Scudo Sports

Comfort mu, endurance mı, race mi?

Evet söylediklerinize katılıyorum.
Sabahları kalkıp pedallamak izin günlerinde uzun yollar yapmak ve kondisyon yapmak kolay olmayağa benziyor.
şuan aklımda bunu denemem gerektiğini ve hedefime doğru ilerlemem gerektiğini biliyorum.
ilk hedefim gerçekleşti.
şuan forumda sizlerle birşeyler paylaşıyorum ve hedefe giden ilk adımı atmış olduğumu zannediyorum.
hayat tarzını değiştirmenin zorluklarıyla boğuşmanın yorulmanın sinirlenmenin ve psikolojik etkileriyle savaşıp neler yapabildiğimi,kısacası kendimi görmek istiyorum.
biliyorum ki konforlu hayatımızın dışına çıkmadan bir ilerleme olacağını düşünmüyorum.
bu hamlemle konforlu hayatımdan çıkıp neler yapabildiğimi test etme şansım olucak.
hayat kısa ve neler getirir bilmiyorum...
zamanla görücez ve burada forumda sizlerle''değerli bisiklet kullanıcılarıyla'' hepberaber görücez :)
ya kaybedicem ya kazanıcam
ama sonuçta kazanan biz olucağız....
Bisikleti aldıktan sonra bikefit yaptırmanı öneririm. Bir yaştan sonra eklem, bel ve boyun ağrısı problemlerini yaşama oranı daha çok artıyor. Fit konusuna karar verirsen seni işine uzman arkadaşlra yönlendirebilirim.

Scudo
aynı wattla 2 sinde de 40 yapamazsınız endurance da 38 yaparsınız
yazarken yanlış anlaşıldım sanırım düzelteyim. endurance ile 40 ile gitmek için daha fazla watt baskmak gerekir. aeroad ile daha düşük bir watt değeri ile aynı hıza ulaşabilirsiniz. ikisi aynı watt değerindeyken (hız 40 cıvarlarında olmalı) arada 2 dakika fark oluşuyor.

Yaş konusundan bahsedilirken sanki 70'inize merdiven dayamışsınız gibi konuşulmuş, 40 yaşta bişey yok ya ne yaptınız. "bu yaştan sonra" endurance te alsanız aero bike ta alsanız, ikisine de istediğiniz gibi binersiniz, yeter ki içinizde sürme isteği oluşsun. Yarışlardan kast ettiğiniz zaten granfondolar, amatör yarışlar. Onlarda da yarışacağınız tek kişi kendiniz olacak zaten. İki bisiklet arasındaki 2-3dk'lık fark umrunuzda olmayacaktır emin olun. Endurance bisikletler diğerlerine nazaran biraz daha konforlu oluyor arkadaşların da söylediği gibi, ama bir süre sonra diğerlerinin de bir farkı kalmıyor inanın. O yüzden bence, tipi daha çok hoşunuza giden, yakışıklılığıyla sizde sürekli sürüş yapma isteği uyandıracak bisikleti alın. Bisikleti hayat tarzı haline getirdikten sonra seçiminizin yanlış olduğunu düşünüyorsanız satar başka bir tane alırsınız, ülkede her cins bisiklet kolaylıkla bulunuyor artık hem sıfır hem ikinci el, kolay işler bunlar

Bisikleti aldıktan sonra bikefit yaptırmanı öneririm. Bir yaştan sonra eklem, bel ve boyun ağrısı problemlerini yaşama oranı daha çok artıyor. Fit konusuna karar verirsen seni işine uzman arkadaşlra yönlendirebilirim.

Internette görmüştüm kontrol etmek mantıklı olabilir.

Ben 44 yaşında başladım yol bisikleti yarış macerama. İki yılda yıllık en az 15 bin km antreman ve her yıl yaş kategori bir hayli kürsü gördüm. Yaş 40 bana bir hayli genç geliyor şimdi. Martta 47 olacağım :) fondolarda genel klasman birincisi bile olabilirsiniz.

Dosyalar

• 8DA317CA-403B-4F88-A062-77168B66782C.jpeg
    8DA317CA-403B-4F88-A062-77168B66782C.jpeg
    151 KB · Okunma: 101
  • 0208056B-571C-4B4B-B1B5-DFDA08FBEE7F.jpeg
    0208056B-571C-4B4B-B1B5-DFDA08FBEE7F.jpeg
    76,1 KB · Okunma: 104
  • E37118B4-C0B1-4636-A9F4-2E20D02E6DBE.jpeg
    E37118B4-C0B1-4636-A9F4-2E20D02E6DBE.jpeg
    69 KB · Okunma: 98
  • DEDF635E-6F91-4E77-B939-15C609C457AB.jpeg
    DEDF635E-6F91-4E77-B939-15C609C457AB.jpeg
    454,5 KB · Okunma: 93
Ben Synapse Carbon 105 kullanıyorum. Kadrosu saf endurance'la racing arası bir geometride. Triban 540'tan bu bisiklete geçince çok daha aerodinamik bir pozisyon edindim. Saf racing kadroların ise benim esnek olmayan yapıma uymadığını gördüm. Synapse'ı öneririrm.

Ben 44 yaşında başladım yol bisikleti yarış macerama. İki yılda yıllık en az 15 bin km antreman ve her yıl yaş kategori bir hayli kürsü gördüm. Yaş 40 bana bir hayli genç geliyor şimdi. Martta 47 olacağım :) fondolarda genel klasman birincisi bile olabilirsiniz.
O yaş gurubunda zaten katılan sayısı az oluyor. 25 desek totalde. 5 tanesi hatıra madalyası için gelen parası bol tombiklerden diyelim. Kaldı 20. 10 tanesi kondisyonu kötü diyelim. Kaldı 10 . 5 kişi de teknik problem yaşadı veya kaza yaptı diyelim kaldı. 5 kişi. binlerce km yapıp 5 kişinin içinden de kürsü olmazsa ben bi'şey demiyorum artık.

Son düzenleme:
O yaş gurubunda zaten katılan sayısı az oluyor. 25 desek totalde. 5 tanesi hatıra madalyası için gelen parası bol tombiklerden diyelim. Kaldı 20. 10 tanesi kondisyonu kötü diyelim. Kaldı 10 . 5 kişi de teknik problem yaşadı veya kaza yaptı diyelim kaldı. 5 kişi. binlerce km yapıp 5 kişinin içinden de kürsü olmazsa ben bi'şey demiyorum artık.
35 ortalama üzeri bitiyor yarışlarım. Çoğu genç bu ortlamanın yanına gelemiyor ? yinede siz ortlama hıza bakın. Hatta sizin ortalamalarınızla bana bakın.

Endurance ile comfort farkı nedir ?

@ophellia Bence ikisi ayrı ayrı kadro türü değil. Sadece bazı endurance kadrolar diğer endurance kadrolardan daha comfortable. :) Bir de şu terimlere bir an önce Türkçe karşılıklar bulmak lazım tabii.

@Mad Buddha Olur öyle bazen.. Sakinleşip eyvallah demek lazım.

Edirne yarışında 40-49 yaş kategorisinde 159 kayıtlı yarışcı vardı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Confort = rahatlık
Endurance = dayanıklılık
Race = yarış
Pek olmadı ama ?.

Confort = rahatlık
Endurance = dayanıklılık
Race = yarış
Pek olmadı ama ?.

Onu bunu boşver Parisien.
Kumkısık Yokuşu'na bunlardan hangisiyle saldırıp da çıkabildin:hımm::D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Onu bunu boşver Parisien.
Kumkısık Yokuşu'na bunlardan hangisiyle saldırıp da çıkabildin:hımm::D
B'Twin Triban 540 dayanıklılık (endurance) gövdesi (kadro) olarak geçiyor sanırım. Bir yerde öyle gördüm diye hatırlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Cemal Ç.
Parisliler hangi tip kadro seçiyor?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben yeniyim @hamlet2006 hocam bu yol işinde. Çok anlamıyorum yani. Millete pek bakmıyorum ama bir zamanlar Triban 920 olan bisikletin şekli çok hoşuma gidiyordu. 200€ daha verip onu mu alsaydım acaba?

Ben yeniyim @hamlet2006 hocam bu yol işinde.
Başka sorum yok sayın yargıç.
Sabah rüyamda Don Vito Corleone'yi görmüş gibi Godfather repliği kullanınca ''başka sorum yok sayın yargıç'' repliğini de kullanasım geldi.Muradıma erdim,günlük replik kotamı da doldurdum,şimdi rahat uyuyabilirim.

Bu arada müstakbel bisikletimi sunayım ne endurance ne de race.
O bir ''all round'' kadro.
Flamanların en güzeli Ridley Fenix Sl Disc
eng_pl_Road-bicycle-RIDLEY-FENIX-SL-DISC-105-ML-Hydraulic-Disc-color-R-FSD-06AS-Black-White-Re...jpg

Başka sorum yok sayın yargıç.
Sabah rüyamda Don Vito Corleone'yi görmüş gibi Godfather repliği kullanınca ''başka sorum yok sayın yargıç'' repliğini de kullanasım geldi.Muradıma erdim,günlük replik kotamı da doldurdum,şimdi rahat uyuyabilirim.

Bu arada müstakbel bisikletimi sunayım ne endurance ne de race.
O bir ''all round'' kadro.
Flamanların en güzeli Ridley Fenix Sl Disc
214425 dosyayı görüntüle
Triban 920'nin üst borusu bunu anımsatıyordu biraz. Ah işte, hanımla kavgayı göze alıp onu alacaktım. Onun frenleri de 105'ti ?.

• Beğen
Tepkiler: gkhnvc
Geri