Scudo Sports

Çıt sesi neyden geliyor olabilir?

Aynı ses bendede vardı seleyi kontrol et ve ayna kol bölümünü pedalı yağla geçiyor .

Scudo
Ben de bİr tek bende oluyor saniyordum bu sorunu yaa:) pedala zorlayinca Çit Çit gelİyor İnİyorum elİmde Çevİrİyorum kesİlİyor ses.sonra İkİ elİmde karŞilikli olarak pedallari zorladiĞim zaman ( sankİ ayakla pedal ÇevİrİyormuŞ gİbİ) anladim kİ ses pedaldan gelİyor.sonra yaĞladim bİraz geÇtİ...

Ne kadar çok çıt sesi varmış:)
Benim bisiklette de virajlarda yatarken önden çıt sesleri geliyor. Hafif hızlarda ayakta bisikleti sağa yatırıyorum yine geliyor. Ön göbekten midir balatadan mıdır nedir bilmiyorum.

Esenlikler dilerim.

Vaktinizi almak istemediğimden dolayı kısaca yazacağım.Benim bisikletimde de mezkur ''çıt'' sesi duyulmaya başlamıştı.Müşkülpesent bir halet-i ruhiyeye sahip olduğum için bu ses bana sürüş kalitesi ve kulak sağlığım bakımından ızdırap vermeye başlamıştı.Sesin orta göbekten geldiğini zannediyordum.''Zannediyordum'' diye yazdım lakin vaziyet öyle değilmiş.(En azından benim bisikletimde durum buydu).Ensar Bisiklet'in sahibi Kemal Abi'ye bisikletimi götürdüm.Gayet güzel inceledi orta göbeği,seleyi ve maşayı kontrol etti.Kadroda ''çatlak var mı?'' diye baktı.Her hangi bir menfi durum teşhis edemedi.Lakin ses yine devam ediyordu.En son çare ön ve arka jantların yerlerine tam oturup oturmadığını kontrol etti.Ön jantta sorun yoktu fakat arka jant yerine tam oturmadığı ve gerektiği kadar kadroya sıkılmadığı için bu sesin kaynağının bu olduğu sonucuna vardı.Jantı sıktı.Sesi kontrol etti.Ses kesilmişti.Deneme sürüşü yapmak için yola çıktım.Olumlu sonuç aldım.Tüm kabahat bende idi zira arka jantı ben takmıştım.Tam manası ile sıkmamışım.''Çıt'' sesinin kaynağı arka jantın gevşek kalması imiş.
Sağlıcakla kalın.

Ya orta aynakol göbeğinden gelir yada selenizin bağlantı vidasından gelir ben göbeği yağladım düzeldi başka gelicek yer yok.:)

@Tevfik5555 Bunlardan başka spacerlardan (özellikle karbon olanlardan), ön ve arka quick releaselerden, pedallardan, furç takımından, aynakol vidalarından, kadro kulağından çıt sesi gelebilir.

Geri