Scudo Sports

İnceleme Coospo BC107 GPS Cihazı

olcay1978

Aktif Üye
Tepki
424
İsim
Olcay
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar;

Daha önce sizlere Coospo firmasının BC200 model GPS cihazının incelmesini aktarmıştım.
Firma bana incelemek üzere yeni ürettikleri BC107 model GPS cihazını gönderdi. Sizlere buradan bu cihaz hakkında bilgi vereceğim.

Cihaz hakkında kısaca bilgiler.
- Cihaz 2.3 inç siyah beyaz bir ekrana sahip.
- Ölçüleri 81x54x20.6 mm
- Sadece ingilizce dili mevcut. (Herhangi bir dil seçimi yapamıyorsunuz.)
- GPS ve Beidou uydularından veri alıyor. (Rusların Glonass uydusu yok)
- Su geçirmezlik IPX7
- Pil kapasitesi 1000 mAh ve 30 saat pil ömrü var.
- Cihaz sadece ANT+ özelliği olan sensörleri destekliyor. (Bluetooth özellikli sensörleri desteklemiyor.)
- Arka ışık desteği mevcut.
- Kalp atış hızı, kadans, hız ve güç sensörlerini destekliyor.

Cihazın görüntüsü
1627415110186.png

Cihazın ekranı üzerindeki simgelerin anlamları
1627418979863.png

Cihazı sol taraftaki tuşa basarak açıyorsunuz ve aşağıdaki görüntü ekranı sizi karşılıyor. Açık havada olduğunuz zaman yaklaşık 15 - 60 saniyede içerisinde uydu sinyallerini yakalıyor. 1627415655158.png Uydu sinyali yok. 1627415701692.png Sinyal düşük. 1627415725039.png Sinyal normal. 1627415759755.png Sinyal kuvvetli.
Ekranda pil göstergesi, uydu sinyali, sıcaklık, saat, tur, hız, tur zamanı, mesafei eğim, kadans ve kalp atış hızlarını görebilirsiniz. (Ekranı özelleştiremiyorsunuz.)
1627415315273.png
Cihazın sağdaki tuşuna bastığınız zaman sürüşün ortalama verileri, bir kez daha bastığınızda max. verileri görebiliyorsunuz.
1627416275237.png 1627416311864.png

Cihaz GPS sinyalini alır almaz ALT (yükselti) değeri ekranda görünüyor. Cihaz yükseltiyi GPS'den alıyor.
Cihazda 5 adet ayar menüsü mevcut. P1 ~ P5.
Cihazın sol tuşuna 2 saniye süreyle basılı tuttuğunuzda P1 yazısı çıkar ve orta tuşa bastığınızda P1 ayarlarına girmiş olursunuz. (Eğer 5 saniye içinde herhangi bir işlem yapmazsanız ekran ana menüye döner)
P1 menüsünde nabız, kadans, hız ve güç sensörlerini tanımlarsınız. Sensörleri haraket ettirdiğinizde cihaz sensörleri tanıyacaktır.

1627416695473.png 1627416721466.png
Sol tuşa 2 saniye basılı tuttuğuzda P1 yazısı çıkar tekrar sol tuşa bastığınızda P2 yazısı çıkacaktır.
P2 menüsünde hız sensörü kullanıyorsanız bisikletinizin tekerler çevresini girmeniz gerekir. Hız sensörü kullanmıyorsanız hızı verinizi GPS'den alabilirsiniz.
Benim tavsiyem hız sensörü kullanmanız. GPS hız verisini biraz geç verebiliyor.
1627417546003.png 1627417567081.png

P3 menüsü zaman dilimin ayarlamınızı sağlar. Türkiye zaman dilimi +03:00'dür.
1627417772792.png 1627417787361.png

P4 menüsü hızınızı KMH veya MPH cinsinden görmenizi sağlar.
1627418045368.png1627418160869.png

P5 menüsü güç sensörünün kalibrasyonun yapılmasını sağlar.
1627418298973.png 1627418344699.png

Ortada bulunan start tuşuna bastınızda cihaz 3 den geriye doğru sayarak sürüşünüzü kayıt etmeye başlayacaktır. Sürüşü bitirdiğinizde ortadaki tuşa uzun süre bastığınızda sürüş kaydedilir.
Sol tuşa uzun süre bastınızda cihaz kapanır.

SONUÇ;
Cihaz kullanımı kolay ve ucuz bir cihaz. Yaklaşık 48 $. Menüsü Cycplus M1 cihazına çok benziyor.
1627418751049.png

Son düzenleme:
Scudo
Merhabalar, cihazdan memnun musunuz? Kullanan başka kişiler varsa onların yorumları da çok güzel olur. Cycplus M1'den daha ufak tefek ve şık duruyor. 11.11 indirimlerinde edinmeyi düşünüyorum.

Merhabalar, cihazdan memnun musunuz? Kullanan başka kişiler varsa onların yorumları da çok güzel olur. Cycplus M1'den daha ufak tefek ve şık duruyor. 11.11 indirimlerinde edinmeyi düşünüyorum.
Coospo bana incele için gönderdi. Cycplus M1 ile arasında fark yok. Sadece ekranı daha küçük. BC200 cihazındaki özellikleri beklemeyin. Basit bir bisiklet GPS cihazı arıyorsanız alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal
Eksikleri olan bir ürün, bir özelliği var bir diğeri yok. Sanırım fiyatı makul tutabilme adına yapılmış. Uzun turlarda en büyük özellik navigasyon ve rota oluşturabilme, yolunuzun üzerinde kaç derecelik ve ne kadar eğim kaldığını göstermesi en önemli yanları. Bunu kim tercih edebilir. Ekonomik olarak durumu elverişli günlük kısa mesafe yol yapan bisikletçiler alabilir.

Eksikleri olan bir ürün, bir özelliği var bir diğeri yok. Sanırım fiyatı makul tutabilme adına yapılmış. Uzun turlarda en büyük özellik navigasyon ve rota oluşturabilme, yolunuzun üzerinde kaç derecelik ve ne kadar eğim kaldığını göstermesi en önemli yanları. Bunu kim tercih edebilir. Ekonomik olarak durumu elverişli günlük kısa mesafe yol yapan bisikletçiler alabilir.
Katılıyorum size. Bahsettiğiniz özellikleri içeren cihazların fiyatları çok yüksek. Garmin, wahoo gibi cihazlar almak gerekir.

Mart ayında bu modeli sipariş edeceğim. Sensör olmadan kullanmak istiyorum. Hız bilgisini anlık olarak doğru bir şekilde ölçüyor mu? Yoksa gecikmeli bir şekilde mi veriyor?

Bir de bunun bir alt modeli olan bc26 var. Onda sensör desteği yok. Bunu kullanan var mı aramızda?

Simdiye kadar hep stravayı telefondan açıp kullandım. En basitinden bir cihaz alıp kullanmak istiyorum rahatlık açısından. Bir de hız sensörü olmadan strava segmentlerinde hata çıkar mı?

Mart ayında bu modeli sipariş edeceğim. Sensör olmadan kullanmak istiyorum. Hız bilgisini anlık olarak doğru bir şekilde ölçüyor mu? Yoksa gecikmeli bir şekilde mi veriyor?

Bir de bunun bir alt modeli olan bc26 var. Onda sensör desteği yok. Bunu kullanan var mı aramızda?

Simdiye kadar hep stravayı telefondan açıp kullandım. En basitinden bir cihaz alıp kullanmak istiyorum rahatlık açısından. Bir de hız sensörü olmadan strava segmentlerinde hata çıkar mı?

Merhaba,
Verileri hızlı bir şekilde alabilmek için sensörlü kullanmak daha sağlıklı oluyor. GPS hız verisini alıyor ama hareket ettiğiniz gibi anlık değer beklemeyin. Hız bilgisini anlık göstermez. Bu yüzden sensörlü kullanım tavsiye ediliyor/ediyorum. İleriye dönük düşünüp en azından bc200 ve 2 adet hız/kadans ve 1 nabız sensörü alınmalı diye düşünüyorum. Tabi sürüş tercihleri ve rota bc107 nin de yeterli olabileceğini gösteriyor bazı kullanıcılar için.

Yakın zamanda BC200 Pro modeli gelecek. Rota oluşturma kesin var. Fakat o rotada ki eğim durumunu gösteren bir veri var mı bilmiyorum. Sordum cevap bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Mi band 4 den bu modele nabız aktarılıyor mu. Fırsat reyonunda gördüm eğer oluyorsa alacağım birtane

Mi band 4 den bu modele nabız aktarılıyor mu. Fırsat reyonunda gördüm eğer oluyorsa alacağım birtane
Mümkün değil. Ant ya da bluetooth içeren nabız bandı olması gerekiyor.

Mümkün değil. Ant ya da bluetooth içeren nabız bandı olması gerekiyor.
Bluetooth içerdiği için sormuştum mi band. Xıaomının kendi uygulaması ile strava atılabiliyor. Birde urban bıker ile hem nabız hem kadansı atıyorum. Uyumlu ise bu cihaz üzerine toplayıp öyle atayım diyordum

Bluetooth içerdiği için sormuştum mi band. Xıaomının kendi uygulaması ile strava atılabiliyor. Birde urban bıker ile hem nabız hem kadansı atıyorum. Uyumlu ise bu cihaz üzerine toplayıp öyle atayım diyordum
Mi band, gps yol bilgisayarı ya da nabız bandı bunlar yardımcı cihazlar. Bunların fonksiyonu telefon gibi akıllı cihazlara veri aktarmak. Bu yüzden birbirleriyle iletişim kuramazlar. Ana cihaz telefon.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
bugün kullanmaya başladım arkadaşlar, sabah kısa bir deneme yaptım. Daha önce Garmin de kullandım. cycplus iki adet sensörde aldım yanında. hız ve kadans içim sensörleri kolayca tanıdı ve sorunsuz çalışıyor. telefon bağlantısı ve strava eşleşmesi saniyeler sürdü, hemen o kısımda çalışmaya başladı... Ekran büyüklüğü ve okunaklı anlaşılır olması harika, otomatik aydınlatma var. eğim ve rakım bilgisini anlık görmek ayrı bir motivasyon sağlıyor. bütün bunları tets edince boşa yanıp sönene kalp aatış sekmesinin boş kalmasına gönlü elvermedi ve aliexpress ten kola takılan nabız sensörünüde 405 liraya sipariş ettim :)) garmin ve bir kaç farklı cihazı kullanmış biri olarak bc107 nin pratikliği cezbedici.

Geri