Scudo Sports

çıtlama sesi..

venom09

Daimi Üye
Tepki
300
İsim
mustafa
Bisiklet
Sedona
merhaba arkadaşlar.. şimdiye kadar ki en uzun diyebileceğim tur için sabah temizleyip yola çıktığım bisikletimin belirsiz noktadan çıtırdama sesi gelmesi moralimi bozdu.. sağ ayak tabanımda ufak ufak darbeyi hissedebiliyordum.. fazla uzatamadan(tabi eksik kondisyon da var) geri döndüm. bu sabah pedalları söktüm, elimle mili çevirirken bile çıtırdama sesini duyabiliyordum.. balata spreyi ile temizleyip wd40 ile iyice temizledim, 30/50 motor yağı ve bir damla yanık yağ ile tekrar yağlayıp yağı iyice yedirerek tekrar topladım. ayna tarafından olmasa da diğer taraftaki kapaklar aralanmış sanırım ordan toz topladı. ayrıca epey Bi çapak çıktı çanaklardan. ses geliyor deyip göbek yada aynayı sökmeye çalışırken iyice dağıtmamak adına önce pedala baksak iyi olacak sanırım. rast gelsin. WP_20170806_003.jpg

WP_20170806_004.jpg

Scudo
Aynısı bende de oluyordu hocam, pedallardan gelir ses. Her tur bir çıt sesi, deli oluyordum. Çıkardım ben de pedalı. Temizlemeye çalıştım, yağ damlattım 3-5 damla. Taktım, ses kesildi. Çok can sıkıcı bir durum. Düzelir inşallah.

• Beğen
Tepkiler: venom09
mahalle turunda denedim hocam. ses kesilmiş.. sevindim. ama yine yapacak diye düşünüyorum. onun için rulmanlı pedal araştırmaya başladım. inanın çok can sıkıyor.. felaket senaryoları uçuşuyor kafada:) teşekkür ederim inşallah sıkıntı olmaz..

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Geri