Scudo Sports

Çok fazla terliyorum

Tepki
2
Bisiklet
Ümit
Arkadaşlar sakın trollük falan yaptığımı zannetmeyin ama bisiklet binerken aşırı terliyorum. Hiç takmam normalde ama koltuğa oturduğumdan dolayı popom feci şekilde ıslanıyor. Molalarda çantamdaki yedek şortla değiştiriyorum ama bıktım artık. Ne yapmam gerekli sizce tayt mı almalıyım?

Scudo
Elbette teri vüzudunuzdan uzaklaştıran kıyafetler tercih etmelisiniz.

Yaz sıcaklarında ne yaparsanız yapın terlemenin önüne geçemezsiniz. Bütün kıyafetleriniz sırılsıklam olur. Ama tayt kıyafetlerle teri daha çabuk uzaklaştırırsınız. Ama illa ıslanırlar.

Bende tayt var değişen bir şey olmuyor illa ki ter olacak ayrıca kötü bir şey değil ki terlemek...

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Vücut terimizi sempatik sinir denilen bölge kontrol eder.
Bu nokta her insanda hızlı-yavaş olarak değişkenlik gösterir.
'Ben neden bu kadar terliyorum' diye bir dert edinmeyin.
Rahatsızlığınızı minimum seviyeye indirecek termal kıyafetler,gerekli besinler ve en önemlisi,
psikolojik olarak sorun etmeme yolunu izleyin.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
İstanbulda nem %50 üzeri, %70 mesela bugün. Terlemek zor, ter üzerinizde kalıyor...Berbat.

Almata da nem oranı %20... Biz daha çok ve kolay terliyoruz ama üzerimizde kalmıyor. Yani tavsiyem kaliteli bir forma değil, nemsiz bir şehir :D

Birisi terlemek mi dedi? :) :) :) Kışın en zorlu şartlarda bile bisiklet koşarken o benim uzmanlık alanımdır.. :) :)

@Raşit S

Benim anlımdan buhar çıkıyor abi sen ne diyorsun? :D
Biraz kendimi zorlayınca böyle oluyorum. :D

http://www.bakirkoygazete.com/wp-content/uploads/2014/01/manuel-fernandes_358604.jpg

1- Havanın serin olduğu sabah ve akşam saatlerinde kullanmak

2- Hava geçirgenliği yüksek çözgülü örme t-shirt veya spor tayt - shirtleri giymek
http://www.texsite.info/wiki/images/ID_870.jpg

3- Vücuttan ayrılan suyu ve elektroliti tamamlamak

Yapacakların bunlar.
Ve unutmamak lazım: "Ter yağların gözyaşıdır." Dolayısıyla terlemek güzeldir.

Arkadaşlar çok teşekkürler de sorunum aslında çok terlemek sorunum değil ter resmen şortun arka tarafını ıpıslak gösteriyor utanıyorum :((

(link) aha gittim bundan aldım ama yine de fayda etmedi valla beraber sürdüğümüz arkadaşlar dalga geçiyor:(

Şaban, pedli tayt al, normal şortlar yürürken veya arabaya binerken de aynı sorunu yaratır. Ha, unutmadan, leblebiyi azalt, ter bezlerini aşırı çalıştırır.

@Şaban KALE

Bende cok terlerim ve yazin dedigin sıkıntılı durumu cok yasarim. Ozellikle spor/bisiklet vb. soz konusu ise. Bu yıl alttaki linkteki sortu aldim:
(link)

Tayt kullanmayi sevmem ozellikle gundelik hayatta ulasim icinde bisikleti cogunlukla tercih ettigim icin. Bu urun nefes alan yapisi ile terlemeyi bir miktar azaltiyor. Kolay kuruyor ve koyu renk oldugu icin ter ibelli etnmiyor. Aynı sitede daha kaliteli modellerde var ama alip denemedigim icin onlar hakkinda yorum yapamayacagim. Bana gore sorunumu cozen ve fiyatini sonuna kadar hakeden bir urun. Bir goz at, arastir istersen...

Geri