Scudo Sports

Çok Acil Yardım Edin Lütfen !

Tepki
78
Bisiklet
Giant
merhaba ben yol bisikletine 12 aydır devam ediyorum başladığımda kilom 93-95 idi şu an 85-87 arasındayım her gün minimum 30 max. 140 km antrenmanım var yaşım 14 belden aşağısındaki yağları kasa dönüştürdüm ama belden üst kısımda hala göbek ve sarkmalar var lütfen bana yardım edin sprinterim bu kilo beni sprint atarken engelliyor bana yardımcı olabilicek muhakkak biri vardır. Saygılarımla ...

Scudo
günlük kaç tane yaşım 14 ona lütfen dikkat ederek söyler misiniz kaç adet çekeyim günlük kaç set ?

İlk etapta haftada belki 2 veya 3 gün ilk set 15, 2. ve 3. setler 20, 4. set duruma göre 10 veya 15 mekikle başlayabilirsin. Aralarda çok değil 50 saniyelik dinlenmeler yapabilirsin. Bu setleri ve sayıları her spordan sonra 2-3 tane çoğaltarak devam etmeni öneririm. Karnının zorlandığını hissetmelisin. Ayrıca sağ-sol çapraz çekerekte bel tarafı yan yağların erimesini hızlandırabilirisin. 1. set normal, 2. set bir sağ bir sol, 3. set normal, 4. set 2. setin aynısı şeklinde antremanlara devam edersen kısa sürede farkı kendinde görürsün. Zor bişey değil. Yapabilrisin :in:

"Çok Acil Yardım Edin Lütfen!"

ve içerik pek uyuşmuyor.

Forumlarda konu başlığı içeriği yansıtırsa hem daha hızlı cevap alınır, hemde geriye dönük ihtyacı olan kişilere daha iyi yol gösterir. Görüntü kirliliğininde düzelmesi de cabası.

L-carnitine kullanabilirsin.Ben sadece spor yapıp yememe içmeme dikkat etmeden (haftada 7.5 -10 saat arası cardio yaptım) ayda 10 kilo verdim.Kullanımında hiçbir sakınca yok.Gnc mağazalarında bulabilirsin.3 kullanımlığı 18 lira falan.Antremandan 15 dakika önce içiyorsun.Ancak hapını alırsan 1 saat önce falan içmen gerekir.

yeşil çay yağ yakıcıdır çok fazla faydası var internetten de biraz araştırırsan sana faydası olan birçok kaynak bulabilirsin yeşil çayın dışında kahveyi de öneririrm (şekersiz olarak) kafein de yağ yakıcıdır.

Her gün bu kadar antreman yaparak üst kısımda hala yağ ve fazlalık olduğunu söylediğine göre beslenmene yanlış giden bir şeyler var...
Basit şekerleri antreman öncesi tüketirsen dolu olan glikojen depoları ile birlikte kanında dolaşan şekeri yakarsın.. Ancak metabolizmanın yavaşladığı dinlenme saatlerinde ya da akşam ve sonraki vakitlerde alacağın karbonhidratları sınırlandır ve bunları mümkün oldukça kompleks karbonhidratlardan seçersen yağnma sorunun ilk partide azalır sonra uygulayacağın mantıklı bir diyetle hem kaliteli beslenir hem de rezerv yağlarını yakarsın...
Bu arada kola,cips gibi işlenmiş şekere sahip ürünleri fazla tüketmemeni hatta mümkünse bırakmanı tavsiye ederim...

Beslenme işini düzene koyduktan sonra vücut ağırlığın ile başlayacağın ilerleyen zamanlarda hafif ağırlıklar ile devam edeceğin bir egzersiz programı uygularsın... Sprinter olduğuna göre atremanlarını mutlaka bir plan dahilinde yapıyor olmalısın.. Antrenör / Hocan sana bahsettiğim egzersz programında yardımcı olacaktır...

Herkes birşey yazmış doğru ve yanlış bilgiler var ama ben sana şunları söyleyebilirim;Günlük max 140 km yol yapabilecek düzeye geldiysen sen zaten orta seviye bir bisikletçi olmuşsun demektir.Sprinter olduğunu kendi kendine keşfettiğini düşünüyorum çünkü sprinterler rampa çıkamayan patlama gücü yüksek 100 metrelik bisikletçilerdir.Aynı senin durumunda tanıdığım 2 arkadaşım var onlar da 17 ve 19 yaşlarında.

Eğer bisiklette uzun mesafe yollar kat edeceksen yağlarını kesinlikle belirli bir seviyenin altına düşürmemelisin.Bu söylediğim 2 arkadaşın kiloları 90 ve 65 civarında ikisi de 1.70 boylarında.Dikkat edersen yarışlarda hiçbir sprinterde baklava yok daha doğrusu hiçbir bisikletçide yok.Bisikletçilerin tümü uzun soluklu yarışlara dayanabilmek için bel bölgelerinde yağ bırakır.

Ben bunun aksine vücut geliştirme sevdama kapılıp bel bölgesindeki yağları abs ve adonise çevirdim rampa çıkarken aşırı faydası oluyor fakat 200 km üzeri turları çıkartmakta zorlanıyorum ( min 30 ortalama ile ) çünkü vücutta yakacak yağ kalmadı.Eğer kilolarını tamamen yakacaksan 1 saatte bir vücuduna karbonhidrat sokman lazım ki vücudun kaybettiği kaloriyi kaslarını yakarak karşılamasın !

Ya da sen de Bradley Wiggins gibi doping alırsın ve vücudunda hiç yağ ve kas olmamasına rağmen üstün bir bisikletçi olursun :)

@Mehmet_Gürsoylu
doğru sözler eklemek istediğim ; karın bölgesi yağlanma vücudun kendi dengesidir az yağ olmalıdır , amaç içorganları korumak.. yani baklavaların ortaya cıkması aslında cokda saglıklı bir durum değil..
ayrıca hangi sporu yaparsan yap mutlaka iyi karın kasların olmalı. karın kası benim en sevdigim kaslarımdır ama sıktımmı cıkmazlar baklava gibi cıkaran bir cok arkadasdan daha güclü ve serttir oysa..

arkadasın konusuna gelelim ; TEK SORUNUN BESLENME ARKADAŞIM ! ( eğer düzenli tempolu spor yapıyorsan..)
beslenme alışkanlıklarını neyi hangi saatte yiyecegini , ve nekadar tüketecegini arastırmalısın.. öneri yapmak istemiyorum kişiye özeldir bu durumlar.
Bi de artık su göbek eritme için mekik öneren arkadaslar lütfen artık bu yanlış bilgiyi beyinlerden atalım ve dogrusunu arastıralım. Mekik karın kası yapmak icindir karın yağı yakmak icin değil.. cok iyi karın kaslarının olması cevresinin yağsız olacagı anlamına gelmez.. yağ yakmak icin ter atmak lazım hergün 5 dk mekik ile hiç yağ yakmazsınız sadece kas zorlanır gelişir. yağdan değil karbonhidrat depolarınızdan enerji alır.

ayrıca yağı kasa cevirmek gibi şeyler duyuncada rahatsız oluyprum ki bu da yanlış bilinen bir şeydir .. yağ kasa dönüşmez yok öyle bişi.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
Geri