Hocam çukurlarda vb. (çok derin olmadığı sürece) düşmezsiniz, biraz dikkatli kullanarak rahatça atlatırsınız ama bozuk asfalt da dahil olmak üzere bi çok engebede düz maşa nedeniyle konfor düşüklüğü yaşarsınız. Kaldırımdan inme çıkma konusuna da gelirsek çok zor durumda kaldığınızda indirip çıkartabilirsiniz ama keyfi olarak yaparsanız bi süre jantlar yamulur, akordu gider. Zaten kaldırımdan gitmeseniz daha iyi olur sonuçta orası yayaların kullanım alanı her neyse sonuç olarak benim tavsiyem kilitlenebilir ön süspansiyonlu bi bisiklet almanızdır
Zaten yoldan gidiyorum fakat arabalar sıkıştırınca kaldırıma in çık yapmak gerekiyor. Size bir şey daha sormak istiyorum (diğer arkadaşlarda cevap verirse sevinirim) kardeşime yurtdışından bir bisiklet aldık Polygon Heist 1.0 adlı. Yurtdışı üretim olmasındanmıdır bilmiyorum fakat sağ fren ön tekeri frenliyor , sol fren ise arka tekerleği. Ben bunları nasıl değiştirebilirim ?
Bu arada arkadaşlar kardeşimin polygon yol bisikletini alıp bugün 10km civarı turladım biraz , kadro boyu 43.5 cm (48 de olabilir) Tümseklerde ayağım yere vuruyordu lastik sola dönmelerde ayağıma sürtüyordu bunlar kadro boyu küçük olduğu içinmidir ? Bu arada yol bisikleti o kadar rahat ve sessiz ki aradığım şey buymuş dedim. Bugünün en önemli olayı ise şu oldu benim için bisikletçiye gittim ve konuşma şu şekilde :
(-ben + bisikletçi)
-Abi şu bisiklet yurtdışından aldık fakat sağ taraf önü sıkıyor bunu bir değiştirebilirmiyiz ?
+ Değiştiririz fakat normalde sağ fren ön frenidir , bizim milletimiz elini bırakınca sol elini bıraktığı için sağ fren ön tekerleriği kitleyerek durdurur dedi.
Yani freni söküp yerini değiştiriceksiniz ya da kabloların birini söküp ötekine, diğerini söküp ötekine takıcaksınız ama tam olarak nasıl yapılıcak bilmiyorum.
Abim düşünüyor bisikleti boy1.83, bacak boyunu bilmiyorum. anlataılanlara göre 20" ideal olacak o zaman değilmi ben mtb daha ufak kullanıyordum kadroyu aynı boyla kafam karıştı?
değerli arkadaşlar ben de bu bisikletten sipariş vermek üzereyim, aksesuar olarak neleri de sipariş vereyim? lütfen bana yardım eder misiniz? ayrıca değişmesi gereken parçaları da söylermisiniz, onları da sipariş vereyim?
@Uğur SARIGÖL
http://u1309.hizliresim.com/1f/u/t0t75.jpg 20" kadro boyu ile 1.79 boyuma uygun hali... yeni alan arkadaş bu şekilde yorum yapmış.
öne çok eğilmiş olmuyoruz değilmi? 22 alsam dahamı iyi acaba?
bilmediğimden soruyorum
Boyunuz ve iç bacak boyunuz bana yakın. Benim ölçüler şöyle; 188 cm boy 82 cm iç bacak. Ben de bunun 22" olanını almayı düşünüyordum. Sonra 700x23 bir bisiklet tercih ettim.
Fotoğrafta sele borusunun bayağı yükseltilmiş olduğu görülüyor. Sanki 22" alınsa daha iyi olacakmış gibi...
Yine de riske girip girmemek elinizde.