malazivore
Aktif Üye
- Tepki
- 190
5 yaşını 2 ay kadar geçmiş bir oğlum var ve ona yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. Şu an kullandığı SALCANO marka 16 inch bir bisikleti var. Onunla Caddebostanda ortalama 2 haftada bir bisiklet yolunu 2 kez gidip geliyorduk. Salcano donanım olarak felaket ama 3 yıl kadar önce Haşim İşcan Altgeçidindeki bisikletçilerden almıştım. Çocuk bisikleti üretimi gerçekten içler acısı. O küçücük bacaklarıyla 13-15 kg ağırlığında en düşük kalite kadro ve donanıma sahip, yani çocuklara bisikleti baştan nefret edilecek şey olarak gösteren bisikletler ortalığı sarmış durumda. Neyse ki son yıllarda açılan bisiklet dükkanları sayesinde bu birazcık kırılabilir hale geldi. Bu arkadaşlar "Yeşil, Kaçkar, Delta, Aktif, Erdoğanlar vs." gerçekten çok önemli bir işlev görüyorlar cidden onların emeğini takdir etmek gerekiyor diye düşünüyorum.
Şimdi 20 inch düşünüyorum, fiyat olarak da maksimum 500 ytl ayırabilirim. Bizde tam bir eşitlik söz konusudur. Benim kullandığım bisiklet de yaklaşık 500 ytl lik. Fren donanımı, selesi, herşeyi çok yumuşak ve çocuk ergonomisine uygun olmalı. Kadrosu birazcık fark vererek çocuğun büyümesiyle birlikte büyüyebilmeli. 2-3 yıl sonra 24 inch aldığımızda elimizde kalmamalı vs. diye düşünüyorum.
Bir de çocuk bisiklet binmenin keyfini ciddi yaşamalı. Birkaç süslü boya ve zille çocuklarımız kandırılmamalı.
Çocuğu olan arkadaşlar ona almayı düşündüğünüz bisiklette sakın kısıntıya gitmeyin. Eldiven ve kask mutlaka ama mutlaka alın. Ön fren ve arka freni mutlaka olsun. Sakın ön freni sökmeyin. İkisini de kullanmayı öğrensin.
Asla çok kısa da olsa trafiğe çıkmasına izin vermeyin. Kesin kural koyun. Kendi bisikletlerinizi de alarak birlikte parklarda trafiğe kapalı alanlarda gezin inanın çok keyif alacak, sizin de keyfiniz ikiye katlanacaktır.
Selamlar
Yardımlarınızı bekliyorum
Şimdi 20 inch düşünüyorum, fiyat olarak da maksimum 500 ytl ayırabilirim. Bizde tam bir eşitlik söz konusudur. Benim kullandığım bisiklet de yaklaşık 500 ytl lik. Fren donanımı, selesi, herşeyi çok yumuşak ve çocuk ergonomisine uygun olmalı. Kadrosu birazcık fark vererek çocuğun büyümesiyle birlikte büyüyebilmeli. 2-3 yıl sonra 24 inch aldığımızda elimizde kalmamalı vs. diye düşünüyorum.
Bir de çocuk bisiklet binmenin keyfini ciddi yaşamalı. Birkaç süslü boya ve zille çocuklarımız kandırılmamalı.
Çocuğu olan arkadaşlar ona almayı düşündüğünüz bisiklette sakın kısıntıya gitmeyin. Eldiven ve kask mutlaka ama mutlaka alın. Ön fren ve arka freni mutlaka olsun. Sakın ön freni sökmeyin. İkisini de kullanmayı öğrensin.
Asla çok kısa da olsa trafiğe çıkmasına izin vermeyin. Kesin kural koyun. Kendi bisikletlerinizi de alarak birlikte parklarda trafiğe kapalı alanlarda gezin inanın çok keyif alacak, sizin de keyfiniz ikiye katlanacaktır.
Selamlar
Yardımlarınızı bekliyorum