Scudo Sports

Çok net kaza görüntüsü :(

Geçmiş olsun arkadaşa. Acı bir tecrübe olmuş. Ancak bilinç şart arkadaşlar. Ben bisiklet sürmeyi bilsem bile trafikte bisiklet tecrübem çok az ancak ben bile çoğu tecrübeli insandan tedbirli sürerim. Park halindeki araçların yanından mesafeli geçerim; ellerim frende ve nispeten yavaş şekilde geçerim.( Manevra sakat iş, arabanın altına girebiliriz bir anda, malum dibimizden geçiyorlar.) 30 küsür ile yardırıp yapışmamaya gayret ederim. Galata köprüsünde özellikle zibilyon tane park halinde araç var. Her işe gidiş gelişimde kapı açmalara denk geliyorum ama daha girmedim hiçbir kapıya. Yol boşta kaldıkça da yolu ortalayıp sürat arttırarak giderim. Trafikte sürekli yol vererek giderim, acelemiz yok arkadaşlar, gitsinler bırakın. Unutmayın biz bisikletliyiz, ortalama hızımız 20-30 arası gidiyor. Motorlu taşıtlar vın diye geçip gidiyor. Yolun en sağından tatlı tatlı devam edelim. Tabii kaza bu anlık oluyor her şey. Yine de dikkatli olalım. Kask demeye gerek bile duymuyorum zaten. Hatta bence gözlük, dizlik, dirseklik ve uzun giyinmek. İnsanlar tarafından daha ciddiye alınmakta bir artı oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Scudo
@UtkuSener
Kesinlikle katılıyorum, ben de o durumda soldaki boş şeritten sürüyorum, arabanın yanından gitmem gerekiyorsa da 15-20 den daha hızlı gitmiyorum ve arabanın yanında geçerken özellikle şöfor koltuğuna bakarım biri falan var mı diye ama tabi doğru olanı araba şöforlerinin inerken arkasını kontrol etmesi.

en azından aracın hizasını geçinceye kadar (arkaya bakarak ) yolun ortasından gidebilirdi. daha yakın zamanda istanbul'da bir hastane yönetici bu şekilde yaşamını yitirmişti.

• Beğen
Hatanın kimde olduğu önemli değil, yerde yatan, zararı gören bisikletli.
İnsanlarımız son derece bilinçlense, sürekli eğitim verilse, bu görgü okullarda sürekli anlatılsa vs vs gene de milyonda bir bile olsa böyle kapı açan olacaktır. Ben bile sürekli dikkat ettiğim halde bazen dalgınlıkla öyle açabiliyorum kapı.
O milyonda birlik oranda bile bisikletliler uyanık olmak/dikkat etmek tehlikeyi önceden kestirmek durumundadır.
İnsanlarımız öküz diye söylenmek bir şey kazandırmaz, insanlarımız öküz olmasa bile bisiklet üzerinde aynı dikkati göstermek gerekeceği için aslında bizim yapmamız gereken şey aynı.
Hollanda'da, Danimarka'da bile o kadar yakın ve o hızla geçilmez araç yanından.

Bu tür durumlarda bisikletli şikâyetçi olduğunda davalar nasıl sonuçlanıyor peki, tecrübe eden bilen varsa görüşlerini alabilir miyim?

Görünmez adam olduğumuzu unutmayacağız. Görenlerden Allah razı olsun ama bizi kimse görmüyor bunu unutmayın.

Ben bu tarz sürüşlerde her zaman gözüm araç içinde olur. Eğer işlek bir cadde de gidiyorsam ani bir durumda sola kaçma ihtimalim yoksa ve araçlara yakın gideceksem çok yavaş giderim. Çünkü kapı açıldığını önceden görsen bile o hızla durma ihtimalin yok sola kaçsan başka araba çarpma ihtimali var. Ama yine riskli çocuk yola fırlıyor arkadan gelen hızlı bir araba onu ezebilirdi. Araç şöförü tabiki hatalı!!!!
Sürüş yaparken her zaman kendi önlemimizi almalıyız. Karşı taraf her an hata yapacakmış gibi düşünmeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@ahmtayd katılıyorum... Burası türkiye, unutmamak lazım...

Suçun çoğunluğu sürücüde ancak bisikletli geçerken yan aynadan sürücüyü gözetlemesi lazım dı kask yok belliki mahalle arasında gezen çocuklardan böyle bir profesyonel ce bir hareket beklememek lazım

• Beğen
Sürücünün bisikletliyi görememesi normal. Ayna otomatik kapanıyor.

Ayrıca bisikletlinin kask kullanmaması bence daha büyük bir hata.

Adamın elbisesinin ütüsü bozulmasın diye olayı ayakta izlemesi de bir hata değil ayıp.

• Beğen
Araç sürücüsü %100 kusurlu. Bu tip durumlarda canınıza bir şey olmasın da, kalan tüm maddi konularla alakalı polis çağırıp tutanak tutmasını isteyin ve aracın trafik sigortasından tüm masraflarınızı talep edin arkadaşlar. Polis gelmezse de, emniyete gidip ifade verin veya en son ihtimal olay yeri fotoğraflarını da çekerek (araç ve bisiklet görülecek şekilde) motorlu araç kazalarında kullanılan Anlaşmalı Trafik Kaza Tespit Tutanağı doldurun. Tedavi ve sizi kazaya sebebiyet vererek yoksun bıraktığı, tüm günlük faaliyetlerin masraflarını talep edebilirsiniz.

evet bisikletli trafikte daha dikkatli ve temkinli gitmeliydi. ama bu araç kapıları kapıya yakın olan el ile değil de diğer el ile açılıp arabanın tam yanı kontrol edilmelidir. çünkü bu nokta dikiz aynasından görünmez. bizim araç kullanıcılarımız malesef bunu bilmiyorlar. bilmiyorlar çünkü uyduruk sürücü kurslarında bir b.k öğretilmiyor. adamcağız hareketsiz yerde yatıyor çok bilmiş bir meraklı ayaklarını yükseltiyor. sanki adamın tansiyonu düştü. adamda kafa travması olabilir, omurilik yaralanması olabilir vs. vs. bir de ambulans şehir merkezi olmasına rağmen 5dk da olay yerine gelemedi. memleketim memleketim.

bu tip araçların yanından geçerken her zaman yavaş ve gözüm araç kapısında olarak ve ayrıca aracın tam dibinden değil ben yanından geçerken aracın kapısı açılsa bile bana değmeyecek şekilde bir mesafeden geçerim.

ayrı bisiklet yolumuz olsa yayalar yürür o yoldan, öyle bir milletiz.(bisiklet yolu olan yerlerde yürüyolar):kötü:

Kaza yapan kişiye geçmiş olsun. Fakat burda bence suçluluk payının büyüğü yine bisikletçide yada suçluluk demeyelim emniyete almamış kendini. Yol boşken araçlara o kadar yakın gitmek zaten direk tehlikede olmaktır. Solumda araba olmadığı sürece veya trafikte araç kullandığım zamanlarda hızıma uygun akan trafikte asla sağdan gitmem araçların arasında olmak her zaman olmasada çoğu zaman bu tip kazalar konusunda yararlıdır. Şöför tam bir fiyasko insanlığı yokmuş dikilip durmasından anlaşılıyor zaten. Dahada kasksız ve mümkün mertebe korumasız bisiklete binmez sanırım kazayı yaşayan kişi.

Birkaç defa dikkatle videoyu tekrar tekrar izledim. Burada suçluyu tartışmayacağım. Bisikletli muhtemelen rahat rahat ilerliyor ve böyle bir olayın vuku bulacağını aklından bile geçirmiyor. Oysa şahsen öğrendiğim bilgiler doğrultusunda arabalara yakın gitmemi gerektirecek bir trafiktr öndeki arabaların dikiz aynasından ya da arkasından içinin dolu olup olmadığını kontrol ederim. Videodaki kapı lank diye açılmamış. Dikkatli izlerseniz bunu görebilirsiniz. Eğer bisikletlinin gözü arabada olsa idi güçlü bir korna ile ya da kenarı çekilme ile bunu atlatabilirdi. Göz kapıda olmayınca böyle şeyler olabiliyor. Geçmiş olsun, Allah şifa versin diyorum.

Geri