Scudo Sports

Çok net kaza görüntüsü :(

@UtkuSener
Hocam yanlış biliyorsun, ehliyet alırken kapının ters elle açılması gerektiği belirtilir sebebi de kapıyı açmadan önce arkadan gelen var mı diye kontrol edip açman içindir. Hatta yanlış elle açarsan puan kırarlar.

Scudo
@Ozan Cansel

dediğim yanlış anlaşılmış sanırım "kafayı yere vurduktan sonra hatalının önemi yok", kurallara uyulsa dediğiniz gibi güvenli bir şekilde yolculuk yaparız ama mevcut düzende o arabaya o kadar yakın sürmek kazaya davetiye çıkarmaktır. bisiklet taşıt olarak sağ şeridi kullanır fakat bir ana yolda emniyet şeridini kullanmamız bizim de kuralı çiğnediğimiz anlamına gelir. mevcut düzende emniyet şeridini kullanmak yerine sağ şeritte kamyonlarla yol almaya çalışan var mı aramızda?

herif yeni şöför galiba. lakin araba kullanan tecrübeli ve akıllı şoför nerede olursa olsun kapıyı açerken gözü illaki aynaya gider.

Bisikletlinin durumu iyiymiş.
(link)

Şöförün açarken bakmaması hata ama arka tarafta oturan yolcuda bir hışımla kapıyı açabilir, belki bu trafik nedir bilmeyen bir çocuk yada nine olabilir. Herkese kapıyı açarken arkadan gelen var mı bak denmiyor malesef. Tüm kapılar heran açılacakmış gibi temkinli olmaya çalışmak lazım.

Arkadaşa geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
geçmiş olsun öncelikle,
olayla ilgili herkesin yazdıklarına genel olarak bende katılıyorum ve benzeri bir tecrübemi aktarmak istiyorum, kaldırımsız düşük banketli bir yolda kenardan giderken sağa keskin bir dönüşü (90 derece kadar) olan bir yolda kamyonun biri gayet gündüz ve pürüzsüz bir havada beni görmedi ve benimle aynı hizaya gelince ben kendimi kenara atarak kurtuldum.
Yani bu bir kültür meselesi, ülkemizde bisiklet ve benzeri araçları kullananlar görünmezlik iksiri içmişler gibi davranılıyor.
Gören gördüğünü kabul etmiyor, böyle bir ulaşım ve/veya hobiyi, sporu kabul etmeyenler zaten görmüyor.
istisnaları ayrı tutuyor ve tebrik ediyoruz

• Beğen
Kişisel görüşüm; bence bisiklet kullanıcıları olarak bizim çok temkinli olmamız gerekiyor. Her daim araç kapılarını kesin kollamamız ve olabildiğince kapı mesafesini kurtaracak aralıkta kullanmamız gerekiyor. Tabi bu durum araç trafiğine daha yakın mesafede olmamız anlamına geliyor. Ancak burada şoförler de sorumlu, kapı açarken bakmak gerekiyor aynaya. Ama güzelim ülkem de saygı yok ki bunu düşünecek kadar (genel olarak tabi istisna kişiler de var)

Artı asıl önemli konu kask! Arkadaş çok kötü vuruyor kafasının arkasını yere inşallah ciddi bir sıkıntısı olmamıştır, içim acıdı :/

• Beğen
Hata büyük çoğunlukla araç sürücüsünün fakat biraz dikkatli bakılırsa kapı bir kademe açıldıktan sonra bisiklet sürücüsünün manevra yaparak kazasız atlatması için vakit varmış gibi gördüm ama yanılıyor da olabilirim. Galiba park halindeki araçları kontrol etmeden yoluna devam etmiş arkadaş. Çok dikkatli olmak lazım çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar söylenenlerin geneline katılıyorum.
Bu kazaların genelinde araç kapısını açan suçludur ama bisikletli yerinde biz de olabilirdik bu duruma düşmemek için ne yapmalıyız dersek bunu kötü bir tecrübem ile anlatayım.
Buna benzer bir olayı ben de araç kullanıcısı pozisyonunda yaşadım.
Aynadan kontrol etmeme rağmen kapıyı daha 3 kademe açılıyorsa 1. kademenin abartmıyorum yarısı kadar açmamla bisikletli bayanın düşmesi bir oldu.
Aynadan nasıl göremedin derseniz sanırım ölü noktada kaldı beni tanıyan herkes çok dikkatli titiz biri olduğumu bilir.
Kadın arabaya dokundu mu dokunmadı mı emin olamadık çünkü ne araba sarsıldı, ne gürültü, ne en ufak bir iz ama abartmıyorum çok geniş yolda 40cm'den daha fazla yaklaşmış çünkü olaya şahit olanlar da ben kapıyı açmasam neredeyse aynaya çarpacakmış gibi yakındı diye iddia ettiler.
Çok şükür benim yaşadığım kazada bayan bisikleti çok yavaş sürüyormuş az bir miktar dizinde çizik vardı(yere düşmesiyle) ayağa çok normal bir şekilde kalkmasına rağmen yine de yakında bulunan hastaneye gitmeyi kendisine teklif ettim ama kaza çok daha küçük olduğu için gereksiz buldu.
Benim içim rahat etmedi insanlık görevi olarak belki olayın sıcağıyla kırık çıkık olabilir diye arabadaki ilk yardım setinden biraz oksijenli suyla temizleyip pansuman yaptım.
Pansumanın iki amacı vardı;
birincisi ilk yardım, zedelenen yerinin mikrop kapmaması
ikincisi olayın sıcağıyla kadın sapasağlam olduğunu zannedip hastaneye gitmeyi reddediyor olabilir diye düşündüm pansuman sayesinde yarım saat kadar oyalanmış oluruz eğer bir ağrı acı başlarsa tekrar hastane teklifini hatırlatmak için.
Çok şükür ağrı acı olmadı ve kadın bisikletine binerek olay yerine 50m gibi çok yakındaki evine gitti.

Bu olaya gelince adamın kontrol etmesi tabiki gerekiyor ama teknolojinin zaafı ayna otomatik katlanıyor.
Diğer kısmında bisiklet sürücüsünün yakın olmasının dışında küçük bir hatası daha var adam kapıyı bir anda açmıyor.
2 hamlede açıyor. Kaza anlıktır ama manevra için bisikletlinin biraz daha dikkatli olsa yeterli zamanı var gibi.
Son olarak tabiki mağdur belli o da bisikletli yalnız hepimizin bisikleti şehir içinde kasksız sürdüğümüz oluyordur ama bu hızda bisiklet bence kasksız sürülmemeli.
Umarım en kısa sürede bisiklet sürücüsü sağlığına kavuşur.

Bu yazıyı buna benzer bir olayı sürücü olarak yaşadığım için yazmadım yaşadığım olayda ben hatalıydım bunu kesinlikle kabul ediyorum fakat bisiklet sürerken dikkat etmemiz gereken bir takım detayların %100 haklı bile olsak bizi böyle kötü bir kazadan kurtarabileceğini düşündüğüm için yazdım.

Sonuçta yorumlarda yazıldığı gibi kafayı biraz daha sert bir şekide asfalta kasksız çarptıktan sonra ölüm yada sakatlık olursa kimin haklı kimin haksız olduğunu malesef kazazede bisikletli değil geride kalanlar tartışabiliyor.

• Beğen
sürücü aynadan arkaya bakamaz çünkü inmeden önce aynaları katlıyor. kör noktada kaldığı için arkadaş çarpmış. yakın da gidiyor.

Böyle bir kaza değil de, kafa çarpma durumunu bende yaşamıştım. Hatta videosu var. Başımdaki kask korudu beni..Vurduğumu bile hissetmedim açıkçası. Bu düşüşten sonra tek sıkıntı kuyruk sokumu bölgemde yaklaşık 2-3 hafta otururken ağrı oldu. Sonrasında geçti.

Kazaya gelirsek ayağım neden kaydı ? Hava yağmurluydu sığınmak için oraya doğru yol aldım. Zemin de aşırı kayganmış zaten, yağmurla beraber tam bir buz pistine dönüşmüş. Sonuç videodaki gibi.. Fren sıktım lastikler değil lakin ayağım kaydı.

Konu linki Ufak bir kaza.. - BisikletForum

Videodaki kazaya gelirsek, kask olsaydı kazadan hemen sonra ayağa kalkıp yoluna devam etme olasılığı daha yüksekti.

(link)

Araçlarla yan yana iken 1.5 metre mesafe bırakılması gerektiği konusunda bisiklet kullananlarda yeterli bilinç oluşturulamamış.

Sonuç ortada.

Öncelikle geçmiş olsun, bu video sayesinde 1.5 metre kuralını belki bisiklet kullananlar daha iyi benimser ve uygularlar.

Ben trafikte kullanmak istemesem de, zorunlu durumlarda, trafikte sağ şeride park etmiş araçlarla 1.5 metre mesafe mutlaka koyarım.

Ayrıca aracı geçmeden önce park halindeki aracın sol taraftaki koltuklarında herhangi bir yolcu oturup oturmadığını da kontrol ederim.

Hayatta kalmak için başkalarının neler yapacaklarını düşünüp ona göre temkinli davranmak gerekiyor.

Bu park halindeki aracın camları cam filmi ile güzelce kaplanmış,

trafikte cezanın uygulanmadığı, yaptırımın olmadığı bu ülke daha bu gibi nice kazalara şahit olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
türkiyede bisiklet araçtan sayılmıyorki trafikte
Yollarda istanbul gibi yerlerde trafikte bisiklet sürmek işkence gibi
Çoğu kez kaldırıma çıkıyorum. Araçların geçmesini bekliyorum. bisiklet sürmek için tek adresim araçların olmadı parklar bahçeler.
böyle ana caddelerde yavaş sürmek sürerkende mümkünse kaldırımda yada trafiğe ters bile olsa araçlardan olduğunca uzak onlara yol vererek sürmek lazım

@keremturk15 @Fatih 1903 @hsnbykkls size de tanıdık gelmiştir heralde? Şehir içinde sürerken insanların sürekli yaptığı, sürekli karşılaştığımız bişey bu. Bi gün aynı şey başımıza gelecek diye korkuyorum. Arkadaş kim bilmiyorum ama geçmiş olsun. Sıkıntısı var mı?

kask şart!!

yere düşer düşmez ilk kafa vuruluyor işte görüyorsunuz.. kafanın da ne kadar hassas biliyorsunuz..
hala bi kaskınız yoksa hemen bir tane alın, bana birşey olmaz demeyin !!!

çinde de şöyle bir olay yaşanmıştı.. çinli teyze ucuz atlatmıştı!!!

kafayı çok fena vurdu

Sürücü hatalı. Yanlış yere park ediyor. Kavşaklara 3 metreye kadar park edilemiyor. Ayrıca aynaya bakmadan kapıyı açıyor. Düşen bisiklet sürücüsünede yine bir bisiklet sürücüsü koşup yardım ediyor. Kazaya sebep olan sürücü ekin korkuluğu gibi dikeliyor. Oraya gidip kürekle ağzına vurasım geldi içimden nedense.

Bisiklet sürücüsünün hiçbir suçu yok (kask takmamak dışında). Sola yakın gidemez, soldan başka bir araç gelip sıkıştırabilir, o yüzden yanaşabildiği kadar sağa yakın gitmek durumunda kalıyor.

Geri