Scudo Sports

CoolChange Km Ayarlama

brky1905

Cycle to stay alive
Tepki
562
İsim
Berkay A
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Çin'den aldığım wireless km cihazının alıcısını ön tekere yerleştirdim teker tur döndüğünde hesaplıyor ama hesabın doğru olduğundan emin değilim cihaz biraz karışık ama kullanma kılavuzunda 26 inch için lastik çevresini 2080mm olarak belirtmiş, benim lastiğim 28" buna göre kaç girmem lazım bir türlü çözemedim bilenler yardım edebilir mi?b2588c23-be1f-4914-8a8f-acddfc8b60c4.jpg

Scudo
Tekerinizin sibop yerinden yere bir band çekin/işaretleyin ve düz bir zeminde tam bir tur atıp ikinci noktayıda işaretleyin. İşaretlediğiniz iki nokta arası lastik çevrenizi verecektir. En sağlıklı method budur.

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Sezer
Bir iple lastiği sarıp sonra ipin uzunluğunu ölçebilir, lastiğe kalemle bir iz koyup izin bir turda gittiği mesafeyi yerden ölçebilirsiniz. (şerit metreyi açıp üzerinde bir tur döndürün tekerleği) Sadece 28 inç demeniz sonuca götürmez. Lastik kalınlığı büyük oranda değiştirir km saatine girilecek çapı.
(Tekerlek çapını ölçüp 3,14 ile çarparak da cihaza girilecek rakama ulaşabilirsiniz)

@BerkEvren @windshear
lastiğin çevresini iple ölçtüm 228 cm çıkıyor
lastiğin çapını 3,14 le çarptığımda 229 cm çıkıyor km saatine ne gireceğim

@brky1905
İp.

@brky1905

İkiside olur Binde 5 fark yaratır ikiside. Önemli değil o kadar. Yani 1000 km de 5 km fark, 50 km hızla giteseniz 0.02 km/h lık bir fark. İkiside olur :)

@windshear @Serkan.Sezer tamam hocam onda sıkıntı yok yani sorduğum 2280 mi yazacağım onu sordum sözelciyim pek anlamıyorum şifreli yazmayın :D

@brky1905
mm cinsinden değer girilir. 228cm için 2280 gireceksin.

@BerkEvren çok teşekkürler inş hatasız ölçüm yapar

@brky1905
Bu bilgiyi ilk mesaja yazsaydın keşke :)

@brky1905
Yardımcı olduysam ne mutlu. İlk 15-20 km'lik bir sürüşte telefondan gps falan açıp kıyaslama yapabilirsiniz. Kısa mesafeler yanıltıcı olacaktır.

@BerkEvren aslında konu açmadan sizin dediğiniz ölçümü yaptım ama üç basamaklı çıkınca beynim fatal error verdi

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Merhaba aynısından sipariş vermeyi düşünüyorum km saatinden memnun musunuz ve kargo kaç günde geldi ?

Haziran sonunda wireless özellikli olanını 19.66 $ a aldım. şimdi 15 $ a düşmüş. Kaçırmayın. Bana 20 günde geldi. Ürün kullanışlı. Dün kurdum. 29 inch 2.1 için 2288 mm girdim.

iple cetvelle ölçmeden önce şu linke bir bak (link) lastik ölçüleri var, kendi lastik değerini arasında bulursun
bir de şu tablo var (link)
burada da en altta bir tablo var (link)

Çok hassas doğruluk isteyenlere şu yöntem öneriliyor:

Lastiğin bir noktasına diş macunu sıkın.
Tenha bir yolda 15-20 km hıza ulaşın. (her hızda macun izleri arasındaki mesafe farklı olacaktır, genel ortalamanıza göre bir hız seçin )
O hıza ulaştığınız yeri kabaca aklınızda tutun.
İnip o yerdeki macun izleri arasını ölçüp mm cinsinden girin.

@ERK1NG 2 hafta içinde geldi ekranı ve aydınlatması kaliteli ölçümlerde bir sıkıntı yok yalnız boy olarak biraz büyük +kadans ölçümü yok

Hafta sonu uzun turda denedim. Manyetik alandan etkileniyor. Bilginiz olsun.

@isosel nasıl bir manyetik alan

@brky1905 enerji nakil hatları, laptop vb.

@brky1905 Merhabalar Temmuzda almışınız sanırım CoolChange km saatini. bir iki ufak sorum olacak müsadenizle :) halen memnunmusunuz geçen bu sürede. ve sizin aldığınız kadans özelliğine sahip ise herhangi bi manyetik alandan etkilendi mi? Mesela bariz bir şekilde hatalı hesaplama vaeyahut çalışmamazlık? Teşekkürler.. :))

Geri