Scudo Sports

çok merak ettim ...

pikare

Üye
Tepki
12
Arkadaşlar Hussar ile uzun yola çıksam (mesela adapazarı-istanbul) beni çok yorar mı uygun mudur hussar bu tip bir yolculuk için?

Bir de Hussar ile dağ tepe iniş çıkış vs. Yapmayı planlıyoruz yani off-road gibi bir şeyler.Hussar bunu kaldırabilecek kadr sağlam mı? İlk günkü tazeliğini koruyabilir mi???...

Scudo
Amoeba Hussar bir giriş sınıfı XC bisikleti olarak sınıfındaki diğer bisikletlerden de kadro sağlamlığı olarak bir burun öndedir (kullananların izlenimlerine dayanarak). Uzun yolda yorar mı, yorar çünkü uzun yol için 26" dişli lastikli bir MTB nihayetinde. Araziye gireceğim, inip çıkacağım diyorsanız seçiminiz yerinde. Off-road mümkün ama yüksek drop-off'lara garanti veremeyeceğim... :)

Nihayetinde uzun yolda birçok bisiklet yorar. Uzun tura çıkmadan önce yarı slick bir lastik alırsanız daha az yorulursunuz. Birde hussar ve onun sınıfında birçok bisiklet ile uzun yola çıkmış ve resimlerini bizimle paylaşmış arkadaşlar var. Onların tecrübelerinden faydalanmak lazım.

Uzun yola çıkan birçok arkadasta hussar gördüm. Belki daha fazla yorar ama önemli bir fark olurmu bilemem. (Gerçi ben tek seferde 15 km'yi bile geçmedim. :) )

Ufak kadrolu bisiklet arazide kontrolü sağlamanı kolaylaştırır ama uzun yolda seni yorar. Tur bisikletiyle arazi pek hoş olmaz , ama ince slick lastikle uzun turlar , tur bisikleti kadar konforlu olmasa da , yapılabilir. Her ikisinide tek bisikletle son derece konforlu yapman zaten imkansız bu durumda 2 tip lastik bulundurarak Hussarı kullanman bence en mantıklısı.

• Beğen
Tepkiler: happy_feet
elbette yorulursun o mesafede ama bunun hussarla çok az alakası var...
Ben geçen sene kayseri-ürgüp arası gittim 2.35 lik çok dişli lastiklerle tabiki yoldul onlar yerine 1.50 yarı slick lastiklerim olsa belkide %20 daha az yorulabilirdim ama gititim mi gittim:)
Yapılmaz diye birşey yok...ben bir günde 200kmde yaptım 2.0 az dişli şehir lastikleri ile...Yapılır her türlü;) Ha bu arada ben aynı bisikletle sadece lastikleri değiştirerek arazide de yüksek temolu ve yüksek atraksiyonlu antremanlarda yaptım:) sonuç olarak olay tamamen sende bitiyor...

Şimdiden kolay gelsin..

cevaplar için teşekkürler.Peki hussar ile bunny hop ya da rampalardan daha yükseğe atlama gibi durumlarda sonuç ne olur?

yaaa üzüldüm şimdi. yani bunların bir kısmını yapsam dağılır mı gene ???...

(link)

selam MTB bisikletler adı üzerinde Dağ bisikleti olduğundan zaten ufak tefek bu gibi hareketleri yapabilecek şekilde tasarlanmışlardır. Ufak tefek ön kaldırma, bunny hop vs. gibi hareketlerde dağılırsa zaten adı mtb olmaz. Ama videoda çok profesyonel hareketler var zaten o tip hareketleri yapmak tam bir profesyonel işi ve o tip insanların altında zaten 2000-3000 EUR'luk bisikletler var. Bu hususta bir yerde Halil çok güzel bir açıklama yapmıştı. Benimde merak ettiğim konu bisiklette atlama yaparken direksiyonu 3-5 tur döndürüyor normal bir mtb'de direksiyon 360 derece dönmez bu videodaki bisiklet bmx gib mi?

Sanırım evet.Benimde fazlasıyla dikkatimi çekti ama bmx ile mt kırması bir şey galiba başka açıklama yapamadım.Ama video güzel dimi :D :D :D ...

Geri