astatix
Üye
- Tepki
- 123
- İsim
- Halil çetinbaş
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
evet şuanki mtb 15kg alacağım 10 civarı ama dişli oranlarından dolayı daha yorucu olmaz mi@astatix Yol bisikleti niye daha fazla yorsun yahuMTB den daha hafif olacağı kesin.
Yol bisikletinde aynakol, sizin kullanmış olduğunuz MTB'nin ruble büyüklüğünde olabilir. Benim aynakol küçüğüm 52. Bence biraz daha MTB'de devam etseniz iyi olur.Merhabalar ben bisiklete yeni başlamış birisiyim ve şuanki altımdaki mtb ile yüzde 9 çıkarken falan inmek zorunda kalıyorum öndeki en kucuk dişli 24 ve arka 11-28 yazın yol bisikleti almayı planlıyorum çok daha fazla mi yorar beni
Almayı düşündüğüm bisiklette 50/34 aynakol 11/32 ruble var değişmeyi düşünmemin nedeni ilk bisikletim olunca bayaği hor kullandım suankini çok kötü durumda.Yol bisikletinde aynakol, sizin kullanmış olduğunuz MTB'nin ruble büyüklüğünde olabilir. Benim aynakol küçüğüm 52. Bence biraz daha MTB'de devam etseniz iyi olur.
Büyüğü? Vay anasını...Benim aynakol küçüğüm 52
Acemilik dönemini dağ bisikleti ile atıp, kondisyon arttırıp, trafikte sürüş tecrübesi ve güven kazandığını hissettiğinde yol bisikletine geçmen her türlü rahatlatacaktır seni tırmanış ve hızlanışta. Zaten bunlar değil mi en çok tüketen bacaklarımızı?evet şuanki mtb 15kg alacağım 10 civarı ama dişli oranlarından dolayı daha yorucu olmaz mi
52/36 kullanıyorum son 2 senedir. Yanlış yazmışım. 🤣 🤣 53/39 olsa fena da olmazdı.Büyüğü? Vay anasını...
@astatix yaşınız 18 ve kilonuz normalse ufak bir adaptasyondan sonra size her oran uyar bence. Ama ustaların dediği gibi yol bisikleti kah lastik ölçü ve tipi kah hafifliği, ilaveten oturuş pozisyonu olarak dişli oranlarındaki dezavantajı minimum hissettiriyor. Ama yinede ön 34 arka 36 gibi bir şehir bisikletinden zor çıkar yol bisikleti. MTB de ki amortisör lastikler vs işi daha zorlaştırır aynı dişli oranındaki şehir bisikletinden.
Oğlumun bisan mtb si, Giant yol bisikleti, carraro şehir bisikleti, specialized modifikasyonlu tur bisikleti...Yokuşta zordan kolaya benim sıralamam, dişli oranlarından bağımsız , genel olarak..
Aynakol 52/36 - ruble 11/28 oranlarım şu an.@Mad Buddha
Aa arka 36 ymış sayılmaz..😁
Evet öyle, Dedim ya, ben yanlış yazmışım. 🤣@Mad Buddha E o zaman öndeki küçük 52 değil 36 oluyor..Yanlış mı düşünüyorum..
Yok hocam. Sagan 40 çeviriyor büyükte. Benim ne haddime. 🤣@Mad Buddha
valla küçük 52 deyince istemsiz yazdım vay anasını diye..
Sonra dedimki "eee adam pançır, farkı olacak o kadar"...😁
2 senedir yol bisikleti kullanıyorum ama bende de bu mevzu var arkadaşlar, yokuşlara geldiğimde bildiğiniz ayaklar resmen kopuyor, bir türlü anlayamadım bu olayı, acaba belli bir kas grubunu güçlendirmek mi gerek tam teknik detaya sahip değilim ama düzlüklerde istediğiniz kadar km yapabilirimciddi bir antrenman planım yok, hobi kullanıcısı sınıfındayım, tavsiye edeceğiniz bir güçlendirme hareketleri varsa seve seve uygulamayı denerim.

Merhabalar,Merhabalar ben bisiklete yeni başlamış birisiyim ve şuanki altımdaki mtb ile yüzde 9 çıkarken falan inmek zorunda kalıyorum öndeki en kucuk dişli 24 ve arka 11-28 yazın yol bisikleti almayı planlıyorum çok daha fazla mi yorar beni
Pandemi döneminde biraz kilo aldım şuan 90 kiloyum, evet genelde düz rotalarda sürüyorum, dediğim gibi hobi kullanıcısıyim ben öyle yarış vs planlarim hiç yok, dediğiniz gibi hava şartları biraz daha düzelince kendime bir kaç yokuş rotası belirleyip denemeyi yapayım bakalım ne olacak. Onun dışında aslında evde vs bacak kas gruplarını güçlendirecek antrenman varsa da yapabilirim?Strava verilerinize şöyle bir göz gezdirdim. Karşılaştırma yapabilmeniz açısından kendi verilerimi de gösteriyorum sağ tarafta. Öyle çok yoğun antrenmanlar yapıyor gibi durmuyorsunuz. En büyük tırmanış için elevation 205 metre diyor. Yokuş tırmanışını ancak bunu yaparak geliştirebilirsiniz. Genel olarak düz veya düze yakın parkurlarda sürerek bu yönde gelişim sağlamak çok zor olacaktır. Gerek oturarak, gerekse ayakta sürüş yapıp farklı kas guruplarını çalıştırarak yokuş antrenmanı yapmanızı tavsiye ederim. Kilo probleminiz var mı bilmiyorum ama kilo da yokuşlarda büyük bir etken.
260568 dosyayı görüntüle
dambıl ile yapılabilecek böyle hareketler var. Faydalı olacaktır.Pandemi döneminde biraz kilo aldım şuan 90 kiloyum, evet genelde düz rotalarda sürüyorum, dediğim gibi hobi kullanıcısıyim ben öyle yarış vs planlarim hiç yok, dediğiniz gibi hava şartları biraz daha düzelince kendime bir kaç yokuş rotası belirleyip denemeyi yapayım bakalım ne olacak. Onun dışında aslında evde vs bacak kas gruplarını güçlendirecek antrenman varsa da yapabilirim?