Scudo Sports

Continental Gatorskin 28x700c Yol Bisiklet Lastiği

Tepki
36
İsim
Berkant
Bisiklet
Sedona
Herkese merhabalar, bugün merlincycles.com 'dan aldığım yol lastiklerim geldi. 8 günlük bir bekleyişten sonra nihayet yeni lastiklerime kavuştum.

Katlanır lastik alacaktım fakat maddi açıdan rigidler daha mantıklı geldi. Kargoda problem olur mu lastiklere bir zarar gelir mi diye kara kara düşünüyordum ki paketi görür görmez bütün endişelerim son buldu. Merlincycles çalışanlarının ne kadar profesyonel olduklarını ve işlerini ne kadar iyi yaptıklarını paketi teslim alır almaz gördüm.
Continental GatorSkin1.jpg

Lastikler paketten şu şekilde çıktı.
Continental GatorSkin 2.jpg Continental GatorSkin3.jpg

Lastikleri takmaya başlarken korku ve heyecanı bir arada yaşadım. Ön maşa sıkıntı yaratmayacak gibiydi fakat arka tarafta lastik kadroya dayanacak diye gerçekten çok ürktüm. Çok şükür ki herhangi bir problem yaşamadan cuk diye oturdu her ikiside. Hatta belki 30u bile kaldırabileceğini düşünüyorum.

Continental GatorSkin4.jpg
Neden bu lastikleri tercih ettim?
Ben bisikletimi daha çok şehiriçi ulaşımımda kullanıyorum. Bu yüzden benim bir lastikte aradığım en önemli özellikler;
1. Uzun ömürlü olmaları
2. Patlaklara karşı dirençli olmaları
3. Rahat bir sürüş sunmaları

Ufak bir test sürüşü şansım oldu bugün içinde. Hava oldukça sıcak olduğu için akşama doğru daha kapsamlı bir sürüş yapmayı düşünüyorum. İlk izlenimlerimden bahsedecek olursam gerçekten 23 lastiklere kıyasla sürüşte inanılmaz bir rahatlama oldu. Bilerek birkaç bozuk yola ve çukura girdim sonuç beklediğimden çok daha iyi. Tabi ki sürüş kalitesinde ne kadar artış olursa performanstan da o kadar düşüş oluyor malesef. Ama yine de beklentimin altında performans kaybı. Hala yol bisikleti karakteri yerli yerinde bisikletin.

Ön maşada kalan boşluk
Continental GatorSkin 7.jpg

Arka taraf
Continental GatorSkin 6.jpg

Beni en çok korkutan yer ise burasıydı
Continental GatorSkin5.jpg

Şimdilik sizinle paylaşabileceklerim bunlar. Okuduğunuz için çok teşekkürler. Her türlü soru ve görüşlerinize cevap vermeye çalışacağım.

Scudo
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın kazasız belasız inşaallah. Lastiklerin gramajı nedir...

Aynı lastikleri geçen sene temmuzda almıştım. 4000 km'den fazla yol gitmişimdir. 1 kez lastik patladı. O da eve vardığımda lastikte çivi olduğunu görmüştüm. Çiviyi çıkarınca havası indi. Henüz daha ön-arka bile yapmadım.

En güzeli de temizlik esnasında lastiğe batmış ince cam kırıklarını çıkarmak oluyor. Manyak mıyım neyim bilemedim şimdi :)

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
fren mandalları kapalıyken de kaliperin içinde yeterince boşluğu oluyor mu? sanırım açık bırakmışsınız. kış için ben de 28lik 4seasons ya da gatorskin düşünüyorum.

@BerkantArda benimde 10 gün önce, merlinden aldığım gatorskin 28C lastikler elime ulaştı...,elime geçene kadar aynı endişeleri ben de yaşamıştım.. Bu on gün süresi içerisinde işe gidip gelirken 150 km kadar yol yaptım. Şimdilik herşey yolunda... Ben 32C lastikten 28C ye indim.. Performans anlamında artış olurken konfordan pek birşey kaybetmedi... Şimdi merak ettiğim uzun turlarda lastik performansı.. Onu da bi gün göreceğiz artık...

Size de iyi günlerde kullanmazlar, kazasız belasız sürüşle...

@Efe Yamac Yarbasi
Mandallarda herhangi bir oynama yapmadım hocam.

@baykuş97
Çok teşekkür ederim sizede..

güle güle, iyi günlerde kullanın...

Ben de yakın zamanda michelin dynamic sport aldım fakat sürekli patlıyor bi zevk alamadım, ya lastik sıvısı yada lastik zırhı almayı düşünüyorum.. Merak ettim de kaç bar hava basıyorsunuz.. yada bu işin ideali nedir.
(çoğu 23c yol lastiklerinde 110 psi yazıyo)
benim aldığım modelde max 87 psi yazıyo)

6 ila 8 bar arası hava basabilirsiniz. Ortalamasını alıp 7 bar basın, ortalama bir ağırlığınız varsa. 87 ila 116 psi arasında olmalı başka bir ifadeyle.

• Beğen
Tepkiler: Engin KELEŞ
lastiklere 70 psi basiyorum fakat sahil yolunda surekli patliyor mangalcilar ve aksamcilar sagolsun.. sizin söylendiğinize gore benim lastiklerde hava az bile.. birde patlak onleyici veya zırh alsam nasil olur..

Evet, az hava ile lastik kolay patlar. Sizin havanız azmış. Bence o lastikten en kısa zamanda kurtulun. Düz ve temiz asfalt yollar için o lastik. Ben normal basınçla da kullandım, yine de patladı.

• Beğen
Tepkiler: Engin KELEŞ
Geri