Scudo Sports

Çocukluk Hayali Zirveye Tırmanma - Özder/İzmir- Cube Reaction - 2

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Tepki
1.838
İsim
Anıl ERDOĞAN
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar herkese slm:)
Geçen yaptığımdan ilk turdan sonra 2.sinin zamanı gelmişti.:D
ilk turum: İlk Mtb Tur-Patika-Dağ Deneyimim - Aydın Davutlar - Cube Reaction GTC

1992den beri İzmir Özdere beldesinde bisiklet sürmekteyim.
Ozamanlar bianchi aspidim vardı, siyahlı pembeli. Tam bir efsane sürekli jantı yamulduğu içinr fren ayarı yapmak zorunda kalırdım.:acpsnr:
bu bisikletin aynısı farları yok.:asik: hey gidi hey
a9dc429f08802ec7bf98122d8c706cb4.jpg

Çocukluğun verdiği enerji ile sabahtan akşama kadar bisiklet sürerdim.:D
Tabi sadece özdere içinde dışına çıkmam yasak. :kötü:
Ozamanlar belediye; verici tepesine dev gibi hollywood yazısına özenerek Ö Z D E R E yazısı yazdırmıştı. 1992den beri hep oraya bisiklet ile çıkıp foto çektirmek isterdim:asik:.
Allah bugüne nasip etti... Ve o tepeye çıktım.:harika:
Tepenin resmi
1992deki arkadan çekilmiş hali( internetten zorla buldum şuanki hali çok kötü)
16245368.jpg

şimdiki hali önden çekilmiş arkasını çekmeyi unutmuşum:islik:
lZAy4J.jpg

Ve başladım öncelikle turun rotasını çıkarmaya,
sağ olsunlar ilk konuda bilgileri ve tecrübeleri ile @mariokaldato , @ratm , @emeritus , @Velespitli Seyyah sayesinde rotayı çıkardım, teşekkür ederim.

Wikoloc linki
(link)

upload_2018-9-24_16-18-29.png
Sabah hazırlığımızı yaptık. Bu sefer erikli şişesi yok.
Kuzenim acıdı ve mataranı ben alıyım dedim:koptum:
Elite termal su matarasını aldık 1 ay sonra incelemesini ekleyeceğim. Forma olarak şimdilik göztepe formasını giydim en azından terimi atıyor.
Her zamanki gibi kask, eldiven,pedli tayt, yama seti, alyan , kimlik ve 20TL ile saat 07:10 da pedalı döndürdük ve numaralı gözlüğümün güneş klipsi kırıldı.:confused: nasıl oldu anlamadım cebime attım deavm ettim.

Bu arada ayrıntıyı bulanlar:harika:
nl4gvg.jpg

Hava serin kollarım biraz üşüdü. Bu demek oluyor ki yine para harcıyacağız rüzgarlık vs. birşey alınacak.

Neyse rotayı takip ediyorum ama telefonu ikide bir cebimden al bak geri koy olmuyor bir telefon tutacağı lazım dedim.
Bitmiyordu para harcamak bitmiyordu...:acpsnr:

Asfalttan bir an önce patikaya çıkmaya çalışıyordum. Patika çıkınca rahatladım.
Sanki toprak yol benim için yapılmış gibiydi. Bisiklet yağ gibi akıyor taşları tepeleri bir bir çıkıyordum. güzelde ısınmıştım 10-15dk filan olmuştu. Rotayı bakma ihtiyacı duydum çünkü yol bir garipleşmişti. Bisikleti güzelce yere koyup sol taraftaki rampaya bir bakıyım dedim 10-15 adım uzaklıkta, bisiklet göz hizamda kalacak şekilde Baktım geldim doğru yoldayım. bisikleti şöyle bir bakarken pedal döndü ve yerde duran bisiklet sağa doğru kaydı herkesin başına gelmiştir ama herkesin başına gelmeyen bisikletin yanında duran taşın arasında dikenin olup lastiğe batıp gözümün önünde fısssssss diye sönmesidir.:acpsnr::acpsnr::acpsnr:
Nasıl yaa şaka gibi tam ısınmışım enerjim yerinde hevesim tavan yapmış lastik patlıyor.
Bildiğim tüm küfürleri içimden ederek( dağda da olsa bağırmıyorum, hayvanları rahatsız etmeye hakkım yok)
Çıkardım alyanı , lastiği yamaladık...
dB905D.jpg

Yamayı yaptıkdan sonra başladık pedallamaya. Kendimi motive ediyorum " bak çocukluk hayalin yapacaksın bu turu diye" gaza getirip duruyorum kendimi. Rampaları çıktıkça terlerim gidona damladıkça dahada heyecanlanıyordum. Rampaların birinde foto çektikten sonra tırmanıp bir mola verdim.
174408 dosyayı görüntüle
IMG_1565.JPG

tam seviniyosun bir rampa çıkıyor, tamam diyorsun bir rampa daha. Şimdi turlarda niye bu kadar rampa dediklerini anlıyorum.
rampaların sonunda inişe geçtim açtım maşayı yağ gibi akıyordum. Frenlemeler filan (mtb videolarındaki frenleme teknikleri yapmaya çalışıyorum) virajlardan dıştan gir içten çık oooo:D süper akıyorum derken virajı döndüm ve dallarla dolu bir yol çıktı karşıma geçerim dedim ama...
Geçemedim çünkü ön tekere kalın bir dal girdi ve çok güzel takla attım :eek:
Allahtan bir şey olmadı eldivenler yere düşüşte korudu bisiklettede maşşalah çizik olmadı oda biliyor nasıl düşeceğinio_O. Düştüğüm yerde foto çekmeyi unuttuğum için orası yok. Onun yerine ilerde rotanın şaştığı yerde foto çektim
IMG_1570.JPG

Veee sona yaklaşıyordum. Zirve görünüyordu. Güzel bir inişin ardından zirveye giden yola gelmiştim ama bir terslik vardı. YOL YOKTU.:acpsnr:
Google earht, maps heryerden baktığımda yol görünüyordu ama hesaba katmadığım şey eğimdi.
Yaklaşık %45 diye tahmin ettiğim bir eğim vardı. Bisiklet ile çıkmak imkansızdı.
Bunu 92den beri yapmak istiyorsun sırtlan bakalım bisikleti dedim ve başladım çıkmaya.

Çıkmadan önce ilk foto
IMG_1571.JPG

çıkarken
IMG_1572.JPG

Mutlu son gördükçe ağlayasım geliyordu.
Özdere tabelasına çıkmıştım.:agla::D sevinç göz yaşları :D

Y6oJqA.jpg

IMG_1579.JPG
zirve ile tabela arasında kısa bir mesafa vardı. Dinlendikten sonra artık zirveyide görüp eve dönme vaktiydi, başladık pedallamaya Yolda nasıl kötü koca koca taşlar sürekli lastiği kaydırıyor birde dik patinaj çekmeden çıkmaya çalışıyorum.
Sonuç= Zirve:asik:
IMG_1582.JPG
IMG_1586.JPG

dB90Gr.jpg

İnişin videosunu kaydettim , lastikler ile telefonu gidona sabitleyip ama çok titreşimli youtube yüklemesi bitince onuda ekleyeceğim

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Güzel ve tecrübeli yorumlarınızı bekliyorum.:harika:

Buda Relive videosu

Scudo
@Anıl Erdoğan Öncelikle tebrik ederim.Bütün hayallerini gerçekleştirmeni dilerim.
Anlatımın gayet akıcı ve keyifli.

Ben de şöyle bir ayrıntı yakaladım:Gözlüğünü, kaskın kayışının üstünden takmadığını gördüm.:)Gözlüğü kayış üstünden takmak da fayda var.
Bisikletin bir kenarına da küçük bir nazar boncuğu yapıştırsan hiç de fena olmaz diye düşünüyorum.Ben, sana ve bisikletine maşallah diyerek ayrılıyorum.:harika:

@hamlet2006 çok saol abi güzel yorumun için. Gözlüğü kaskın üstünden takacağım nazar boncuğunuda ayarlayacağım ;)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Anıl Erdoğan içimdeki dağ bisikleti aşkını alevlendiriyorsun ama önce yol bisikletimi alacağım sonra düşünürüz:rolleyes:

Bu arada bisikleti aldığın zaman anlatımın dikkatimi çekmişti, samimi bir havası ver ve çok akıcı:)

Sıradaki hedefiniz nedir acaba bu arada tebrik ederim güzel bir tur olmuş:harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Üzerinde nazar var.:ssrtcbya: Kazasız turlarin olsun.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Adnan1963 çok saolun güzel yorumunuz için. Umarım en kısa sürede mtb ye başlarsınız. Asfalttan ve şehirden uzaklaşmak lazım :D. Bir gün sonra Özderenin en uç sahil zirvesine yaptım ondan da sibop kırıldı :confused::D. Bir daha ki sefere Balçavo taraflarını düşünüyorum ama bakalım kısmet.

@Atasoy abi sorma valla yaa. Kesin var. Bir gün sonra sahilin uç tepesine çıkayım dedim dönüşte rampa iniyorum arka lastiğin sibobun olduğu yere taş geldi ve sibop kırıldı şaka gibi :acpsnr:. Kesin göz var abi :D. Gözü olanın göZü.. çıksın :p

@Anıl Erdoğan tebrikler, bu tur biraz daha uzun sürmüş :D Ayrıntı deyince resme dikkatli bakıp plakanın olduğu logoyu farketmiştim ama Cube'umuz olmadığı için ne olduğunu anlamadık tabi :( Yozgatlı kardeşimiz bile gelmiş çıkmış zirveye, neyse geç olsun da güç olmasın ;) Hocam bundan sonra düşeceğimizi hissettiğimiz anda elimizi hemen telefona atıyoruz, artistik düşüş fotoları bekliyoruz bi dahakine :koptum:

@Devenez ce que aynen kardeşim hemen fotoyu alıp bir poz çekip öyle düşüyoruz:p.
O değilde aksiyon kamerası olsa güzel bir düşüş videosu izlerdik:D

Uzun yıllar Özdere'de yazlığımız vardı hemde o yazıya çok yakın meslek lisesinin orada. Keşke çıkarken yanına keskin bıçak ve 2-3 tane beyaz sprey alsaydın bakımını yapardın tekrar gözükürdü insan gibi :p Bu arada benimde çocukken oraya çıkmak hep hayalimdi. Çocuk olmak başka yaw... :uzgnm:

@sargonnas herzaman beklerim özdereye :harika:. Belkide çocukken beraber sürdük bilemeyiz:D

Teşekkürler. :harika: Olabilir tabi askeriyenin yanında doktorlar sitesindeydik. Yanlış hatırlamıyosam 1989 dan 1999 a kadar oradaydık... :)

Senin de gozun yukseklerde:). Ayagina eline saglik.Su seleyi bana gönderirsen yesil bisiklet kardesi olabiliriz:) Masallah makine ates ediyor.
Zirveden selamlar.
(link)

25 yıl boyunca oralarda bisiklet sürdüm. Kahrolası deve dikenlerini saymazsak bisiklet için bitirim bir yer.

Akkayalar istikametine doğru da sürebilirsiniz. O bölgede şelale ve küçük göller de var. O bölgeden aşağı bakıldığında teee Sığacık'a kadar her yer ayaklarının altında kalır.

Özellikle turcular ve doğa kampçılarına tavsiye ederim. Duygulandım ya... Gözlerim yaşardı. İnsanın memleketi gibisi yok.

@Anıl Erdoğan iki kez o tepenin karşısına düşen grand efe otelde kalmışlığım var. O tepe benimde dikkatimi çekmişti. Demekki hepimiz aynı psiko türüz. Bu arada çocukluk hayali demişsin ama sende pek bir ihtiyar durmuyorsun.

Geri