Scudo Sports

Çok rahat olan önerebileceğiniz sele var mı?

emretur

Üye
Tepki
21
Çok rahat olan önerebileceğiniz SELE var mı?

Bisikletlerde genelde beni rahatsız eden şey hep sele oluyor.

Arkadaşım bana ihlas bisan hediye etti.

Lastikler inik, frenleri gidik bir de araka lastiğe balans ayarı yaptır dedi.

Güzel bir sele aldım mı tamamdır.

Scudo
burasi bunu tartışmanın yeri olmayabilir ama gene de selle italia'nın tur için üretilen seleleri var jelli uzun mesafelerde bile oldukça rahatlar... en rahat olanları aslında sert gözüküyor ilk bakışta... ancak ergonomic olarak sünger veya poli-uretan selelerden iyiler...

@Mustafa Ozler

Selle Italia'nın tur seleleri var doğru ama Sportourer markası adı altında üretiliyor.Bu markanın selelerine kendi sitesinden bakabilirsiniz.

Jelli sele en sağlıklısı diye biliyorum.bir yerde okumuştum jellisele erkeklerde kısırlık anlamında en zararsız olanı.

Ben de bisikleti alır almaz hemen gidip selesini değiştirdim. Velo' nun jelli selelerinden aldım. Gerçekten çok rahat ayrıca ortasında boşluk var. Bu boşluk da prostata baskıyı engelliyor. Marka olarak ise yukarıda arkadaşların da bahsettiği gibi Selle Italia' nın ürettiği Sportaurer veya Velo' nun seleleri tercih edilebilir. Fiyat ve kalite olarak zaten ikisi de eşdeğerdir.

Bende Selle Italia'nın jelli olanlarının iyi olduğu biliyorum.Abilerin dediği gibi prostatı engelliyor.

selenin rahatı olmaz formda bisikletçinin poposu rahat eder. Anlatmak istediğim pedal çevirirken vucut yükselir iner dolaysıyla selenin üzerinde ağırlık vererek uzun süre kalınmaz. Üstelik sert seleler daha rahattır. Sele yumuşayıp büyüdükçe daha rahatsız olur.

specialized body geometri seleler var. 140 150 lira cıvarında ama kullananlar arabada oturuyor hissi olduğunu söylüyor. Bi ara almayı düşünüyorum. izlenimlerimi paylaşırım.

Jel seleler rahat gibi gelebilir ancak sert seleler alıştığınızda daha az yüzey alanına sahip oldukları için daha rahattır.
Jel selelerin delinmesi yırtılması gibi sakıncalarıda var.

@S.Emre DURMAZ

Her ortası yarık sele prostata baskı anlamında daha rahat ettirmez insanı.Bu her kişinin vücut yapısına göre değişir.İçinize kurt düşürmek istemem ama ortası yarık sele aldım prostata hiç baskı olmuyor diye düşünmeyin.Ortası yarık seleler biraz risk işi,çünkü hepsi belli bir standarta göre yapılıyor.Mesela aldığınız ortası yarık sele size uygun değilse geçen sinir ve damarlar yarığa değilde selenin yarık olmayan yerlerine denk gelebilir.Bu durumda malum bölgede çok daha fazla baskıya sebep olurlar.
Diğer bir konuda bisikleti sürüş pozisyonunuz.Ne kadar dik şekilde sürerseniz o kadar az kan akışı engellenmiş olur.

• Beğen
Tepkiler: S.Emre DURMAZ
@baykır

İyi ama Brooks eski tarz bisikletlere uygun gözüken seleler üretiyor.En azından bir cro-moly bisikletiniz olsunki, bir Brooks alın ona yakışır.Bu konuda da bayağı ünlü bir marka,fixed gear yada eski tarz cro moly yol bisikleti toplayanlar için vazgeçilmez.

Ben de Selle İtalia slr xp sele'den rahatsız oldum üzerinde nerdeyse hiç ped yok bunun yerine San Marco Concor light (link) almayı düşünüyorum.

Velo plush diyorum ben ;) Hem fiyatı da selle italia gibi modellere göre uygun :)

Geri