Scudo Sports

çok büyük bir kaza atlattım bugün. .

Tepki
21
İsim
Mert Alican AKÇAY
Bisiklet
Specialized
Bugün caddebostandan kadıköy oradan göztepe ve örnek mahallesinden aşağı inerek eve gitmeye çalışıyordum. Baktım trafik var ve yolun ortasından gideyim sakin sakin dedim. Tam örnek mahallesindeki yokuşu başlangıcına geldim bir tane taksi önüme atladı ve taksiye pedalım çarptı. İyiki taksinin çıkışını geç olmadan farkettim ve çok büyük kaza olmasını önledim. Bu ülkede iki tekerlekli araçları artık kurban olarak görmesinler. Bu kaçıncı kaza haberi kim bilir. Artık duyarlı olsunlar ve canımıza ve malımızıma kastetmesinler.. Bu olayların en büyük sebebi de belediyelerin veya devletin sadece bisikletler için bisiklet yolu yapmamalarıdır. Artık bu ülkede çok mecbur kalınmadıkça araba kullanılmasın ve bisiklet kullanımı artsın. Haftasonları suadiyeden kadıköye 1.5 saate gidiyor insanlar ve buna rağmen bisiklet kullanmıyorlar. Kullananlara da saygı göstermiyorlar. Bisiklet kullanımı artsa arabalar ister istemez saygı gösterecek...

Scudo
Çok geçmişler olsun;bir yerde haklısın devlet yol yapsın iyide millet bizim millet olunca merak etme bilimkurgu filmlerindeki gibi havada uçsak gene biri bize ordada çarpar emin ol:))))))))))))))

Geçmiş olsun bisikletçiden çıktıktan sonra ben 2 tane kaza atlattım.

Pardon yazınızda "yolun ortasından gidiyordum" diyorsunuz.
Lütfen bisikletinizi elinizden geldiğinizce kaldırımdan kullanın.
Ülkemizde trafikte her gün onlarca insanımız canını kaybediyor ve trafik kuralları değil,direksiyon eğitimi bile doğru dürüst verilmiyorken kendinize dikkat edin.

Geçmiş olsun...Eğitimsizlik başa bela maalesef kardeşim.Cahiliz vesselam!Bisiklet çocuk oyuncağı sanılıyor hala :(

• Beğen
Tepkiler: Ebazer
Kaldırımdan kullanmak ne ya! Haklıyken haksız duruma düşmeyin. Kaldırım yayalara aittir. Bisikletler varsa bisiklet yolu, yoksa yolun en sağından gitmek zorundadır. Kaldırımda bir yayaya çarpıp yaralarsanız tüm suç sizindir.

Kanunun bilmem kacıncı maddesinde bisiklet bir araçtır ve araç yolunu kullanır maddesi var. Samet arkadaşımızın dediği gibi bisiklet varsa bisiklet yolundan yoksa en sağdan gitmek zorundadır. Malesef Türkiye'de bisiklete saygı yok denecek kadar az. Millet olarak zamanla bunu yeneceğimizi umuyorum. Mert Bey sizede geçmiş olsun tekrardan. Aman dikkat :)

@ilkay çağda

Kaldırımdan gittiğimiz zamanda da yayalar laf ediyor. Bu sefer onlarla uğraşıyoruz..

Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler. Ben en sağdan gideyim dedim bu sefer parketmis arabaların arkaları geçişe izin vermiyor. Bu ülkeye acilen bisiklet yolu gerekli. Sözüm ona Istanbul olimpiyat oyunlari adayı ama bisiklet yolu olmadan..

Allahtan bisikletime bisey olmadı. O benim arabam evladım gibi seviyorum konuşuyorum onunla ya.. :)

iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz da istanbul da bisikletle ulaşım coğrafi açıdan hiç uygun değil. sahil şeridi haricinde düz yol yok ya iniyoruz ya çıkıyoruz. bu konuda en uygun il konya. zaten orada da arabadan daha çok bisiklet ve motobisiklet var.

Bisiklet yoluna çöp konteynırı koyan araba parkettiren belediyelerden ne beklenir :)

Adam bisiklet yoluna çekmiş arabasını tıngır mıngır yavaş yavaş gidiyor. Yanına geçip arkadaşım veya abi arabanı diğer şeritlerde kullan dediğin zaman bu sefer suçlu oluyosun. Oraya adam bisiklet yolunu gösteren tabela filan herşey koymuş ama karşındaki anlamıyor mu yoksa amaaaaann bişey olmaz diyip yoluna devam mı ediyor anlamadım gerçekten.. İnsan haklarına ve insanların birbirine bu denli saygısı olmayan başka bir ülke var mıdır bilmiyorum açıkçası..

Geri