Scudo Sports

Çocuklar için bisiklet tavsiyeleri

Adamlar dürüst satıcı muhtemelen en iyiyiz ama illaki bizden iyisi vardır diyorlar. ? ?

Scudo
Aynı fikirdeyim, Şimdi 20 jant alıp seneye zarar edip satmaktansa 24 jant alayım diyorum. Zaten çok hızlı büyüyorlar. Aldığınız marka / model / link var mı?
Kron xc10 bakıyorum, incelemelerine baktım, fena değil, kaliteli görünüyor. Ancak 1.200TL gibi fiyatlarda, Şöyle 800TL civarı benzer kalitede önerilere açığım.
Karne öncesine yetiştirmem lazım.

(link) ben bunu aldım.

(link)

(link) b u var ama 6 vites.

Araştırmalara devam, fakat anlıyorum ki 1.000 TL altına bulamıcaz gibi.

(link) (24 jant) - 2017 model : 1.200 TL

(link) (20jant) - 2018 model : 1.060 TL

(link) (24 jant) : 1.249 TL

Decathlon ürünleri nasıldır? Uzun ömür ve dayanıklılık, konfor, ergonomi?

@saredsa

şuan bende araştırma aşamasındayım. decathlon daki bisikletler ömür boyu kadro garantili. en çok sevdiğim özelliği çok yumuşak fren kolları var çocuk için önemli şeylerden birisi bence. ama kadrolar çelik olduğu için ağır gibi duruyor. corelli nin modellerine bakıyorum. birdebizim ufaklık 6 yaşında24 büyük gelir ve 20 de geçiş bisikleti olacağı için çokda fazla para vermek istemiyorum. bisikletlere baktıkça kafam karışıyor. :) (link) alayım gitsin diyorum nihayetinde sokakta kullanacak sadece

Merhabalar 7 yaşındaki ( boy:130 cm ) oğlum için bir MTB bakıyorum.20'' jantlı bir MTB uygun gibi görünüyor,5-6 sene kullandıktan sonra 26'' jantlı bir MTB alarak olayı bitireceğiz...
Şu modeli düşünüyoruz:

KRON VORTEX 3.0 - 20" MTB - Erkek - V-Fren

(link)
Buna benzer 1000 tl yi geçmeyecek başka tavsiyeleriniz var mı?
Teşekkürler...

Ne güzel yazmışsınız zamanında. 250 liraya kadar diye. Pazar günü oğlana bisiklet baktık. 8 yaşına girmek üzere 1000 liranın altında eli yüzü düzgün seçenek bile yok görünürde. Decathlondaki btwin 24 jant bile 1250 liraya satılıyor.
Neyse lafı olmuşken (link) bu aleti alabilirim gibi duruyor. Varmı farklı önerisi olan. Bütçe aslında çok daha az ama çocuk ucundan spor tutsun diye keseyi zorlucaz.

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
@z_g_h Şöyle bir şey de olabilir;

(link)

N11 ya da Gittigidiyor'da liste fiyatından biraz daha ucuza bulunabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@z_g_h kron 715 liraya gitti gidiyordu var 24 jant bende de aynı ızdırap var:kötü:

@Aybek Cihan , @necmeddin öneriniz gayet hoş duruyor. Aslında düşününce max 6 sene kullanılabilecek bir bisiklet alıcaz ama 1300 lere çıkarsam zaten direk mosso alırım benimki de mosso ve boyama şemaları aynı olduğu için çocuk babamınkiyle aynı hissinden dolayı daha mutlu olacak. Online satış sitelerine bakmaya başladım. Bir yandan da ikinci el kovalamak lazım sanırım.
Üstteki mesajı yazdım sonra düşününce jeton düştü. ortalama 6 sene kullanılacak. 8 yasından 14-15 yaşına. Ardından bir boy büyüğünü almak gerekecek. Bir yandan düşündüm de kendimize aldığımız bisikletleri acaba kaç yıl kullanıyoruz. Çocuk diye hor mu görüyoruz. Acaba ben kaç sene binip yenilicem bisikletimi diye düşündüm cevabını da bulamadım aslında ama sanırım max 10 seneye değiştiririm o da en fazla. Çocuğun 6-7 sene bineceği bir aletin niye daha ucuzu diye düşünüyorum ki acaba onun da cevabını bulamadım. Ben düşüneyim biraz.

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Burada (yurtdışında yaşıyorum) bisiklet o kadar yüksek fiyatlı olmamasına rağmen sürekli bisiklet değiştirtmiyorum (değiştirtmeyeceğim). İki, üç yıl önce 20" almıştım. Şu an 8 (9'a gidiyor) yaşında. Boyu uzun maşAllah. 10 yaşlarında 26'ya geçeriz sanırım.
Ben 10 yaşına kadar 16" tekere binmiştim. Sonra 26" alındı 😅.

• Hahaha
@z_g_h hocam 24 jant çocuklar için 10000 lirayada alirsın olmadı toplama altın kaplama 100000 liraya da mal olur , fiyat olayına yada çok özellik olayına o kadar çok takılmamak lazım , bende 4 -5 aydır bakıyorum 24 jant ,oğlum 9 yaşına henüz girdi ,kerata da boy bos var maşallah , çok iyide bir sürücü adayı 20 jant bisikletle bana kafa tutuyor yarışacağız diye . Olay çocuğa zorlanmadan kullanabileceği bedenine uygun kadrolu iş görür bir bisiklet almak , zaten 3-4 yıl sonra 24 jant kesmez benim bisikleti alıp kaçar eminim. Dilediğin bisikleti almak senin ve çocuğunun hakkı hocam sadece olan kampanyaları söyledim ben vesselam.

@z_g_h hocam 24 jant çocuklar için 10000 lirayada alirsın olmadı toplama altın kaplama 100000 liraya da mal olur , fiyat olayına yada çok özellik olayına o kadar çok takılmamak lazım , bende 4 -5 aydır bakıyorum 24 jant ,oğlum 9 yaşına henüz girdi ,kerata da boy bos var maşallah , çok iyide bir sürücü adayı 20 jant bisikletle bana kafa tutuyor yarışacağız diye . Olay çocuğa zorlanmadan kullanabileceği bedenine uygun kadrolu iş görür bir bisiklet almak , zaten 3-4 yıl sonra 24 jant kesmez benim bisikleti alıp kaçar eminim. Dilediğin bisikleti almak senin ve çocuğunun hakkı hocam sadece olan kampanyaları söyledim ben vesselam.

Çok zor işler. Benim sıpaya sorarsak direk mossoya gitti. Bende de mosso legarda var. Boyama şemasını aynı yapmışlar 24 jantlarınkini de direk ona gitti sıpa bu iyidir seninki de bundan dedi. Onun fiyatı da 1300 küsürlerde. Bindirdim tam geliyor ama belki de 3-4 yıl sonra kesmez. Gerçi ikinci sahibi belli yeğene hediye ederiz bisikleti. Sizin üstte attığınız da makul fiyatlı güzel bir seçenek. Nisana kadar alıcam olmadı 500 lira fazla olsun sırf çocuk daha çok benimsesin diye mossoyu alabilirim. Bence en önemlisi benimsemesi üstünde mutlu olması. Ayrıca bana ucuzunu, kötüsünü aldılar diye düşünmemesini istiyorum.

@z_g_h Hocam bende kron xc 100 siparişini verdim hesaplı oldu 1000 lirayı geçti kerata bayıldı 13_14 yaşına kadar beraber pedallar iz tabiki iki sene sonra benim bisiklete çökmezse:kötü:

Merhaba, sizlerden bilgi almak istiyorum. Çocuk bisikletleri agir metalden yapildigindan hem ucuz hem de cocugun kilosuna göre oldukca agir oluyor. Geotech androidx almayi dusunuyorum. Kalitesi konusunda Bilginiz var midir? Bir de 5 yaşında olacak haziran ayinda. 16 inch görsellerde gözüme küçük görünüyor ama alsam idealdir dimi yaşına göre,

Merhaba, sizlerden bilgi almak istiyorum. Çocuk bisikletleri agir metalden yapildigindan hem ucuz hem de cocugun kilosuna göre oldukca agir oluyor. Geotech androidx almayi dusunuyorum. Kalitesi konusunda Bilginiz var midir? Bir de 5 yaşında olacak haziran ayinda. 16 inch görsellerde gözüme küçük görünüyor ama alsam idealdir dimi yaşına göre,
5 yaş bir çocuğa 16" bisiklet yeterlidir ancak sonra yeni bisiklet alamam diyorsanız 20" daha iyidir. Şahsen 10 yaşına kadar 16" bir bisiklet kullanmıştım 😅. Ufak geliyordu ama sürüyordum. Bu konuda çocuğun boyu asıl etkendir.

• Beğen
Çocuk hiç kullanmadıysa 16 jantta şaşma 5 yaş çocuğuna, boş yerede para verme 100. 150 lira verince bisikletçilerde 2. el bir dünya var. Paran bile olsa gerek yok sıfıra. 7. 8 yaş deyince 20 jant 2el. oda ucuz. 10 yaşa gelince 24 jant iyi bir bisiklet alki sporun tadına varsın 13. 15 yaşına kadar .15 yaşından sonra bırak kararı çocuğa bütçenize göre ideal bisikletini kendi seçsin.

Olay gidip çocuğa iyi bir bisiklet almaktan ziyade çocuğun gelişimini etkilemeyecek ve zorlamayacak ölçülerde bisikletle bisiklet sporuna başlaması olmalı. 5 yaşındaki çocuk programlamadan çok anlamaz. BU işi biz yapmalıyız.5 yaşındaki çocuğa direk 20 jant alırsan hakimiyette zorlanmasa bile vücut ölçüleri uyum sağlamak için ters ve agresif bir gelişim gösterebilir.

Burada kaç defa yazdık çocuk bisikleti bakarken hem çocuğa iktisadi hemde spor yapma disiplinini. Fikirlerimi paylaştım takdir sizin. Allah bağışlasın 9 yaşındaki oğlumda 24 jant var şu an, iyi bir sürücü, 6 yaşı 2 ay sonra diyecek çocuğum da 16 jant sürüyor. :harika:

@Melisasenik İkinci ele karar verirseniz (ki benim de tavsiyem öyle, inanılmaz hızlı gelişiyorlar, kıyafetlerinden bilirsiniz :harika:)

Size uygun olabilecek bir iki tane çocuk bisikleti ücretsiz temin edebilirim. Kararınızı verince haberleşelim. İstabul da olduğunuza ve benim de aracım olduğuna göre sorun da yaşamayız nakliye için.:harika:

10 yaşında kız yeğenime şehir bisiklet arıyoruz. 26 jant olması daha uygun olur diye düşünüyorum uzun yıllar binebilmesi açısından. bütçemiz de en fazla 1100 tl. bana önerebileceğiniz güzel bir bisiklet modeli var mı?

Pazartesi günü 2017 model kron xc100 bisiklet alacağım. (2.el) - 24 jant. Oğlum 10 yaşında.
600 TL ye anlaştık. Fiyat nasıldır?
Fotoğraflarda çok temiz görünüyor, insallah gerçekten öyledir.

Dosyalar

• A695C7D7-9C41-4AE6-9F4C-6DBAF4A11ABB.png
    A695C7D7-9C41-4AE6-9F4C-6DBAF4A11ABB.png
    203 KB · Okunma: 25
  • B73FA8B8-C6C1-4D4C-93FD-FF58890CC34B.png
    B73FA8B8-C6C1-4D4C-93FD-FF58890CC34B.png
    462,1 KB · Okunma: 26
  • B0F3E301-B900-4EC5-9DCE-24B3AA223021.png
    B0F3E301-B900-4EC5-9DCE-24B3AA223021.png
    495,5 KB · Okunma: 24
Geri