Scudo Sports

Çok önemli bir durum...

@ufuk güneş

musluman kardesım allah kesın suretle verecıgı mukafatıda cezayıda kendısının belırledıgını bunun ıcın kımsenın yorum yapmaması gerektıgını ayetı kerimelerınde belırtmıstır.eger yanlıs ıse yardım et uzaklastır.emredlmıstır sana veya bana yorum yapma secenegı,yargılama secenıgı verılmemıstır.
tek hakım allahtır ve kımsenın haddıne degıldır ne yapılması gerektıgıne ceza veya odul o karar verır.

kasıtlı yere o rekat atlanırsa kabul (olunmayabılır) ama bu demek degıldırkı kabul olunur veya olunmaz bunu sen veua ben bılemeyız.

yorum yapmak yargılamak kınamak yerıne ınsanlarda gordugunu hataları ortmeye calısırsak buyuk sevaplar kazanabılcegımıze ısaret edılmıstır.ama kesın kazancagımızda soylenılmemıstır.

Scudo
@ufuk güneş

bak burada buyurduguna gore birtanesı bıle olmayınca ibadet olmuyor.sen bunun yerıne bunu hangı kaynaktan okudugunu ve gordugunu belrtmıs olsaydın yetecektı ama sen bu sekılde kesın bır dıl kullanarak rabbın ısıne karısmıs oluyorsun.nakil dıyorsun nakil su sekılde olur..
http://img115.imageshack.us/img115/5113/ayet132vh.jpg

edındıgın kaynagı goster tam ne yazıldıgını goster. unutmakı gerek yok dıye dıye gelındı bu carpık bılgılere sende bu fotograftakı gıbı bıldıgın kaynakları gorsel veya yazısal bildirirsen daha iç acıcı olucaktır emın ol buna

yorumlarımızda sunları belırtmemız daha saglıklı eger kaynaga o anda ulasamıyorsak...
bu hareketınle cehennemde (yanabilirsin)...
ALLAH tarafından kabul (olmayabılır).....
bu senı cennete (goturebılır)...
bu san sevap (kazandırabilir)..

yanı kesın bır dıl kullanmayalım...en saglıklısı bu olabılırmıs....

@serdar canıbeyaz

Ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum; neden bunu soruyorsun, zira az çok dini eğitim alan kimse bilir ki, abdestsiz namaz olmaz çünkü abdest almak da namaz kılmanın şartıdır, farzıdır.
Bunu bilmiyor musun?

@ufuk güneş
Arkadaş onu demeye çalışmıyor, dikkatli okuyun bence.

Bide ayrı bir soru sormak istiyorum, yorumlarınızı bekliyorum.Bazen hastalar için edilen dualarda Allah acil şifalar versin deniliyor ya da vefat olaylarında Allah onun ömrünü sizlere versin deniliyor. Belki bu insan için hastalık daha hayırlı, ya da bu insanın ömrünün kısa olması daha hayırlı.Bunları Allah bilir ama Allah acil şifa versin vs derken binevi Allahın işine karışmak gibi olmuyor mu? Allah şifa mı bela mı vereceğini biliyor. Bunu diyenin niyeti elbette farklı ama söyleme tarzı yanlış değil mi sizce?

@uğur yılmaz
Güzel bir nokta .. Konuyla ilgili kendi görüşüm şudur:
Siz Allahtan isteyin, duayı eksik etmeyin , Allah zaten bizim için hayırlısını verecektir.
Zaten eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı, Allahım bana sağlık sıhat ver , tüm müslümanları kötülüklerden koru gibi dualarda Allahın işine karışmak gibi olur demeniz gerekirdi. Allahtan bişey istemek O'nun işine karışmak değildir. Allah şifa versin , rahmet eylesinde bir dua gibidir.Bu iyi dileği temenni ederiz,duacı oluruz ama zaten Allah hayırlısını verecektir.

Saygılarıma.

Tolga

@ufuk güneş

anlıyor olsan dıretmezdın kardesım abdestsız namaz olmadıgını herkes bılıyor 7 den 7e dımı ulkmemızde ama demek ıstedıgım senın bunu kesın bır dılle kabul olmaz etmez demen yanlıs..kararı allah verır ıyı yahut kotu senın ne olcagını bılmem kaynak gostererek ızah etmen lazım.sen degıl bu 7 cıhan araya gelse kabul olup olmadıgını bılemez

@tolgayalcin

işte tolga kardesımde gayet acıklıyıcı bır cevap vermıs.
sadece medet umarız ama kesın olucagını olmuyacagını bılemeyız.

Geri