Çin işi jantin ruble yataginin nasil kolay ve hizli deforme oldugunu, tel ve tel baslarinin paslandigi icin degistirmenin gerektigini, en onemlisi de karbon çemberin fren yuzeyinin ne kadar hizli eridigini ve her kullanim sonrasi etrafa siyah bir toz sacarak bisikleti ve fren pabuclarini kirlettigini cok guzel bir sekilde anlatmis abimiz. Kullanici yorumlari bir mali en iyi anlatir
@moonloc
Düşük bütçeli yaşlı amcaları pazara getir götür için en ideal olanı. Zaten mahalledeki bisiklet tamiri yapan motor tamircisi bundan takıp iş yapıyor . Bi Accell var iyi jant veriyor bulabilirsen fabrikadan al.
Video iki buçuk senelik ve jantları 12 bin kilometre kadar kullanmış olduğunu söylüyor. Yani muhtemelen jantlar 4 yıl önce falan alınmış. Teknolojiyi geriden takip eden üreticilerin bile güncel jantları ile 4-5 sene önce üretilmiş jantlar arasında epey fark olmalı, özellikle de fren yüzeyi konusunda. Çünkü tüm karbon jantların en sıkıntılı noktası hep fren yüzeyi oldu.
Bence videodaki en önemli mesaj; jant dediğimiz şeyin çember, teller ve göbekten oluşuyor olduğu. Çin işi karbon jantların meşhur markalara göre çok ucuz gözükmesinin en önemli nedenlerinden birisi ucuz tel ve göbek kullanan modellerin varlığı. Mesela Campagnolo marka karbon jant almak isteseniz, "en düşük" modelde bile USB adını verdikleri seramik rulmanlı göbekler var. Çinli üreticiler Sapim CX-Ray tel, DT Swiss göbek gibi seçenekler sunuyorlar ama bunları isterseniz fiyat farkı büyük ölçüde kapanıyor.
Ayrıca aynı abinin başka marka Çin işi karbon jantı pek bir övdüğü videosu da var:
Not: Meşhur markalı karbon jant da, çin işi karbon jant da kullanıyorum.
@Murat B.
8 Agu 2017'de 12.000 km olmuş, benim videomda jantlar pek eski degiller, benim video 12 tem 2015'e ait
9 tem 2016'da 6.500 km incelemesi varmış şimdi fark ettim
Benim videoda bu jantlar gercekten de oldukca yeniymisler
Ekleme: 6 ara 2014 videosunda bu jantlar ilk kez gorunuyor. Muhtemelen 2014 kış sezonunun basinda aldi ve benim paylastigim ilk videonun cekildigi tarih olan tem 2015'e kadar kullandi ve jant telleri 1 sezonda paslandi
Jantlara ait en eski video sanirim bu: