Scudo Sports

Columbia botum su aldı :(

@SerkanH
Merhaba YDS kullanıyorum gore-tex astarlı hem sağlam hem de şimdiye kadar su geçirdiğine şahit olmadım ama bir sınırı vardır mutlaka, yalnız almadan önce denemende fayda var biraz hantal ve Solomon, Merrell vs gibi markalara nazaran daha az konforlu olabiliyor, ben taban ile kullanıyorum idaere ediyor. Karaköy'de büyük mağazası mevcut. Fiyatlarının da piyasaya göre iyi olduğunun altını çizmeliyim.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Scudo
Benim de MP botum su aldı beyler. :(

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
acaba şu bot su alır mı ? su geçirmez yazıyor özelliklerinde

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
@bforummurat alanların yorumlarına bakılacak olursa gayet iyi bir ürün. Şekli de kötü değil. Yorumların birinde su geçirdiğini söylemiş olan kişiye iade aldıklarını belirtmişler..

Kar suyunu almayan botmu üretilmiş?Manda derisi bile kar suyunu çekiyor.Rus botlarının ara katmanında kauçuk kaplama var kar suyuna ancak öyle dayanıyor.En sağlamı naylon çizme ne yağmur ne kar banamısın demiyor içide yün.Kutuptaki Neyşınılcılar bile naylon bot giyiyor.16112012100545.jpeg

Askeriyenin botlari kar suyuna dayanakli ama cok agir ve kaba

merhaba arkadaşlar;
@maboc geçmiş olsun öncelikle.
Aldığın ayakkabı yazlık olarak kabul edilen (doğa sporları için) bir ayakkabı. Dolayısıyla bir miktar su geçirmeme özelliği kabul edilir. Diğer arkadaşların bahsettiği gibi gore firmasının ürettiği astarlardan birine sahip olmadığı için örneğin yaz yağmurlarında ve bir miktar suya girmenizle ( hızlı geçmek şartıyla) geçirmeyebilir.
kar suyu almaması için özel olarak üretilen ayakkabılar da var tabii ama bunlar da şehir kullanımı için pek uygun olmuyor maalesef. (deri kalınlıkları 2,5mmden fazla ve silikon emdirilmiş olur genelde). bu ürünler tek parça deri olarak tercih edilir ve dikişten kaçınılır.
Ayrıca bu tip astarların da belli bir raf ömrü vardır. örneğin 3 yıl rafta kalan bir ürünü alıp kullanırsanız 2-3 ay içinde su geçirmezlik özelliği kaybolabilir.
Firma ile görüşmenizde dediğiniz gibi yarar olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@ertac pohuman da yazligi olan var waterprof karda bildiginiz yüzdü gene su almadi aldigim firmayla konuscam

@bforummurat bu bottan pazar günü aldım. İki gundur kar birikintisi, su birikintisi geziyorum su gecirmedi. Ayrıca cok sıcak tutuyor...

• Beğen
Tepkiler: bforummurat
@Candan Biberci Geçen sene Markası CRİSPİ modeli Nevada Legend Htg Gore-tex olan botu aldım bir av bayisinden.Eskiden Yollarda ki su birikintilerin den dikkatlice basmadan geçerdim.Bu botla içinden zevkle geçtim , araziye girdim her tarafı çamur oldu gittim hortumla botu yıkadım. Cuma,cumartesi ,pazar arkadaşlarla sürekli Kar oynadık Karın içinde güreştik saatlerce bir damla su çekmedi Üstelik karın boyu dizime gelirken.Diyeceğim şu ki böyle botlar var.Lakin pahalı bu bot 550 tl 3 ay hamallık yaptım almak için.Şimdi de sefasını sürüyorum.Eğer markayı araştırırsan su geçirmeyen bot üretildi mi üretilmedi mi görürsün

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Dedekorkut Güle güle kullan.Ben resimdekini 49 tl ye aldım göl,deniz balıkçılığında çamurlu arazide mantar toplarkenkarda Uludağ'da kestane toplarken bile defalarca kullandım.500 tl lik bot kadar afilli durmuyor üzerinde Nevada yada Columbia yazmıyor ama fevkalade iş görüyor.2 sene oldu ve hala sıfır gibi.Fiyat performans olayı yani.1 Nevada bot = 10 çok amaçlı çizme:)16112012100545.jpeg

• Beğen
Tepkiler: metinnitem1
O saydiginiz outdoor markalarinin (marka soyleyemem ticari olarak yanlis olur) benzerlerinin Turkiye'de marka müdürüyüm. Iclerinde dunya devlerinin de bulundugu bu markalarin icinde yanlis bilinen o kadar sey var ki. Gore-tex dediginiz membranin cok farkli cesidi var. ve hepsinin su gecirmezlik limitleri mevcut. Mesela ayakkabilarda genelde bu deger 5000mm/cm3 degerindedir, yagmurlara ve kuru ezilmis kara kadar dayanabilitler. Benim gordugum en yuksek su gecirmezlik orani bir dis katman cekette mevcuttu. 28.000mm/cm3'tu. Gelelim kar suyuna . Maalesef arkadaslar beton ve demir dahil kar suyunu gecirir. (Evet demir dahil. Uzun sure kar icinde kalan demirin asinip eridigi biliniyor) kar gecirmeyen ayakkabi bulmaniz cok cok spesifik urunler harici imkansiz. Benim bu sektorden biri olarak size tavsiyem tek parca deri ve membranli ayakkabilara yonelin. Ne kadar cok dikis o kadar cok zayif nokta

@Ahmet Onur Çakmak Hocam Allah razı olsun sizden.İşin ehli olarak gerekenleri yazmışsınız.Yani arkadaşlar ne demekmiş "Kar suyunu" Naylon kaplama çizme hariç neredeyse hepsi alırmış..Ergonomi için 500-1000 tl verebilirsiniz ama dış ektenlerde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Derisi kaliteli olan fermuarsiz olan az dikisli bir bot bagciklarina kadar su gecirmez. Dikis yerlerine guzelce vazelin surun yedire yedire olay budur. North face filan bunlara gerek yok.

@Tamer50 Amaç normal su değil "kar suyu".Dikişsiz deri demişsiniz her türlü deri kar suyunu çeker.Yak derisi,manda derisi bile.O zaman cami mesi alıp vazelinleyelim sorunda ortadan kalksın..:)

2011 yilinda bir bot aldim 30 liraya her karda onu giydim ise gelip giderken falan gunde 4-5 km giydim bu sene ustu biraz yirtilip su aldi

Edit: 59 liraya aldigim Kinetix marka ayakkabi ve marketten aldigim 8 liralik terlikle likya yolunda yurudum

• Beğen
@Candan Biberci Ben afilli durmasın da değilim.Konu iş görmesiyse herkezin kendine göre sebebleri vardır.Benim Geçirmezlik özelliğiyle birlikte nefes alması ayağın terlemesini önleyip daima kuru kalması en önemli alma sebeblerimden biridir.Gösterdiğiniz çizmeyi ve tamamı naylon olan çizmeleri giyince o ayak terden vıcık vıcık oluyor ve bende terlemeden nefret ederim.Ona o kadar para verip sadece kışın kullanmak için almadım 4 mevsim giyiyorum.Size saçma veya görmemişlik gelebilir.Fakat özellikle yazın köpeğimle uzun yürüyüşlere çıkıyorken bile giyiyorum sebebi ise Konfor + nefes alması.Her kategoriden ayrı ayrı ayakkabı almak yerine ben bir botla hepsini birleştirdim.Benim için çok amaçlılık esas budur.

• Beğen
@Dedekorkut yazin gore tex giymek sanilanin aksine nefes almayi saglamaz. Gore tex astarin havayi geciren fakat suyu gecirmeyen astarinin nefes alip verimli calisabilmesi icin ayakkabinin icerisi ile disarisi arasinda hissedilebilir bir sicaklik farki olmasi gerekir. Bu ayakkabinizi yazin kullanamayacaginiz anlamina gelmez fakat ayakkabi nefes alip vermez :)

• Beğen
@Candan Biberci Evet su geçirmezlik önemli ama outdoor olayı sadece su da olmaz, -30 dereceye kadar ayağı koruması da gerekir, bunun için de özel üretim olmalı dediğiniz çizmede böyle bir özellik yok içi yün olsa dahi. Üreticiler sadece yolda ayağına su geçmesin isteyen kişileri değil Ağrı yada yazın bile -20 lerde olan dağlara sporcular çıksın diye de üretim yapıyor, yada 2-3 gün buyunca hikking yapacak kişilerin ayağı rahat etsin diye çeşitli yastık teknolojileri ekliyorlar.

Öncelikle merhaba bildiğim bir kaç bir şeyden bahsetmek istedim bildiğim üzere her markanın su geçirmez diye sattığı ayakkabılar var ve kaliteli markalarında kendine göre geliştirdikleri teknolojiler var the north face,columbia,jackwolfskin vb. Gibi markaların ama her su geçirmez teknolojininde belli bir su geçirmezlik oranı vardır bu markadan markaya değişir columbia iyi bir marka ama gore tex almanızı tavsiye ederdim çünkü su geçirmezlik düzeyi çok yüksek ama columbia ilgileneceğini düşünüyorum durumla ilgili

Geri