Scudo Sports

Çok acı bir kayıp

Cevat_MD

Forum Bağımlısı
Tepki
2.080
İsim
Cevat Bayhan
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Keşan DOÇEK üyesi değerli bisikletçi ağabeyimizin kaza sonucu vefatıyla ilgili DOÇEK yönetiminin resmi açıklamasını aynı şekliyle aşağıda paylaşıyorum.
Allah rahmet eylesin...

ACI KAYBIMIZ!

Arkadaşımız, dostumuz Alpaslan CANBAZ'ı elim bir trafik kazasında kaybettik.

Bisikletiyle Keşan-Malkara karayolunda sürüş yaparken bir TIR'ın çarpması sonucu hayatını kaybeden dostumuza rahmet, sevenlerine yakınlarına ve bisiklet camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Kaza Keşan-Malkara karayolunda Danişment kavşağı yakınlarında saat 16.00 sıralarında gerçekleşiyor, ağır yaralı fakat bilinci açık bir şekilde Keşan Devlet Hastanesine kaldırılan arkadaşımız burada ilk belirtilere göre iç kanama sonrası saat 21.00 gibi hayatını kaybediyor.

TIR şoförünün ifadesi bisikletin aracın rüzgarına kapıldığı ve altına girdiği şeklinde, yakınları ise hastanede gerekli müdahale ve inisiyatifin alınmadığını ifade ediyorlar!

Emeklilik sonrası yerleştiği Keşan'da bir çok faaliyetimizde omuz omuza mücadele ettiğimiz spor sever, doğa sever, çok yönlü faaliyetlerde bulunan güzel insan Alpaslan arkadaşımız anılarımızda sonsuza dek yaşayacak.

Keşan DOÇEK

FB_IMG_1724038299198.jpg

Scudo
Işıklar içinde uyusun. TIR'ın rüzgarı bana pek inandırıcı gelmedi. Olayın araştırılması gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
tüh ya Allah rahmet eylesin. O yolun Tekirdağ tarafını kullanıyorum. Ortalama hız sınırı olan , güvenlik şeridi geniş, güven veren bir yoldur. Özellikle yakın geçmemişse rüzgardan da etkilenmez.

• Beğen
Tepkiler: SlowButProud
Allah taksiratını affetsin sevenlerine baş sağlığı dilerim :(

ailesinin ve tüm bisiklet camiasının başı sağolsun.

Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin. Çok çok üzücü bir kaza daha.... Son olsun dedikçe yenileri oluyor maalesef.

.

Dosyalar

• Screenshot_20240819_110238_Instagram.jpg
    Screenshot_20240819_110238_Instagram.jpg
    118,3 KB · Okunma: 102
  • Beğen
Tepkiler: templeos
Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin.Sevenlerinin başı sağolsun.

Işıkları rahmeti bilmem ama bu düpedüz bir cinayettir. Birde rüzgarına kapılmışmış sanırsın ki bir 747 pistten havalanıyor. Umarım küreselfinans bu karbon ayak izi falan feşmekan ayağına bu soğuk savaş dönemi zihniyeti ve mesleklerini bitirir.

Artık bisikletli kazasını görmek istemiyorum. Yola çıkarken aklımdan kaza yaptığım takdirde neler olur diye geçirmek istemiyorum. Benim hayatıma gözü görmez, kulağı duymaz veya dikkatsiz bir sürücü tarafından zarar verilmesini istemiyorum. Artık bu düzensizlikten bıktım. Sokağa çıkmaktan korkar hale geldik. Bisiklet sürmekten korkar hale geldik. Araba kullanırken acaba hangi deli hangi kesici delici aletle üzerimize yürüyecek diye düşünmekten delirdik. Lanet olsun bu düzene. Lanet olsun bu düzensizliği getirenlere ve sürmesine katkıda bulunanlara.

Dün kamyon trafiğinin nispeten çok olduğu şehirlerarası bölünmüş yolda bisiklet sürdüm. Bir tane kamyon yolun 3 şerit olduğu kısımda diğer şeritlerin boş olmasına rağmen sağ tekeri belirgin şekilde emniyet şeridinden geçti. Bu insansı cisim belki de uyuyordu. Belki de gözü görmüyordu. Bana vurduktan sonra ne önemi var? Karşısından gelen arabayı göremeyecek derecede olan ve hala araç kullanan yaşlı tanıdıklarım var çevremde. Mutlaka bir şekilde kontrol edilmesi lazım sürücülerin. Her sene detaylı bir muayeneden geçmeleri lazım. Geçemeyenler de parayı bastırıp ehliyetini alamamalılar. Sağlıklı olan kullansın şu aletleri. Bu düzensizlik bitmezse memlekette sporcu kalmayacak.

Vefat eden bisikletlimize de Allah'tan rahmet dilerim. Her seferinde umarım son olur demekten yoruldum. Son olmayacağını bile bile yine de diyorum, umarım bu son olur. Umarım sıradaki kurbanlardan biri biz olmayız.

Işıkları rahmeti bilmem ama bu düpedüz bir cinayettir. Birde rüzgarına kapılmışmış sanırsın ki bir 747 pistten havalanıyor. Umarım küreselfinans bu karbon ayak izi falan feşmekan ayağına bu soğuk savaş dönemi zihniyeti ve mesleklerini bitirir.
Allah rahmet eylesin. Kazanın hangi mevkide nasıl gerçekleştiğini Cevat abi yazmamış. sırf Malkara-Keşan yoluna baktım bunun için. Bazı yerlerde geniş emniyet şeridi
varken bazı yerlerde şerit vs tamamen kayboluyor. Transcontinental Race sırf Edirne-Istanbul yolundaki tehlikelerden dolayı y yarışı Çanakkale'den geçirip Istanbul'da bitirme kararı aldı. Kazanın gerçekleştiği yolu göz önünde bulundurmak lazım
Edit: simdi internetten baktim kaza aksam saatlerinde olmus. Tir arkadan carpmis. Bunu da goz önünde bulundurmak lazim
Screenshot 2024-08-19 141702.pngi
Screenshot 2024-08-19 141342.png
Screenshot 2024-08-19 141245.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Allah rahmet eylesin. Kazanın hangi mevkide nasıl gerçekleştiğini Cevat abi yazmamış. sırf Malkara-Keşan yoluna baktım bunun için. Bazı yerlerde geniş emniyet şeridi
varken bazı yerlerde şerit vs tamamen kayboluyor. Transcontinental Race sırf Edirne-Istanbul yolundaki tehlikelerden dolayı y yarışı Çanakkale'den geçirip Istanbul'da bitirme kararı aldı. Kazanın gerçekleştiği yolu göz önünde bulundurmak lazım
Edit: simdi internetten baktim kaza aksam saatlerinde olmus. Tir arkadan carpmis. Bunu da goz önünde bulundurmak lazim
320636 dosyayı görüntülei
320635 dosyayı görüntüle
320637 dosyayı görüntüle

Merhaba,

Yukarıdaki bilgiyi DOÇEK başkanı Hakan Eşme'nin Facebook'daki paylaşımını kopyalayarak yazdım. Sanırım o kadar şaşkınlar ki kaza detayına henüz hakim değiller. Bildiğim kadarıyla kaza olan bölgede emniyet şeridi var. Evet yoğun araç trafiği olan bir bölge ama o bölgedeki bisikletçi arkadaşlar uzun yıllardır o güzergahı kullanırlar. Kaza detayları ortaya çıktıkça buradan paylaşırız.

Ne yazık ki biz bisikletçiler karayollarında gereken saygıyı göremediğimiz gibi üzerine bir de böyle canlar veriyoruz. Çok üzgünüm...

Bu yol çok rüzgar alan açık bi yol, belki bi anlık dalgınlıkla birden vuran bi yel karşısında hazırlıksız yakalandı ve yola savruldu, belki tır emniyet şeridinin içinde gidiyordu ve görmedi bisikleti, belki şoför uyudu ve emniyet şeridine kaydı, belki emniyet şeridinde bi yol bozukluğu vardı ve hayatını kaybeden arkadaşımız bi anlığına yola doğru geçmek istedi, vs. vs. detayları bilmeden çok çeşitli yorumlar yapılabilir..

Allah rahmet eylesin..

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
kaldırımda yürümek bile bu ülkede çok riskli , bu durumda bisiklet sürüp o gün hayatta kaldıysanız şanslısınız demektir.

Allah rahmet eylesin... Ama gerçekten bir adım pedal çevirmeye cesaret bırakmıyor bu yaşananlar!!!
Yolun görselleri paylaşılmış; aklım hafsalam almıyor...
Yakınlarına can-ı gönülden sabırlar diliyorum. Epeydir foruma giremiyordum. Bi' girdim, içim yandı. Çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun abimizin...

Allah rahmet etsin, umarım son olur bu kazalar yıprandık , yorulduk artık böyle kötü haberleri aldığımızda.

Bu ülkede, motorlu taşıt yollarından bağımsız, antrenman yapılabilecek düzeyde en azından ilçeler arası bisiklet yolu yapılmadığı müddetçe alacağız bu haberleri. Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin.Motorlu araçlar ile paylaşmak zorunda kaldığımız yollar ne yazık ki günden güne çok fazla tehlike ihtiva ediyor.

Geri