Scudo Sports

CO2 Pompa ve Kartuşları

Onder.Eren

Daimi Üye
Tepki
165
Bisiklet
Cannondale
Acil durumlar için pompa basmakla boğuşmamak için CO2 pompaları inceliyorum. Buraya kadar sorun yok. Fakat bunların CO2 kartuşları fahiş fiyatlarda. Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Bir de bu pompalarla basıldığında sanırım bir süre sonra CO2'den dolayı biraz inebiliyormuş lastikler. Tecrübeleri olanların da bu pompalar ve sonuçları konusunda potansiyel alıcıları bilgilendirmelerini rica ediyorum.

Scudo
Önder bey ben bu tüpleri havalı tabanca kullandığımdan biliyorum. O 30 tl lik paintball ve havalı tüfekler için olandır ve kapasitesi daha fazladır. Alttaki ise havalı tabancalarda kullanılır yani lastik şişirilmez. Ama denenebilir. Birde onların ucunda kapatma anahtarı yok delinerek kullanılıyor o da zaten silah otomatik olarak deliyor araştırırsanız bulabilirsiniz.

Pardon bir düzeltme yapmak istiyorum üstteki linke tıklamamışım. Böyle bir sistemin olduğunu bilmiyordum. Üstteki ürün'ün alttaki üründen farkı basıncının ve hava kapasitesinin biraz daha fazla olması. Av ürünleri satan yerlerden temin ederseniz mesela (link) daha ucuza gelecektir. Veya o küçüklerden biraz daha fazla alıp tek tek doldurarak denenebilir ama basınç farkı olabilir. Denemek lazım.

Gecen aksam baska urunler icin bakinirken ilk kez rast geldim bende.

(link) Turkiye ye kargosu yok ama fikir olur diye paylasiyorum.Ayrica kargo kurallari icerisinde bir urun mu? onu da arastirmk gerek...

CO2 tüplerinin kapasiteleri gr ile ölçülüyor. Ucuz olan tüpler 12 gram. İlk tüpten tek farkı, %25 daha az kapasitesi olması. Fiyat farkı ise tamamen "kazıkçı politika" sonucu.

Ya arkadaş parasını geçtik, derdimiz tur esnasında patlayan lasstiği şişirip akşam bizi eve götürdüğünü görebilmek. Bu melet bu işi yaparmı yoksa illa kol gücünü artıran pompamı alıcaz? Bunu alsak ta turda patlayan lastiği değiştirip hava bassak bizi götürürmü yoksa götürmezmi?

Birde bu tüpler kaç kez teker şişirir. Derdimiz Yol bisikleti benim teker 110 psi basınç istiyor bu melet bu basıncı bana verebilirmi? Bunu kaç ke zkullaabilriM? kullanan arkadaşlar bi el atabilirmi acaba?

sanırım kimse merak içinde değil?_

Merhaba ben cevaplayayım.

co2 tüpler hepsi burada da 15 lira. Bu yüzden sürekli co2 kullanmak maliyetli bişey.

2-3 liraya satılanlar 12 gram vidasız tip. co2 inflatör vidalı olduğu için uyumlu değil. Bahçe ve sera kullanımı için 80 gram olanlar vidalı ama uyar mı bilmiyorum.

16 gramlık tüp yol bisikletini 110 psi a kadar sıfırdan şişirir. 2. lastiği 40 50 psi şişirir. iki lastiği elle zorlamadan 50 psi a kadar şişirip üstü co2 ile tamamlanır.

co2 tüp yeniden doldurulmaz. ne öyle bir kompresör bulmak kolaydır ne de delinen tüpü tamir etmek öyle kolay değil.

co2 ile şişirilen lastik bir süre sonra iniyor. ama ne kadar sonra iner onu bilemiyorum. en az 2 saat taş gibi gidersiniz. c02 tüple basarken birden buz gibi oluyor. ısı değişiminden basıncı düşebilir.

Genel olarak co2 inflatörler pratik olsa da ben yol bisikletimin lastiklerini schrader yaptım. benzin istasyonlarında 110 psi basılabiliyor.

Güzel teşekkür ederim. Merak ettiğim de tam bu idi. Maliyetten ziyade derdim benim konfor. 70 psi a kadar kolaylıkla el pompası ile şişirebiliyorum sonrasınıda CO2 ile tamamlarız oldu bitti. Bırakın 1 kere şişirsin önemli değil. Pompa rezilliği apayrı birşey.

Teşekkürler.

Kayseride bir bisikletçiden ufak bi yüzük vari bişi aldım iğne sibop u normal sibop a çevirdi tavsiye ederim.

Rica ederim. Ben presta sibop ile uğraşmaktan bıktım. schrader ( araba sibobu) yaptım. O yüzük şeklinde olandan bende de var uğraşılacak gibi değil.

co2 inflatörler prestaya daha iyi uyum sağlıyor. Ama her tür lastiği de şişiriyor. MTB lastiğini tam şişirip bitiyor. Yol lastiği 1,5 kere filan.

• Beğen
Tepkiler: iksis
Arkadaşlar uygun fiyatlı kullanıp beğendiniz Co2 pompası önerebilir misiniz ?

Topeak Micro AirBooster Co2 Tüp ve Adaptörü kullanıyorum.Tavsiye ederim.
192650

Bu tüpler kullan at mı tekrar dolum yapılabiliyor mu?

Aliexpress gıbı sitelerde satılıyor basım aparatları 8-20 usd arası bu bır kere alınıyor co2 tupler 16 gr olarak tek kullanımlık alıyorsunuz bunların ucları dişli havalı tabancalardakılerden farklı hafif kullanışlı ben kullanıyorum tavsiye ederım

@Abdülkadir Ergin

Merhaba sorunuza şöyle cevap vereyim. İki türlü CO2 tüpü var bir ucu dişli olan diğeri ise havalı tabancalar da kullanılan dişsiz olan. Linkt'e ki ürünü alırsanız her iki tüpü de kullanabilirsiniz. Ve çok daha uyguna gelmiş olur.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Eski konuyu hortlatmış olayım. Yurtdışından yanımızda Co2 tüp getirebiliyor muyuz yoksa uçağa kabul edilmiyor mu? Tecrübe etmiş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Eski konuyu hortlatmış olayım. Yurtdışından yanımızda Co2 tüp getirebiliyor muyuz yoksa uçağa kabul edilmiyor mu? Tecrübe etmiş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Öyle bir tecrübem olmadı ancak bisikletin tekerlerini bile indirttiklerine göre kabul etmezler sanırım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve BveP
Hocam u CO2 yanıcı değildir. Hatta yangını söndürür. Patlama özelliği olduğu için almazlar. Bu bir güvenlik prosedürüdür. Uçuşlarda bu tarz tehlikeli ve basınçlı ürünler kargo uçaklarıyla yapılır. Son zamanlarda sıvı kısıtlamasına da gidildi. Yarım litre su anca alabiliyorsun.
Patlama ve yanma riski olan maddelerle alakalı 11 Eylül saldırılarından sonra dünya genelinde sivil uçuşlar da güvenlik önlemleri çok değişti.

Merhabalar, Bagaja da mı verilemiyor bu tür eşyalar? Kabin bagajını anlarım da, normal bagaja da mı yasak acaba?

Merhabalar, Bagaja da mı verilemiyor bu tür eşyalar? Kabin bagajını anlarım da, normal bagaja da mı yasak acaba?

Örneğin batarya ve pilleri de bagaja almıyorlar. Göze çarparsa valizden çıkartıp kabin baş üstü dolaba koymanız isteniyor. Havada basınç ve ısı farklılığından dolayı yanma, patlama, parlama riski olan nesneler ya uygun şekilde taşınması isteniyor veya hiç kabul edilmiyor. Bagaj daha güvenli değil bu manada.

Geri