Scudo Sports

çocuklarla yaşadığınız komik olaylar/diyaloglar

nyx

Daimi Üye
Tepki
202
ekşisözlükte ki benzer başlığı okurken bayağı keyif aldım da aklıma geldi buraya da böle bi topic açmak..bi de 7 yaş altı forum topiclerinden de beni güldüren oldukça
iyi yazılar wardı:)
forum üyelerimizin çocuklarla yaşadıkları enterasan,komik olaylar warmıdır acaba?

*sen neden bu kadar tatlısın bakiim?
-annem bal yediriyo da ondandır..:D:D

Scudo
- abi bu bisiklet kaç para ?
- 3 bin ytl..
- abi valla inandım :D
----------------------------

Cocuklarla yasadigim degil de; cocukken yasadigim komik bir olay var. Ya da trajikomik diyebilirsiniz. Hadi yazayim...: Cocukken sehiricinde disarida oyun oynanan alan sinirlidir. O zaman daha ilkokula baslamamisim; vaktimi oyun oynayarak geciriyordum butun cocuklar gibi. Bir gun evin yan tarafindaki sokagin tam ortasina (tam da oyun oynadigimiz yere) bir araba park etmis; her yeri kapliyor. Bayagi sinirlendik tabii...

Simdi adamla konusmaya calissan 5 yasindaki cocugu hic tinlamayacak.:)
N'apsam da bu adami arabasini cekmeye ikna etsem diye dusunurken: Aksam hava karardiktan sonra kaportasini boydan boya cizmistim. :D :D
Ertesi sabah da uzaktan adamin arabasinin etrafinda dort donusunu zevkle seyretmistim. Tabii bir daha park etmedi. :D Amma da vicdansizmisim yahu!
Arabalardan nefret edecegim o zamandan belliymis. Tabii buyuduk artik; oyle yaramazliklar yapmiyoruz.:D

Fener-Balat taraflarında bir arkadaşımla birlikte fotoğraf çekiyoruz.

Çocuk - Aa turist, hello!
Ben - Hi, what's your name?
Çocuk - Hello
Arkadaş - Take his pictures... (gaz)
Çocuk - My name is x. Money?
Ben - Do you want money? Go and stand beside your friends, I'll take some picture.
Çocuk - (anladı ve arkadaşlarının yanına gitti!)
Ben - (arkadaşa dönüp) Oha nereden anladı?
Çocuk - (geri gelir) Money?
:D

Geçen gün bisikletimi içeri sokarken mahallenin çocuklarından 4-5 tanesi çevremi sardı. Şöyle bir diyalog oldu:

1. Çocuk: Abi bisikletin güzelmiş.
Ben: Eh işte...
2. Çocuk: Abi sen yarışçı mısın?
Ben: Değilim.
1. Çocuk (En atılganları): Abi bisikletini bana verir misin? Benim olsun mu bu bisiklet?
(Bu sırada diğer çocukların yüzlerinde "nolur kabul etme" gibi bi bakış var)
Ben: Olmaz.
(Diğer çocukların tümünde bir rahatlama)
1. Çocuk: Neden?
Ben: Çünkü daha küçüksün. Boyuna büyük gelir bu bisiklet.
1. Çocuk: Peki büyüyünce verir misin?
Ben: Peki.
1. Çocuk: Heeey vericek gördünüz mü.

(Sonra içeri girdim, şimdi her gördüğümde "abi ben büyüyünce bisikleti vericeksin di mi" diye soruyor).

Söz ağızdan çıktı vericez artık. Neyse ki bu bisikleti kullanabilir yaşa gelmesine daha 7-8 sene var.

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Altı yaşındakı yeğenime sonucunun nereye varacağını hiç kestiremediğim bir şaka yapmıştım aklıma o geldi. Telefonda dayı ne zaman Türkiye´ye geleceksin sorusuna ayın 32sinde diye yanıt verdim. Günün birinde yaprak takvimi eline almış yapraklarını koparmaya başlamış, ablam odaya girdiğinde kızının odayı kağıtlara boğduğunu görmüş, kızım takvimin yapraklarını neden koparıyorsun sorusunun yanıtı; dayımın geleceği günü arıyorum olmuş. Bu olaydan sonra çocuklara şakayla da olsa yanlış şeyleri söylemem gerektiğini bir daha unutmamak üzere öğrenmis oldum.

Arkadaşlarım Selahattin uzun olduğu için herhalde dayı diye hitap ederler. Bu arkadaşların çocuklarından birisi kendi aralarında oyun oynarken benimde onlarla oynamamı istedi, dayı amca sende bizimle oynar mısın?

Amca mehmet aliyi dövelimmi ( yeğenim ). Hayır olmaz zaynep. İyi sen görürsün şimdi. Babaaa gökhan beni dövüyo :D

Kartepe yarışından sonra "Bulunmaz" yani Ozan arkadaşımla İzmit' e binerek geldim. Ozan'la gara vardıktan bir süre sonra çürüyen dişim fena halde ağrımaya başladı, bende Ozan' dan müsaade isteyip kendimi eve atma eylemine giriştim. Apartmanımızın garaj girişinin bulunduğu sokağa kendimi dar attıktan sonra sokağın bisikletli ama çok meraklı, bana özenen, hemen her zaman "abi nereye gittin, bisikletin çok güzel" gibisinden sorular soran küçük elemanları yine karşıma çıktı:

Aralarından sorularıyla her zaman sivrilen üyesi ben diş ağrısıyla kıvrana kıvrana garaj kapısını açmaya çalışırken bana yine sordu;

Çocuk: -Abi nereden geliyorsun?
Ben: -Kartepe' den..
Çocuk: (Arkadaşlarına doğru koşturararak) -Abi nereye gitmiş biliyormusunuz.........

Yakın yıllarda kamplı uzun turlara çıkınca ne cevap verirler çok merak ediyorum.

Ç* abi bu yarış bisikleti mi:D
B* hayır değil
Ç* abi peki hareket yapabiliyo musun?
B* hayır evladım hadi işim var benim
Ç* oOo direksiyonda güzelmiş...
B* saolasın
Ç* abi bunu kaça aldın?
B* Hatırlamıyorum:D

ben artık bisikletimin fiyatını kimseye doğru söylemiyorum...bir kere söyledim takla attım,sonra başkasına söyledim sahilde durduk yere hiç bir hatam yokken bi tane kendini bilmez yüzünden düştüm ve amortisörüm çizildi...o gün bugündür bisikletimin fiyatını devlet hatta NASA o da olmadı FBI sıır gibi saklıyorum:boese157: :Skull-175

• Beğen
Tepkiler: ahmetdogan
2004 Yılında İstabul Spor ile 19 Mayısta Çanakkale'de Şehitlerimizi anmaya gitmiştik. Tabi haliyle dönüş yolunu araçlarımız ile yaptık ve hepimizin üzerinde İstanbul spor eşortmanları var. Namıkkemal tesislerinde mola verdiğimizde yanımıza 2 çocuk geldi ve önceki akşamda İstanbul spor Fenerbahçeyi yenmişti çocuklar tahminimce ya beşiktaşlı yada galatasaray yanımıza gelip öncelikle kendilerini tanıttılar ve başladılar abi çok güzel maçtı, çok güzel oynadınız, iyiki feneri yendiniz ve bunun gibi bi dünya iltifat sonra çocuğun biri sordu abi golü kim attı diye bizde olaydan hiç haberi olmayan arkadaşınız emre'ye yönlendirdik tabi çocuklar koşa koşa yanına gidip elini sıktılar tebrik ettiler yanlış hatırlamıyorsam imzada istediler tabi gol güzeldi diyince emre'nin yüzündeki ifade görürmeye değerdi Emre'de tam havaya girmişti ya... Tabi sonrada çocuklara herşeyi hiza etmeye başladık tabi oda ayrı bi olay Çocukları bilirsiniz işte soruları hiiç bitmaz. :D

• Beğen
Tepkiler: Murat PEKER
dün Fatih'teki itfayenin önündeki parkta tur dönüşü dinlenirken yanımıza gelen 6-7 tane veled-i belalar ile muhappet

onlar:abi hareket yapabiliyonuzmu
biz: olmazmı
onlar: hadi yapın
biz: yaparız bigün
onlar: tüm güçleri ile "hareket,hareket,hareket" tüm park neoluyo orda der gibi bakarken biz topukladık

• Beğen
Tepkiler: kcuk_
bir haftadır anneannesinde olan iki kardeş eve dönerler...

anne: ne yaptınız kızım anneannende?
kız: oynadık.
anne: bıdıkla da oynadınız mı?
kız: evet.
anne: dede havuzu doldurdu mu?
kız: doldurdu, yüzdük biz.
anne: afferin size. yaramazlık yaptınız mı?
kız: hayır.
anne: anneanneyi üzdünüz mü?
kız: hayır.
anne: yaramazlık yapan oldu mu?
kız: ege yaptı.
abi: yalan söyleme!
anne: bak doğru söyle sen de yaramazlık yaptın mı?
kız: doğru söylemem!

ehehehe güzel şeyler varmış yaa :D harbi bu çocuklar neden bisikletin fiyatını sorup öğrendiklerinde hepsinde aynı tepki oluyo :

abi senin yerinde olsam motor alırdım

allahtan bisiklet o kadar pahalı değil 300 ytllik bisiklete motor alan çocuk 700-800 ytllik bişey bulsa ev diker herhalde :D:D:D:D

@dodo

haklısında işte adam böyle konuşanları duyunca sinirleniyo ister istemez

küçükken çok yaramaz bir çocuk olduğum için şimdiki çocukların abuk subuk sorularına ve yaramazlıklarına kızamıyorum :) büyüyünce ne olmak istiyorsun dediğimde 'mafya olacamm' cevabını aldığım kuzenimin beni öldüren huyu ;
fırat : melis abla bu ne
ben : bardak ablacım
fırat: melis abla bu ne
ben : bardak canım benim
ben : bardak canımın içi
ben : bardak fıratt
ben : bardakkkkkk
ben : bardakkkk ulannnn bardakkkkkkkkkkkkkkk
fırat : niyee ???

Büyük oğlum,o zamanlar 2 yaşında ,yarım yamalak konuşuyor.
Oturma odasına girdiğimde elinde küçük bir araba koltuğa sürterek araba sesi çıkarıyor.

Ben " oo oğlum ne güzel arabaymış o öyle ,yarış arabası galiba" diye takılıyorum.

Verdiği cevap "Hayır baba ,bu performans arabası"...........

Ben :" :eek: :bayrak: :25: :confused: :bayrak: :bayrak: :bayrak: :bayrak: "

.

son zamanlarda bu oluyo bana:)

ço.:abi bu bisiklet ne kadar
ben:efendım
ç: ne kadara satıyosun diyorum
b: satmıyorum ki (sattıgımı nerden cıkarıyolarsa:) )
ç:ne kadara aldın pekı
b:... ytl
ç: sımdı ne kadar acaba
b: ... falandı ne oldu bundan mı alacaksın
ç: yooo:eek: :D :D

babasına abi diye seslenen bir çocuk tanıyorum ama çocuk daha 3 yada 4 yaşında:D çok şeker ya ama babasıda çok genç daha 25 yaşında filan

Geri