Scudo Sports

Çocuklarımız ve onların bisikletleri

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.848
Bisiklet
Sedona
Forumda daima kendimizi yazışıyoruz. Eşini ve bisikletini anlatan yada tavsiye isteyen bile çok az.

Neden bisiklet genç yada yetişkin erkek konusu olmuş. Az sayıda Hanım forumdaşımız var ama çocukları ve bisikletlerinden
söz eden hiç yok. İşte ben başlıyorum, onlar için nasıl bisiklet seçtiğimizi, doğrusunu yanlışını konuşalım.

Bizler bir şekilde çıkmışız seleye, ya onlar çok daha bilinçli olsalar daha güzel olmaz mı ?

Buraya çocuklarımız ile yaptığımız gezileri, bisikleti ne kadar ve neden sevdiklerini yazalım.
Bence harikulade paylaşımlar çıkar.

Mesela ben hemen başlıyorum Bu akşam oğlum ile bizim caddede turlayalım dedik. O da gerçekten sever bisikletini.
10 yaşında ve 3. bisikletini kullanıyor 26 jant BIANCHI White Shark. İyi güzel binelim derken daha sokağı yarılamadan parkta arkadaşlarını görünce
(kızlar) beni anında sattı ve baba ben parkta kalıcam diyerek beni altımda bisiklet ile yol ortasında bıraktı..:agla:

Buyrun arkadaşlarım siz devam edin bakalım çocuklarımız tarafında neler oluyor..

Uygun görenlerin resimlerini de bekliyoruz.

Scudo
Çetin bey benim kardeşimde geroni toro 24" var ve 26" ya geçmek istiyor ng 650 26" ya yani bende büyük olur diye 24" öneriyorum ( ng 650 ) boyu 1.38 sizin oğlunuzun boyu ne kadar sanırım kardeşime 1.38 e 26" olmaz gibi.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Benim oğlumun boyu da 1.40. Lakin şu yazdığım kullandığı bisiklet aslında annesinindi.
Bende biraz endişeliyim zaten bu doğru mu diye. Geçen sene ancak bisiklete az çok hakim olabilecek gibi görünce izin verdim binmesine.

Aslında o kadar zor bir durum ki 24 alsan 1 seneye kalmadan küçük gelecek. Çok hızlı büyüyorlar.
26 bizde zaten var diye biniyor ama aslında hala biraz büyük gibi. Ayakları anca değiyor yere.

Durunca düşmeden ayağı yere değiyor ve sele üzerindeyken de en azından ayak pençesini koyabiliyorsa denenebilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Haklısınız,yoksa bir sene sonra değişecek yazık,günah o kadar paraya 26" ınn en küçük kadro boyu'nu almak lazım herhalde.

• Beğen
Bende kızımla fırsat buldukça 5-10 km lik ufak turlar yapıyorum daha 10 yaşında ve 1.27 boyunda 24 '' lastik bisan laydi marka model almıştım çok rahat da kullanıyor, daha öncede 16 ve 20 inç ler vardı, ben ne yaparsam aynısını yapmak ister dalış yüzme koşu fotokopim benim; tabi birazda yönlendirmeyle oluyor yaptığım sporların faydalarını hayatımıza ne gibi olumlu değişiklikler getirdiğini hep konuşuruz bu sayede kendisine olan güvenide arttı kendi plan ve programını kendisi yapar ödevler-testler+spor, ancak eşime bisiklet sürmeyi öğretemedim daha.

bizim ufaklığın bisikletini beraber aldık.
çok sevindi , ve bisikletini çok seviyor.
şimdilik trafik olmayan mekanlarda benim refakatımda rahatça kullanıyor.
kış dolaysı ile biraz ara verdik ama havalar ısınıyor. henüz 8 yaşında ama biraz daha büyünce beraber gezi e turlar yapacağız.

kimse fotoğraf koymamış ama ben ekliyorum

bizim ufaklık

Hanımlar ile ilgili sözlerinize bir şey yazmıyorum,
beraber İran, Pakistan ve Hindistan'da bile pedal çevirebildiğimiz için çok şanslıyız.
Çok nazar alıyoruz, maşallah deyin lütfen. :)

Oğlum Tibet Çınar'ın bisiklet macerası anne karnında başladı. :)
Sonra bebek koltuğuna, sonra römorka ve alıştırma bisikletine geçti, şu an pedallı bisikletini
kullanıyoruz. Yurt dışında bir de özel tandem bisikletimiz var.

Allah herkese, eşiyle çocuğu ile yapabileceği turlar nasip etsin.

bisiklet benim için bir yaşam biçimi bisiklete aşık birisiyim.oğlum( 11) yaşında ailecek bisiklet surmesini biliyoruz içlerinde uzmani olan benim.üçümüzünde bisikleti var eşim ve oglum kendi bisikletini sevmeyim benimkine biniyorlar herkes bisiklet seçimini kendisi yapti özgürce

Müthişş bayıldım.
Allah bağışlasın ve en az bu kadar güzel nice turlar dilerim:alkis:

Aynı benim küçük adam gibi, dalış konusunda da beraberiz. Bu yaşta daimi bir body im oldu.
Tebrikler sizlere de, sporun ve doğanın kıymetini bilen çocuklarımızın tadını çıkaracakları bir doğa kalır inşallah..

@alipulhan

• Beğen
Eşimin No name toplama bir şehir bisikleti var seyrek de olsa beraber pedallıyoruz. 3,5 yaşındaki kızımın güzel bir bisiklet koltuğu var bisikletlerim arasından seçim yapıyor arkasına takıp geziyoruz. Evde ve çiftlikte bindiği 3 tekerlekli 4 adet bisikleti var. 2 tekerlekli yaşına gelsin hergün beraber pedallayacağız.

Kızım 7,5 yaşında. Resimdeki Bianchi'yi yeni aldık sayılır. Henüz sürmeyi öğrenemedi. Ama bu hafta yardımcı tekerlekleri çıkardım. En kısa zamanda öğrenecek!

http://i58.tinypic.com/5vc4ew.jpg

Pardon yanlış foto yüklemişim :)

http://i59.tinypic.com/29h5kw.jpg

Pedaldaşlarım bahar geldi. Okulların kapanması yakın.
Yok mu yeni bisikletinin resmini paylaşmak isteyen

ne güzel hepsinin kaskları hemen alınmış,
gelecek türk nesli çoğuda daha bilinçli olacak sanırım :)

Aynen, kasklar bizden çok yakışıyor zaten onlara

benim çocuğum yok, ben de kendi çocukluğumdan fotoğraflar paylaşıyım :)
bu fotoğraflarda 9 yaşındayım. siyah olan babamın eski bisikleti, kocamandı... o fotoğraf çekildiği zamanlarda selesine oturduğumda ancak pedallar yere paralelken ikisine birden basabiliyordum, ama yine de selesinden inmiyordum :D -- ayy yazarken bile yüzüm gülüyor... bayılırdım o bisiklete. sonra ne oldu hiç hatırlamıyorum, keşke hala benim olsaydı :(

EDIT: Babama sordum şimdi. o da hatırlamıyor, attık mı birine mi verdik. yalnız, çürüdüğünü, kullanılacak hali kalmadığını söyledi. Ben whistle'ıma iyi bakıyım en iyisi, sonra üzülüyorum :)

bis.jpg bis2.jpg

@CandanC Bu şeker fotoğrafları paylaştığınız için teşekkür ederiz. Çok şirinmişsiniz:)

Bisiklet gerçekten öyle birşey anlatılaz yaşanır :) insana çok şey katıyor

Önce benim bisikletime bakım yaptık.
Burada ayakol somunu gerçekten kendi sıktı. Şimdiden alıştırıyorum.
Sonra bisikletine bakım yaptı ve evin karşısındaki küçük parkta biraz bisisklete bindik.
Bir kaç ay sonra daha büyük bir bisiklet alacağız.
DSC04018.JPG DSC04023.JPG DSC04024.JPG DSC04022.JPG

Geri