Scudo Sports

İnceleme Contigo Byron Snapseal Travel Mug 720 ml

Sizce nasıl?

• Toplam katılım
    22

kuşlar gibi özgür

Bisiklet tutkunu ^^
Tepki
392
İsim
Barış
Bisiklet
Sedona
Selamlar forumdaşlar,
Geçen Çarşamba elime geçen bu matarayı incelemeye çalışacağım.
Uzun zamandır sıcak içeceklerimi (çay, kahve) yanımda taşımak, soğumadan içmek için bir termos aramaktaydım. Bir arkadaşın önerisi ile bunu araştırmaya başladım. Türkiye fiyatları 130 TL olunca, Amazon.com sitesinden siparişimi, arkadaşımla ortaklaşa verdim.
Kargo dahil 60 TL ye gelen bu termosu birkaç gündür deneme olanağım oldu.
Sıcak içecekleri 9 saat, soğuk içecekleri 21 saat soğuk tutuyormuş. Deneylerimde saat 8 de koyduğum çayı saat 12 ye kadar sıcak bir şekilde içtim. Sanırım 9 saat olayı, kaynar suyu kapağı açmadan tutmayla ilgili.
Ürünü incelemeye yukarıdan başlayalım. Kapak kısmında yer alan deliğin açma kapama mekanizmasına Snapseal deniyor ve akıtma yaşamadan rahatlıkla çantanıza koyulabiliyor. Mekanizma oldukça basit ve kullanışlı tasarlanmış ama tek elle açmakta biraz zorlanabilirsiniz. Bisiklette henüz deneyemesem de, zorluk yaşayacağınızı sanmıyorum.
Ürüne kaynar su koydum ve sıcaklığını kapak dışında hissedemedim, ısı yalıtımı mükemmel.
Ürünün çapı 8 cm, yüksekliği 24 cm. Kafese sığdı ama bol kaldı.
Ürünün 16,20,24 oz seçeneklerini de var (1 oz 30 ml) Benim aldığım 24 oz olan.
Sonuç: 8/10. Bu termosun kesinlikle f/p olduğunu düşünüyorum, bu fiyata bu kadar uzun süre tutabilen başka termos bulamadım. Almanızı tavsiye edebilirim ancak Türkiye'den almanızı tavsiye etmem, yurtdışından alınız :) Link: (link)
Sorularınızı alabilirim, teşekkürler ^^IMG_20161009_113428.jpg IMG_20161009_113451.jpg 1476014548336267283243.jpg 1476014587384-2045023314.jpg

Scudo
Teşekkürler , emeğinize sağlık.Matara kafesine tam oturmadığını yazmışsınız , sürerken ses yapıyormu ?

Yapıyor, çarpma yapıyor biraz, çukurlarda fırlayabilir. Biraz kumaş ile sarılırsa tam oturabilir, fotoğrafı atarım. Çapı 8 cm, oradan kendi kafesinize uyumluluğunu ölçebilirsiniz ^^

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
@kuşlar gibi özgür

Hocam iç yüzey hangi malzemedendir?
Sanki cama benzettim.
Cam ise bu tarz ürünler yıkarken kapağa yakın kısımdan çatlama yapıyor.
Ona dikkat etmek gerekebilir.

Kafeste bolluk ile ilgili öneri: dairesel kauçuk bir parça bulup..bir iki yerden minik siyah kablo klipsi ile kafese sabitlenirse sanırım hem göze batmaz hemde ses yapmaz.:)
Kauçuk bilezik.tam dairesel olmasa da yarım ay.. yarım daire şeklinde iki parça da olur.:)
Fener..zil vb yi kadroya sabitleme zımbırtılarından böyle şeyler bolca çıkıyor.:)
Bisikletçilerde bulunur sanırım.

Dahonda tepe tepe kullandım hiç sorun ve sarsıntı düşme yaşamadım. Daha detaylı bir resim ekledim. Daha anlaşılır olmuştur umarım.
Termos: Contigo Byron 0.47ML (Amazonda çok ucuza bulursunuz, Türkiyede satılan fiyatıyla amazondan iki tane alırsınız. Şahit: @kuşlar gibi özgür)
Suluk Kafesi: BTwin 300 (9.99TL Decathlon /Vidalar dahil değil)

contigo.png

@kuşlar gibi özgür
Hocam birde link verseydiniz çok güzel olurdu[emoji4]

@kuşlar gibi özgür sorun yok normal zamanlama, genelde 4 saatten sonra artık ılınmaya başlıyor. Sabah 6da kahvenizi koydunuz yola çıktınız metro otobüs vs 8.30 9.00 gibi ofistesiniz. Tüketin içeceğinizi. Kaynar içmeniz mümkün değil zaten. Geçen zaman içerisinde içilecek sıcaklığa düşüyor. Ağzınız çinko kaplı değilse. ;):p:D

@kuşlar gibi özgür bardağada koyup içiyorsan ısı kaybetmesi gayet normal. ama yinede çok fazla birşey beklememek gerek 4-6 saat arası sıcak tutuyor. gerçi kendileri 8 9 saat diye iddaa etsede asla o kadar değil. Neticede bunlar Termos Mug. Tam anlamıyla bir termos değil. Daha öncede örneklediğim gibi evden kahvenizi alıp çıkıyorsunuz ofinize gidene kadar sıcak tutuyor.
Birde Starbuckda kahvenizi alırken bu termosu verirseniz 50-75 kuruş indirim yapılıyor.

@phoenix48 Teşekkürler. Faydalı olduysa ne mutlu bana :) @mervan kızıl Maalesef çiziliyor. Benimkinde oldukça fazla çizik oluştu. Ürünün belki de tek sıkıntısı bu. Boyası hemen sökülüyor.

6 ay sonra gelen edit: Hala kullanmaktayım. Çay ve kahve taşıyorum ve 3 saat kadar sıcak tutuyor. Dış kaplaması biraz dökülse de ben memnunum :)

Geri