Çin malı taytlar

myurtgezer

Üye
Kayıt
15 Nisan 2012
Mesaj
61
Tepki
18
Şehir
Maltepe-İstanbul
Bisiklet
Cannondale
Merhaba Arkadaşlar ,

Öğrenmek istediğim çinden özellikle aliexpressten alınan askılı taytlarda hiyjen problemi yaşarmıyım ? Nefes alan ürünlermidir terleme ,rahatsızlık veya pişik yapar mı ? Kullanmış arkadaşların tecrübelerinde faydalanarak alım yapmak isterim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@myurtgezer merhabalar,
Hani bir söylentidir almış başını gidiyor ya, bisiklet kullananlar dikkat, çocuğunuz olmayabilir diye. İşte bisiklet kullanımından değil ama bu tür ürünler yüzünden çocuğunuz olmayabilir. Kaliteli ürünlere yönelin, büyük markalar ürettikleri kaliteli ürünleri boşuna üretmiyor, sağlık ve konfor için üretiyorlar ki, bu tür ürünler piyasada satılan ürünlerden daha kaliteli olduğunu her zaman belli eder. Bir kez kullansanız farkı görürsünüz zaten.
 

myurtgezer

Üye
Kayıt
15 Nisan 2012
Mesaj
61
Tepki
18
Şehir
Maltepe-İstanbul
Bisiklet
Cannondale
@BF Okuru çok teşekkürler bilgi için tabiki pahalı üründe kalite farkı olacak ama decothlonda ki mallarda hakkındada çok olumsuz yorum var. Merakım bu yüzdendi
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@myurtgezer Rica ederim, insanlara doğru bilgi vermeyi amaç edinmiş bir yapılanmayla çalışmaya çalışıyoruz :) Şunuda söylemem gerekir ki, her pahalı üründe kaliteli olmuyor malesef. İşte burada işi giyim olan markalar öne çıkıyor. Görüyorum, çoğunluk tutturmuş decothlon diye. Ne var arkadaş burada bu kadar.
Onlarıda anlıyorum bir çok yerde oldukları için insanlarda gidip deneyerek almak istiyorlar aldıkları ürünü beğendiklerini zannederek decothlon'dan aldım çok beğendim diyen kişi, sonra bu ne kötü malmış diyerek haykırıyor :) İnanım bana Ülkemizde kaliteli firmalar var ama ben bişey söylesem boş geleceği için susuyorum.
Ben yurt dışından alışveriş yapmıyorum. Bu zamana kadarda yapmadım. Aradığım her şeyi türkiye'de bulabiliyorum.
Bakıyorum arkadaşlara aradıklarını bulamamışlar, hemen yurt dışına yöneliyorlar, bana soruyorlar ben arıyorum buluyorum.
Fazla uzattım ama kusura bakmayın.
 

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
42
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
nasıl ki firmalar çin, vietnam, bangledeş, taiwan tarafında üretim yapıyorlarsa, tekstil konusunda da türkiye güzel bir fason üretim ülkesi.

İzmir'den bir örnek

(link)

Geçenlerde Bursa'da benzer bir yerin linki geçmişti, rüzgarlık mont üretimi yapıyordu.
 

evrenozbilen

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2014
Mesaj
637
Tepki
1.141
Yaş
43
Şehir
istanbul
İsim
Evren
Bisiklet
Scott
Bence tüm Çin menşeili malları aynı kefeye koymak pek doğru bir düşünce değil. Ben buna 'ne kadar ekmek, o kadar köfte' diyorum. Sonuç olarak iphone'un da Çin'de üretildiğini bilmeyeniniz yoktur.
Ucuz taytların çoğunda bu durum söz konusudur. Bakınız decathlon veya yukarıda linki verilen taytlar... (İmza: Çin Lobisi)
 
  • Beğen
Tepkiler: sahbaz061

Hakan Boz

Daimi Üye
Kayıt
2 Nisan 2014
Mesaj
270
Tepki
131
Yaş
31
Şehir
Karabük-İstanbul
Bisiklet
Corratec
Sanırım Çin malı derken aliexpress te satılan ürünleri soruyorsunuz. Ben şort içine giymek için olanalardan bir pedli tayt almıştım. Yaklaşık olarak 10$ bi fiyatı vardı. Şahsen hiç memnun kalmadım ve decathlondan daha kaliteli bir tayt aldım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Sabih Bağcı

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Çin'de standartlar çok değişti, beş yıl önceki bilgilerle hala önyargılarımız var, bunun sebebi de medya. Ortalama haftada bir çin malı/kanserojen haberi yapıyorlar, yoksa kimse Türkiye'den bir şey almaz. Vergisini de geçtim, satıcılar anormal kar marjları koyuyorlar, halbuki burda satılan da Çin'de ya da Tayvan'da üretiliyor, bir farkı yok. Avrupa'da satılan ürünlerle kıyaslarsanız o farklı bir konu, orda cidden güvenli ürünler pazara girebiliyor ancak. Fakat kalkıp da Çin'de satılan ürünü eleştirip Türkiye'de satılan ürünü (Türkiye üretimi değilse) övmek saçma oluyor.
 

Uçmakdereli

Daimi Üye
Kayıt
14 Nisan 2013
Mesaj
242
Tepki
212
Şehir
Tekirdağ-İstanbul
Bisiklet
Claud Butler
Çin malı bisiklet aksesuarı olur(dayanım gerektirmeyen) kabul edilebilir ama tayt bence önemli.
Spor yapacaksın, terleyeceksin,hücrelerin açılacak, derin kırmızı olacak, soluk alışın artacak...
Yani olası bir zararlı etkiyi spor yaparken kat kat fazla hissedeceksin günlük koşullara göre...
Giydiğin kıyafet önemli, taktığın eldiven de , iç çamaşırın da , ayakkabın da.. Gerisi Çin malı olabilir belli ölçüde.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL

Onur Ali İmren

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ekim 2012
Mesaj
1.002
Tepki
870
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Kron
Yukarıda dendiği gibi her şeyi aynı kefeye koyamayız. Arada Rapha ve castellinin sitelerine bakıyorum yahu 100£ diyor. okey herkesin geliri farklı kimisi alamaz kimisi alır tatava yapmaya gerek yok ama

düşününce bazı şeylerin gerçekten bu kadar fiyata sahip olması gerekiyor mu? Yani sen bisiklet alıyorsun 3000-4000 TL,2-3 kıyafete nereden baksan yarım bisiklet parası ödüyorsun. Bana bazı şeyler gerçekten zorlama geliyor. İnstagram da takip ediyorum bazı markaları muhteşem ürünler var çıldırıyorum bakınca ulan ne güzel diye ama ya yarım milyar :D okey onların geliri falan vs. biliyorum evet.

Demem o ki bazı şeyler GERÇEKTEN bu kadar para etmiyor. değişecek mi? hayır. fikrim bu yönde.
Üretim de sigma değerleri vardır,parayı bastırırsın en iyi ürünü alırsın. Rapha ya 100£verip alacağın performans/kalite ile çinden alacağın 50-60$ ürünün farkı zannımca at ile deve olmaz.

Tekstil ya. ne kadar çok teknolojik ki bu ürünler? nano falan eyvallah ama,100£ da değil be kardeşim. Bir de üretim hacmi ile ilgili.

Dekatlon Fdj ile çalışıp ürün üretebiliyor,her ürünü de kötü değil. Çok iyi malları da var ama arz talep meselesi.

Kısacası her ürün aynı kefeye konmaz

Ayağı yorgana göre uzatmak gerek. Pedallamaya devaaaaam!
 
Kayıt
16 Mart 2015
Mesaj
20
Tepki
18
Yaş
38
Şehir
istanbul
İsim
Enes
Bisiklet
Colnago
Çin'den alım yapmak isteyenlerin aklına ilk gelen şeyler doğal olarak.

Ben derim ki 100-150 tl ye 10 adet takım formanız olacağına 350 tl ye adam orjinal takım formanız olsun ondan başkasını kullanmazsınız.

1. Beden sıkıntısı M diye alıyorsunuz kalıbı ya S yada L çıkıyor.
2. Üst formayla alt taytın rengi uyuşmuyor.
3. Orjinal bir formada bulunan pedin kalitesini veremiyor.
4. Açık bir renk forma aldığınızda taytın içini herkes belgesel çekebilir. O kadar dandik bir boya kalitesı var.

Daha önceden aldıklarımda yasadığım sıkıntılar.

Birde gıyım konusu özellikle tayt gidip deneyebileceğin yerlerden almanı tavsıye ederim.
 

jaks39

Üye
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
76
Tepki
40
Yaş
39
Şehir
istanbul
İsim
ilker
Çin malı veya farklı bir ülke farketmez eğer çok uygun fiyatlı bir ürün ise kullanılan plastik malzemede sağlığa olumsuz mataryel kesinlikle vardır bu yüzden teninize değecek eşyalarda bundan özellikle plastik içeren maddelerde bir sürü olumsuz durum oluşabilir , riske girmeye değmez bence.
 
Kayıt
16 Mart 2015
Mesaj
20
Tepki
18
Yaş
38
Şehir
istanbul
İsim
Enes
Bisiklet
Colnago
@jaks39
evet haklısın abi sağlık konusunuda göz ardı etmemek lazım. Geçenlerde çin den gelen ayakkabıların kansorojenli olduğu için piyasadan toplanıldığını ve hala ortalıklarda bulunabıleceğini ön gören haber vardı. Tv de gördüm yine bir kız kardeşimizde böyle bir ayakkabı almış ayağına temas eden yuzeyler sankı tuz ruhu dokulmuş gibiydi.
 

cpt.erhan

Daimi Üye
Kayıt
25 Nisan 2015
Mesaj
217
Tepki
200
Yaş
39
Şehir
Antalya
İsim
Erhan
Bisiklet
Specialized
Merhaba özellikle aliexpressten çok fazla alışveriş yapan birisi olarak size şunu söylemeliyim ki hijyen gerektiren konularda aliexpressten uzak durmanızda fayda var.Özellikle kıyafet,gıda takviyesi gibi ürünlerde.Ama bisiklet aksesuarları konusunda gerçekten çok ucuza kaliteli ürünler alınabilir. Daha dün bisiklet için sipariş verdiğim çanta elime ulaştı ve gayet memnun kaldım. Onun haricine bir çok bisiklet aksesuarı aliexpressten aldım. Aliexpress konusunda size tavsiyem ürünü alırken feedback(yorum) kısmını iyice gezip kullanıcı yorumlarına dikkate almanız olacaktır. Eğer ingilizce düzeyiniz yeterli değilse google translate yardımıyla yorumları okumanızı ve değerlendirmeleri dikkate almanızı tavsiye ederim.