Scudo Sports

Çok acil yardımmmmm!

Tepki
9
Öncelikle merhaba.Delta bisiklette bir lastik ve bir pedal beğendim fakat bunlar çift olarak mı tek olarak mı satılıyor bir bilgi vermemiş.Yardımcı olursanız sevinirim.Diğer bir sorum ise bisikletim bianchi speed 4000.Üstündeki lastik 26x1.95 bu beğendiğim lastik ise 26x2.2.Bir problem yaratır mı ? Üçüncü sorum ise kilitli pedalın faydası nedir.Benim bunları alma amacım isikletimi bir nebze daha hafifletmek.Rica ediyorum buna uğraşıcağına yeni bisiklet al demeyin.Yardımlarınızı bekliyorum.

Linkler:

Lastik:(link)

Pedal:(link)

Scudo
Öncelikle lastikler tek fiyatıdır ve 2.2 tekerlekler jant çemberinizin uygun olup olmamasına bağlıdır. Ayrıca kadronuzda çatal kısmının geniş olması lazım bazı kadrolara sığmayabilir bu tekerlekler. :) İkincisi kilitli pedal kullanmadım ama yararı hem ayağınızı iterken hem de çekerken aynakola güç gönderir bunun sonucunda daha az güç kaybedersiniz. Tabi ilk başta kilitli pedalı SPD ayakkabıdan çıkarma konusunda sıkıntı yaşayıp düşebilirsiniz. :)

Sanırım bu lastik işini internetten değil,bir bisikletçide yaptımak daha iyi olucak.

Lastik tek olarak satılır, pedal çift olarak satılır.

@eren kibar

Lastigin yapisinda bulunan malzeme ile ilgili. Katlanabilir lastik denilen lastiklerde tel olmaz. Ic lastikler gibi katlayip cantaniza atabilirsiniz. Turcular icin ideal secim. Telli lastikler ise icinden gecen teller nedeni ile cember formunda kalir. Katlayip bukmeye kalkarsaniz teller deforme olur ve kopar. Hafiflik, yedek olarak tasima kolayligi goze alindiginda avantaj - dezavantaj iliskisi kisacasi.
Pedal ile ilgili kisisel gorusumu belirtmek isterim ve hatali bulan olabilir. MTB kullanacaksaniz SPD almayin derim. Arazi kosulunda ani denge kaybi her zaman soz konusu olacagindan o an bisiklete hakim olma telasi sirasinda ayaginizi kurtaramayip ciddi sekilde yaralanabilirsiniz. Sonucta MTB hiz amacli bir bisiklet turu degildir. Bu yuzden minimum guc kaybi ile maksimum pedal gucu amaclamak on planda olmamali. Ayrıca SPD pedal icin SPD ayakkabi alacaksiniz ki bunlarla pedallama harici yolda hele ki arazide yurumek sikinti yaratacak ayakkabi ve kilidi cabuk zedeleyecektir.
Jantinizda ve catalinizda 2.20 lastik ile sorun yasamazsiniz gibi gorunuyor. Yine de alacaginiz yere danisirsaniz onlar daha net bilgi verebilir.

Geri