Scudo Sports

Çocuk koltuğu tavsiyesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
308
Merhaba. Yakın zamanda çocuk koltuğu almayı planlıyorum. Bisikletim scott şehir bisikleti. Çocuğun arkada oturduğu koltuklardan ziyade öne monte edilen bu ürünler ilgimi çekti. Üstteki koltuk daha konforlu gibi lakin kadronun ortasında olduğu için ayakları biraz yana açarak pedallanıyor sanırım. Bu yüzden uzun süre bisiklet sürmek zor oluyormuş ki çocukla ne kadar uzun süre binilir de aslında. Ancak yootube vidyoları ve amazondaki kullanıcı yorumları genelde birkaçı dışında olumlu. Vidyolarda zaten açıkca ayakları biraz yana açarak sürüldüğü görünüyor. İkinci ürün de ise pedal atmak daha kolay ancak koltuk daha konforsuz gibi geldi bana. Yine aynı platformlardaki kullanıcı yorumları bu ürün ile ilgili de çok olumlu. Sizce hangisi tercih edeyim? Tesekkürler.

Scudo
Hocam pek bilgim yok ama bi abimde görmüştüm arka tarafa bağlanan bebek koltuğu kullanıyodu . Sanki bebek arkada olduğu zaman daha güvenli gibi geliyo bana .

Ben arkaya baglanandan kullaniyorum. Kopru geçişleri, sahil gezileri,sakligol gibi turlarda 50km ye kadar sikinti yaşamadım.

Merhaba, öndeki koltuk manevra kabiliyetinizi azaltabilir. Çocuğunuz herhangi bir sebepten huysuzlanırsa veya ani bir hareket yaparsa dikkatiniz ona yöneleceği için allah korusun düşmenize sebep olabilir gibi geliyor.

Arka tarafa monte edilen koltuktan kullanıyorum. Ben kızımı 2 yaşından beri bindiriyorum, ilk yıl çok çabuk sıkılıyordu, şimdi 3 yaşında ve 15-20 km'leri sorunsuz yapabiliyoruz. İyi pedallamalar.

Araştırma yaparken yukarıdaki hollanda menşeeli ürünü almaya karar verdim, sanıyorum forumda pek öne takılan oturaklardan kullanan yok. Sonuçta bisikletin başkenti hollandalılar yamuk yapmaz sanıyorum :) . Yalnız bu ürünün tek dezavantajı 15 kg kadar kullanılıyor olması. Benim scott bisiklete olur mu diye mail de attım bakalım cevap gelirse alacağım.

Ben de 2 aydır hamax smiler modelini kullanıyorum. Kadroya monte ediliyor. Kızımla uzun tur olmasa da şehir içinde uzun süre gezebiliyoruz. Kızım hiç şikayet etmiyor, çok keyif alıyor. Arkada olan koltuğun 2 dezavantajı var benim tespit ettiğim. Birincisi çocuk koltukta iken bisiklete binmek ve inmek zorlaşıyor. İkincisi seyir halindeyken çocuğu kontrol etmek zor oluyor. Ayrıca benim bisikletimde portbagaj olması dolayısıyla çukurlara girince koltuk portbagaja çarpıp ses çıkarabiliyor. Bunu önlemek için bağlantı aparatını kadronun en üst kısmına bağladım ama yine de ses rahatsız edici olabiliyor. Koltuğun altına süngrr kestirip sorunu çözebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca taşıma kapasitesi 22kg. Önde taşınanlar genelde 15kg sınırlı.

vay anasını sayın seyirciler kaç ay önce araştırma yapmışım. zaman ne kadar hızlı geçiyor insan hayret ediyor. Yaptığım bu arge neticesinde geçen hafta şunu aldım YEPP | Yepp Mini. Öne takılan bu model veya muadillerini sanırım bizim memlekette pek kullanan adam yok. kullanan olmaması veya az olması sanırım kıllanan insan sayısından muhtemelen. güvenlik sorunu insanı cidden kıllandırıyor. benim amacımda zaten evime yakın kent ormanı, deniz kenarı gibi 5 km civarı yerlerde turlamak. ürün bebek 15 kg a gelinceye kadar kullanılıyor daha sonra arkaya takılan yepp maxi alacağım. Bizim bisikletlere uymadığı için ayrı satılan ahead adaptörü de aldım. toplamda 95 eur ödedim. amsterdam dan getirttim. koltuk hollanda ürünü olmasından dolayı hem kaliteli hem de kullanışlı. namıssız hollandalılar krep ve bisiklet konusunda çoh başarılılar.
ben ve kızım çok beğendik koltuğu. Düz gidon sorun teşkil ettiğinden, rise bar mı alayım mı derken. xlc gidon yükseltici aldım. 50 lira da ona ödedim. bana bayağı pahalıya patladı ama olsun bence değer hakim bey. şu an kızım yepp mini ve scott sportster ım ile mutlu mesut yaşıyoruz. Kısa bir inceleme yazısı fırsat bulursam yayınlayacağım zaten deyip huzurlarınızdan ayrılıyorum sayın bisiklet sever arkadaşlar.

Yararlı konu olmuş yakında benimde ihtiyacım olacak kısmetse ;) şimdiden araştırmaya başlasam iyi olacak

çok fazla marka/model var. benim araştırmalarım genelde çok uzun sürüyor :) bu da öyle oldu.

koltuk seçimi biraz da oturduğunuz muhit ile ilgili. eğer çevrenizde bisiklet yolları varsa veya eviniz bu yollara yakın ise. yani güvenli sürüş yapmak için yollarınız müsaitse ona göre seçim yapmalısınız. öne, bagaja veya arkaya takılan bir sürü seçenek var piyasada. size kolay gelsin.

Oturduğum yer genel olarak düz ve sakin bir ilçe o yüzden güvenli diyebiliriz,ona göre araştırma yaparım bende.
Teşekkürler

Ben katlanır Tern Link B7 için bebek koltuğu almayı düşünüyorum. Kadroya bağlanan bu koltuk modellerini küçük kadrolu olması sebebiyle sele borusuna monte ediyorlarmış. Tabi bu durum katlama işlemi açısından selenin hareketine engel, ama ben kızımı gezdirmek için bu duruma razıyım. Var mı önerisi deneyimi olan acaba? Kendi kendime cevap vereyim. Yardımcı olan çıkmadı. Ben polisport boodie (markanın en ucuz modeli) satın aldım ve Tern Link B7 sele borusuna monte ettim. Gayet sıkıntısız kullanıyorum. Düşünenler için yapılabilirliği test edilmiş onaylanmıştır. Tek negatifliği: bağlantı aparatı sele borusunun içeri girmesini engellediği için bisikletin katlanması esnasında sele borusunu çekip çıkarmanız daha mantıklı oluyor. Yoksa kullanım pozisyonunda kaldığı için araç bagajına sığması sıkıntılı oluyor. Ama kızımın bisiklette bana eşlik etmesi bu sıkıntılara değer.

henüz inceleme yazısı yazamasam da bahsettiğim koltuğu aldım, gayet güzel ve kullanışlı. bir ara detaylı yazarım yine...avatarda kızımı görebilirsiniz koltukta :harika:

önden takılanlar için bana delta bisiklet biz önermiyoruz dedi. Türkiye yollarında önden taş toprak sıçrıyor pek uygun değil. Ayrıca kilo olarak önden takılanlar daha küçük yaşlara hitap ettiği için ortalama 2- 2,5 yaş civarında çocuklar 15 kg'e dayanıyor. Ama bizim ülkemizde zaten o civarda ortalama olarak bisiklete bindiriliyor. Dolayısıyla o kadar parayı maksimum 1 yıl için vermek istemiyor kimse. Ben hep arkaya takılan kullandım bir sorun olmuyor. Ama çocuğumu önümde görmek daha rahat hissettirir ayrıca çocuk önünü görürse daha mutlu olur diye düşünüyorum.
Siz almışsınız inceleme bekliyorum. Tam kaça mal oldu, gümrük olayını naptınız? Kaç günde geldi? detylarını da verirseniz çok memnun olurum.

@malemsteen bana da kimse tavsiye etmemişti :D

foto.ta çıkmamış ama koltuğum siperliği var;

(link)

bana toplamda 95 eur ya geldi, koltuk+ahead adaptör. siperliği amsterdamdaki arkadaşım hediye etti :) özel bir havayolunda çalışıyorum o yüzden getirmek sorun olmadı. koltuk 9 aylıktan itibaren kullanılıyor. yalnız genel kanaat çocuk koltuklarının 1 yaşından önce vibrasyondan beyin etkilenmesin diye kullanılması sakıncalı deniliyor yabancı forumlarda. biz 9,5 aylıkken başladık yavaş yavaş tabi. sanıyorum 2 yaşına kadar kullanacağız yani toplamda dediğiniz gibi 1-1,5 yıl kullanmış olacağım.

değer mi derseniz kesinlikle değer :harika: koltuk, kolay kullanım, malzeme kalitesi, estetik, sağlamlık, rahatlık kısacası her yönden muadilleri arasında en iyisi.

ben alırken çok araştırdım diğerlerini deneme fırsatım olmadı ama bu koltuk çok iyi. herşey düşünülmüş. sitesinden bakarsanız bolca aksesuar ve detaylı foto.ları mevcut. tavsiye ederim yani, fırsatım olursa detaylı bir şekilde burada paylaşacağım zaten.

Merhaba, biz de ailecek surusler yapiyoruz. Arkaya takilan modelini kullaniyorum. Cok keyifli fakat soyle bir problemimiz var. Bizim kiz yolculuk sirasinda uyuya kaliyor. Kafa surekli saga sola one yikiliyor. Derin uyudugu icin zarar gorecek diye korkuyorum. Bu durumu tecrube eden var mi? Cocuk koltukta uyursa kafayi nasil sabitleyecegiz?

• Beğen
Tepkiler: onurjinal
Merhabalar. Bende oğlum için bir koltuk almayı düşünüyorum. 4yaşında 16kg şu anda. Günlük ortalama 15km mesafe gidiyorum. Kullanabileceğim tavsiye edebileceğiniz model var mı?

Kızım 2 yaşında ona uygun bir koltuk bakıyorum ama hem ön hem arka kadroya monte şeklinde bir koltuk önerirseniz Çok teşekkür ederim

Kızım 2 yaşında ona uygun bir koltuk bakıyorum ama hem ön hem arka kadroya monte şeklinde bir koltuk önerirseniz Çok teşekkür ederim
Merhaba, bobike markasının modellerine bakmanızı öneririm. Tercihen arkaya monte edilen koltuklar kafama yatmıyor. Sebebi ise, hem arkanızda kalıyor görmeden ilerlemek durumunda kalıyorsunuz ve sırt çantanız varsa siz fark etmeseniz de onun yüzüne gözüne giriyor rahatsız ediyor. Ayrıca çocuk önünü hiç bir koşul altında göremiyor. Nasıl bir icattır yapanı tebrik ediyorum. Ufacık cüsses ile orada oturup sadece 180 dereceden sonra görüş açısına sahip bir duruma mahkum etmek. Neyse. Ve çocuk belli bir süre sonra ya da hiç beklenmeyen bir anda uyuya kalabiliyor. Allah korusun fark edilmezse boyun kırılmasına kadar sonuçlar doğurabilir. Farkında olmadan bir çukura girmek gibi.
Bu sebeplerden ötürü, boyu yetene kadar bobike ve benzeri, genelde Gidon bağlantı boğazına takılan bir adaptör vasıtası ile monte edilen koltuk türleri en iyisi. Alışana kadar acemilik çekersiniz ama sonra rahat olur. Önüne koruyucu cam (pleksi) da alabilirsiniz, kışın ve soğuk havalarda üşümez, yazın gerek yok.
Boyu uzayıp sığmadığında ise buyfun markasının gövdeye monte sele ve ayak destek aparatını kullanabilirsiniz. Fakat bu model sele olduğu için çocuğun hakim olduğundan emin olun. Bu ürün 2-5 yaş arası kullanıma uygun. Bunda da önünüzde bulunuyor.

Her iki ürünü kullanırken, gidona far vs monte etmek için ilave bar satın alın. Yaklaşık 60₺ değerinde bu barın sağ ve soluna bir elciği tam ortadan ikiye bölüp takın. Oldu size çocuk gidonu. Üzerine zil ve oyuncak da bağlayın, onun alanı olsun.
Özellikle çocuk gidonu diye aynı malzemeyi elcikli olarak 180-350₺ paralara satıyorlar, kazıklanmayın. Aynı ürün çünkü bir farkı yok.

Not: arkaya monte çocuk koltuğu kullanmayın ve kullandırmayın.

• Beğen
Tepkiler: rbehrams
merhaba, ben de 3 yıldır çocuk koltuğu kullanan biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Oğlum şuan 3.5 yaşında. 6 aylıktan itibaren kullanmaya başladık. Severek hala kullanıyoruz. Polisport wallaby modelini kullanıyoruz. Ürünün 5 nokta oluşundan dolayı güvenlik açısından tercih etmiştik. Ama ayarlanabilir sırt bölümü en büyük artısı bence. Sırt bölümü en geride olunca çocuk arkasına yaslananarak kafa öne düşmeden uyuyabiliyor. Çocukların uyumayı en sevdiği yer burası olabilir :) (diğer koltuklarda görüyorum, uyuyan çocukların kafa önde, rahatsız bir pozisyonda) Ayrıca ben kadroya bağlantı seçmiştim. bu şekilde çocuk yaylana yaylana gidiyor. Bagaj bağlantılı olanlarda çocuk alttan çok fazla darbe hissediyor zıplıyor. ayakları koyma yeri ve emniyet kemerinin yükseklik ayarının yapılıyor olması uzun yıllar kullanmanızı sağlıyor. Max. taşıma 22 kg.
D1F70E0C-816F-4A5C-A912-A4E789E2E7FE.png

merhaba, ben de 3 yıldır çocuk koltuğu kullanan biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Oğlum şuan 3.5 yaşında. 6 aylıktan itibaren kullanmaya başladık. Severek hala kullanıyoruz. Polisport wallaby modelini kullanıyoruz. Ürünün 5 nokta oluşundan dolayı güvenlik açısından tercih etmiştik. Ama ayarlanabilir sırt bölümü en büyük artısı bence. Sırt bölümü en geride olunca çocuk arkasına yaslananarak kafa öne düşmeden uyuyabiliyor. Çocukların uyumayı en sevdiği yer burası olabilir :) (diğer koltuklarda görüyorum, uyuyan çocukların kafa önde, rahatsız bir pozisyonda) Ayrıca ben kadroya bağlantı seçmiştim. bu şekilde çocuk yaylana yaylana gidiyor. Bagaj bağlantılı olanlarda çocuk alttan çok fazla darbe hissediyor zıplıyor. ayakları koyma yeri ve emniyet kemerinin yükseklik ayarının yapılıyor olması uzun yıllar kullanmanızı sağlıyor. Max. taşıma 22 kg.
282549 dosyayı görüntüle
Hızlı sürme anı durma(hızlı veya yavaş sürüm esnasında) gibi durumlarda riskler oluyor mu ya da ne bıleyım kaldırıma çıkarken hafif on kaldırarak çıkma arkaya dengesiz bi sekıkde düşme yaşatır mi?

Geri