Scudo Sports

Çin malı taytlar

1 senedir tüm forma ve tayt alışverişimi aliex. ten yapıyorum,çok ta memnunum,fiyat/perf. olarak çok güzel ürünler.
Aliexpress'te önüne gelen satış yapamaz arkadaşlar,merdivenaltı firmaları bünyelerine alamazlar,orada satıcı olabilmek için belirli standartlar var,herkes kafasına göre sahibinden gibi kayıt olup malzeme satmıyor orda.

Ve bütün dünya alışveriş yapıyor,yorumlara bakın,kanada dan tutun Rusya'ya,Belçika'dan tutun,Avustralya'ya kadar olan müşteri kitlesi var,benim içim rahat,bir forma takımına 100€ veremeyenler rahatlıkla tercih edebilir
(tabi yorumlara bakılması gerekli)

aldıklarım ve hepsinden çok memnun oldugum ürünler;
ve defalarca yıkadım en ufak bir renk atması,cartlaması curtlaması yok..

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

sadece görüşlerimdir,herkesin düşüncesi kendisinedir

Scudo
Hem rapha hemde denemek için aliex ten aldığım çin mallarına göre yorum yapabilirim sanırım bu konuya.. Çinden team sky forması aldım geldiğinde de çok şaşırdım pedi jel ve iyi firmaların çakması, konfor olarak başarılı buldum forma üstüde aynı şekilde güzel... Ancak! Ayrıntılara girdiğinizde asıl farklar ortaya çıkıyor... En basiti olarak dikiş farkı diyebilirim... Decathlon taytımda var onda bile çift taraflı duble dikiş varken çin formasını pantolon paçası yaparlarmış gibi tek dikişle geçiştirmişler. Sürüş esnasında insanın aklına acaba sökülürde yol ortasında çıplak kalırmıyım diye düşünmüyor değilim... Sırf bu yüzden bile her ne kadarda memnun olsam ali express formasından bence son çare olarak başvurun.

sırf ne olacak ne çıkacak merak ettiğim için bir forma siparişi vermiştim, bugün yarın gelir. icabında giderse 60-70 liramız çöpe gitsin ama olayı bi görelim dedim.

gelsin, inceler ve yorumlarımı paylaşırım.

Ben aliexpresten ürün almıştım fakat ped olayı 0 ince bir bez parçası koymuşlar ve katlanıyor konfor yok. Açıkçası 30 40 lira fazla verip kafan rahat bir şekilde kullanmak yerine kafa yormaya gerek yok.

@myurtgezer

Vaude tek geçerim biraz Pahalı ama kalite ;) çantam heybem tshirt tayt hepsi vaude bütün ürünlerinden memnunum birtek rüzgarlığım carraro oda fena değil

ben iki forma birde kısa tayt satın aldım. formalardan memnunum ama taytlar cidden kötü be abi.. pedleri ped değil gerçekten, bir saat sonra falan ağlatıyor namussuzlar. formada bir kere çok terlemiştim ve içine giydiğim tişörte biraz boya çıkarttı ama başka bir sıkıntı görmedim. forma yine olsa yine alırm ama tayta biraz para vermek gerekirmiş ben onu anladım.

@Sinan Ş Olaya son noktayı bence koydunuz.! Cannondalenin alt üst orjinal kışlık formasına 400 tl vereceğime 60 tlye aliexp. den aldım . Yakında gelecek diye umuyorum. Elbette orjinali gibi olmayacaktır ama sağlık durumunda sıkıntı yaşamayacağıma eminim . Dediklerime bakarak almayın araştırın ama bence yazılan hakaretleri haketmeyen ürünler mevcut. Sizin anlamadığınız şey hep şu: Fiyat /performans ürünü nedir? 60 liraya/10 performans diyelim . 400 liraya / 20 performans diyelim ki 2 kat rahatlık sadece ped için diye düşünüyorum. 1. seçenek 6 kazık yemekse 2. seçenek 20 kazığa bedel oluyor yani hemen hemen 3 tane çin takımını 1 orjinal takımla eş tutabiliriz. Tabiki performansın 2 kat arttığını düşünürseniz. Bu mantık her zaman işe yarayabilir. Mağazada 20 liraya bir çikolata gördünüz/10 yıldız lezzet biçtiniz. Aynı gramajda 20 liraya başka bir çikolataya/5 yıldız biçtiniz. Sonuç olarak 1. ürün 2 kazık ise 2. si 4 kazık yemektir ki 1. den almanız 2 kat avantajdır. Fiyat / performans buna denir işte. Fakat bu taktik çoğu zaman parası olanı tatmin etmemektedir. Örnek verelim: zengin bir hız tutkunu sadece hızı için araba tercih edecek olsa araba alacak iken 1. seçenekte ki toyota markasına 75.000 verse/ maksimum hızı 200 olsa. 2. seçenekte ise 300.000 verse bmw alsa / maksimum hızı 400 olsa(abartı değerler) 2. seçeneği seçer ki bu ona 2 kat düşük bir fiyat performans ürünü yani 2 kat daha kazık bir ürün sunar. Ama yinede 2. yi alır çünkü zengin. Olay bu kadar basit. Çok uzağa gitmende elinizdeki telefonlara bakarak bunu anlayabilirsiniz. Ben dahil hepimiz zenginiz galiba.Birisi emperyalizm mi dedi?

açıkçası bu işi arabalarla örnekleyebiliriz.

ben 20-25.000 TL ye orta alt sınıf bir arabayla ömrümü geçirebilecekken,bazısı 100.000TL den aşağı araçlara ya da,
Ben o fiyat aralıgında hyundai,fiat, vs. tercih edebiliyorken,bazısı mercedes,bmw'den aşağı binmez.
Herkes mercedes'e binmek ister ama herkeste o kadar para yok maalesef..

Sonuçta ikisi de arabadır ve sizi asıl amacı olan "bir noktadan başka bir noktaya götürmek "vazifesini layıkıyla yapar,sadece sesten,konfordan,hızdan,benzinden ödün verirsiniz ama gideceğiniz yere ikisiyle de gidersiniz :)

Yine söylüyorum,bu sağlıksız ,kansorejen ürünleri destekliyorum ya da gidin alın demek manasında değildir,her malın bir fiyatı vardır,siz bütçenize göre olanı seçersiniz.

Arkadaşlar herkese çok teşekkürler benim asıl sorunum hijyen pedi açıkcası rahat olmuş olmamış farketmiyor. Onuda anlayabilmemiz için teste sokmamız lazım herhalde.

Ucuz etin yahnisi hesabı... bu tip yerlerden kıyafet almanızı tavsiye etmiyorum. Geçtiğimiz yıllarda almış olduğum taytı 10. Kullanımdan sonra çöpe attım.
Sağlık konusu apayrı bir boyut. Riske girmeye değmez, kendi adıma bu konuda cahillik ettiğimi düşünüyorum. Piyasa indirimlerini kovalayarak uygun fiyata orta seviye bir tayt almak mümkün. Hijyen konusu şakaya gelmez..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E
@Sinan Ş

Zaten esas problem burada Sinan , amerika ve özellikle avrupa birliği ülkelerinde sağlığa zararlı olan maddeleri tüketici ve insan sağlığı çerçevesinde firmaların ürünlerde kullanması mümkün değil bunlar düzenli denetimlere ağır yaptırımlar ile sürekli kontrol ediliyor.Çinde maalesef böyle bir mekanizma yok ve aldığınız ürün sürekli teninize değecek bir ürün ben rahatlık ve konfordan bahsetmiyorum anlaşılamayan kısım burası.Yine senin araba örneğinle açıklayacak olursam emniyet kemeri olan ve olmayan araba misali konu konfor değil sağlık meselesi.Sürekli etkileşimde olmayacağınız bir ürün ne bileyim mesela çamurluk olsa kafaya takmayın içindeki sağlığa zararlı maddeleri ama sürekli etkileşimde olduğunuz bir ürün için bu büyük problemler yaratabilir şimdi değilse bile yıllar sonra.

Bende naçizane kendi deneyimimi paylaşmak isterim aşağıda linkini verdiğim ürünü aldım çok memnun kaldım
(link)
her gün evden işe 20 km yol artı keyfe keder +10 km yaparım hafta sonları 50 km lik turlar yaparım bir sıkıntısını görmedim şimdi forma alma arifesindeyim bende sizin gibi ikilemdeyim. Hadi bu görünmez bir çamaşır idi forma faklı bir olay ; beden nasıl olur sıkıntı çıkar mı , ayrıca parasını geçtim buradaki ürünlerin tl karşılığı o kadar şık ve çeşitli ürünlerde bulunmuyor ki

• Beğen
Tepkiler: Chucky-1
Bugün TUR'un bitiş yerinde Torku'nun forma standını gördüm, merak edip gittim sordum; takıma 190 lira ama 160 olur dedi yani 150'ye verecek gibiydi, gayet makul bir fiyat orjinal bir forma için, alibabada şuan forma takımlar 25-30 dolar yani 80-90 lira yapıyor sanırsam, 50 lira daha verip kendi takımımızın formasını almanızı tavsiye ederim :) Ben çok almak istedim ama şuan acayip sıkışığım alamadım :(

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
@taner07 Istanbul ayaginda formalar somurulmezse alabilirim, tsk bilgi icin. :))

• Beğen
Tepkiler: Chucky-1
orjinal lerde çok pahalı oluyor

Ali Express'ten 4-5 alışverişim oldu.Pek pişman olmadım,ancak eşofman altına giydiğim pedli tayt, 50km' lik sürüşte beni çok rahatsız etti.Çöpe attım.Her ürün için diyemem ama bu tarz ürünlerde kaliteye dikkat etmek gerekiyor.Ben de zaten denemek için almıştım.Ayrıca ,Decathlon gibi bir mağaza varken artık macera aramaya da gerek yok sanırım.

@taner07

istanbulda takım 100,sadece forma 60TL'ydi,turistlere 70ten verdiler :D
iyi fiyata almışız :D

Öğrenci adamız bir formaya 60-70 lira vericek paramız yok. Ebay'den 35-40 liraya güzel üst formalar var alsam mı almasam mı bilmiyorum.

Örneğin aşağıdaki ürün çok hoş gözüküyor. Fiyatıda 14.35 dolar. Ama sağlık deyince korkmuyor değilim.

(link)

@Atacan KSK

buradan perakende alışveriş yapabiyormuyuz güzel ürünler var

@serkan akta evet yapılabiliyor. hafta içi ve c.tesi de 18'e kadar açık diye biliyorum, siz yine de bir sorun. KSK devlet hastanesi, şemikler dönüşü geçtikten sonra jandarma'nın yanında fabrika. Hemen önünde üst geçit var, oradan farkedebilirsiniz, dükkan tabelası pek görünmüyor.

• Beğen
Tepkiler: serkan akta
Geri