimano. Ondan dolayı kadro eğilip bükülmedikçe ya da çatlamadılar hasar olmaz diye düşünüyorum. Araziye hiç çıkmadım sezon sonu olduğundan. Şimdilik arkaya çocuk koltuğu taktım. Şehir içinde sakin sakin turluyoruz :)
Anladım hocam ben o zaman ikinci el goat bakmaya devam edeyim :) şuan yakınımda(Uşak'ta) bir goat var ancak kadro boyu 54. Sizce 172 bana çok büyük gelir mi?

Geri