Scudo Sports

Çocuklar için bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Merhaba,

11 yaşındaki oğluma bisiklet alacağım. Şehir bisikleti düşünüyorum. 2-3 yıl parklarda, kısıtlı süre ile Cenix diye bir bisiklet kullandı. İnterneti araştırdım ve birçok bilgi edindim. Son olarak forumdan bilgi almak istiyorum.

Önce bütçemizden bahsetmek istiyorum:
Bu rakamı telaffuz etmek biraz komik ama, bütçemizin 400 TL olduğunu belirtmeliyim. Kaliteli bisikletlerin hepsinin, düşük modellerinin bile yaklaşık 1000 TL'den başladığını biliyorum. Şimdi, herhangi bir mağazaya gidip, bisiklet diye satılan demirlere de para vermek istemiyorum. En azından kötünün iyisini nasıl alabilirim diye düşünüyorum. 150 TL maliyeti olan bir bisiklete 400 TL verme tehlikesi de var. Ucuz da olsa gerçek maliyetini hak eden bir bisiklete 400 TL vermek başkadır. Semtimizde çok eski bir bisiklet tamircisi var. Ona danışarak alsam doğru olur mu?

Bisiklet ölçüsü ile ilgili bazı sorularım olacak:
1- Çocuğun iç bacak ölçüsü 70 cm. Boy 140 cm. Günlerdir boya göre bisiklet seçimi ile ilgili yazılar okuyorum. İç bacak boyu x 0.883 = 62 cm yapıyor. Bu ölçü 67 cm'ye kadar da olabilir sanıyorum. Seleye oturmadan, üst boru ile apış arasında 2-3 cm boşluk kalması yeterliymiş. 67 cm de, 26" yapıyor. Bu ölçüye kadro ölçüsü deniyor, ben burada bir şeyi kaçırıyorum galiba. Bu ölçü, üst kadro borusu ile yer arasındaki mesafe değil mi?
Kadro ölçüsü, pedal göbeği ile sele kelepçesi arasındaki mesafeye, yani sele borusunun uzunluğuna deniyor diye okuyorum.

2- Kadro boyu belli olunca, jant çapı da ortaya çıkıyor mu? Eski bisikleti 24 jant diye biliyorum. 26" jant 11 yaş için büyük mü olur?

3- Eski bisikletin lastikleri patlak. Kadro boyu biraz büyük gibi. Yani seleye oturmadan durduğu zaman, üst kadro borusu ile vücudu arasında hiç mesafe yok diyebilirim. Sadece ayak uçları yere değebiliyor. Çok da ağır bir bisiklet. Lastikleri değiştirilse ve yine ona binmeye devam etse, daha mı iyi olur?

Teşekkür ederim.

Büyümekte olan bir insan için uzun donemli bir alış veriş yapmak istiyorsanız biraz büyük kadroya bakmalısınız. 26" normaldir. 15" kadro uygun gelir ama birkaç sene binilecek ise en azından 16" alın. Normalde ben sele ayarlandıktan sonra oturur vaziyette parmak uçlarımla yere değiyorum. Sele ye oturunca da yüksekliğini ayarlarken elbette çok ölçme biçme işi var ama ayağım pedalda , pedal en alt pozisyonda bacağım hafif kırık duracak kadar olduğunda rahatım.

Bisiklet ağır olsa bile bu çok büyütülecek bir durum değil bence. Ben o yaşlarda jantlarına kadar demir Bisan Kuğu'ya çok bindim. Ağırlığı da zayıf bir çocuk olmama rağmen hiç sorun olmadı. Bisiklet düzgün ise tekerleri elden geçirip 1-2 sene daha binsin. Bütçeyi arttırıp iyi bir bisiklet alırsınız diye düşünüyorum ama çocuğunuzun da hevesini kırmamak lazım ki heves ettiyse yeni bir bisiklet diye ille bisiklete doymuş bizim gibilerin aman gerek yok laflarına bakmamak gerekli.

Bu arada bisiklet konusunda çok tecrübeli olmadığınız belli o nedenle 2. el konusunda bisikletçilere gidip görerek sorun-alın internetten resimden beğenip almayın derim.

@SOZUAK

Cevabınız için teşekkür ederim. Buradaki 15" 16" derken, 25" 26" yı mı kastettiniz?

1. sorumdaki kadro boyu ile ilgili kafa karışıklığımı çözebilir misiniz?

400 TL'ye alınabilecek, kötünün iyisi bir marka bulamaz mıyım? İkinci eli kabul ettirmek biraz zor olur:)

Aşağıdaki linkteki bisiklet için ne dersiniz?
(link)

Ya da Ümit marka geçiş dönemi için idare eder mi?

15-16 kadro boyunu belirttim. Eğer mümkünse internetten almayın. Gidin decathlon mağazalarına (Rockrider 300 serileri mesela) oradan deneyerek bütçenize uygun bir model seçin yada bisiklet satan bir yerden alın en azından deneme imkanınız olsun. 26" teker boyutunda 15" kadro boyutunde ve 16" kadro boyutunda bisikletlere bakın. Şu an bu fiyatın üzerine çıkamıyorsanız elbette Claud Butler de alınır eli ayağı düzgün görünüyor, kullananlar var forumda, illa bisiklet için 1000-1500 TL ödemezseniz altta kalanlara binilmez diye bir kural yok. Sıkıntı şurada ki bisikletlerin fiyatı düştükçe hangisi hakkını veriyor hangisi vermiyor deneyimsiz iseniz bilemezsiniz ve o bisikleti ayarlatmaktan ve parça değiştirmekten binmeye imkan da olmaz. O nedenle 2. el ama düzgün birşeyi önerdim o da gidip görüp deneyerek tabi.
2. el derken aklınıza yıkık bisikletler gelmesin. Örneğin sizin internetten aldığınız bir bisiklet kadro boyu olarak uymaz ise satılığıa çıkartırsınız. Adı 2. el ama binilmemiş bisiklettir. Bunun gibi fırsatlar olur zira aldığınız fiyatı yazamazsınız 2. elde doğal olarak daha ucuz olur.

Decathlondaki şu bisiklete bakın derim.Sanırım bu bisiklet çocuk bisikleti olarak geçmiyor fakat boyu gerçekten ufak small bedenin(Decathlonda kadro boyu yerine beden olarak satılıyor) olcağını düşünüyorum.(decathlonda gördüğüm bisiklet bumuydu emin değilim fakat gördüğüm bisikletin fiyatıda 450 liraydı)
(link)

46 kadro bir triban 3 bulun bence,hemde 26 jant çok iyi bir bisiklete binmiş olur.

Şehir içinde, asfaltta kullanılacak olsa da, yine dağ bisikleti alınır mı? Sürüş açısından bunun dezavantajı olur mu çocuk için?

@Osman512
Ben o yaşlarda bisikletle merdivenlerden iner, kaldırımdan atlardım, her çocuk aynı olcak değil tabiki ama bence çocuk için mtb en iyisi :harika:

• Beğen
Tepkiler: Cii
arkadaşlar oglum için bisiklet düşünüyorum 150 cm boyu var bacak arası yuksekliği 62 cm. bu iki bisiklet biraz yüksek ortadaki demir yükseklikleri 66 cm bu sorun olurmu? sanırım bir yıl sonra tam ona göre olur. sizce hangisini almalıyız? btwın mi? bianchi mi? hangisi kalitelidir?

(link)

(link)

Sevgili arkadaşlar foruma yeni üye oldum. OnveÖncel herkese merhabalar.
5 yaşındaki oğlum için bisiklet almak istiyorum. Bütçem 200-400 arası.
Ancak alacağım bisikletin iyi olmasi gerekiyor çünkü oğlumdan sonra onun kardeşi de geliyor , haliyle ikisi kullanacak.
Tavsiyelerinize açığım teşekkürler

Merhaba arkadaşlar,
Çocuk bisikleti hakkında konular açılmış ama hepsi uzun zaman önce.
9 yaşında oğlum için bir bisiklet alacağım ama oyuncakçılarda ya da Bim,şok gibi yerlerde satılanlardan olsun istemiyorum.
24 jant bisiklete baktım
Kron xc 100 : 800 tl
B’twin: 900 tl
(link)

Bunun ikisine baktım. Hangisi mantıklı ya da fiyatı bu civarda olan bir bisiklet öneriniz var mı?

Arkadaşlar selam. 8 yaşında oğlum için vitesli bisiklet alacağım. 2 teker bisiklet binmeyi biliyor. Ufak geliyor. Vitesli uzun ömürlü hafif bir bisiklet bakıyorum. Bütçemiz 800-1000 tl civarıdır. Öneri ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çocuk bisikletlerinde ekonomik sınıfta hafif bisiklet modelleri corelli ve peugeot da var.

Ne yaptınız çocuğunuz için bisiklet alabildiniz mi?
Karne hediyesi olarak Kron xc 100 bakıyorum fakat webde 1.200 TL bulabildim. Kurlardan dolayı fiyatlar ne kadar artmış yahu!
1.000 TL'nin altında Kron xc100 ayarında 24 jant bisiklet var mıdır başka acaba?

8 yaşındaki kızım 20'' janta 10 yaşındaki kızım 24'' janta biniyor.
not: 8 yaş kız çocuğu boy ort 115/137cm . 10 yaş kız çocuğu boy ort 125/149 cm .

Ben de oğluma 24 jant (link) mosso aldım ama biraz büyük gibi geldi seneye tam olur kanaatindeyim.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Bu ekonomik koşullarda 20 inç alıp seneye satmak, sonra 24 inç almak kısmını totom yemedi vallahi. Alınmış alınmıştır mantığı ve süper ötesi bir indirimle satın aldım. Zaten 3 haftaya memlekete bırakacağım babaannesi taze yumurta, inek sütüyle besleyip uzatır bizim canavarı.

@trainspotting35
Hayırlı olsun da keşke “POROBABLİ DA BEST” olsa keşke...

Geri