Scudo Sports

Çok yoruluyorum yokuş çıkarken zorlanıyorum...

@BerkEvren İgsport sitesinden hesabımdaki datayı nasıl paylaşcağımı bulamadım. FIT/GPX/TCX olarak çekebiliyorum..
FIT dosyasını atsanız yeterli herhangi bir uygulama ile görürüz konu da huzura kavuşur :)

Scudo
Uzun yolda güçüm düşmüş, demek uzun yola çok gelemiyorum. Muhtemel bacak kasım, kalbim, cigerlerim daha çok kısa tırmanışa odaklanmış. 2 yıldır bisikletle işe gidip gelmemin etkisi.. Eski iş yerim uzaktı ve deniz seviyesinde hergun git gel 54km yapıyordum, eger devam etseydim uzun yola alışıcaktım.. Pro bisikletçiler ona göre evrilmiyormu?

Bacaklarınız pantolona sığmayacak kadar kalın ama yokuşçusunuz, uzun yola gelemiyorsunuz ama yüksek watt basabiliyorsunuz.Fizyolojik, morfolojik vb olarak yanlış evrim geçiriyor olabilirsiniz.Ya da antrenman programanız belli bir bisikletçi tipine uyum sağlamak amacı olmadığı için de karışıklık olabilir.

Ya da antrenman programanız belli bir bisikletçi tipine uyum sağlamak amacı olmadığı için de karışıklık olabilir.

Sağlıklı olmak için, geleceğe yatırım amaçlı ve kilo kontrolu amaçlı nabız odaklı antreman yapıyorum. Beni mutlu edende bu :) Herhangi ciddi olarak hedefim yok, maddi kaynaklarım olsa haftanın 6 gunu 10saat kıytırık işyerinde çalışmak zorunda olmasam o zaman hedeflerim olurdu. Granfondolara katılır kendimi sınardım vs..

@BerkEvren Fit klasoru ekledim :) Dun sabahki gittiğim guzergahın bilgileri.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Sağlıklı olmak için, geleceğe yatırım amaçlı ve kilo kontrolu amaçlı nabız odaklı antreman yapıyorum. Beni mutlu edende bu :) Herhangi ciddi olarak hedefim yok, maddi kaynaklarım olsa haftanın 6 gunu 10saat kıytırık işyerinde çalışmak zorunda olmasam o zaman hedeflerim olurdu. Granfondolara katılır kendimi sınardım vs..

@BerkEvren Fit klasoru ekledim :) Dun sabahki gittiğim guzergahın bilgileri.
  • 6.20km
    Distance (?)
  • 15:00
    Moving Time
  • 126m
AvgMax
Speed24.8km/h69.8km/h
Heart Rate157bpm171bpm

15 Dakikalık bir sürüş, 6,5 dakika tırmanış. Tırmanışların ortalama hızı 16,9 km/h. Totalde 2,7 watt/kilo. İniş olan bir noktada kom almışsınız 43km/h hızla.
Şu 80 km'lik sürüşü atsaydınız keşke onun üstüne konuşuyorduk. (5 watt/kg bulduğunuz)

• Hahaha
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@BerkEvren Onuda atayım Berk bey :D Kom almışım hımm ilginç.. Stravayı merak ettim şimdi :D

Not: 80km sürüşte kilom 80 civarıydı, Dünkü 15dklık suruş olanda 78kilo. Bu donemde kilo vermeye başlarım artık

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
@BerkEvren Onuda atayım Berk bey :D Kom almışım hımm ilginç.. Stravayı merak ettim şimdi :D
  • 79.09km
    Distance (?)
  • 3:11:06
    Moving Time
  • 686m
Tırmanış hızı ortalama 15,5 km/h. 3 Saatlik sürüşün 40 dk'sı tırmanış olarak geçmiş.

Speed24.8km/h68.0km/h
Heart Rate138bpm179bpm

Rota profiliniz bu şekilde;
97d4c882-b4a6-4f9e-be18-62af88620f8e.png

Bu ilk tırmanışı 15 km hızla yapmışsınız. 1,6 watt/kg veriyor strava sürüşün tamamı için.

Umarım açıklayıcı olmuştur bu rakamlar...

Bence baya idmansızmış :naslyany: Klavyede daha az vakit geçirmesini tavsiye ederim :harika:

Şimdi burda renk değişiyor. Haftada 6 gun, 10 saat çalışıyorum. Bu yogun koşturmalı iş hayatım varken, nasıl klavge basında daha az vakit geçirmesini tavsiye verebilirsin? Belkide senin gibi güzel bir işim yok. Asgarinin 1 gömlek üstü maaş alıyorum, Şu an ki imkanlarım anca bu kadarı gelir elimden. Bu yüzden bireysel olarak takılırım, sinirim bozuluyor yoksa :)

Dikkatimi çeken 15 dk bir sürüşte 157 kalp atışı ortalaması nedir? Sürekli dinlenik nabızınızın 40-45 olduğunu yazıyorsunuz. Tamam.15 dk TT sürdünüz diyeceğim ama oratalama hızınız da 25 km/s Foruma yazdiklariniz ile verileriniz arasında bir tezatlık var :)

Şimdi burda renk değişiyor. Haftada 6 gun, 10 saat çalışıyorum. Bu yogun koşturmalı iş hayatım varken, nasıl klavge basında daha az vakit geçirmesini tavsiye verebilirsin? Belkide senin gibi güzel bir işim yok. Asgarinin 1 gömlek üstü maaş alıyorum, Şu an ki imkanlarım anca bu kadarı gelir elimden. Bu yüzden bireysel olarak takılırım, sinirim bozuluyor yoksa :)
Ne kadar sürdüğünüzü eleştirmedim ki ben. Buraya gelip şöyle basıyorum böyle sürüyorum dedikten sonra rakamlar ortada. Klavyeden kastım işin bu kısmı. Yoksa idman sürenizi vs eleştirmem.
Konunun maaşınızla ne ilgisi var onu hiç bilmiyorum zaten. Bu konuda bana değil sisteme kızın. Bende maaşlı çalışanım neticede.
Foruma yazdiklariniz ile verileriniz arasında bir tezatlık var
Klavyede daha az vakit geçirmekten kastım buydu işte :harika:

Granfondo Çeşme'nin gerçek bir deney ortamı olduğunu düşünüyorum.Sıcak asfalt, soğuk asfalt, punchy yokuşlar, klasik yokuşlar, uzun düzlükler,çapraz rüzgarlar, kuyruk rüzgarları, kafa rüzgarları her şey var.Devamlı bu organizasyona katılarak hem başkalarıyla karşılaştırma yapabilir hem de yıllar içindeki gelişiminizi görebilirsiniz.Ak koyun-kara koyun; bisikletçi-luppocu tüm ayrımları görebileceğiniz gerçek bir test ortamı.

@Burak B. Sizi de Granfondoda görmek isteriz.Hem çok keyifli hem de çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi :harika:

Bu arada 3 seneden beri katıldığım bu organizayondaki sonuçlarıma göre ben kendimi tam bir ''luppocu'' olarak görüyorum:D
Yine de her sene istikrarlı olarak derecemi geliştiriyorum

Dikkatimi çeken 15 dk bir sürüşte 157 kalp atışı ortalaması nedir? Sürekli dinlenik nabızınızın 40-45 olduğunu yazıyorsunuz. Tamam.15 dk TT sürdünüz diyeceğim ama oratalama hızınız da 25 km/s Foruma yazdiklariniz ile verileriniz arasında bir tezatlık var :)

Neden ? sabah vucut ısınmadan direk tırmanışa geçiyorum, Kalp atış bi anda yükseliyor ve vucut ısınana kadar işe gelmiş oluyorum. Bu yüzdendir yüksek duruyor. Foto az once çekildi, yeni öğle yemeği yemiş ve yayılmış halim :D Boş midede daha düşüyor.
pr.JPG

kusura bakmayın da, dedikleriniz ve veriler birbirinden çok çok alakasız...
anlattıklarınıza göre "çeşme granfondo" yu açık ara kazanırsınız...
ama değerlere göre zaman sınırı içinde bitiremezsiniz bile...

inandırıcılığınızı cidden kaybettiniz... bence daha fazla zorlamayın...

Ne kadar sürdüğünüzü eleştirmedim ki ben. Buraya gelip şöyle basıyorum böyle sürüyorum dedikten sonra rakamlar ortada. Klavyeden kastım işin bu kısmı. Yoksa idman sürenizi vs eleştirmem.
Konunun maaşınızla ne ilgisi var onu hiç bilmiyorum zaten. Bu konuda bana değil sisteme kızın. Bende maaşlı çalışanım neticede.

Klavyede daha az vakit geçirmekten kastım buydu işte :harika:

Herkes maaşlı çalışan.. ama sınıfı var, çalıştıgım sağlık firmasındaki doktorlard maaşlı çalışan ama şartlar daha hafif ve daha esnek.. Bazı arkadaşlarım benden nerdeyse 2 katı kazanıp hafta içi 5de çıkıp cmt-pzr tatil yapıyorlar.. O yüzden bende maaşlı çalışanım vs olayına pek yanaşmıyorum. Şans işi bu.

• Beğen
Herkes maaşlı çalışan.. ama sınıfı var, çalıştıgım sağlık firmasındaki doktorlard maaşlı çalışan ama şartlar daha hafif ve daha esnek.. Bazı arkadaşlarım benden nerdeyse 2 katı kazanıp hafta içi 5de çıkıp cmt-pzr tatil yapıyorlar.. O yüzden bende maaşlı çalışanım vs olayına pek yanaşmıyorum. Şans işi bu.
Bu sebeple buraya gelip atıp tutma hakkınız mı var yani anlamadım konuyla bağlantısını hala?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Granfondo Çeşme'nin gerçek bir deney ortamı olduğunu düşünüyorum.Sıcak asfalt, soğuk asfalt, punchy yokuşlar, klasik yokuşlar, uzun düzlükler,çapraz rüzgarlar, kuyruk rüzgarları, kafa rüzgarları her şey var.Devamlı bu organizasyona katılarak hem başkalarıyla karşılaştırma yapabilir hem de yıllar içindeki gelişiminizi görebilirsiniz.Ak koyun-kara koyun; bisikletçi-luppocu tüm ayrımları görebileceğiniz gerçek bir test ortamı.

@Burak B. Sizi de Granfondoda görmek isteriz.Hem çok keyifli hem de çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi :harika:

Bu arada 3 seneden beri katıldığım bu organizayondaki sonuçlarıma göre ben kendimi tam bir ''luppocu'' olarak görüyorum:D
Yine de her sene istikrarlı olarak derecemi geliştiriyorum

Harika işyerimden izin alabilirsem, düzgün maaş alabilirsem katılmak isterim tabiki, 1.ci olacagım diye düşüncem yok, sondan 5.ci olacagım kesin :D

• Beğen
Geri