Scudo Sports

Çocuklara Dikkat

.Geçen gün sular vadisinden geçtim bizim burdan 3-4 çocuk vardı ilerde bisikletli çocuk tam ben onlara yaklaşınca önüme kırdı , ani fren yaptım hemen , abicim napıyosun dedim , güldü gitti takmadı beni

Scudo
Öncelikle geçmiş olsun.

Konu çocuk eğitimi, ülkedeki eğitim seviyesi gibi burada yaza yaza bitiremeyeceğimiz çok derin bir konuya gebe.

Fakat kısa da olsa özellikle ''Türkiye'de bisiklet kültürü var mı yok mu'' konusuna değinmek istiyorum. Türkiye'de bisiklet kültürü olduğunu iddia edenlerin yazdıklarını okuma yazma bilmeseydim de okumasaydım. Bu arkadaşlara, eğer imkânları varsa, yurtdışına çıkıp bir süre kalmalarını tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
Benim tanıdığım 15 yaşında eldiven gözlük kask takan düzgünce süren bilinçli bisiklet kullanan çocuklar var. Ama bunlar farklı, çocuk deyip geçmeyin büyüyünce de bu yaptığı hareketlerin daha kötülerini yapacak. Yaşı kaç olursa olsun ufak veya büyük bir dersi hak ediyorlar. Ailelerinden almadıkları dersi bazen bizim vermemiz gerekebiliyor :)

Öncelikle geçmiş olsun. Bisiklet kültürü, saygı vs. ayrı konular ama sağ ve solunuzdan başka bisikletlilerce sıkıştırılmışken viraja girmeyi güvenli bulmadım. Keşke yetiştiklerini görünce frene basıp virajla çocukları baş başa bıraksaydınız.

• Beğen
Kardeş

hem önde süspansiyonun yok

Hemde sağa dönüyorsun

böyle bir terbiyesizlik hayatımda görmedim ..

:eek::eek::eek:

Büyük geçmiş olsun daha kötü hasar vs de olabilirdi... Sevindirici kimse zarar görmemiş.

yaya olanı bir dert bisikletlisi ayrı bir dert geçmiş olsun ucuz süspansiyon yoksunu bisikletiniz ile onların süper süspansiyonlu bisikletine çarpıp sorun yaşamadan atlatmanız biraz şans işi.

Bisiklet kültüründen ziyade biraz daha farklı düşünmemiz de gerekli. Bizler, bisiklete "fazla, gereksiz, israf, motosiklet parası" veren insanlarız istisnalar hariç hepimizin çevreye, diğer bisikletlilere ve belirli durumlara karşı olan tavrı daha değişik oluyor. Çocuklara ailesi tarafından bu bisikletler alındığı ve ailesi terbiye vermesine veya vermemesine rağmen çevre faktörü de devreye girip bu şekilde bir kişiliğe genç yaşta büründüğü için bisiklet kültürü yok diyerek hepimizi yakmak pire için kaleyi yakmak gibi bir şey olur.
Devlet daireleri bisiklet kullanmadığı için bizi anlamıyor doğru dürüst yol yapmıyor, sokaktaki insanlar bisikleti sadece küçüklüğünde kullandığı "çocuk işi" olarak gördüğü için küçümsüyor ( düz yolda 30-40la gidebilen bir insanı küçümsemelerine hayranım" trafikte zaten Allah'a emanetiz anayasadan trafik kurallarından bihaber insanlar bize ders vermeye aklı sıra yanımızdan geçerken bağırıp korkutmaya (bu arada tekerleklerin döndüğünü ben trafikte bir araç sayesinde öğrendim) ters bir şeyde sağa çekip üstümüze atlamaya çalışıyor da bence bunlara rağmen bisiklet kültürünü biz bisikletliler (istisnalar hariç) olarak oluşturuyoruz. Yani kilit biziz bizi sokakta trafikte ancak bisiklet kullanan ama o anda trafikte veya sokakta olan birisi veya gerçekten duyarlı vatandaş anlar saygı gösterir. Bu "kültür" tam anlamıyla ne zaman bütün halka yerleşir muallakta bir konu ama yine de azınlık olarak varız.

Tekrardan geçmiş olsun "ucuz süspansiyonsuz, " vb. espriler bir yana bir düşüşte size bir şey olabilirdi, çocuğa bir şey olabilirdi hatta işe aile karışıp göz göre göre gerçeklik çarpıtılıp haksızlığa uğrayabilirdiniz. Neyse ki olay hiç bir insan ciddi bir fiziksel hasar görmeden atlatılmış.

• Beğen
Dün bir yokuş tırmanırken birkaç çocuk bana baktı, beni geçmeye çalıştılar ve geçtiler. Ya sabır falan derken dedim ki geçerim bunları, yokuş yukarı bir sprinte kalktım, çocukları geçtim ağızları açık kalmış idi :) Türkiye'de bisiklet kültürü bir elli yıl sonra ancak oluşur diye düşünüyorum

• Beğen
15 yaşındayım. Kaskımı takarım,taytımı giyerim. Bu bahsettiğimiz çocuklar bana da aynılarını yapıyorlar. Bisikleti küçümseme, kaska tayta dalga geçer gibi bakma, beni görünce hızlanma. Bir kere 7 kişilik grubun önüne geçtim (kötü ve kuralsız sürüyorlardı.) laf attılar. İletişime bile geçmiyorum.

Ilerisime gecin tabi gecilebiliniyorsa. Bu sekilde eskiden duzgunce ve adam yerine koyularak konusulduklarinda bazilari sasirip utaniyor bazilari normale donuyor bir kismi da arkaniza bile bakmadan kacmaniza gerek duyacaginiz kadar tehlikeli cikabiliyor ama en buyuk sorun biz ve onlar seklinde ayrilmis olmak.

@SOZUAK
Ayrım meselesini bu kendini bilmezler oluşturdu. Zaten işini doğru yapan garipsenir bu memlekette.

• Beğen
Çocuklara dikkat etmek lazım
Bisiklet kültürünün oturmadigi mersindede çok sorun yasiyoruz

Geri