Scudo Sports

Colnago Master Olympic >>>Efsane bitti<<<

Scudo
@Özcan.
Evet ikiside harika oldu baskan. Sedefli beyaz gidon bandi varsa tam super olur

Evet bu konununda icine ettik, bu konudada basik falan basladi. Konunun basindaki fotolar basik konusuna hic benzemiyor, ben ne yaptigimi iyi biliyorum öneriler icin sagolun. Konuyuda biraz ciddiye alalim aksi taktirde icine yapma konusunu sizlere birakmam.:mad:

@Murat Cömez
Kendi adima ozur dilerim reis hersey omer muratin sucu. Ben sadece gidon sargisi ile ilgili bi oneri sundum :acpsnr::acpsnr::D

@mariokaldato
Eatgfurullah cumhur, sorun degil özüre gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
Ellerinize sağlık çok özenli bir çalışma olmuş. Capnagnolo parçalar ve kromaj, Jant, her parça güzel duruyor.
Yanliz Dikkatimi çeken bir şey oldu, gidon daha uzun ve seleye göre aşağıda bir açıda ve uzun göründü bana. Bu konuda bir değişiklik yapıldı mı? Yoksa ben mi farklı algiladim? @Murat Cömez

@alper 76
Öncelikle güzel yorumunuz icin tesekkürler, gidona ve bogaza gelince ikiside degisecek yalniz colnago pantolu bir tane bogaz bulmadan degistirmeyecegim. Bunlar tabiki geo olarak uymuyor ama fotograf ve gecici toplamak icin elimdekilerle idare ettim.

Müthiş İtalyan kokuyor her haliyle...çok farklı

@Murat Cömez Eğer müsaitseniz, konunu dışından bir şey sormak isterim . Çelik bisikletlerin ayrı bir tadı olduğunu söylerler hatta transcontinental e katılanların çoğunda (bahsettiğim olay tabi ki modern kadrolar-buradaki olay ap ayrı bir şey) modern çelik kadrolar var. Acaba çelik bisikletlerde nasıl bir sürüş farklılığı var?

toplayan, kullanan biri olarak daha iyi bir yorum gelir diye düşündüğüm için sizin fikrinizi merak ediyorum.

@Murat Cömez
image.jpg

@alper 76

Aslinda konu disi degil gayet iyi bir soru olmus. Ben sadece degeri olan hakiki klasikleri topluyor ve restore ediyorum ama sadece koleksiyon olsun diye, kullanmam sadece güzel havalarda bazi hafta sonlari en fazla 5km oluyor baskada tercübe edecek kadar bir kullanmisligim yok. Spor amacli kullandigim bisikletler sadece yeni nesiller. Yani demek istedigim su, bendeki klasikler sadece koleksiyonluk oldugu icin kullanmiyorum ve malesef sorunuzuda bu durumda cevaplayamayacagim.
Yalniz sunu söyleye bilirimki bu bisikletlerle sokaga ciktiginiz an soru yagmuruna tutula bilirsiniz.:)

@Murat Cömez doğrudur... Dikkat çekeceği her halinden zaten belli... Peki özel oldukları na nasıl karar veriyor veya nasıl araştırma yapiyorsunuz?
Mesela kriter yaris kazanmıs olmaları mi?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@alper 76
Hayir illaki yaris kazanmis olmasi gerekmiyor, bunun cok özellikleri var. Bu ise cok kafa yormak ve bilgi toplamakla baslanila bilir. Mesela size elimdeki bir klasikten bazi örnekler verebilirim. Bir yaris kazanmamis ama sunacagim detaylardan dolayi degerli ve degeride gittikce artamkta olan bir parca.

Bu Kadroyu klasik yapan ve degerini artiran önemli detaylardan bazilari.
Kadro borularinin columbus olmasi (Columbusun alt orta ve üst seviyesi var, mesela üst seviye olan Columbus SLX gibi)
Luklarin Cinelli olmasi
Ortagöbek yuvasinin Cinelli olmasi
Dropoutlarin Campagnolo olamsi
Kadro ve masada Pantolarin olmasi
En degerli noktasi da temiz ve orjinal boyasinin olmasi.

vs. vs. böyle devam ediyor. Bunlari detayli bir sekilde anlatmak icin burada haftalarca bilemedin aylarca ders vermek lazim. En iyi ögrenme yöntemi ise klasik forumlararina yada facde vintage platforumlara üye olarak bilgi toplamak.

Bu arada kadro satiliktir.

1.JPG
2.JPG
3.JPG
5.JPG
7,1.JPG

@alper 76

ayrıca büyük turda yarışmış ve etap almış hatta ünlü bir bisiketcinin kullandığı bisiklet daha değerli olabiliyor.boruları reynolds olan bir bisiklette klasik olabiliyor fakat italyan olması daha farklı.

@serkan ...
Verdiginiz bilgilere tamamen katiliyorum, demek istedigim de bu. Tüm detaylari anlatmak veya ögrenmek cok zaman ister.

@Murat Cömez
Başkan bu kadroyu n'aptin topladin mi ?

Yine güzel ve başarılı bir resterasyon
Ellerinize sağlık

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri